2024-07-22 169 浏览
前日趁哥哥最後一日返學又放早,番去換套衫就出去吉野家食飯行街下。每次黎都會叫佢地既牛肉飯同煎雞飯。呢次黎到見到餐牌換上新配搭-和風牛肉、嫩滑炒蛋配迷你飯/米粉」同「腸仔配嫩滑炒蛋米粉」。價錢仲好驚喜$20起就可以嘆到喇!所有餐品都配有飲品(包括汽水)。仲有番左黎仲成為吉野家常駐美食添。🌟腸仔配嫩滑炒蛋米粉 配綠茶 $25哥哥麻麻地鐘意食米粉,就轉左讚岐烏冬佢食。腸仔加大大隻嫩滑炒蛋又有昆布份量岩岩好小朋友同細食嘅女生。🌟煎雞+嫩滑炒蛋+迷你飯 配汽水 都只系$27煎雞皮脆肉嫰,香甜既醬汁加埋嫰滑炒蛋配上煙韌珍珠米,Yummy。輕食之選仲有和風牛肉+嫩滑炒蛋+迷你飯 岩晒胃口細既小朋友同女士喇~~愛吃牛🐂既唔好錯過配左特飲抹茶紅豆都好好飲,鹽燒和牛丼]賣相當吸引佢採用M8-M9優質和牛,淋上特調鹽汁,牛肉口感鮮嫩,添加了大量 椰菜絲 、紫菜、芝麻,配搭暖笠笠既珍珠米另加 $5 可升級套餐,加配温泉蛋及鮮嫩時菜,大滿足吖🥹想再豐富可以$6加配關東煮/雞肉串燒(2串)。非常抵食~~香港吉野家 Yoshinoya Hong Kong
前日趁哥哥最後一日返學又放早,
番去換套衫就出去吉野家食飯行街下。

每次黎都會叫佢地既牛肉飯同煎雞飯。
價錢仲好驚喜$20起就可以嘆到喇!
所有餐品都配有飲品(包括汽水)。仲有[鹽燒和牛丼]番左黎仲成為吉野家常駐美食添。

🌟腸仔配嫩滑炒蛋米粉 配綠茶 $25
哥哥麻麻地鐘意食米粉,就轉左讚岐烏冬佢食。
腸仔加大大隻嫩滑炒蛋又有昆布份量岩岩好
小朋友同細食嘅女生。

🌟煎雞+嫩滑炒蛋+迷你飯 配汽水 都只系$27

輕食之選仲有和風牛肉+嫩滑炒蛋+迷你飯
岩晒胃口細既小朋友同女士喇~~

愛吃牛🐂既唔好錯過[鹽燒和牛丼]配左特飲抹茶紅豆都好好飲,

想再豐富可以$6加配關東煮/雞肉串燒(2串)。非常抵食~~

香港吉野家 Yoshinoya Hong Kong

今日襯得閒就出廟街行吓,行左一陣覺有啲肚餓,見到一間位於樓上既吉野家,自己都好耐無食過,就上去食個野菜雞飯啦,上到去間店都算企理冷氣夠涼,點左個野菜雞飯,加杯凍鮮檸檬茶,個飯就不過不失,啲雞又唔會煎得太過火乾得滯,但杯凍鮮檸檬茶就出事喇,係極甜超甜,完全係一杯糖水,同店方反映情況,都只係俾杯熱水我加落去溝淡就算,呢個補救方法極之唔好,溝水後杯凍鮮檸檬茶就變得極淡極唔好飲,之後成杯野都浪費左無飲,好多朋友食過都話真係唔多明點解多間吉野家分店沖啲凍鮮檸檬茶都係超甜,今次已同店方反映,希望以後會有改善。
吉野家凍鮮檸檬茶
2019-10-02 855 浏览
晏晝行過廟街想搵野食,見到有間上樓既吉野家,見下面有做promotion, 野菜牛肉飯32蚊,見好耐無食過,於是上左去食。32蚊一個飯,又有招牌牛肉,又有菜食下,仲要送一杯野飲,其寶真係好抵食,出面依家食個茶餐廳一個碟頭飯都講梗四十幾五十蚊,所以呢個餐都好多打工仔order, 店員仲話呢個餐係限定,唔係間間吉野家都有得買。另外環境好整潔,店面好大,唔會怕無位坐。而且仲有電子落單機,人多可以自己禁,夠晒方便,而且仲有toilet,比其他吉野家好好多!

