2006-05-08 286 浏览
同家人來飲茶,原來以前的最低消費$160 已取消了,太好喇!點了蝦餃、火腿焗酥餅、XO醬炒腸粉、素鵝、醉鴨等都很好味!不過荷葉飯就一般喇!最後叫了即叫即蒸嘅壽包同炸芝麻球,非常之存水準!不過這兒環境太靚喇,飲茶比較區緊,我都係鐘意海都多D!
2004-02-10 181 浏览
今年開年飯選址同樂軒;一入到去,成個食家唯寧座o左嚮度,做晒生招牌咁o播~~呢度o既午市最低消費好似平o左,$120/位;但老實講,其實覺得呢度食排場多過食物本身,值唔值就見仁見智啦!好似我地呢餐開年飯咁,二千幾蚊一圍,但食o既其實都只不過係D好普通o既o野:(1)蘿蔔絲酥餅:唔油膩,都好香,唔錯。(2)蟹粉小籠包:皮唔簿,又冇蟹粉,差!(3)西湖牛肉羹:普通水準~(4)清蒸東星班:好新鮮,睇怕最貴都係呢樣喇~(5)蝦醬唐生菜:因為係殘廢餐,等佢分晒D菜果陣已經凍凍地,冇o左大排檔果種熱辣辣香噴噴o既感受~(6)士多啤梨焗肉排:呢度o既特式菜,味道唔錯。(7)迷你荷葉飯:portion細一D,但幾足料,都幾好味。(8)紅豆沙,蛋黃馬拉卷:紅豆沙落o左D龍眼肉,比較清潤,好特別;馬拉卷都好味,不過細件一D。相中就係士多啤梨焗肉排。
(1)蘿蔔絲酥餅:唔油膩,都好香,唔錯。
(2)蟹粉小籠包:皮唔簿,又冇蟹粉,差!
(3)西湖牛肉羹:普通水準~
(4)清蒸東星班:好新鮮,睇怕最貴都係呢樣喇~
(6)士多啤梨焗肉排:呢度o既特式菜,味道唔錯。
相中就係士多啤梨焗肉排。
2002-04-20 44 浏览
可以想像在這經濟低迷的市道,仍有食店設午市最低消費每位$160都還其門如市的嗎?同樂軒就是這樣的一間酒家。說說食物方面,碟頭細,但一般都賣相精美。大夥兒叫了individual套餐,大概二百多元一位,有小點如籮白絲酥餅、杏仁夾三文魚、火龍果沙律。Set裏面有凍蟹,因我們人多,部長給我們share一隻兩斤多的蟹,非常鮮甜,加上秘製醬汁,正!個人推介還有士多啤利肉排,幾好味。其實同樂軒的點心、菜式都幾好味;但一般人很少會花二百多三百元去食一?午飯,更可況更貴的晚飯了。所以同樂軒便成了熱門business lunch的地方。值得一試嗎?那便見仁見智了。
(非会员)
2002-03-05 61 浏览
中式,西式,乜都有是最好的..你知道嗎?
中式,西式,乜都有
是最好的..你知道嗎?
2000-12-29 41 浏览
Very delicious food and good service although a bit expensive.
(非会员)
2000-07-08 12 浏览