2018-08-07
💁🏼♀️炎炎夏日·但繼續火鍋😝🦐龍蝦湯火鍋之對決配美國穀飼肥牛or嫩滑雞肉💰HKD68我記得之前都有出過龍蝦湯火鍋,但果陣反應平平,今次好似好多人都話個湯夠濃又夠龍蝦味,我即刻仆到去試🤣(其實已經算遲吧~)今次食火鍋時,幫手點火既姐姐有細心提醒我,龍蝦湯收水好快,一路食要keep住加湯,怕會燶🙈服務👍🏻👍🏻 湯底果然好濃郁,男友試左一啖都讚唔錯💁🏼♀️除左例牌既肥牛,材料仲有一條長蟹棒、兩粒丸、一隻蝦同埋一向都不缺既菇類、豆腐、粟米同菜~大家都唔陌生啦!雖然我由佢當年推出蟹棒鍋有兩條果時開始支持,到而家得返一條,但我依然覺得幾抵食,對得住價錢。但係,男友揀既芝士竹輪鍋,由以前好孤寒比得一粒,到而家有三粒咁多🤭好羨慕呀!成件事抵食左好多既感覺👀🙈 下次我食芝士竹輪鍋但偷偷換做龍蝦湯先🤭題外話吉野家夏天食火鍋既最大缺點係嚴重冷氣不足😢食完餐飯好似焗完桑拿咁,成頭大汗😭求改善!🙏🏻
🦐龍蝦湯火鍋之對決
配美國穀飼肥牛or嫩滑雞肉💰HKD68