2018-12-25 34 浏览
好似好多年未試過平安夜無出街真係唔係咁慣,不過又唔知點解自己又推咗人😂😂趁住凍凍哋就過嚟吉野家打個邊邊先,相信都好多年無過嚟打,而家只有清湯同濃湯兩種,記得以前仲有蕃茄🍅湯底可以揀平時真係唔係咁鐘意食飯,或者係因為26/12要比賽所以揀咗要飯,唔食飯係唔夠力㗎🤣,加埋啲飯喺個鍋度邊打邊食,真係好正最喜歡就係個芝士竹輪(獅子狗卷),嗰啲芝士流出來嘅感覺真係好到無朋友😂😂如果多啲菜相信會更加好至於其他金菇,南瓜,豆腐,粟米,蟹柳,冬菇... 樣樣都係打邊邊嘅必選#坐我對面個大叔喺我打之前已經坐咗度我打完仲係喺度#點解坐咁耐要阻住個位1個人已經霸兩個位#搞到其他人要等其他位如果有人管制下就好

#坐我對面個大叔喺我打之前已經坐咗度我打完仲係喺度

#點解坐咁耐要阻住個位1個人已經霸兩個位

#搞到其他人要等其他位如果有人管制下就好
2018-01-15 273 浏览
基本上行到邊都會見到既吉野家🥘但唔係間間咁理想⋯深水埗個間就真係麻麻地⋯今次經過慈雲山,突然想打下邊爐,一家老小(其實加埋都係四個人)就去左吉野家打邊爐,一人一鍋我地揀左雞肉同牛肉,三個清湯底,仲有一個係龍蝦湯底(上面張相係雞肉來的,牛肉未影到呀)以前個火得一個,依家一個爐係雙頭👐🏾太耐無食喇😆😆😆雙頭比以前好多,起碼加熱好d呀嘛!雞同牛比起,牛好食d,食落去會有d牛肉鮮甜味,雞肉反而就無味既⋯咁多樣菜,我覺得成個鍋最好食係烏冬面🍜其他材料都ok的,呢個價錢,都超值既食過其他便d既鋪頭,真係可以用垃圾黎形容所以吉野家我覺得好好架!一般快餐店黎講,慈雲山吉野家既舒適程度同衛生程度我覺得ok 👌🏿總括黎講今餐都食得幾開心😆😆😆😆

咁多樣菜,我覺得成個鍋最好食係烏冬面🍜
其他材料都ok的,呢個價錢,都超值既
食過其他便d既鋪頭,真係可以用垃圾黎形容
所以吉野家我覺得好好架!
總括黎講今餐都食得幾開心😆😆😆😆
2018-01-15
講左咁耐要食吉野家嘅打邊爐 今晚終於有機會食到啦一人叫咗一個鍋 可以試晒兩隻味我哋去到嗰陣都未夠八點 在場都尚有吉位 唔使等就可以坐低食珍寶蟹棒鍋+韓式粉絲呢個鍋主力Cell個長蟹棒 味道同正常蟹棒差唔多個鍋入邊就主要都係啲菜 味道就比較清淡見啲韓式粉絲一條條好似好硬咁 點知擺落個鍋到一陣 已經好快林晒 可以食得海蜆蕃茄鍋+讚岐烏冬同我最愛既金菇呢個喎好足料 見到擺滿曬蜆加上番茄湯底 味道比較濃郁不過對個讚岐烏冬就比較失望 因為都唔係滑身嘅 同普通烏冬冇咩分別肥牛可以點芝麻醬 味道好夾 好食旁邊放左幾渣湯底 可以自己加返份量都算多 我哋兩個食完都表示好飽打邊爐點可以冇冰凍既可樂惠顧滿$120以上 仲可以將可樂免費升級至22安士 好抵呀!!
講左咁耐要食吉野家嘅打邊爐 今晚終於有機會食到啦

份量都算多 我哋兩個食完都表示好飽

打邊爐點可以冇冰凍既可樂
2017-08-07
2017-05-30 175 浏览
放工後累得只剩下半條人命,只想在家附近吃個快飯,然後盡快回家休息。為求方便,走進慈雲山中心的吉野家。七時,店子裡不算人多,但想舒舒服找個位置坐下,我們也花了一點時間。我們先找到角落位置,比較隱蔽的座位,心裡也有點奇怪,為何這邊位置也不錯,坐過來的人卻寥寥無幾。定睛一看,這裡不算很乾淨,我們連忙調過位置。食物味道尚算可以,我很喜歡吃三文魚及蟹籽蓋飯。鹹鹹的三文魚蟹子撈飯,很惹味。另外,我們還要了咖哩牛肉飯,咖哩很香。