• 野菜牛肉飯
2019-09-10 381 浏览
今日去左吉野家食蟹丼你無眼花睇錯,我都無打錯,今次去吉野家唔係打邊爐,唔係食牛肉飯,係食蟹丼見到佐敦果間吉野家個餐牌上面有個叫做赘沢.蟹丼!?仲話期間限定跟住上網睇下,赘沢原來係好矜貴甘解因為去食既時候已經接近打烊,所以店內都已經無哂其他顧客,一個人包場個蟹丼除左有啲蟹肉同两隻蟹鉗之外,有好多紫菜同葱花係飯上面,另外仲会有隻水波蛋俾你細碗果碗係醬汁,唔夠可以再問店員追加個汁有少少似鰹魚汁,不過淡啲食落口啲蟹肉都幾乾,蟹鉗個心仲係有冰,未溶哂雪相比起其他飯54又真係算貴
今日去左吉野家食蟹丼

跟住上網睇下,赘沢原來係好矜貴甘解

細碗果碗係醬汁,唔夠可以再問店員追加
個汁有少少似鰹魚汁,不過淡啲

食落口啲蟹肉都幾乾,蟹鉗個心仲係有冰,未溶哂雪

相比起其他飯54又真係算貴

2019-06-01 344 浏览
聽聞吉野家相標樸鍋分量多,食完飽肚,講左成個月,於是走去試試我同朋友一人一鍋,我點了雞肉,朋友點了牛肉。原來鍋入面已經有雞肉,我下次要選擇牛肉😉😉😉未食之前,感受唔到相樸鍋份量有幾增加😂😂面鼓湯表面睇好似多水,然後攪拌一下,感覺回來了!仍然好味道!平來想一個相樸,一個普通火鍋,我見宣傳講,相樸鍋份量大,一共14款不同口味食物,可是我地唔覺有幾多份量,價錢多左,感覺無分別,故事故訓我地唔好因宣傳而食新款食物。價錢經濟,款式實惠才是重要!值得一讚,店員態度好,耐心解說優惠,食物款式
未食之前,感受唔到相樸鍋份量有幾增加😂😂
相樸鍋

面鼓湯
表面睇好似多水,然後攪拌一下,感覺回來了!仍然好味道!

值得一讚,店員態度好,耐心解說優惠,食物款式
3K
2019-05-22 208 浏览
好耐沒有幫襯了,每次午飯時候特別多學生,最近可能暑假前,學生們要應付考試,今日算是少人了。每次都只會食最普通最普通的牛肉丼,簡單就是基本,是最原味。牛肉半肥半瘦,肉質軟熟。丼飯配合牛肉汁特別好味。再加配菜酸𦍑,味道更上一層樓。但不知何時開始酸𦍑只可拿取一包,太過吝嗇了。
每次都只會食最普通最普通的牛肉丼,簡單就是基本,是最原味。
但不知何時開始酸𦍑只可拿取一包,太過吝嗇了。
2019-05-21
2019-04-03 174 浏览
吉野家早餐$35🤭雞扒煎到好乾身🙅🏻‍♀️唔好食,有啲咖喱味嘅醬汁搭救下。腸仔片煎到硬骨骨好似乾柴咁😥茄汁豆同炒蛋正常味道😅唯獨是烏冬面好似係最好味有蒜蓉味的🤣
吉野家早餐$35🤭

