假日時段都會有唔少人排隊~怕狗狗的朋友都唔洗驚 因為兩邊係完全分開👌🏼▪️ 大阪燒香酥雞扒配牛角包寫夫 $88賣相好吸引 有把刀仔比你切雞扒LOL炸衣超級鬆脆而且唔會好厚 雞扒尚算大份 搭配大阪燒及窩夫 口味新鮮特別 大阪燒嘅醬汁令到成份主菜更加惹味▪️雲朵咖喱忌廉烏冬 $108熱辣辣既濃稠咖喱令忌廉馬上融為一體彈牙的烏冬及海鮮配料如墨魚圈增加口感▪️生酮keto蛋糕 因為真係比較健康的口味 本身喜歡幼滑又甜甜的奶油既我覺得甜品唔甜 所以個人覺得呢個蛋糕普通 如果大家減緊磅的話就適合▪️Oreo Latte $48Oreo愛好者表示配合微苦的咖啡 令oreo唔會過分地甜▪️Dirty $42Expresso倒入凍奶入面 咖啡同奶嘅分層層次分明
假日時段都會有唔少人排隊~
怕狗狗的朋友都唔洗驚 因為兩邊係完全分開👌🏼

Oreo愛好者表示配合微苦的咖啡 令oreo唔會過分地甜

▪️Dirty $42
Expresso倒入凍奶入面 咖啡同奶嘅分層層次分明
2023-10-07 562 浏览
朋友推介,所以生日飯要一試🥰友善餐廳!服務員工態度友善👍👍感覺好舒適🥰姐妹二人點了:泡菜大蝦芝士奶油扁意粉👍蝦大大隻又爽口👍唔係一般蝦毛仔🤪大阪燒香酥雞配牛角包窩夫大大件香酥雞 、脆口又多汁👍窩夫即叫即做👍誠意👍I蘋果玫瑰花茶蘋果、玫瑰花好足料👍香芋栗子卷好香芋頭味,仲有細細粒栗子蓉,有口感👍顏色美美的🥰
朋友推介,所以生日飯要一試🥰

友善餐廳!
服務員工態度友善👍👍
感覺好舒適🥰

姐妹二人點了:

泡菜大蝦芝士奶油扁意粉👍
蝦大大隻又爽口👍唔係一般蝦毛仔🤪

大阪燒香酥雞配牛角包窩夫
大大件香酥雞 、脆口又多汁👍
窩夫即叫即做👍誠意👍
I

蘋果玫瑰花茶
蘋果、玫瑰花好足料👍

香芋栗子卷
好香芋頭味,仲有細細粒栗子蓉,有口感👍
顏色美美的🥰

2023-09-22 300 浏览
哈欠長沙灣東沙島街149-151號地舖 深水埗長沙灣最近開咗好多Pets Friendly Cafe今次試咗呢間 🐾 哈欠室內空間都幾大同埋新裝修好有心思最好嘅係有獨立房分隔開普通入面可以比毛孩走黎走去主人可以安心食嘢唔驚毛孩走失Surprisingly 佢哋嘅食物同飲品都好高質而且擺盤都好靚好啱打卡值得推介係呢個泡菜意粉同埋雲朵咖喱飯🤍唔太油膩而且味道好濃郁狗狗嘅餐單都好有心思我叫咗嘅係雞肉同蔬菜打成泥做嘅壽司卷狗仔食得超級開心 食飽飽仲識到兩個新朋友今次嘅狗狗Cafe性價比好高值得再去
哈欠

