2021-02-05 383 浏览
科學園便當機可即時買/提早上網預訂餐牌每星期和每日也有不同便當🍱便當全程保持60度或以上,大約微暖,確保有效殺滅細菌,自己識得安全又放心現在有買五送一優惠,可和朋友一起訂蒲燒鰻魚拼牛丼 $66食物種類豐富和風牛肉—同吉x家差唔多味,牛肉不會硬,加洋蔥更惹味飯有少量牛肉汁,撈飯好正🤤蒲燒鰻魚十分好食😋超入味黃色的是蛋絲,為飯盒添加了色彩色彩和營養也很豐富有豆類、小甜蕃茄、黃瓜、獅子狗燒甜番薯🍠好香口,吃到少少焦香甜蛋好滑😍OMN!PORK素食韓式拌飯食素嘅人都有口福了😚餐牌每一日都有素食飯盒而且味道絕不比其他飯盒差蛋仍然係流心狀態😚配搭泡菜、素肉粒、素可樂餅芽菜、菠菜、紅蘿蔔絲味道層次十分豐富
科學園便當機
可即時買/提早上網預訂
餐牌每星期和每日也有不同便當🍱

現在有買五送一優惠,可和朋友一起訂
蒲燒鰻魚拼牛丼 $66
食物種類豐富
和風牛肉—同吉x家差唔多味,牛肉不會硬,加洋蔥更惹味
飯有少量牛肉汁,撈飯好正🤤
蒲燒鰻魚十分好食😋超入味
黃色的是蛋絲,為飯盒添加了色彩

色彩和營養也很豐富
有豆類、小甜蕃茄、黃瓜、獅子狗
燒甜番薯🍠好香口,吃到少少焦香
甜蛋好滑😍

OMN!PORK素食韓式拌飯
食素嘅人都有口福了😚餐牌每一日都有素食飯盒
而且味道絕不比其他飯盒差
蛋仍然係流心狀態😚
配搭泡菜、素肉粒、素可樂餅

芽菜、菠菜、紅蘿蔔絲
味道層次十分豐富

2021-01-27 241 浏览
果然係科學園,連食個晏晝飯,都可以咁高科技。基本上餐牌都係幾固定,只要早啲嚟到,都可以有得食。因為飯盒嘅數量都唔太多,我哋去到嘅時候基本上大部份都賣晒。柚子胡椒照燒雞扒雖然係叫做胡椒,但係都唔會太辣,柚子場嘅氣味就唔係超級突出,但整體味道係好食嘅!啲飯都唔會太過硬或者係太多水。有心思嘅地方係,配菜非常之足夠,而且呢個丼飯加上左足夠嘅蛋絲,係可以配埋白飯食到最尾一啖。明太子魷魚意粉細麵老實講,魷魚就真係少咗啲,大概只搵到一條大兩條細🤣 不過我朋友話我行呢意粉就好好食。我偷食咗少少,感覺到幾平衡到各方面:有落cream carry d 明太子醬,將嘅味道都出到黎,加上少少少少辣。所以,我明白點解fd子係可以喺咁少餸嘅情況下,食得晒成個意粉當然,我分咗舊雞俾佢食😂配菜都真係有啲心思:有兩粒甜薯,有蕃茄仔,丼飯會跟玉子蛋添😍 買完飯俠之後,仲可以有飲品,所以感覺係幾抵食!😂 就咁望佢送出嚟,佢有種幾好玩嘅感覺😌
整齊企理的便當🍱

