招聘中
$16,300-$19,500
月薪
2022-06-19 215 浏览
🧋𝕊𝕒𝕟 ℂ𝕙𝕖𝕟🧋吃茶三千 到此一遊☺️行行吓街見有d 口渴口痕🙈係肥仔水時間到啦🥰本身想叫芋頭系列嘅飲品🤫可惜星期日去到嘅時候都賣晒🥺唔緊要叫d light 少少嘅茶啦🌟張單號係888😎💰開心仔🧋國王珍珠奶茶個包裝非常有趣有少少古典風⛩而且幾環保味道唔會太甜🤩茶味適中☺️ 用鳳眉紅茶沖🫖幾甘香😳唔會俾奶味蓋過🍼最後不得不讚個珍珠幾煙靭🤤如果條龍唔太長的話🤓經過會再買⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🧋𝕊𝕒𝕟 ℂ𝕙𝕖𝕟🧋

最後不得不讚個珍珠幾煙靭🤤

如果條龍唔太長的話🤓
經過會再買⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
國王珍珠奶茶
每日限售150杯,使用17+2獨門秘製而成鳳梨湯,富含滿滿維生素B,C!🌸鳳來蜜冰茶$40⭐️⭐️⭐️⭐️☆鳳梨湯+水仙桂花+百花香蜜+纖玉菓子。堅持選用台灣原材料,而且即場用萃茶機沖泡,茶味香而不濃,鳳梨十分清新,叫左半糖落少左蜂蜜甜度剛剛好,內含不少鳳梨果肉,而且纖玉菓子亦係吃茶三千自家製,口感獨特。當天由於係假日黎到,店員亦有溫馨提示20分鐘再黎攞,時間真係剛剛好!

🌸鳳來蜜冰茶$40⭐️⭐️⭐️⭐️☆
鳳來蜜冰茶
2022-06-12
20 分钟 (外卖自取)
鳳來蜜冰茶
2022-06-07 176 浏览
🧋吃茶三千🥤係海港城行街行到口渴,可以試下呢間台式茶飲店😋 成日都有好多人排隊,因為真係好好飲!👍 不過要等大概10-15分鐘先有😌佢有好多款式選擇,超級推介佢嘅「凍頂烏龍鮮奶茶」,烏龍茶味好濃,奶同茶嘅配搭啱啱好🥰 「松針百香果茶」都好正🥳 百香果好新鮮,啱夏天熱辣辣既天氣解渴🥤記住可以要少甜少冰呀!😂😂建議可以出去戶外吹下海風,歎下飲品,同朋友仔欣賞下海景同日落,感覺好舒服😊😊
🧋吃茶三千🥤

• 凍頂烏龍鮮奶茶
呢間嘅茶底加籤玉果子真係勁夾,又無珍珠奶茶咁有罪惡感,成個感覺好清新好fresh,而家嘅奶蓋都好濃厚好濃稠,次次我都飲哂啲奶蓋先插飲管😋試咗幾款茶底,水仙桂花最啱我口味,清清甜甜又有花香好清新,加埋果子簡直係一絕,個名聽落好纖瘦🤣不過今次就比較遜色,叫咗輕盈都好甜,可能要等啲冰融再溶啲先。

奶蓋桂花水仙籤玉果子
奶蓋桂花水仙籤玉果子
2022-05-31 104 浏览
⋆⁺₊⋆.吃茶三千..玉露青檸/ $32 / 🥨🥨🥨🥨🥨 [半糖少冰]雖然店員建議揀正常甜度~不過我堅持少甜ㅋㅋ可能平時飲開少甜~所以其實少甜都唔會話好酸!好清新嘅味道(•͈˽•͈)而且佢嘅包裝都好靚!!有條麻繩綁住杯野飲~好文青啊~o(〃'▽'〃)o吃茶三千有別於一般茶飲店嘅地方係,佢主打新鮮研磨現萃茶葉~不過每次經過都見到佢好多人排隊等ㅋㅋ所以等候時間相對上有啲耐~. ..[滿分5個🥨]...⌫ 吃茶三千 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖 .#銅鑼灣咔嚓#茶飲咔嚓
⋆⁺₊⋆
吃茶三千
玉露青檸
/ $32 / 🥨🥨🥨🥨🥨 [半糖少冰]