食物味道尚算可以,我很喜歡吃三文魚及

2016-12-17 222 浏览
天氣凍冰冰咁,又係時候打邊爐喇!本來想同班fd 食下芝士竹輪鍋,點知八點已經…賣!哂!失望之下揀左貴少少既蟹棒火鍋,雖然唔係真蟹肉,但大大支蟹棒都真係幾架勢。成條蟹棒大到個鍋都裝唔哂蟹棒食落同平時d 蟹柳味道差唔多,只係大條d 咁解同場仲有大家最愛既肥牛,等水滾之後煮兩下,配番芝蔴醬就一流!最後教大家吉野打邊爐一定要揀烏冬,因為煮到最後可以慢慢收乾水,等烏冬吸收哂湯底既精華,烏冬味道更濃,口感更爽滑!
天氣凍冰冰咁,又係時候打邊爐喇!

成條蟹棒大到個鍋都裝唔哂

蟹棒食落同平時d 蟹柳味道差唔多,只係大條d 咁解
2016-12-02 148 浏览
一起身就面對一個大難題:食KXC蘑菇飯定食吉野家蘑菇飯好?苦苦思索亦未能抉擇,最後由於KXC出現巨龍,決定試下吉野家新品。蘑菇煎雞飯細飯套餐$28,比午市其他飯平一截。雖然個汁望落同KXC差唔多,實情味道完全唔同,清清地之下,有淡淡菇味,幾特別。不過煎雞本身亦無味,配上清淡菇汁,對重口味之人嚟講有啲乏味。

蘑菇煎雞飯
蘑菇煎雞飯
2016-10-10
原本打算晚餐去吉野家打個肥牛小鍋邊爐,但去到旺角分店座無虛席,但整間店瀰漫住濃烈既燶臭味,初頭以為係有人滾燶左湯底所致,所以諗住去返屋企附近慈雲山店食,點知慈雲山店一樣係燶味濃厚,仲要無曬竹輪鍋,淨返新出既濃い芝士雞鍋,本住試一試既心態就中伏,一路食一路聞到燶味,原來為左尼個鍋吉野家轉左另一款鍋爐配搭,底層有錫紙用日式方法再用一層紙造出紙火鍋效果,但錫紙愈燒愈燶,愈燶就連鍋入面既食物都𤓓曬味,真係好想原封不動退返曬成個鍋比佢!!
2016-08-05
2016-08-03 102 浏览
行開慈雲山中心見有啲肚餓就去左吉野家食下午茶,見呢一間吉野家有新嘅"見月豚肉飯"就試一試.第一啖日落口有啲驚訝,呢一個飯嘅醬汁係有一啲辣嘅,但係喺餐名”見月豚肉飯”係冇描述到呢個飯係有少少大帶辣,雞蛋嘅蛋黃係半熟嘅幾好味,當吉爛隻雞蛋同啲汁攪拌埋一齊送飯,口感都幾香口, 味道以鹹同埋辣味為主, 佢嘅豬肉,肉味唔明顯或者咁講我食唔出佢嘅豬肉嘅豬肉味, 又或者可能因為醬汁嘅味道較為重所以行涵蓋豬肉嘅味道. 但總括嚟講二十幾蚊喺快餐廳裏面可以食到一個茶餐(配一杯淡淡地嘅日本茶),我唔會執著太多! 呢個價錢食下午茶,性價比已經好高,朋友們可以值得一試!呢一間吉野家,有一個不足之處就係佢唔收八達通,點餐嘅時候畀咗錢佢,又要等佢找錢,有啲費時失事!
見月豚肉飯餐
見月豚肉飯