柚子胡椒照燒雞扒
柚子胡椒雞塊
充足的蛋絲

明太子魷魚意粉細麵
當然,我分咗舊雞俾佢食😂
魷魚鬚🦑

魷魚鬚🦑
魷魚
  • 柚子胡椒雞扒飯
2021-01-16 249 浏览
科學園食物選擇真係好少😿啲野食又唔好食🤮難得開咗便當機😍真係天大喜訊🤩但飯盒份量有限,可以早啲去買/上網訂上網訂會有qr code 提供,到場scan就可以😙餐牌每星期每日都唔同,冇咁容易食膩😋而且佢係全港首間持牌便當販賣機😇送上手仲係暖,而且販賣機會每15分鐘就自動消毒,有效殺死細菌🦠食得安全又放心柚子胡椒照燒雞扒色澤十分豐富😍黃色係一絲絲的雞蛋🥚亦有蔬菜區🥬營養價值十分高雞扒十分嫩,雞皮偏薄咬落食到一淡淡柚子香味甜薯、小蕃茄、玉子燒、黃瓜、獅子狗、荷蘭豆同少少配菜,營養均衡🤩一口牛配蒜香山賊燒醬一口牛十分juicy,加上炸蒜配搭,十分惹味甜玉子燒便當飯採用日本米🇯🇵飯味十分香
科學園食物選擇真係好少😿啲野食又唔好食🤮
難得開咗便當機😍真係天大喜訊🤩

但飯盒份量有限,可以早啲去買/上網訂
上網訂會有qr code 提供,到場scan就可以😙

餐牌每星期每日都唔同,冇咁容易食膩😋
而且佢係全港首間持牌便當販賣機😇

柚子胡椒照燒雞扒
色澤十分豐富😍黃色係一絲絲的雞蛋🥚
亦有蔬菜區🥬營養價值十分高
雞扒十分嫩,雞皮偏薄
咬落食到一淡淡柚子香味

一口牛配蒜香山賊燒醬

一口牛十分juicy,加上炸蒜配搭,十分惹味

甜玉子燒

便當飯採用日本米🇯🇵飯味十分香
2021-01-14 135 浏览
最近搬到科學園上班, 中午時路過見到專門售賣日式便當的販賣機, 於是決定試一試。販賣機內可供購買的款式有大約十款, 我和同事分別選擇了大阪炒面配章魚丸子燒和BBQ風味烤雞扒配粟米蘆筍。兩個餐都可以選擇配面豉湯或罐裝飲品。大阪炒面配章魚丸子燒 (F餐)章魚丸子有三粒, 表面有紫菜碎和蛋黃醬, 味道不錯。炒面份量好多, 有飽肚感。這個餐價錢為58元, 由於科學園午餐一向不便宜, 所以這個價cp值算高。BBQ風味烤雞扒配粟米蘆筍 (B餐)雞扒表面抹上BBQ醬, 口味不單調, 雞肉仍有肉汁。除了雞扒, 餐盒的配料亦非常豐富, 例如有粟米、小蕃薯、車厘茄、蛋卷、獅子狗、黃瓜、荷蘭豆和蘆筍。這個餐價錢亦都是58元。

面豉湯

大阪炒面配章魚丸子燒 (F餐)
大阪炒面配章魚丸子燒

BBQ風味烤雞扒配粟米蘆筍 (B餐)
BBQ風味烤雞扒配粟米蘆筍

2021-01-14
面豉湯
大阪炒面配章魚丸子燒
BBQ風味烤雞扒配粟米蘆筍
2021-01-12 94 浏览
呢排香港多咗好多日式便當嘅販賣機,我貪方便所以就買咗兩個同屋企人返屋企食。呢個和田便當嘅飯盒係由日本藉廚師主理,佢餐牌每個禮拜都會轉嘅,今日星期四,我哋叫咗個和風黑醋omni pork同埋西京三文魚飯。佢每個飯仲有日本罐裝嘢飲送,幾好wo。佢好方便,你買完之後Scan個QR code,個飯盒就會出黎。完全自助而且容易用!個西京三文魚好好食!佢魚滑而且好香三文魚味,佢中有d拌菜例如番茄、南瓜、玉子、甜薯粒、同埋獅子夠等等。覺得營養價值好高!個新豬肉素肉飯都唔錯,佢d肉丸做到肉既感覺而且幾香,同三文魚飯盒一樣有好多蔬菜,佢個黑醋汁都好撈飯,本身以為佢份量唔多,但最後食到好飽!整體黎講,性價比高而且好健康。

