招聘中
$16,300-$19,500
月薪
2023-06-27 219 浏览
有同事介紹話珍珠奶茶好好飲,大力推薦俾我哋,一於試試佢😂凍國王珍珠奶茶:$39🌕🌕🌕/5 平時唔太好甜野既我叫左半糖少冰🧊覺得甜度剛好👌偏重紅茶味,奶味唔算重🥛我本身鍾意飲紅茶,所以都岩我口味🤗珍珠好有咬口,煙煙韌韌😁整體冇話非常好飲同出色😂😂如果以呢個價錢來講,其實就唔係好抵飲,可以間唔中飲一次既🤣建議大家用外賣自取app叫定先,唔好去到先買,因為要等好耐🙅🏿‍♀️
有同事介紹話珍珠奶茶好好飲,大力推薦俾我哋,一於試試佢😂

凍國王珍珠奶茶:$39
🌕🌕🌕/5
2023-05-24 212 浏览
吃茶三千國王珍珠奶茶💲36呢一款係吃茶三千嘅招牌,採用左鳳眉紅茶作為茶底,配上皇家厚奶同埋國王珍珠,佢嘅茶味好重,好濃郁厚實,而且唔會苦澀,厚奶亦都好香醇細滑,珍珠夠QQ煙韌而且大粒有口感~唔係嗰啲冇味嘅珍珠,可以食得出,佢有咬口得來帶有淡淡甜味整體成杯茶嘅味道十分融和~上網做咗啲research見到,原來佢哋係有專用嘅萃茶機~唔怪得知喺門市見到佢哋有部機噴煙😆又真係幾特別!不過最近經過都見到好多人排隊一問之下,原來要排成20分鐘或以上!同埋只有固定一個大細可以選擇,我自己就覺得$36一杯有少少貴了😢大家經過嘅話,都可以試吓!🤣唔同地方都有分店㗎!
吃茶三千
💲36
呢一款係吃茶三千嘅招牌,
採用左鳳眉紅茶作為茶底,配上皇家厚奶同埋國王珍珠,
佢嘅茶味好重,好濃郁厚實,而且唔會苦澀,
厚奶亦都好香醇細滑,
珍珠夠QQ煙韌而且大粒有口感~
唔係嗰啲冇味嘅珍珠,
可以食得出,佢有咬口得來帶有淡淡甜味
整體成杯茶嘅味道十分融和~

大家經過嘅話,都可以試吓!🤣
唔同地方都有分店㗎!

2023-02-15 382 浏览
性價比勁低嘅奶茶店 質素不如以前😅等候時間每次去都最少等15分鐘以上,之前去過幾間分店飲,都係得2-3個人做嘢 ,建議請多啲人手🤔我今次叫左杯國王奶茶 茶味唔岀,同埋好甜(本身係低糖配方,我本身已經叫咗少甜),之前去海港城分店飲無呢個問題,不過海港城人流更多,等候時間更耐,上次等左40分鐘,個職員仲話40分鐘已經算快,平時要等一個鐘…..講真下次唔會再幫襯,40蚊一杯嘢杯,以呢個價錢可以有更多選擇。
性價比勁低嘅奶茶店 質素不如以前😅

