2023-04-26 42 浏览
之前提到近排鍾情桃膠經朋友介紹 去試試依間桃膠茶飲店🧋menu上有各式各樣嘅茶🫖烏龍//普洱//香片//壽眉//紅茶//花茶etc每款都會配原味桃膠*仲可轉配奇亞籽/黑糖桃膠/手工啫喱當日本來叫左Top 6之一嘅荔枝紅茶點知落完單 店員話啲茶有啲問題推薦我試吓第二款 - 桂花烏龍配黑糖桃膠都幾好味😋 黑糖桃膠唔係話真係好甜只係比普通嘅多少少味🤏🏻桃膠嘅份量都幾多飲哂成杯野仲剩番1/5杯左右😌搞到飲完勁飽朋友就叫左養生系列 - 六月飛霜材料有雪梨乾//無花果乾//南北杏//南棗茶底應該係壽眉見到佢果杯勁足料有半杯材料咁滯 🙈真係飲完都唔會有負擔👍🏻
之前提到近排鍾情桃膠

見到佢果杯勁足料
有半杯材料咁滯 🙈
真係飲完都唔會有負擔👍🏻
2023-04-24 539 浏览
茶飲店黎講, 我好多時都唔會揀珍珠, 覺得好似唔係咁健康 但天氣開始熱又想飲肥仔水, 俾我見到呢間茶飲係桃膠專門店 大部分飲品本身已經包桃膠而桃膠比珍珠天然又健康好多💛 美容養顏仲高纖低卡飲多杯都無罪惡咁我揀左杯桃膠鮮奶係雙重養顏, 用上鮮奶而唔係奶精沖, 口感順滑🥛. 黑糖加rose syrup又唔算太甜, 反而帶d花香🌹. 桃膠好似有口感既jelly, 浸係牛奶度會腍d有膠質, 好似飲緊collagen咁朋友揀既另一杯就比較清新, 桃膠都因而口感爽脆d. 烏龍茶底加入桂花、玫瑰🌹、茉莉,3️⃣重花香味道豐富仲帶點清香雖然茶飲基本上都配有原味桃膠, 但都可以轉配黑糖桃膠/奇亞籽/手工啫喱, 配料都比較特別-黑糖玫瑰桃膠鮮奶🥛($38/L)月滿花香🌹($34/L)-唇茶尖沙咀堪富利士道8A地舖1200-2300旺角旺角中心2樓SB06號舖1230-2300荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A4號舖1100-2100銅鑼灣渣甸街30號地下B舖1200-2300沙田石門京瑞廣場2期地下G27號舖1100-2100葵芳葵涌廣場3樓TOP世界3069-T19-T20號舖1200-21
茶飲店黎講, 我好多時都唔會揀珍珠, 覺得好似唔係咁健康
但天氣開始熱又想飲肥仔水, 俾我見到呢間茶飲係桃膠專門店
大部分飲品本身已經包桃膠

而桃膠比珍珠天然又健康好多💛 美容養顏仲高纖低卡

飲多杯都無罪惡咁

黑糖玫瑰桃膠鮮奶

月滿花香

黑糖玫瑰桃膠鮮奶🥛($38/L)
月滿花香🌹($34/L)

唇茶
沙田石門京瑞廣場2期地下G27號舖
1100-2100
葵芳葵涌廣場3樓TOP世界3069-T19-T20號舖
1200-2130
5 分钟 (外卖自取)
黑糖玫瑰桃膠鮮奶
  • 桃膠
2023-04-22 35 浏览
之前去葵涌廣場掃街嘅時候都飲過唇茶,覺得好健康好有茶味,今次經過尖沙咀分店都特登過黎飲番杯😎😎我地今次叫左1️⃣黑糖玫瑰🌹桃膠鮮奶💰38牛奶係明治牛奶,牛奶🥛味道香濃,同玫瑰🌹、黑糖都好夾,一攞到手覺得好重手,店員落左好多桃膠,飲落清甜滋潤之餘,仲有埋養生功能。桃膠高纖維,有滑腸功能,食得多便便暢順,皮膚都光滑細緻啲😋😋😋2️⃣花開Fruit貴💰38裡面有菠蘿🍍、桂花、蘋果🍎乾同烏龍茶夾埋一齊做茶底,飲得出淡淡茶香同埋桂花香氣,甜甜地幾好飲,配埋養生桃膠,口感好似啫喱咁滑又不失煙韌口感,幾好👍叫微糖啱啱好😎消費價錢:2人💰76,人均💰38結論:(5個⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳名稱:唇茶餐廳地址:尖沙咀堪富利士道8A地舖