吃茶三千有別於一般茶飲店嘅地方係,佢主打新鮮研磨現萃茶葉~
[滿分5個🥨]
...
⌫ 吃茶三千 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖
#銅鑼灣咔嚓
#茶飲咔嚓
2022-05-24 72 浏览
依間台式飲品店係海港城開左一段時間,每次經過都見到有好多人等緊,今日又冇咩特別嘢做,行過又想飲珍珠奶茶,但最後都等左接近一個鐘先拎得,好誇張😱😱😱叫左一杯店舖皇牌飲品 📍國王珍珠奶茶($36)茶底較濃,偏甘苦。珍珠亦都幾煙靭,有咬口,唔係好淋身。飲完一杯都幾飽肚,另外,個手提杯連繩都幾方便又夠環保,咁可以減少用膠袋或紙袋👍下次要落左order 先 再周圍行下 咁就唔洗等咁耐😬

叫左一杯店舖皇牌飲品
📍國王珍珠奶茶($36)

茶底較濃,偏甘苦。
珍珠亦都幾煙靭,有咬口,唔係好淋身。

下次要落左order 先 再周圍行下 咁就唔洗等咁耐😬
2022-05-24 111 浏览
疫情終於放輕了,終於可以外出逛一下,經過看到這間在海港城新開的茶飲店,看到是現場新鮮煮茶的,比起一般的茶飲店更特別,就算要等一段時間也是值得的,所以特意買兩杯跟朋友試試,到附近吹吹海風喝喝茶聊聊天!慢熱濃芋鮮奶(42元)芋頭控一定要試這個,這裡一共有四款不同口味,我就選了純鮮奶的,因為怕睡不著就沒點有茶的。這個有芋泥,鮮奶和小芋圓,喝前要先拌勻,這樣就喝起來有濃濃的芋頭香味,質感綿滑,中間還會有香芋粒和軟糯Q彈的小芋圓會吃到,增加了不少口感!國王珍珠奶茶(36元)名字挺特別的加上了國王。這個我本來叫少甜的,但店員介紹可以直接去糖,因為珍珠才身會有甜味,所以我就試了無糖的。這個因為有加了茶的,可以看到店員用上特製萃茶機即場調制鳳眉紅茶,新鮮熱辣的茶底加上皇家厚乳和國王珍珠調製而成的國王珍珠奶茶!由於選了無糖的關係,奶茶喝起來的茶味非常香濃,紅茶味香,質感幼滑,邊喝又會邊吃到國王珍珠,質感非常軟糯,但又帶點黑糖的香甜,剛好為無糖的茶底增加了一絲絲的甜意!

慢熱濃芋鮮奶(42元)

國王珍珠奶茶(36元)

外卖自取
🇹🇼過江龍特製現萃茶🇹🇼推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍唔洗去台灣都飲到台灣品牌現萃茶飲,用特製萃茶機即席沖製。落單時店員會溫馨提示製作需時約幾分鐘,當日平日晏晝我哋就等咗7分鐘,即叫即製都值得等嘅~👑 慢熟芋見國王 HKD42✨ 限量的濃芋系列,以現萃鳳眉紅茶為基底,加上皇家厚奶、慢熟芋泥和國王珍珠。原本點選少甜少冰,店員主動提及芋泥同珍珠有甜度,可以安排走甜👍🏻🤴🏼 國王珍珠奶茶 HKD36✨同樣鳳眉紅茶為基底及皇家厚奶製成,飲落香滑唔澀;國王珍珠食落煙韌,黑糖濃厚~ .··🚪 吃茶三千🪑 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖
🇹🇼過江龍特製現萃茶🇹🇼

