2018-06-12 422 浏览
行經又一戟,知道晌葵芳成名,又見到好多人食雪糕pancake, 所以忍唔住要食。嗌左菠蘿火腿pancake, 當然唔止菠蘿、火腿啦。其實仲多左塊生菜,同有沙拉醬做汁。所有pancake 即叫即整,唔會預先整定,所以pancake新鮮香噴噴。因為咸pancake,所以扁平扇形。如果食雪糕甜pancake, 就整成一個長cone,仲加有生果同cream😋 基本上十分鐘內有得食,有好西食等一陣都無所謂啦,係咪先~

基本上十分鐘內有得食,有好西食等一陣都無所謂啦,係咪先~

2018-06-11
2017-10-31 802 浏览
📢熱辣辣香甜班戟😋➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖食完芒果大王仲未夠😋,老闆同老闆娘邀請試埋另一個班戟😍多謝老闆&老闆娘😆#熱楓糖香蕉芝士班戟 ($29)個🌮新鮮出爐,拎上手熱辣辣🔥不過老闆同老闆娘都好細心,比左張紙巾小編隔熱,又叫小編小心熱😍(好有愛💕)喱個班戟採用左馬沙拉蒂芝士,有機楓樹糖漿同埋新鮮既香蕉😍有機楓樹糖漿冇平時既糖漿咁甜,所以食落去都比較健康😆👍🏼而馬沙拉蒂芝士🧀嘅味道係偏咸🤤另外重點係個班戟入面有完完整整既香蕉塊🍌而且見到老闆即場開香蕉同砌塊,所以保證新鮮😎👍🏼食落去方面,個班戟熱辣辣又跪卜卜😍而且班戟入面既餡料十分之豐富🤓另外,馬沙拉蒂芝士嘅咸味都比較突出,配上有機楓樹糖漿🍯味道都幾平衡,唔會有一邊嘅味道特別搶味 又有甜又有咸😛.⭐溫馨小提示📌如果同小朋友食,就要睇熱 避免燙傷📌如果唔係好肚餓,2個朋友仔share,過下口癮都夠哂
📢熱辣辣香甜班戟😋
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

#熱楓糖香蕉芝士班戟 ($29)
⭐溫馨小提示
📌如果同小朋友食,就要睇熱 避免燙傷
📌如果唔係好肚餓,2個朋友仔share,過下口癮都夠哂
2017-10-07
2017-09-15 565 浏览
我連續兩日去食pancake同埋雪糕每次都好好食服務態度超好,值得一試.pancake 仲有鹹同甜味揀.仲有好多雪糕味道荔枝,豆腐......仲有15蚊8小球雪糕配搭添!
我連續兩日去食pancake同埋雪糕每次都好好食
2017-08-09 668 浏览
食完漢堡食甜品,呢間班戟店值得一讚,首先講下佢既班戟先,種類十分多,花多眼亂唔知食咩好最後買左草莓班戟試一試。班戟可以自選一款雪糕口味,我要左曲奇雪糕。由於呢間鋪頭好多人幫襯,所以都等左一陣先拎得。賣相好得班戟皮唔厚,不過個人覺得偏軔。整體都好好食,係平值之選!仲有一點不得不提,呢間鋪頭收銀姐姐好nice又好笑容,今時今日咁既服務好難得見到餐牌呢個8小球好抵,可惜已經食唔落班戟選擇的種類好多下次有機會會再試其他口味總結: 平價之讚,服務一流! 可以一試
最後買左草莓班戟試一試。

草莓班戟

賣相好得

班戟皮唔厚,不過個人覺得偏軔。整體都好好食,係平值之選!

見到餐牌呢個8小球好抵,可惜已經食唔落

班戟選擇的種類好多
下次有機會會再試其他口味

總結: 平價之讚,服務一流! 可以一試
2017-08-06
草莓班戟
2017-06-04 552 浏览
今日同朋友來到有小葵廣之稱的藍田匯景廣場,雖然大家都好飽,但真係冇理由唔試下D度的美食。原本想去手卷屋食厚燒玉子,但原來星期日冇開,行前兩步見到有人食又一戟的班戟,賣相都唔錯,所以就轉左試班戟啦。其實又一戟有好多口味的班戟,除左有甜的品味外,仲有D咸的口味,但好似食返甜的口味會穏陣D,所以都係選返木糠+焦糖+雪糕班戟。木糠+焦糖+雪糕 班戟 (曲奇雪糕) - 班戟都好大件下,而且同甜筒的感覺有D接近但班戟的質感又更香軟。店員有推廌薄荷同咖啡口味的雪糕,但曲奇雪糕都好吸引,今日天氣咁熱,加埋雪糕係入面真係一流,而且仲要有兩球雪糕,真係好消暑。而且班戟包得幾好,雪糕唔會邊食邊漏,唯一麻煩少少係最上面D木糠開始食時比較易跌。D個組合的班戟相當唔錯,另外佢地嘅雪糕都好抵食,16蚊就有8小球,有8種唔同味道,都好似唔錯。整體而言,價錢公道而且好味,又一戟的班戟絶對係藍田匯景的掃街之選。