我地今次叫左

1️⃣黑糖玫瑰🌹桃膠鮮奶💰38

2️⃣花開Fruit貴💰38

消費價錢:2人💰76,人均💰38

結論:
(5個⭐️為滿分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳名稱:唇茶
餐廳地址:尖沙咀堪富利士道8A地舖
2023-04-17 30 浏览
🔹尖沙咀//唇茶🔹人均約$30🔹▫️黑糖桃膠鮮奶 $36最新出嘅鮮奶系列好飲呀🤣桃膠同鮮奶好夾,好似食緊糖水咁~桃膠係超健康高纖維低熱量🤪飲住減肥呀~▪️桃膠奇亞籽金桂花茶 $30最愛無糖茶💖淡淡桂花味夠晒解渴,加埋奇亞籽包補有屎柯🤪🤪🧠回頭指數:9️⃣🧏🏻‍♀️打卡港女:7️⃣🌬冷氣溫度:7️⃣🚽廁所評價:⏹🧾性價比呢:9️⃣
🔹尖沙咀//唇茶🔹人均約$30🔹

▫️黑糖桃膠鮮奶 $36

▪️桃膠奇亞籽金桂花茶 $30
最愛無糖茶💖淡淡桂花味夠晒解渴,加埋奇亞籽包補有屎柯🤪🤪

🧠回頭指數:9️⃣
🧏🏻‍♀️打卡港女:7️⃣
🌬冷氣溫度:7️⃣
🚽廁所評價:⏹
🧾性價比呢:9️⃣
2023-04-16 32 浏览
愛茶之選行街經過尖沙咀[茶]試新嘢,最具特色每杯茶都有桃膠及混合水果配製唔同嘅茶,好味新鮮又健康🌿花開Fruit貴($38/L)(菠蘿,桂花,蘋果乾,烏龍茶)細味一口充滿着膠原嘅口感爽腍有咀嚼,茶香甘甜清新又解渴👍🏻

2023-04-16
2023-04-15 20 浏览
平時飲珍珠奶茶比較多,但次次飲完都好罪惡😂 桃膠嘅手搖都係第一次見😳 相比起來,桃膠更加低卡健康同滋潤🥰自己整桃膠好花時間,黎呢度飲一杯就方便多了😌店面唔算大,但都有少少位俾大家坐低飲😊仲有好多特色畫添😃٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ 💗 黑糖玫瑰桃膠鮮奶💰38用左明治牛奶🥛制作,飲落好滑,牛奶味頗濃配上陣陣玫瑰花🌹香,味道更加特別。桃膠份量都好多,每一啖都有😙,滑捋捋得黎又帶爽口,雙重口感,飲落感覺好滋潤٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ 💗 大紀圓💰38呢杯養生系列用左普洱茶,除左桃膠,仲有紅棗,桂圓和杞子。特別適合女士🙋‍♀️

店面唔算大,但都有少少位俾大家坐低飲😊
仲有好多特色畫添😃

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ 💗 大紀圓💰38
外卖自取
行開尖沙咀必會幫襯嘅飲品店「唇茶」,主打桃膠飲品,無論係茶類、果茶甚至桃膠鮮奶🧋,都係非常出色👍🏻少甜少冰剛剛好,桃膠份量勁多,解渴又有益,好過飲珍珠奶茶啦😎花開Fruit貴 $38 (L)桂花烏龍茶底,加上大量新鮮生果菠蘿🍍蘋果🍎,再加上大量桃膠,每樣材料都非常配合,茶味適中清甜可口,桃膠帶有口感之餘又有益,多飲都唔怕肥👍🏻原味桃膠鮮奶 $36 (L)鮮奶採用了明治3.6 鮮奶,奶味香濃,加上大量桃膠,又香甜又有口感冇得彈。簡單就是完美,鮮奶+桃膠絕對是完美配搭,出色!

花開Fruit貴 $38 (L)

原味桃膠鮮奶 $36 (L)
2023-04-13
外卖自取
$36 (其他)
2023-04-14 16 浏览
平時台式飲品都係加珍珠/仙草/芋圓呢啲呢間係以桃膠健康美顏作主題嘅肥仔水見到呢兩杯幾吸引 就決定叫晒 同fd share 飲①:花開Fruit 貴烏龍茶清淡,帶出淡淡的花果香氣+菠蘿香甜。食落有菠蘿粒🍍同大量桃膠,增加口感層次,菠蘿帶甜,減低烏龍茶苦澀。②:黑糖玫瑰桃膠鮮奶 (少甜) 平時叫開黑糖類既飲品都係黑糖珍珠鮮奶,今次試試鎮店之寶--桃膠,健康美顏功效,天然零加工桃膠代替加工冇益珍珠,降低自己罪惡飲落幾清新舒服,同桃膠味道好match,鮮奶味都幾香
平時台式飲品都係加珍珠/仙草/芋圓呢啲

呢間係以桃膠健康美顏作主題嘅肥仔水

見到呢兩杯幾吸引 就決定叫晒 同fd share 飲

①:花開Fruit 貴

②:黑糖玫瑰桃膠鮮奶 (少甜)
飲落幾清新舒服,同桃膠味道好match,鮮奶味都幾香

2023-04-12 10 浏览
呢一間「唇茶」間唔中都會飲吓,因為佢哋嘅飲品冇人造色素同添加劑,仲有全港首創嘅桃膠茶飲。平時鍾意飲佢嘅人氣茶飲「白雪薰飛」即係白桃薰衣草烏龍桃膠茶,飲完成個口都會好香,白桃、薰衣草、烏龍嘅味道,你都可以分別到出嚟,加埋桃膠爽爽地咁,熱嘅時候都會整返一杯嘆吓。今次叫另外一杯黑糖桃膠鮮奶,黑糖珍奶唔要珍珠改用桃膠,反而唔會咁漏,反而啱我胃口。但唔好少糖,正常先好飲。最緊要嘅係平,全部嘅嘢飲都唔會過$40