狗仔食得超級開心 食飽飽仲識到兩個新朋友
今次嘅狗狗Cafe性價比好高值得再去
  • 大阪燒香酥雞扒配牛角包窩夫
2023-09-17 331 浏览
連續幾星期落雨,終於可以帶啤啤🐶出街呢間人氣寵物友善餐廳,還巧遇Jeremy 生日派對🥳 真係好有驚喜😍餐廳在街角位,設計簡約,分開兩個區域,毛孩區活動空間都幾多! 仲提供毛孩食物🍥 雞肉蔬菜壽司卷,可愛造型,份量好多,啤啤🐶食唔哂要帶走😂主子🐶 食完,奴才🧒🏻👦🏻就點了幾款輕食桂花糖脆雞翼(4隻)店員推介~即叫即整,桂花芳香撲鼻,外層香脆帶甜,肉質好嫩滑,好快就清碟😋朱古力曲奇蛋捲鬆軟濕潤蛋糕,包住綿滑的忌廉餡,加上曲奇脆脆,甜度唔太高呢度仲有cocktail選擇,每杯都各有特色,這杯「同媽媽講飲茶都好養身」 ,用左中式茶杯代替酒杯,以中式白酒做base,加入紅棗、龍眼等,果然真係幾養身黑糖豆腐花奶杯邊有一層黑糖好鬼吸引,飲落幼滑香甜

連續幾星期落雨,終於可以帶啤啤🐶出街

主子🐶 食完,奴才🧒🏻👦🏻就點了幾款輕食

桂花糖脆雞翼(4隻)

朱古力曲奇蛋捲
鬆軟濕潤蛋糕,包住綿滑的忌廉餡,加上曲奇脆脆,甜度唔太高

同媽媽講飲茶都好養身

黑糖豆腐花奶
杯邊有一層黑糖好鬼吸引,飲落幼滑香甜

• 同媽媽講飲茶都好養身
  • 黑糖豆腐花奶
  • 桂花糖脆雞翼
2023-09-14 191 浏览
今日去探訪BB女👧🏻嚟咗長沙灣一間cafe☕️裝修簡約,仲係一間寵物友善cafe,好多狗仔係度玩,隻隻都乖巧🐶🌟餐牌推介甘荀果汁牛肋條飯🐮酸酸甜甜,牛肋條又香又嫩。蒜香蕃茄大醬蜆肉意粉🍅用車厘茄煮非常開胃,意粉爽滑彈牙。黑糖豆腐花奶🥛飲之前一定要搞混,最好叫少甜。食物方面都算幾多選擇,只係甜品款式少啲。
今日去探訪BB女👧🏻嚟咗長沙灣一間cafe☕️