整體黎講,性價比高而且好健康。
2020-07-31 783 浏览
簡直是辦公室正正子啊!!!!💮💻正所謂人生有幾多個十年,終於不用再大排長龍等買飛,又再等出餐了。。。浪費人生。只需事前網上預訂,夠鐘放lunch 就在便當販賣機前「嘟一嘟」,一個美美的高質日式便當🍱就到手了!得左!/。蒲燒鰻魚鰻魚一點都不會腥,醬汁很香甜很可口!還有蛋絲,真的跟出街吃的一樣!而有還很多配菜,其中最愛一口甜薯!/。日式生薑燒豬扒豬扒很嫩啊!一點肥膏都沒有!很適合辦公室OL啦!不要肥豬肉。而生薑燒汁亦很惹味,還配了香菇!/兩個餐都好抵食因為除了有主食和配菜,更附送飲品!/#和田便當 #便當 #懶人便當 #懶人包#外賣自取 #便當日記 #便當人生#便當販賣機 #🍱 #販賣機
簡直是辦公室正正子啊!!!!💮💻
。蒲燒鰻魚
鰻魚一點都不會腥,醬汁很香甜很可口!
。日式生薑燒豬扒
兩個餐都好抵食
因為除了有主食和配菜,更附送飲品!
#和田便當 #便當 #懶人便當 #懶人包
#外賣自取 #便當日記 #便當人生
#便當販賣機 #🍱 #販賣機
外卖自取
《照燒OMN!PORK 素食豬扒野菜盛》$66邊估到有新豬肉呢種素食供應岩哂vegetarians啦同真肉餅差唔多 味道唔會太咸 香氣主要黎自彩椒同雜菇配菜一啲都唔馬虎有幾舊一口甜薯、玉子、蘿蔔漬、蜜糖豆、獅子狗.《柚子胡椒照燒雞扒》 $58塊雞扒厚過我手掌🤚🏻但裏面依然嫩滑juicy面頭塗了柚子醬 好香柚子香柚子得好少甜 唔會蓋過照燒汁味配菜同樣都係甜薯、玉子、蘿蔔漬、蜜糖豆、獅子狗.係販賣機自取 公司樓下就係了 方便快捷 又衞生仲有罐裝飲品送添
《照燒OMN!PORK 素食豬扒野菜盛》$66
邊估到有新豬肉呢種素食供應
岩哂vegetarians啦
同真肉餅差唔多 味道唔會太咸
香氣主要黎自彩椒同雜菇
配菜一啲都唔馬虎
有幾舊一口甜薯、玉子、蘿蔔漬、蜜糖豆、獅子狗

《柚子胡椒照燒雞扒》 $58
塊雞扒厚過我手掌🤚🏻
但裏面依然嫩滑juicy
面頭塗了柚子醬 好香柚子香
柚子得好少甜 唔會蓋過照燒汁味
配菜同樣都係甜薯、玉子、蘿蔔漬、蜜糖豆、獅子狗

係販賣機自取 公司樓下就係了
方便快捷 又衞生
仲有罐裝飲品送添
2020-07-24 375 浏览
今天约了朋友到白石角海濱長廊練跑。跑完步後朋友竟然給我一個驚喜。原來她已在鄰近科學園訂了兩個和田便當和我一起吃一個簡單有日本風味的午餐。入到W8尚湖樓大堂盡頭,見到有一排和田便當售賣機。將購買後收到的QR code在自動售賣機一掃,便可拿到便當,十分方便,而且安全衛生。朋友告訴我,和田便當選用的是我最愛的日本珍珠米。日本主廚主理,確保便當有日本風味,像在日本吃一樣。便當恆温保鮮,毋需翻叮。網上預付,到機即取。朋友選了炙燒塩麴豬頸肉配雜箘便當和照燒OMN!PORK素食豬扒野菜便當。塩麴豬頸肉香軟好味,雜箘和其他配菜如青椒,黃椒,蜜豆,蕃薯,牛蒡等也很出色。日本珍珠米有咬口和飯味。OMN!PORK素食豬扒野菜便當是素食者的恩物。素食豬扒有口感,幾可亂真。這便當有營養,美味又低脂,值得一試。買便當送了日本直送的橙汁及蘋果汁,美味解渴。