2016-04-11 208 浏览
等吉野家出饅魚飯等左好耐,後來知佢出左。網上啲食評都唔差。仲要睇片見匙子吉落去啲質感係軟軟的,所以就第二日即試。結果中伏!!我用匙子一吉落饅魚,推到佢落碗底,飯都推到兩邊去了,饅魚都仲未被吉開。即時知道中伏……我一生人吃過兩次饅魚係要用彈牙來形容,吉野家饅魚係其中一間,無諗過佢可以將饅魚整到有雞肉的質感。我真係接受唔到…味道未去到難吃,但唔會用香口來形容!超級市場啲饅魚壽司果舊饅魚仔都要比佢好得多!我諗係分店問題,但我已經無信心去其他分店再試佢個饅魚飯。呢個價,我寧願比貴啲去其他餐廳食。佢令我真係感到好失望。
等吉野家出饅魚飯等左好耐,後來知佢出左。網上啲食評都唔差。
仲要睇片見匙子吉落去啲質感係軟軟的,所以就第二日即試。
結果中伏!!
佢令我真係感到好失望。
2016-04-10
當大家樂,大快活,美心都在夏天收哂D火鍋的時候,基本上四月打後已經收爐。吉野家現在還有火鍋,對火鍋迷的我太好了。它的牛肉火鍋是我最愛,肥牛肉很滑不鞋加埋濃湯入面味佷夾,再加芝麻醬好正,牛肉值八分。配料和肥牛可加配很貼心,烏冬亦一流,很彈牙很滑好食,跟出面普通烏冬不能相比。跟餐有蔬菜包和飲品,細食的人會夠食,大食的人可另加配料,一百元內一定食得飽。
2014-06-26
2013-10-28 104 浏览
【洋食A餐 配日本茶 $26.5 ★★★★★★★★★☆】「洋食」這來舶名字真怪氣。這「洋食」不是說說笑的,可說集各家之大成。茄汁焗豆、香腸、午餐肉、炒蛋、漢堡扒。每樣,I mean everything single one,都是不可或缺的。每次吃麥記早餐,跟餐的總有東西棄如敝屣,如薯餅和英式包。但這「洋食」,如偏要我捨棄一樣,我沒法作出抉擇。腸仔、漢堡扒、午餐肉,乃是垃圾食物界的天王天后。此際聚首一堂,可算每個人的童年夢想。炒蛋、茄汁焗豆,起了緩衝作用,令感覺上變輕盈。Avengers,只能以此形容這鋼鐵組合。
【洋食A餐 配日本茶 $26.5 ★★★★★★★★★☆】
洋食A餐
「洋食」這來舶名字真怪氣。

這「洋食」不是說說笑的,可說集各家之大成。
茄汁焗豆、香腸、午餐肉、炒蛋、漢堡扒。
每次吃麥記早餐,跟餐的總有東西棄如敝屣,如薯餅和英式包。
但這「洋食」,如偏要我捨棄一樣,我沒法作出抉擇。
腸仔、漢堡扒、午餐肉,乃是垃圾食物界的天王天后。
此際聚首一堂,可算每個人的童年夢想。
炒蛋、茄汁焗豆,起了緩衝作用,令感覺上變輕盈。
Avengers,只能以此形容這鋼鐵組合。

2013-10-28
$26.5 (早餐)
洋食A餐
2011-12-14 40 浏览
未到返工時間一於吃個早餐先 , 時間有限即刻想起吉野家 , 行到店前見到有新早餐~香濃番茄雞粒腸仔湯烏冬+飲品$20.5 !! 不喜歡吃烏冬可以吃麵 , 不吃雞粒也可以選擇牛肉 ! 無令人失望果然是濃濃番茄湯底 , 有不少的番茄肉 , 還有甜甜的粟米粒可以中和酸酸的番茄 , 不過雞粒不夠味偏淡 , 腸仔咸了點不過配上滑滑的烏冬也不錯! 早餐的話烏冬的份量是足夠夠飽的!! 工作的關係相信會時不時再來 , 早餐時段夠經濟!!
2011-12-13
$21 (早餐)
  • 番茄腸仔雞粒烏冬
2010-11-09 29 浏览
近呢個月超愛吉野家既烏冬....加上最近又變得細食..所以等到兩點鐘 落去吉野家食下午茶=]雞粒烏冬 + 凍檸茶 (我至愛配搭)好好味啊~^^ 雖然烏冬唔係好多..但都夠我食慢慢咬..煙煙韌韌咁...品嘗一個下午茶真係一種享受=]不過黎食野真係睇時候呢~ keep唔到一個 standard 相質素有時d 飯好難食..落太多水~煮得好林d 牛肉有時 整到好老...近乎深啡色~見到都唔多想食...有一次食 細牛肉飯~ d 牛肉好嫩口...岩岩好熟~超正!d 飯粒 真係一粒粒既珍珠米咁....超好味..而d 烏冬湯底 有時太咸(真係咸到唔係咁接受到...)有時濃味少少都仲可以既不過如果可以稀多少少~可能會更加好味=]不過都係好鐘意食~~^^ 8號食仲俾左張 吉野家日曆卡我呢~雖然冇用=]
近呢個月超愛吉野家既烏冬....
加上最近又變得細食..
所以等到兩點鐘 落去吉野家食下午茶=]
雞粒烏冬 + 凍檸茶 (我至愛配搭)