🌟餐牌推介
甘荀果汁牛肋條飯🐮
酸酸甜甜,牛肋條又香又嫩。

蒜香蕃茄大醬蜆肉意粉🍅
用車厘茄煮非常開胃,意粉爽滑彈牙。

黑糖豆腐花奶🥛
飲之前一定要搞混,最好叫少甜。

食物方面都算幾多選擇,只係甜品款式少啲。
蒜香蕃茄大醬蜆肉意粉
甘荀果汁牛肋條飯
2023-09-09
蒜香蕃茄大醬蜆肉意粉
甘荀果汁牛肋條飯
黑糖豆腐花奶
哈欠📌長沙灣東沙島街149-151號地舖約咗朋友仔聚舊又想打卡影下靚相所以去咗哈欠~笑哈蝦牛油果柚子醋沙律 $98都幾大份~柚子醋酸酸地幾開胃唐揚炸雞配雞蛋仔窩夫 $68炸雞香口唔粉,雞蛋仔窩夫脆卜卜😍洋蔥燒汁配肉眼牛扒及薯蓉 $168呢個係我最鍾意!肉眼牛扒唔會好韌但好入味! You got me feeling 香芋紫薯蛋捲 $68唔會甜到漏而且紫色真係好靚💜💜海鹽Oreo巴斯克蛋糕 $68淡淡海鹽中和返Oreo嘅甜,估唔到咁好食!是你讓我的世界從那刻變成粉紅色 $98即係士多啤梨酒,好易入口🍓地心吸力 $98蝶豆花波波冰加威士忌粒波波冰慢慢融化到最後比地心吸力扯入杯So adorable 😘呢間係寵物友善餐廳,今日見到有黃金鼠🐹同貓仔😺亦撞啱係MIRROR Jeremy生日在場有唔少Unicorn打卡亦有派應援物🥰🥰成個空間充滿住愛同友善真係好舒服,愛寵之人同鏡粉必到餐廳💗 💗⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4.5/5環境: 5/5服務: 5/5抵食: 4/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Ru
哈欠
📌長沙灣東沙島街149-151號地舖
約咗朋友仔聚舊又想打卡影下靚相
所以去咗哈欠~
笑哈蝦牛油果柚子醋沙律 $98
都幾大份~柚子醋酸酸地幾開胃
唐揚炸雞配雞蛋仔窩夫 $68
炸雞香口唔粉,雞蛋仔窩夫脆卜卜😍
洋蔥燒汁配肉眼牛扒及薯蓉
洋蔥燒汁配肉眼牛扒及薯蓉 $168
呢個係我最鍾意!肉眼牛扒唔會好韌但好入味!
You got me feeling 香芋紫薯蛋捲
You got me feeling 香芋紫薯蛋捲 $68
唔會甜到漏而且紫色真係好靚💜💜
海鹽Oreo巴斯克蛋糕 $68
淡淡海鹽中和返Oreo嘅甜,估唔到咁好食!
是你讓我的世界從那刻變成粉紅色 $98
即係士多啤梨酒,好易入口🍓
地心吸力 $98
蝶豆花波波冰加威士忌
粒波波冰慢慢融化到最後比地心吸力扯入杯
So adorable 😘
呢間係寵物友善餐廳,
今日見到有黃金鼠🐹同貓仔😺
亦撞啱係MIRROR Jeremy生日
在場有唔少Unicorn打卡亦有派應援物🥰🥰
成個空間充滿住愛同友善真係好舒服,
愛寵之人同鏡粉必到餐廳💗 💗
⭐️Rumple港女評分⭐️
味道: 4.5/5
環境: 5/5
服務: 5/5
抵食: 4/5

代你試盡香港好食好用嘅🤩

#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 # 香港平食 #香港平民美食 #香港平價美食 #平民小食 #鏡粉必去 #香港打卡餐廳 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #長沙灣美食 #長沙灣美食推介 #長沙灣好去處 #長沙灣餐廳 #長沙灣cafe
2023-09-08
洋蔥燒汁配肉眼牛扒及薯蓉
You got me feeling 香芋紫薯蛋捲
2023-09-12 1426 浏览
早排去咗荔枝角個頭整D野,攪掂就上網揾間Cafe坐坐,順便食個Dinner。餐廳位於長沙灣地鐵站A2出口,行3分鐘左右就到。餐廳環境好闊落,可以俾各「奴才」帶自己的寶貝毛孩到店到處走走。餐廳仲有提供少量的毛孩friendly食品,例如雞肉蔬菜壽司卷,仲有寵物養生月餅,等大家同寶貝一齊撐枱腳\(//∇//)\ 我到訪當天就見到食客帶了貓咪,倉鼠到Cafe,大家仲影了不少相。至於Menu,雖然每種的選擇唔算多,但小食、主食、甜品都有齊,飲品除了咖啡及特飲,更有Cocktail提供,讓大家可以放假來chill一chill。我們兩個餓底一共點了一個沙律、一個小食、一個主食,及兩杯cocktail。「笑哈蝦牛油果柚子醋沙律」份量好大碗,而且有不少煎香的蝦仁。柚子醋好開胃,沙律菜保持脆口感。「自家製洋蔥燒汁配肉眼牛扒薯蓉」的牛排雖然只係薄牛扒,不過燒汁同一般的燒汁好唔同,除了有洋蔥香,仲有陣陣的香甜味,令到個牛扒齒頰留香。「唐揚炸雞配雞蛋仔窩夫」的炸雞炸得香脆,內面keep到Juicy。另外雞蛋仔窩夫用了酥皮,比日常見到的窩夫更富牛油香,口感更豐富。當日早上碰着黑雨放假,遇上Long Weeken

自家製洋蔥燒汁配肉眼牛扒薯蓉

唐揚炸雞配雞蛋仔窩夫

當日早上碰着黑雨放假,遇上Long Weekend當然叫杯Cocktail賀一賀佢。呢杯「地心吸力」係Whisky上放了一個蝶豆花冰球,外相非常"打卡able",等待冰球慢慢溶解的時候亦相當耐人尋味,等待地心引力出現的Moment,形成Whisky on Rocks。
地心吸力