雞扒煎到好乾身🙅🏻‍♀️唔好食,有啲咖喱味嘅醬汁搭救下。
腸仔片煎到硬骨骨好似乾柴咁😥
茄汁豆同炒蛋正常味道😅
唯獨是烏冬面好似係最好味有蒜蓉味的🤣
2018-09-22 398 浏览
本來相約2個朋友一齊去吉野家打邊爐,3個人打算叫3個邊爐餐,再追加其他食物,我們分開3次落單,自己叫自己既餐點,其實等同分別3個不相識的客人落單一樣,後面並沒有人等待,但帶眼鏡的男收銀員鄙視我們為何要分單,惡言相向,態度非常惡劣。而且我們使用吉野家的手機app上的優惠卷時,收銀員完全不懂使用,一時又說先掃描優惠卷才點餐,一時又說先點餐後掃描優惠卷,明明就是店員對操作唔熟悉,一張優惠卷分別唔同情況至少掃描5次,我們都沒有出聲,反而怪我們分單。原本是一個開心既聚會,但竟被人無惡對待,如此大型既連鎖食店,竟然有如此問題的員工,公司應該多加留意
2018-04-05 446 浏览
吉野家打邊爐一直都可以平平地滿足打邊爐慾望。每次黎親都食芝士竹輪牛肉烏冬濃湯飲凍檸樂曾經有段時間冇左芝士竹輪真係有啲失望,話唒都係佢個爐特色。不過佢啲牛肉好似近排數量不一,有時多啲有時少啲。。。。但整體都好食同抵嘅。
吉野家打邊爐一直都可以平平地滿足打邊爐慾望。
每次黎親都食芝士竹輪牛肉烏冬濃湯飲凍檸樂

曾經有段時間冇左芝士竹輪真係有啲失望,話唒都係佢個爐特色。
不過佢啲牛肉好似近排數量不一,有時多啲有時少啲。。。。
但整體都好食同抵嘅。

2017-08-20 563 浏览
最鐘意來呢間吉野家 因為又大又舒服 冷氣仲要好大添下午茶叫左蘑菇雞飯好好食! 蘑菇汁有啲似kfc 但啲蘑菇片多好多 啲雞好大件 都有成四五舊$24真係好抵食!仲要埋牛汁送飯👍🏻窮人恩物呢
最鐘意來呢間吉野家 因為又大又舒服 冷氣仲要好大添

下午茶叫左蘑菇雞飯
好好食! 蘑菇汁有啲似kfc 但啲蘑菇片多好多
啲雞好大件 都有成四五舊

$24真係好抵食!仲要埋牛汁送飯👍🏻
窮人恩物呢
2016-12-22 620 浏览
一個人,又想食打邊爐,最好去的吉野家,經濟味道都算不錯😄有菜有肉非常之健康,以這個價錢來說肥牛也算不錯,最好吃是筑輪芝士😋,湯底有醬油濃湯和清湯,可以選擇🍚,烏冬,粉絲還有一杯飲品, 真是超抵😄
一個人,又想食打邊爐,最好去的吉野家,經濟味道都算不錯😄
2016-12-22
2016-08-17 616 浏览
很久沒有來吉野家吃午飯了,之前總是來吃三文魚飯餐的,這一次想轉轉新口味,看到招牌上新出的深海魚柳飯餐,就點了一客來試試,然後,我就後悔了....上菜的時侯覺得賣相還不錯,感覺應該會很好吃的,確實,椰果賓治跟麵鼓湯還是一如以往的幾好飲,但是問題出在作為主菜的魚柳和蔬菜餅上...首先那塊魚柳的味道很淡,即使點了茄汁也沒有什麼味道(茄汁的味道也很淡),而且酥炸粉的份量比裡面的魚肉還要多,給人一種誠意不足的感覺,有點失望至於那兩片蔬菜餅的味道更差,酥炸粉比那塊"魚柳"用得更多,吃下去會有種生吃酥炸粉的感覺,十分惡心,我堅持了半塊之後終於也只好剩下的都給"浪費"掉了,實在是太難吃最後,只能說這次的"期間限定"太令人失望了,來到吉野家還是吃三文魚飯餐跟牛肉火鍋會比較保險...