🪑 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖

• 國王珍珠奶茶
  • 慢熟芋見國王
2022-05-18 69 浏览
吃茶三千嘅外觀包裝真係顏值高,見到人哋手到有一杯,搞到自己都買返杯。熔岩黑糖波霸鮮奶 HKD 37 可選擇冷熱,但甜度比例及冰嘅比例都係唔可以選擇。問過職員,話冰嘅份量都幾多,所以最後選擇叫熱飲。開始仲怕會好甜,但飲落又唔會,鮮奶加黑糖呢個配搭都唔錯,珍珠堅韌有口感,整體要俾個玉露青檸 HKD 32 足款只可以選擇凍飲。揀咗正常甜度,少冰。飲落好有清新嘅青檸香,味道酸酸甜甜,有種清涼夏日嘅感覺。呢個好易同另一款松針青檸混淆,兩者之間,茶底係唔同嘅。

熔岩黑糖波霸鮮奶 HKD 37

玉露青檸 HKD 32
外卖自取
版主係唔排隊的,但係,無辦法…朋友們最鍾意排隊,一有人龍就唔理三七二十一衝過去 ^ ^好啦咁就乘機試下呢間排到天荒地老嘅台灣過江龍🥤慢熟濃芋厚奶Black tea with taro balls and paste芋泥俾得好足,所以好張口芋頭味都有,不過因為奶味仲濃,變咗有啲搶fo 芋圓煙韌程度啱啱好不過overall嚟講,有啲太甜,同埋好好好好好飽肚,如果未食晏可以一杯幫你頂到第二日( ̀⌄ ́)🥤決明子紅烏龍Cassia black tea 朋友仔就是可愛(◐‿◑)�佢話要養生喎心諗:飲手搖仲講健康 仲要凍飲…不過我咁nice當然唔會講出口嘻嘻講笑咋,其實決明子可以降火清毒,好有益㗎!男女老幼都可以飲多啲佢地呢一杯有加蜂蜜,可以蓋過決明子本身嘅中藥味,甜甜地甘甘地,版主覺得夏天飲會好正整體:70分咁上下,呢兩杯都等咗我地45分鐘有多… 如果下次得閒都會再幫襯的(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
版主係唔排隊的,但係,無辦法…
朋友們最鍾意排隊,一有人龍就唔理三七二十一衝過去 ^ ^
好啦咁就乘機試下呢間排到天荒地老嘅台灣過江龍

🥤慢熟濃芋厚奶

芋泥俾得好足,所以好張口
芋頭味都有,不過因為奶味仲濃,變咗有啲搶fo
芋圓煙韌程度啱啱好

🥤決明子紅烏龍
Cassia black tea

朋友仔就是可愛(◐‿◑)�佢話要養生喎
心諗:飲手搖仲講健康 仲要凍飲…
不過我咁nice當然唔會講出口嘻嘻

整體:
2022-05-12 67 浏览
一直想試好耐,火紅一段時間嘅台灣過江龍手搖店,乘日聽朋友仔、同事們都話係最好飲嘅一間,標榜用台灣原材料製作,畀大家試到最正宗台灣味道,心癢癢之下終於走去朝聖。今次係去海港城分店,店員都好親切,每一個客人嚟拎嘢飲都會用普通話講「歡迎來渴茶」對做過飲食業嘅小編嚟講真係配服👍🏻國王珍珠奶茶🧋(🌟88.44/100)💲36外包裝真係要讚一讚,用麻繩同杯套做咗一個手提袋方便拎😍今次叫咗半糖少冰,奶茶茶底用咗鳳眉紅茶,茶味香醇濃厚,但同時飲到奶味,真係比起其他茶飲店濃,珍珠煙靭,有咬口,畀得都算多,飲曬啲茶仲有好多珍珠🤤🤤

國王珍珠奶茶🧋(🌟88.44/100)💲36
2022-05-04 68 浏览
吃茶三千既茶飲真係好正,包保你一試忘返!排隊都值得等,攞咗飛之後,你可以喺海港城周圍行shopping住等。今次我哋等咗25分鐘到,啱啱可以去一間舖頭睇吓衫同試著。吃茶三千嘅茶底特別香濃,用鮮萃高山茶葉(松針綠茶、水仙桂花、玉露清茶、紅茶、烏龍茶)。可以配襯鮮果物亦都係新鮮(有芒果蓉同埋鮮百香果)、厚奶蓋。佢嘅配料(珍珠以及纖果子)亦都係QQ彈牙!雖然要等好耐,但係因為佢每一杯都係即製嘅,茶舖喺香港嘅首選之一!
吃茶三千既茶飲真係好正,包保你一試忘返!