買便當送了日本直送的橙汁及蘋果汁,美味解
渴。

• OMN!PORK素食豬扒野菜便當
  • 炙燒塩麴豬頸肉配雜箘便當
2020-07-20 275 浏览
今日見客所以去左科學園,第一次黎到唔知有咩好食,到左lunch time見到有部外賣機好多人排隊,又好似幾得意,foodcourt其他餐廳又好似唔太吸引,佢又寫明用日本米,好似好高質,就一於試下呢間便當啦~我同同事每人揀左一個set,我揀左三文魚扒飯,同事揀左鴨胸飯~呢度既飲品仲要係日本果d,好多都係香港好少見!三文魚扒好有驚喜,好大件,睇落好吸引,仲好香,一食落去,好惹味!鹽蔥配三文魚呢個配搭第一次試,真係唔錯,燒完魚香更出,魚肉幾滑,估唔到五十蚊左右既飯盒咁高質。之後另一個慢煮鴨胸同事都讚不絕口,佢話個日本山賊燒醬汁好香,同鴨胸好夾,鴨胸味重得黎唔會over,我都試左塊,勁惹味~呢間便當真係有質素,高cp值。蘋果汁同埋橙汁都好好味😋好有日本風味科學園果然high tech d,有個便當機,如果我office果邊都有部又方便又好味既外賣機就好啦!

蘋果汁同埋橙汁都好好味😋好有日本風味

外卖自取
🌟 【抗疫外賣】 和田日式便當 🌟👍全港首間持牌便當售賣機今日試咗一個慢煮鴨胸配日式山賊燒醬汁飯☑️ 鴨胸又林又入味 ☑️ 配菜很好吃,蘿蔔絲鹹鹹的很入味,配上鴨胸簡直一流 ☑️ $58包日式飲品,方便又抵食☺️所有便當都是日本總廚主理調劑出來,均用日本米製作,而家仲全線做九折,日日款式都不一樣,要試哂真係有排可以試呀!佢有一款日式五目飯係素食者都啱食架,下次想試吓呢一款!另外可以網上預訂,去到即刻可以攞😚
🌟 【抗疫外賣】 和田日式便當 🌟

👍全港首間持牌便當售賣機

今日試咗一個慢煮鴨胸配日式山賊燒醬汁飯

☑️ 鴨胸又林又入味

☑️ 配菜很好吃,蘿蔔絲鹹鹹的很入味,配上鴨胸簡直一流

☑️ $58包日式飲品,方便又抵食☺️

另外可以網上預訂,去到即刻可以攞😚
2020-06-18 219 浏览
科學園有保溫自動販賣機食到新鮮日式便當😎100%日本米柚子鹽燒雞扒雞扒好厚切而且肉質無因為放喺販賣機而變得乾 柚子清香味不錯😚😚所有便當都有幾款簡單日式小菜例如玉子燒 烤紫薯 炒紅蘿蔔絲 玉子燒濃濃蛋香味🥰充滿日式家庭料理風味香蔥燒三文魚三文魚腩部位 油脂多 魚肉嫩滑😍-𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $60/𝚑𝚎𝚊𝚍.————————————————和田便當 (沙田)沙田白石角香港科學園第二期科技大道西8號尚湖樓8W大堂————————————————

科學園有保溫自動販賣機食到新鮮日式便當😎

香蔥燒三文魚
三文魚腩部位 油脂多 魚肉嫩滑😍

𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $60/𝚑𝚎𝚊𝚍.
————————————————
和田便當 (沙田)
沙田白石角香港科學園第二期科技大道西8號尚湖樓8W大堂
————————————————
2020-06-11 230 浏览
科學園番工既朋友有福啦🤖由於園區內既餐廳數目有限,一到lunch hour就會好多人,平日等外賣都需時。宜家只需要去和田便當販賣機到用電子消費拍一拍,就可以立即拎到外賣便當🍱亦可預先訂購,去到0都番QR Code拎!飯盒到手係暖既💓每日既menu都有小小唔同。從星期二menu 中選左以下兩款-蜜香味噌烤雞扒,厚切雞扒,配左紫薯、牛蒡、玉子。-照燒比目魚扒,雖然魚尾比較多刺,但魚肉嫩口,預製都係新鮮既,面頭鋪滿三色椒整體來講,菜肉飯份量均衡,醬汁唔多,味道唔會太濃,係辦公室健康之選!

-蜜香味噌烤雞扒,厚切雞扒,配左紫薯、牛蒡、玉子。