2024-09-27 69 浏览
全部係骨嘅下午茶燒鵝飯HKD43 燒鵝飯垃圾過唔垃圾全部都係骨同一層皮,但遲我10分鐘入座都係燒鵝飯就係全部肉!所以香港就係有你哋呢D 咁嘅服務講話唔正嘅嬸嬸話隨斬
全部係骨嘅下午茶燒鵝飯
所以香港就係有你哋呢D 咁嘅服務
講話唔正嘅嬸嬸話隨斬
垃圾全骨下午茶燒鵝飯
2024-09-27
2023-11-05 692 浏览
夕飯でこのお店に訪れ、写真の料理を注文しました。しかしながら店員が私の拙い英語をバックヤードで大きな声で馬鹿にするような極めて不快な出来事がありました。そして肝心の料理の肉も米もパサパサで味気がなく全然美味しくないので残して帰りました。香港に来た時に二度と訪れることもないですし、他の人に勧めることもありません。海外旅行で色々な国の、色々なお店を使いましたが、味も店員の態度もそして値段も不快な思いをしたのは初めてです。私が香港に対して持っているイメージを大きく下げるお店でした。

2023-11-04
  • ?
2023-08-13 604 浏览
兩個人叫咗兩個燒鵝兩拼一個燒鵝油雞飯 一個燒鵝燒肉瀨除咗因爲燒肉唔會有骨之外 啲先鵝同雞都係食骨多雞同鵝各五件 都係得一件有肉食完好似冇食過咁啲飯又濕又爛嗰兩碟嘢仲要各$7272蚊我諗有四十蚊以上係比鋪租人工環境方面明明冇乜人 都要兩個人坐一邊8月時份天氣熱 入面冇乜冷氣又熱又迫 一路食一路流汗除左近地鐵站之外都冇咩好處就算冇嘢食肚餓都唔好去食食完一次當交咗智商稅就算唔會有下次喺隔離求其搵間譚仔麥當勞都好食過佢
兩個人叫咗兩個燒鵝兩拼

就算冇嘢食肚餓都唔好去食
食完一次當交咗智商稅就算唔會有下次
喺隔離求其搵間譚仔麥當勞都好食過佢
2023-07-26 486 浏览
諗住快靚正食個下午茶,本來想去對面間茶記………但要排隊(勁多遊客)!見呢度有位,唔諗即入。燒鵝瀨鵝份量唔算多,燒鵝賣相幾靚,肉質正常冇柴皮,湯唔會太咸帶微甜,瀨粉口感煙韌,正正常常冇驚喜!咖啡就水準以下。冇影室內環境,尖沙咀寸金尺土,餐廳入面偏細人又多費事影。枱同枱之間都算幾迫。要坐得舒服既可以去對面紅茶!反而走既時候發現外賣燒鵝好抵食$250/半隻+$15有半隻雞,另外切雞油雞叉燒同燒肉都有加$15優惠,咁睇就抵好多喇!!張堂食既餐牌唔係影得濛,係有個甩皮甩骨既透明file係外面個人覺得收工買個外賣加餸抵好多

燒鵝瀨

個人覺得收工買個外賣加餸抵好多

2023-07-24
下午茶
2023-07-07 387 浏览
咁岩經過金馬倫道見到呢間以燒鵝做招徠既餐廳有d 肚餓就入黎試下下午茶燒鵝飯$43😳份量足仲有胸同背,真心幾抵食性價比幾高諗起早幾星期係中環食既一間都算有d 名氣既燒鵝飯份量味道同呢度差唔多但價錢就貴一截😱食晒先諗住寫食評所以無影相有機會經過呢頭既絕對可以一試👍🏼
咁岩經過金馬倫道見到呢間以燒鵝做招徠既餐廳
有d 肚餓就入黎試下
下午茶燒鵝飯$43😳
份量足仲有胸同背,真心幾抵食
性價比幾高
諗起早幾星期係中環食既一間都算有d 名氣既燒鵝飯
份量味道同呢度差唔多但價錢就貴一截😱
食晒先諗住寫食評所以無影相
有機會經過呢頭既絕對可以一試👍🏼
喜歡食燒味的朋友,通常都會告訴你「呢間啲叉燒最靚」、「嗰間啲燒鵝最香」,講吓講吓,由原本想介紹,隨時變成互相比拼,誓要令對方接受「我嗰間最好食」的口角之爭。每個人心目中都有檔最靚嘅叉燒,對吧?我反而就沒有這個堅持,好吃的話,你我他那間都無所謂,公諸同好嘛。今晚在尖沙咀收工,一落街被對面寫著「馳名古井燒鵝」的招牌所吸引,當然要斬料返屋企。買了一斤叉燒王、燻蹄和生腸,家裡煲了菜湯和飯,今晚豐富了!結果這間我從未幫襯過的味軒不負所托,叉燒王半肥瘦得來不過度肥膩,燻蹄也頗好,只略嫌師傅切片時切得微微稍薄,生腸爽脆鮮味。今晚這個斬料行動完滿成功!吃飽了,甚麼那個燒味檔最好味的話題根本不會再醒起。大滿足!今次無買燒鵝,下次再幫襯,一定要補番個下庄。
叉燒王
叉燒王
燻蹄
生腸
2023-04-29 317 浏览
离尖沙咀车站很近,转个弯就到了。是偶然间路过的,供应到11点半的早餐很合适,不贵而且分量足。点了一个类似香辣牛肉面的面,还会配奶茶、面包、鸡蛋,可以选,炒蛋很嫩很好吃,奶茶味道也浓郁。烧鹅饭浅尝了一下也不错。用餐过程中发生了很开心的事。很喜欢这个店。
2023-03-02 348 浏览
燒腩拼燒鵝例牌$128 燒腩皮脆偏肥 味道正常 燒鵝唔掂 皮唔脆 肉少柴 份量少咗啲囉 再嗌多份下莊$158 下莊反而皮脆 肉嫩 有鵝味 同例牌兩樣嘢嚟 個人建議淨係買下莊/半隻 有機會下次再試吓佢啲叉燒
個人建議淨係買下莊/半隻 有機會下次再試吓佢啲叉燒
2023-03-02