好好味啊~^^ 雖然烏冬唔係好多..但都夠我食
慢慢咬..煙煙韌韌咁...
品嘗一個下午茶真係一種享受=]

有時d 飯好難食..落太多水~煮得好林
有一次食 細牛肉飯~ d 牛肉好嫩口...岩岩好熟~超正!
d 飯粒 真係一粒粒既珍珠米咁....超好味..

而d 烏冬湯底 有時太咸(真係咸到唔係咁接受到...)
有時濃味少少都仲可以既
不過如果可以稀多少少~可能會更加好味=]
2010-11-08
  • 雞粒昆布烏冬
2009-09-26 48 浏览
今日要去慈雲山工作.未做野之前當然先填飽肚子.好耐沒有去過吉野家了.一於食個丁麵做早餐,一向偏愛海苔珍菌的我當然要了一個海苔珍菌丁麵,首先要讚麵唔會煮得太淋,食時麵唔會過淋,啱啱好.可惜麻油唔夠公仔麵送的香,這個日本麻油比較失色了.至於海苔珍菌份量唔會太少,敗筆湯實在太鹹了,最後都飲唔晒,如果放少些鹽效果更好 飲品要了抺茶紅豆凍,這個冰跟餐只需加6元.哎,以前飲過覺得味道不俗,點知今次大失所望,所謂的綠茶味道完全飲唔到,我覺得自己像喝淡淡的水,至於紅豆煲得算淋,弊處是勁甜,甜到根本飲唔到,這杯飲品絕對唔合格 這個早餐共吃了24元,味道真是不算太好,只是還了自己想食吉野家一個心願啦這間分店有報紙看,有得食有得睇倒不錯

這間分店有報紙看,有得食有得睇倒不錯
麻油
抹茶紅豆冰
雜菌
2009-09-08
$24 (早餐)
2009-08-15 16 浏览
我覺得d牛肉好鹹。冇色澤,但係如果淡一d o既話,撈飯都ok啦!!!!!!!!!!!!!價錢係$10-20幾啦!其實都算抵架啦!份量都差唔多架啦!味道差d。三文魚飯(大約係咁o既名字啦)真係好鹹!對於我嚟講(三個字) :好難食其實都叫抵食 ,因為好大兜架,所以先食到扁嘴。承惠$10-20幾啦!我唔會推薦俾你地食。d野雞飯好多豉油(唔知係唔係豉油呢)唔要d豉油會好d!其實都幾好好食o既!價錢係$10-20幾我食過吉野家外賣,個盒就好大,份量就好少,所以我就建議你地落街食好過!堂食同外賣價錢就一樣,但係份量就好唔同!!!外賣少好多,堂食多好多。聽講烏冬幾好食,等我下次試吓先。
我覺得d牛肉好鹹。

冇色澤,但係如果淡一d o既話,
撈飯都ok啦!!!!!!!!!!!!!
價錢係$10-20幾啦!其實都算抵架啦!

份量都差唔多架啦!味道差d。

三文魚飯(大約係咁o既名字啦)真係好鹹!

對於我嚟講(三個字) :好難食

其實都叫抵食 ,因為好大兜架,所以先食到扁嘴。

承惠$10-20幾啦!我唔會推薦俾你地食。

d野雞飯好多豉油(唔知係唔係豉油呢)

唔要d豉油會好d!

其實都幾好好食o既!

價錢係$10-20幾

我食過吉野家外賣,個盒就好大,
份量就好少
,所以我就建議你地落街食好過!

堂食同外賣價錢就一樣,但係份量就好唔同!!!
外賣少好多,堂食多好多。

聽講烏冬幾好食,等我下次試吓先。
  • 烏冬