佢嘅配料(珍珠以及纖果子)亦都係QQ彈牙!

2022-04-30
2022-05-01 56 浏览
呢日去海港城行街,終於都試到《吃茶三千》喇~Order 嘅時候,店員告知等候時間需20-25mins,商場店舖多,可以行街慢慢等,所以照order 咗杯熱嘅”慢熟濃芋鮮奶”(香醇鮮奶X慢熟芋泥X慢熟小芋圓)不過,行街行咗~5mins,又覺得呢日好似熱熱地,想轉凍飲,而且等成半個鐘好難就時間,凍飲攤吓冇所謂,熱飲就費事佢攤凍咗啦~返去問下店員能否改凍飲,當時店舖好忙,不過店員仍保持友善態度幫我更改👍🏻 都真係等咗差唔多半個鐘,影完相即飲Wa~~~ 超凍🥶 冇叫少冰原來係勁多冰,超碼三分一杯~ 好🧊多🧊冰🧊呢🧊~攪到奶味同芋味勁淡🥺仲唔係好飲到芋泥😯成杯嘅口感只嚟自小芋圓,都算係幼滑煙靭嘅~有啲失望😔 不過,會俾多次機會佢,下次會試埋熱飲,睇下點🧐🧐

呢日去海港城行街,終於都試到《吃茶三千》喇~

都真係等咗差唔多半個鐘,影完相即飲

Wa~~~ 超凍🥶 冇叫少冰原來係勁多冰,超碼三分一杯~
好🧊多🧊冰🧊呢🧊~
攪到奶味同芋味勁淡🥺
仲唔係好飲到芋泥😯
成杯嘅口感只嚟自小芋圓,都算係幼滑煙靭嘅~
有啲失望😔
不過,會俾多次機會佢,下次會試埋熱飲,睇下點🧐🧐
2022-04-27 73 浏览
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 吃茶三千平時黎海港城見到長期都要排隊,今次🐷平日夜晚嚟到就大約15分鐘就有😎 佢哋用台灣的高山茶,以萃茶機即時萃取的鮮茶,等嘅時候同comebuy tea一樣可以欣賞調茶過程!最滿意包裝,好精緻,好鍾意佢嘅草繩,好似去效遊咁🤣—————————————————————❣️水仙桂花$26+芒果果露$6桂花好香!就算加左芒果果露都冇搶左茶味,係芒果茶!🐷媽本身話唔洗小甜,店員好細心提醒可能會好甜,佢就即刻話咁小甜啦🤣❣️玉露青茶$26+奶蓋慕思$6夜晚🐷就冇試紅茶,但呢個綠茶都好清甜,好解渴!必須一提就係個奶蓋,雖然唔係平時芝士奶蓋,但都打到好厚身,🐷翻比屋企都冇冧!最特別嘅係佢有好香雲尼拿味!!好有驚喜,同埋可以辟左有時奶嘅腥味!—————————————————————不專業評分👅好味指數:4/5💰性價比:4/5 👍🏻推薦:4/5—————————————————————🏡地址: 吃茶三千 (海港城) (尖沙
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie

👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: 吃茶三千 (海港城) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖
👉🏻宜家已經有幾間分店
#chuchu食在尖沙咀
#chuchu飲品

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-04-19
2022-04-23 41 浏览
咁啱路過海港城,見到咁多人喺度排隊,就試吃茶3000啦!不過真係唔係講笑等足一個鐘!所以如果有興趣想買嘅話,真係建議你一去到呢個商場即刻落咗單,行吓先!轉頭再返去拎。我同朋友一人一杯叫咗國王珍珠奶茶,同埋慢熟濃芋圓奶茶。個人認為台灣飲品果然都係珍珠奶茶先係主打!朋友個杯珍珠奶茶真係不得了,茶底好好味,奶亦都非常厚實!假如再比多一次機會我,我都會叫國王珍珠奶茶。至於另一杯芋圓奶茶,我未試過可以用吸管吸到咁細嘅芋圓!感覺都幾新奇有趣,不過我覺得呢杯嘢個味道就唔係太濃厚,好似同佢個名有啲差別🤣🤣

2022-04-17