而朋友仔點的Cocktail「是你讓我的世界從那刻變成粉紅色」,聽見個名都夠sweet,見到全杯pink pink,令女士更加心花怒放,無限打卡ing。
是你讓我的世界從那刻變成粉紅色

「海鹽Oreo巴斯克蛋糕」入口creamy,半流心的海鹽芝士咸度適中,芝士味香而不膩,整體比想像中更好食、滿足!
海鹽Oreo巴斯克蛋糕

店內亦不時有不同的應援活動,我去的時候碰上Jeremy@Mirror的生日活動,店方亦有限定甜品,而「You got me feeling 香芋紫薯蛋捲」就係活動限定Menu。蛋糕夠Moist夠Soft,加埋芋泥及麻糬,幸福感up!
香芋紫薯蛋捲

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

自家製洋蔥燒汁配肉眼牛扒薯蓉
香芋紫薯蛋捲
2023-08-31 212 浏览
今日帶埋二寶嚟到長沙灣”哈欠”覓食,店舖採用小清新簡約風格,細心分為寵物區同非寵物區供客人選擇,食物選擇偏,窩夫,漢堡,甜品及沙律等等,仲有cocktail提供。地點方便,距離地鐵站5分鐘路程。大啡菇薯餅漢堡大啡菇夠juicy,中間夾住薯餅同沙律菜,配上蛋黃醬,好味又有營養。鳳梨爆氣多多Pineapple Yakult soda菠蘿soda夠fresh ,夏天消暑,爽呀!夠曬清新 COCKTAILPassion Fruit, Pineapple, Lime, Gin, Vodka

大啡菇薯餅漢堡

Pineapple Yakult soda
菠蘿soda夠fresh ,夏天消暑,爽呀!

夠曬清新 COCKTAIL
鳳梨爆氣多多$48夠曬清新$88甘筍果汁牛肋條飯$98大阪燒香酥雞排配牛角窩夫$88好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:住在長沙灣的我,有天由深水埗行路回家途中,經過這間cafe,見到櫥窗寫著「將我們的哈欠傳給你,再把您的哈欠傳給他」,感覺cafe 可以給人寫意的感覺,所以就去試試。原來cafe 是寵物🐈🐩友善餐廳。帶同寵物的客人可到餐廳🍴指定區域用餐。二人同行,點了2份主食、1杯cocktail、1杯特飲。甘筍果汁牛肋條飯份量比想像中多。白飯有約2個小飯碗的量。用飽滿珍珠米煮的白飯有嚼勁又帶點甜味。加了黑芝麻在上面,白飯吃起來更香。牛肋條彈牙有嚼勁,濃郁醬汁有果香味,不膩,但惹味,配白飯一流。大阪燒香酥雞排配牛角窩夫🧇的雞排即叫即炸,炸得好鬆脆。雞排肉質juicy 又嫩滑。牛角窩夫外層香脆,內層保留牛角包層層酥軟濕潤。淋了一層大阪燒專用的酸甜醬汁及沙律醬,好醒胃。用來切牛角窩夫及雞排的刀超可愛!用熱情果、菠蘿🍍、青檸、gin、vodka 調製的Cocktail 🍹與鳳梨味特飲入口都好芬芳清
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

大阪燒香酥雞排配牛角窩夫

用熱情果、菠蘿🍍、青檸、gin、vodka 調製的Cocktail 🍹與鳳梨味特飲入口都好芬芳清新,好解渴,適合炎炎夏日飲用。
夠曬清新

這cafe 的食物味道真不錯,就連平時不喜歡到cafe 的老公,也讚口不絕。下次可以約養狗狗🐶的朋友來聚聚。
另要提提的是cafe 有售寵物頭飾及少量寵物用品。養寵物的你,可以選購一下。