2016-02-29 497 浏览
下午茶點了最平常會吃的溫泉玉子飯餐,水準一如既往,不過不失。這次想分享的......是看到有新特飲: 粟米牛乳熱飲立即回想在日本汽水機賣的粟米忌廉湯罐裝熱飲,當時我明白牛乳不等同忌廉,但作為粟米迷的我也想一試。最後,我喝了一口,不敢相信自己的味蕾。完全感受不到任何牛乳味,仿似奶溝水的感覺,不像牛乳的質地,最後多水少奶的感覺送上很隱約的粟米味。我會繼續光臨吉野家,但必定不會再喝奶這個

這次想分享的......

是看到有新特飲: 粟米牛乳熱飲

最後,

我喝了一口,不敢相信自己的味蕾。

完全感受不到任何牛乳味,

我會繼續光臨吉野家,但必定不會再喝奶這個
2016-02-27
2016-02-27 362 浏览
吉野家我好少食,因為成日覺得好多人,位又麻麻地好坐,但今日經過佐敦,周圍都無乜野食,就比吉野家一次機會!特盛玉子牛肉飯先講隻玉子,甜甜地,又彈口又滑,撈埋落啲飯度都唔會覺得膩,飯濕濕地幾好味。牛肉幾爽口,份量都多,起碼有10塊,肉質好嫩滑,唔同平日打邊爐既肥牛,吉野家牛肉似肥牛,但肥肉部份好少,好健康。加埋洋蔥撈埋飯一齊食,爽口!美中不足就係牛肉汁太少,白飯起初無乜味之後執枱阿姐話我知原來有得攞牛肉汁攞左一碗仔牛肉汁再倒落去之後,十分好味啦建議吉野家直接落多啲牛肉汁,個飯會滋味d,牛肉又入味d

特盛玉子牛肉飯
之後執枱阿姐話我知原來有得攞牛肉汁
攞左一碗仔牛肉汁再倒落去之後,十分好味啦
建議吉野家直接落多啲牛肉汁,個飯會滋味d,牛肉又入味d
2016-02-15
2015-10-10 381 浏览
一日食2個雙拼飯 依排都怕左再食吉野家.............吉野家 東玻肉拼照燒雞排飯$47👍 (5分滿分).............以前#中學 極度中意去 #吉野家 因為個陣覺得好好食我還記得#學生餐 有#jelly 送 💋仲有味道可選😉可惜無左十世了太內無食過 吉野家了!除左係#日本 會平平地食一餐 都好內無去食佢個飯😂😂 由於無食過#東玻肉 所以一於有試😈---------------------#東波肉 :好淋身😇咬都吾洗咬 但肥膏爆多 不過照食😂😂第一次食#東波肉 係 #蘇東波 故鄉😇嘩 我記得係極度好食 真係一啖大肥膏配一大舊肉💋💋💋😗😗無限心心眼#照燒雞排 :其實都係第二次食😂好en好en.吉野家既排都係煲熟再加醬 好頹既感覺😢但汁撈飯好食---------------------東波肉比雞排好食🙈: 雞排汁飯比東波肉汁好食🙈但我今日午餐同晚餐都食依盒飯 總共食左二個一模一樣既飯😂雖然食晒 但吾太飽有點仔! 叫番#牛肉飯 好過
一日食2個雙拼飯 依排都怕左再食吉野家

.............
吉野家 東玻肉拼照燒雞排飯$47👍 (5分滿分)
.............

以前#中學 極度中意去 #吉野家 因為個陣覺得好好食
太內無食過 吉野家了!

---------------------

#東波肉 :好淋身😇咬都吾洗咬 但肥膏爆多 不過照食😂😂

---------------------
東波肉比雞排好食🙈: 雞排汁飯比東波肉汁好食🙈

叫番#牛肉飯 好過
2015-10-07
15 分钟 (外卖自取)
$47.5