2023-02-14
20 分钟 (外卖自取)
2023-02-02 266 浏览
事前已知道多人,職員在落單前都提示要等10-15分鐘,鋪內外都坐滿人。職員就一共有3位左右,長期都好繁忙。餐牌唔算太多選擇,近期新品又無咩興趣就叫左 熔岩黑糖波霸鮮奶 $38飲品的甜度和冰固定,膠杯本身唔算大,所以飲左2啖好快無了,之後睇返差不多有一半都係冰,珍珠都食唔到好多,一吸都只係吸到1-2粒,可能真係太多冰了。比較好是唔太甜,不過黑糖味就唔太出。所以呢間都係貪新鮮試一次就好了,下次都係去返鹿角巷,返正都係用CP明治鮮奶🤣
熔岩黑糖波霸鮮奶
2022-11-21 374 浏览
之前飲過兩三次,中過伏,但經過見到又想再試下。印象中飲過鳳眉紅茶加鮮奶,凍頂烏龍加厚奶之類,都係覺得唔太好飲,偏淡同冇咩茶味。-❤️‍🔥國王珍珠奶茶-輕盈今次乖乖地直接嗌佢配搭好嘅奶茶,結果茶味好香濃,飲完一啖,合埋口感覺到口腔有一陣茶味👏🏻,奶味唔算好出,珍珠亦都軟硬適中。-第一次飲嘅話真係推薦國王珍珠奶茶,會試到佢好香嘅茶。-呢間舖冇咩位坐,又好多人,每次都要等好耐,沖茶嘅速度都幾慢,有多餘時間先好排隊。
之前飲過兩三次,中過伏,但經過見到又想再試下。
❤️‍🔥國王珍珠奶茶-輕盈
第一次飲嘅話真係推薦國王珍珠奶茶,會試到佢好香嘅茶。
有時經過musea都想食下牙痕想咬下珍奶😝依家 #吃茶三千 係musea新店開張☺️國王珍珠奶茶 $37 飲入口茶味獨特入喉後 有好香既茶底 茶香餘韻悠長 💕但奶味剛剛好 口感滑溜而且更有奶香🥰聽講茶飲以量身打造的萃茶機來現製現萃果然好既野係要耐心等候🧡熔岩黑糖波霸鮮奶 $37好有黑糖香氣但又唔會死甜 奶味香濃幼滑珍性彈牙度都岩岩好 咬落過癮♥️🎀店舖簡介🎈以量身打造的萃茶機來萃取茶飲。🎈提供六款鮮萃茶,包括松針綠茶、水仙桂花、玉露青茶、鳳眉紅茶、凍頂烏龍、決明子紅烏龍的茗茶。🎈師傳以萃茶機快速而讓茶葉完全舒展,宛如新鮮現泡,茶湯完整釋放🎈全部茶種都獲得International Taste Institute (ITI) 國際風味評鑑 頒發Superior Taste Award吃茶三千 @chichasanchen_hk📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓406號舖#chichasanchen_hk #chichasanchen #hkbubbletea #尖沙咀美食 #香港打卡 #美食 #珍茶 #奶蓋茶 #台式飲品 #文青 #文青風
有時經過musea都想食下牙痕想咬下珍奶😝

熔岩黑糖波霸鮮奶 $37
好有黑糖香氣但又唔會死甜 奶味香濃幼滑
珍性彈牙度都岩岩好 咬落過癮♥️

🎀店舖簡介
🎈以量身打造的萃茶機來萃取茶飲。

吃茶三千 @chichasanchen_hk
2022-11-02 205 浏览
»《吃茶三千》咀嚼控該衝◎推薦:* * * * *吃茶三千是1998於台灣創立的手搖飲品品牌並於2019年,正式在香港插旗而於ᴋ11 ᴍᴜsᴇᴀ 的是第7間分店ᴋ11 ᴍᴜsᴇᴀ店 裝潢簡單俐落有提供簡易的長椅圓枱可讓顧客坐下來喝杯茶喘息一下𓂃吃茶三千的堅持國王珍珠每日慢火熬煮90分鐘新鮮上架3小時𓇨實現粒粒完美的飽滿又Q彈珍珠粒粒分明且入味,有嚼勁( ᷇࿀ ᷆ )𓂃他們研發了專業萃茶機-ʟɪᴏɴ可以精準客製設定的茶飲種類打造出適合吃茶三千六款基底茶的特色與風味𓂃▹國王珍珠奶茶 $37是本店的人氣排行榜之一嚴選鳳眉紅茶,茶感渾厚透過特殊烘茶技法,使茶底香氣悠長加入皇家厚奶,乳香味十足而珍珠在上面已經提及過,完美的ǫ彈喝起來茶香順口、不甜膩𓂃▹決明珍珠烏龍奶蓋 $37使用決明子紅烏龍加入香醇奶蓋慕斯不另加糖而製成的茶底帶均帶有獨特的豆焦香紅茶的茶香四溢,一入口不苦澀珍珠本身帶帶甜味不需再加糖就是完美比例... !◜⸝⋆*除了必喝的國王珍珠奶茶水仙桂花蜜、凍頂烏龍鮮奶茶也都是榜上人氣王⌇這邊的茶底一喝就愛上⌇
𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦

吃茶三千的堅持
國王珍珠每日慢火熬煮90分鐘
新鮮上架3小時𓇨
實現粒粒完美的飽滿又Q彈
珍珠粒粒分明且入味,有嚼勁( ᷇࿀ ᷆ )
他們研發了專業萃茶機-ʟɪᴏɴ
可以精準客製設定的茶飲種類
打造出適合吃茶三千六款基底茶的特色與風味

▹國王珍珠奶茶 $37
是本店的人氣排行榜之一
嚴選鳳眉紅茶,茶感渾厚
透過特殊烘茶技法,使茶底香氣悠長
加入皇家厚奶,乳香味十足
而珍珠在上面已經提及過,完美的ǫ彈
喝起來茶香順口、不甜膩
▹決明珍珠烏龍奶蓋 $37
使用決明子紅烏龍
加入香醇奶蓋慕斯
不另加糖而製成的
茶底帶均帶有獨特的豆焦香
紅茶的茶香四溢,一入口不苦澀
珍珠本身帶帶甜味
不需再加糖就是完美比例... !
◜⸝⋆*
除了必喝的國王珍珠奶茶
水仙桂花蜜、凍頂烏龍鮮奶茶
也都是榜上人氣王
⌇這邊的茶底一喝就愛上⌇

𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦

2022-10-28 123 浏览
台式茶飲個人Pick Top 1@chichasanchen係K11 Mesea開左新分店啦往往 尖沙咀店已經好受歡迎👏假日等候時間以小時計 依家可以多個選擇☘️以量身打造的萃茶機來萃取茶飲有六款鮮萃茶:🔅松針綠茶🔅水仙桂花🔅玉露青茶🔅鳳眉紅茶🔅凍頂烏龍🔅決明子紅烏龍師傳以萃茶機快速而讓茶葉完全舒展宛如新鮮現泡,茶湯完整釋放🍀🍀國王珍珠奶茶🧋鳳眉紅茶+皇家厚奶+國王珍珠珍珠每3小時會換一批難怪粒粒珍珠都大大粒保持Q彈口感配上香濃厚實奶茶🍀寶島經典水果茶黑眉紅茶+水果百匯水果味道平衡好好👍唔會太重果糖重點係 飲完 會有陣陣茶香全部茶種都獲得International Taste Institute (ITI) 國際風味評鑑 頒發Superior Taste Award果然值得等待⌛️
台式茶飲個人Pick Top 1

有六款鮮萃茶:

🔅松針綠茶🔅水仙桂花🔅玉露青茶
🔅鳳眉紅茶🔅凍頂烏龍🔅決明子紅烏龍

師傳以萃茶機快速而讓茶葉完全舒展
宛如新鮮現泡,茶湯完整釋放🍀

🍀國王珍珠奶茶🧋

重點係 飲完 會有陣陣茶香

果然值得等待⌛️
  • 寶島經典水果茶
2022-10-28 90 浏览
K11 Musea 新開的高質茶飲店✨💕🦥一向茶味醇香出名的吃茶三千,以量身打造的萃茶機來萃取茶飲,提供亦六款鮮萃茶。不論是茶,還是珍珠亦以新鮮為理念,呈現給客人,有高質的保證。師傅以萃茶機讓茶味有如新鮮現泡感,茶湯味完全釋放,茶香於口腔中徘徊。《國王珍珠奶茶》$37人氣皇牌的飲品,奶味較突出的茶飲,以鳳眉紅茶為主軸,皇家奶蓋為亮點,配搭國王珍珠,是完美的組合。而吃茶三千的糖份控制比市面的茶飲店較健康,就算是正常糖份,其實也比市面低糖,如果想要再低糖,可選擇「輕盈」份量的糖份或可選擇「油切」不加糖。《凍頂烏龍鮮奶茶》$35可有冷與熱的選擇,凍頂烏龍加香醇鮮奶,此茶飲以茶味較為突出,烏龍的香濃味道,慢慢溶化於口腔之中。如果想配珍珠,只需加$4,店員也推薦店內的珍珠是每天新鮮製造,高質的保證!此外,特別要稱讚包裝茶飲的手提套,全是人手包裝,更以環保物料為材,方便又實用。總結:經過K11 Musea也可飲杯高質的茶飲!✨
K11 Musea 新開的高質茶飲店✨💕🦥

《國王珍珠奶茶》$37