夠曬清新
今日去左哈欠餐廳食晚餐 夜晚7:00前嗌cocktail 送小食拼盤 幾有驚喜 今次試左泡菜意粉同cocktail既清新唔算好重酒味 幾fresh 值得一試加上佢係pet friendly既餐廳 隔離都有貓貓同狗狗
今次試左泡菜意粉同cocktail既清新
唔算好重酒味 幾fresh 值得一試

加上佢係pet friendly既餐廳
隔離都有貓貓同狗狗
2023-08-15
今日去開深水埗,同friends搵地方坐低傾偈食嘢,就試下呢間🙌🏻餐廳走簡約文青風,環境用色同燈光柔和,舒適好坐,令人有放鬆慵懶嘅感覺🥱🧇 大阪燒香酥雞排配牛角包窩夫雞扒即叫即炸,好香脆唔乾身,大阪燒醬汁配croffle不錯吃☺️🍝 泡菜大蝦芝士奶油扁意粉醬汁唔錯,🍤蝦都好大隻,雖然有幼油但唔會太漏🍫 髒髒朱古力雪糕配牛角包窩夫濃濃朱古力味,配雪糕同croffle一齊食,唔錯☺️☁️ 草莓藍天白雲🍹 桂花雪梨茶🥛 𝓓𝓲𝓻𝓽𝔂飲品正常發揮,草莓藍天白雲幾打卡able,係奶泡同🍓草莓果醬⭐️ 呢間cafe仲係🐕-friendly😌,各位pet lovers可留意返

🧇 大阪燒香酥雞排配牛角包窩夫

🍝 泡菜大蝦芝士奶油扁意粉
醬汁唔錯,🍤蝦都好大隻,雖然有幼油但唔會太漏

🍫 髒髒朱古力雪糕配牛角包窩夫
濃濃朱古力味,配雪糕同croffle一齊食,唔錯☺️

☁️ 草莓藍天白雲
🍹 桂花雪梨茶
🥛 𝓓𝓲𝓻𝓽𝔂

2023-08-11 195 浏览
愈來愈多坐得舒服食物高質的cafe店,是對生活品味有要求的新一代的福音。「哈欠」位於長沙灣地鐵站附近,鄰近大型屋苑美居中心,由MTR步行5分鐘可達。餐廳分開兩邊,其中一邊是竉物友善區。食物選擇都多。大阪燒香酥雞扒配牛角包窩夫,賣相吸引,牛角包窩夫好好味,另和風醬汁配炸雞扒沙律🥗,不過炸雞扒略嫌少少熱氣,比較乾身。大啡菇漢堡配薯條,健康好味。蕃茄蜆肉意粉,非常開胃,推介。如果只是來飲杯嘢同朋友傾吓偈都不錯,這杯菠蘿益力多梳打解渴好飲。小朋友亦很喜歡不算很甜。

餐廳分開兩邊,其中一邊是竉物友善區。食物選擇都多。

大啡菇漢堡配薯條,健康好味。

蕃茄蜆肉意粉,非常開胃,推介。

波蘿益力多梳打
2023-08-07
波蘿益力多梳打
  • 大阪燒香酥雞扒配牛角包窩夫
唔知有冇朋友仔同🖤黑白配⚪️一樣,一到假期就好煩惱,因為要幫隻狗放電🤣睇得我哋page耐嘅朋友仔都知🖤黑白配⚪️有隻要放電嘅柴柴,所以基本上週末就要搵啲Cafe帶佢食完嘢之後行吓跑吓🌚最慘係天氣熱嘅時候都會想搵啲有冷氣嘅地方嘆吓🤪🖤黑白配⚪️最近搵到間喺長沙灣有獨立空間嘅寵物友善Cafe哈欠,餐廳嘅外型係用白色同埋木系建設為主,佢真係有個特定嘅空間俾啲帶咗寵物嘅朋友仔可以坐喺度同啲狗仔一齊享受用膳時光,呢個區域係同啲冇帶狗仔但係喺度用餐嘅客人分開,自己覺得呢個設計好貼心🫶🏻成個餐廳嘅光線柔和好舒服,感覺乾淨整潔,職員全部都好熱心態度好好,而且食物味道好之餘性價比高,絕對推介大家帶埋毛孩過嚟試吓👍🏻👍🏻👍🏻泡菜大蝦芝士奶油扁意粉 🍝 $78意粉入面有泡菜,所以食落去有少少辣好惹味😽,大蝦好大隻而且咬落去爽口鮮甜,意粉口感軟硬度適中,配埋芝士奶油汁食落去好掛汁,呢個source出色嘅地方就係你一啲都唔覺得佢好漏,雖然奶油味好重,但係食落去完全冇好膩嘅感覺😼蒜香煙肉蜜糖芥末薯角 🥓🍟 $68佢個薯角炸得好香同埋好重薯蓉味,配搭埋煙肉,蜜糖芥末同埋蒜蓉令你食到停唔到口🤭髒朱古力雪糕配牛角包窩夫🍫 $