木糠+焦糖+雪糕 班戟
2017-06-04
木糠+焦糖+雪糕 班戟
我很欣賞藍田呢位整班㦸嘅老闆娘,每次見佢都好開心好有笑容。對於食客黎講,服務態度都會影響食物嘅味道。問佢新產品好唔好食,佢都會答。今次新出品芒果大王,用料新鮮之餘,吉士醬滿滿,但要留意吉士比平時嘅cream更甜。對於喜歡甜食嘅朋友就冇咩影響。另外講講蜜桃味班㦸,佢on top加上朱古力醬,雖然唔要雪糕,但完全冇偷工減料,入面係滿cream。(試過食西灣河太安樓某間,入面空嘅)蜜桃同樣新鮮香甜,班㦸皮唔會有好大陣泡打粉味,值得一讚。Cream唔會過份地甜,好綿密,食得出有份量。我鍾意藍田呢間多啲,皮比旺角個間脆薄,而且老闆娘整得較挺身同尾端好少漏朱古力汁。呢種小食就算冇枱食,一樣可以食得好乾淨企理。😂😂😂好驚愈黎愈多人吸引左去食(我要排隊等食),但好野係要傳千里。

蜜桃班㦸
芒果大王
2017-03-24
蜜桃班㦸
芒果大王
2017-03-23 423 浏览
曲奇趣趣雪糕班戟 ($27)又一戟竟然開左係屋企樓下🏡梗係要食下啦😛Pancake 口感煙韌👄幾香蛋味👃🏻包住左兩球曲奇雪糕咁多!雪糕🍦就普通啦😍cream都好大方咁俾左好多😆都幾fresh唔會好膩👍🏻嘻嘻,曲奇碎當然係賣飛佛啦😋為成個pancake既口感又增多左一層👅食完都幾飽,可以當正餐食😂
曲奇趣趣雪糕班戟 ($27)
又一戟竟然開左係屋企樓下🏡梗係要食下啦😛

2016-12-04 463 浏览
食評之想講一講,企出面不雪糕個位囡囡個笑容真係一流😁由買個下到食下個都有佢嘅笑容陪伴住好難唔食得開心嫁喎🙈————————————————整體得分:7.5 + 0.5分 (10分滿分) 因為笑容分加0.5分😂————————————————食評:口感 7.5/10因為除左塊皮有烘其他都係現成所以淨係講塊皮算啦其實烘完只有啲邊位脆,不過都合理嘅,全脆又點卷塊皮烘暖左少少,令包住嘅野快溶左但會帶比你冷暖交雜嘅冰火七重天味道 7/10外層嘅皮包住一pat cream上面有啲oreo碎,加個曲奇雪糕再加多粒mini oreo同朱古力醬係頂其實都幾甜幾膩下。至於口味就係oreo oreo同雀巢雪糕抵食 8/10其實所有配料都冇乜特別不過咦個價錢黎講都幾抵食雜不lun乜都有,質素又係average好似好多港女最愛咁咩都加落去
食評之想講一講,

企出面不雪糕個位囡囡個笑容真係一流😁

由買個下到食下個都有佢嘅笑容陪伴住

好難唔食得開心嫁喎🙈

————————————————

整體得分:7.5 + 0.5分 (10分滿分)
因為笑容分加0.5分😂

————————————————

食評:

口感 7.5/10

因為除左塊皮有烘其他都係現成

所以淨係講塊皮算啦

其實烘完只有啲邊位脆,

不過都合理嘅,全脆又點卷

塊皮烘暖左少少,令包住嘅野快溶左

但會帶比你冷暖交雜嘅冰火七重天

味道 7/10

外層嘅皮包住一pat cream

上面有啲oreo碎,加個曲奇雪糕

再加多粒mini oreo同朱古力醬係頂

其實都幾甜幾膩下。

至於口味就係oreo oreo同雀巢雪糕

抵食 8/10

其實所有配料都冇乜特別

不過咦個價錢黎講都幾抵食

雜不lun乜都有,質素又係average

好似好多港女最愛咁咩都加落去
Oreo pancake
Oreo pancake
2016-11-07 403 浏览
記得小時候有段時間街上全部都是日式PAN CAKE店, 我每逢星期五放學補習後經過都會買一份品嚐, 但熱潮過後, 日式PAN CAKE店就消失了, 之後街上久不久都會找到一兩家, 但味道總是不像以前吃過的, 總有點失落.  今天帶小孩去滙景看醫生, 之後再在這個小小的商場走走, 竟然找到了這家小小的PAN CAKE店!  買了一個曲奇脆脆+雪糕班㦸, 雪糕有6款, 每個班戟有2個雪糕球, 但只可選一個味道, 可惜沒有我和孩子最愛的朱古力, 最後孩子選了COOKIES & CREAM, 我選了COFFEE.  因為PAN CAKE是即叫即做的, 而且只有一個店員, 所以比較慢, 兩份PANCAKE 落左ORDER後要等差不多20分鐘才到手.  樣子跟店內照片一樣, 很大份, PAN CAKE蛋香味重, 有點像麻薯一樣QQ的, 味道十分不錯, 加上香甜的雪糕, 終於找回從前的味道了!  本來還想到鯉魚門吃午飯, 吃完這份PAN CAKE已經很滿足了, 海鮮, 下次吧!

2016-10-30
  • PANCKAE