泡菜大蝦芝士奶油扁意粉 🍝 $78

蒜香煙肉蜜糖芥末薯角 🥓🍟 $68

髒朱古力雪糕配牛角包窩夫🍫 $88
呢個甜品力推!一上碟,我哋已經好覺得都幾大份好足料,同埋佢係有滿滿嘅朱古力醬包圍住成個甜品,另外仲有配料朱古力粉同埋朱古力碎,所以啖啖都食到朱古力嘅濃郁🤤然後佢個牛角包🥐窩夫🧇真係好出色 !牛角包窩夫咬落去好煙韌,同埋完全食到牛角包嗰種酥皮香脆,再配埋朱古力醬料同埋朱古力雪糕配搭埋一齊冇得輸🤩🤩🤩

2023-07-27 391 浏览
因同事介紹,第一次walk-in 因有偶像生日,店舖full booking 之外,仲有好多walk-in 等位,食唔成!😅第二次梗係book定位,不過當日人流較少,有好多吉位,方便打卡,不過睇唔透咩時段/日子會比較好book啲😂😂,唔想摸門釘就book定位啦!食物方面不過不失,「大阪燒香酥雞扒配牛角包窩夫」量大,但雞扒雖皮脆,但肉質太干身,食完即時好口渴,少失望😞,反而牛包窩夫更出色👍🏻,推薦!!

大阪燒香酥雞扒配牛角包窩夫
香橙粒粒青提
抹茶豆腐花奶
Latter
香橙粒粒青提
Latter
2023-07-24 165 浏览
🍫Iced Mocha (凍朱古力咖啡) --$48✅香濃朱古力味(如果鐘意mocha重咖啡味可能會覺得好甜)✅杯嘅容量同設計都唔錯,睇落細杯,但做嘢慢慢飲絕對夠❌面頭太多可可粉,攪唔勻,後面每啖都有可可粉,女小編比較鐘意順滑😂☕️Iced Oreo Latte (凍奧利奧牛奶咖啡) --$48✨oreo同latte幾夾✅幾多Oreo碎,增加層次同味道✅無搶左Latte味✅份量都算足,可以慢慢飲😚-----個人評評分❤️:6.7/10性價比💸:6.7/10環境📷:7/10 (扣1分唔夠冷氣+有烏蠅)回頭🤓:考慮總結:整體嚟講呢間cafe裝修幾唔錯,日系簡約嘅風格好舒服🤍可惜我哋去嗰日太陽好猛但冷氣唔夠+一直開住正門吸熱氣同烏繩入嚟🥲🥲不過佢算近地鐵站,如果咁啱去開嗰頭可以入去試吓~
🍫Iced Mocha (凍朱古力咖啡) --$48
✅香濃朱古力味
(如果鐘意mocha重咖啡味可能會覺得好甜)
✅杯嘅容量同設計都唔錯,睇落細杯,但做嘢慢慢飲絕對夠

✨oreo同latte幾夾
✅幾多Oreo碎,增加層次同味道
✅無搶左Latte味
✅份量都算足,可以慢慢飲😚

-----
個人評評分❤️:6.7/10
性價比💸:6.7/10
環境📷:7/10 (扣1分唔夠冷氣+有烏蠅)
回頭🤓:考慮

Iced  mocha