最緊要嘅係平,全部嘅嘢飲都唔會過$40
2023-04-12
下午茶
  • 白雪薰飛
2023-04-07 15 浏览
小編好鍾意飲手搖架,有時唔想有咁多罪惡感,都會揀呢間,原因係大部分都喺低卡,配料都係啲養顏、高纖嘅桃膠/奇亞籽。店鋪唔大,兩邊牆都掛滿有趣嘅掛畫,仲有張高腳櫈可以俾客人坐低飲🫶🏻♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 黑糖玫瑰桃膠鮮奶 $38用咗明治4.3特濃牛乳,奶味濃厚順滑,仲有陣陣玫瑰香氣同黑糖嘅甜琥珀色嘅桃膠,口感有啲滑捋捋,有啲爽口,份量有半杯咁多,足料到似食緊糖水😆❥ 月滿花香 $34花茶:桂花、玫瑰、茉莉茶底喺用咗幾款花茶同烏龍沖泡,成杯真喺充滿花香味就算加埋高纖低熱量、雙重口感嘅桃膠,都喺大約得92 kcal,低卡之選🫶🏻∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

❥ 黑糖玫瑰桃膠鮮奶 $38

❥ 月滿花香 $34
花茶:桂花、玫瑰、茉莉
茶底喺用咗幾款花茶同烏龍沖泡,成杯真喺充滿花香味

• 月滿花香
  • 黑糖玫瑰桃膠鮮奶
2023-04-02 21 浏览
唇茶主打特色手調桃膠茶,100%香港製作天然無添加嘅健康飲品🍀可以取代黑桃珍珠鮮奶肥仔水嘅地位🤣變成滋補養顏桃膠鮮奶😍🦥黑糖玫瑰桃膠鮮奶$34採用明治4.3特濃牛乳,奶味夠灑香😌飲個陣勁香玫瑰同黑糖味,坊間嘅黑糖珍珠鮮奶一般便甜,呢款啱啱好👍🏻桃膠口感豐富充滿膠質,配鮮奶就好似飲得嘅糖水咁🥛而且桃膠嘅份量都唔少,飲完充滿飽肚感,我諗減肥飲呢個都啱🤣🤣🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.9/5🌼懶住去指數:4.9/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤

🦥黑糖玫瑰桃膠鮮奶$34

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.9/5
🌼懶住去指數:4.9/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
2023-04-02 14 浏览
唇茶//晚餐食完啲油膩嘢 想飲啲清啲嘅手搖 行過見到唇茶就買咗杯嚟飲白雪紛飛(轉奇亞籽)$34白雪紛飛有白桃 薰衣草 烏龍~ 第一啖飲落去會係飲到白桃味先 之後烏龍同薰衣草味先會慢慢出嚟 呢杯茶真係要做到我想要嘅感覺 飲完即刻冇咁飽(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)因為怕甜嘅關係 所以就叫咗微糖 佢唔同其他手搖舖頭 微糖會變到好淡 同埋啲奇亞籽其實本身都甜甜地 所以都好夠甜 另外舖頭好貼心 叫走冰會有得揀室溫或者凍 ( ´▽` )ノ如果下次行開尖沙咀 想飲杯健康啲嘅手搖 建議大家可以一試唇茶
唇茶//

白雪紛飛(轉奇亞籽)$34

白雪紛飛
2023-04-01
白雪紛飛
2023-03-22 35 浏览
📍 @teaonlyhk in Tsim Sha TsuiFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price:💰 $100Favorite:💖 Pineapple, osmanthus, denied apple with supreme oolong tea------------------------------✅ Located at Humphreys Avenue, takes only 1 minute walk from Tsim Sha Tsui MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of fresh fruit teas and desserts.✅ Use natural materials, natural brown suga, peach gums and chia seeds.✅ Healthy choice for tea drinks.✅ The peach gum surprisingly matc
📍 @teaonlyhk in Tsim Sha Tsui

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price:💰 $100

✅ The peach gum surprisingly matches the fragrant Chinese tea

✅ Love their Pineapple, osmanthus, denied apple with supreme oolong tea. Their signature peach guma are chewy.
✅ The proportion of various fruits is very good with the base of oolong tea
✅ Good value for money
✅ Servers are also great and always efficient, happy, and polite

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨

#globaleats #eatwithfoodiez
2023-03-20 21 浏览
💛 #尖沙咀 @TeaOnlyhk喺尖沙咀行街,行到口渴想買杯手搖飲,又唔想太肥,就選擇咗呢間「#唇茶」☺️ 佢有好多養生茶,有不同嘅攻效😚 我揀咗兩杯桃膠系列飲品,桃膠有美顏功效,而且仲好高纖維,對健康好有益㗎~👑🍵 黃到金蕎麥茶 ($28/大杯)蕎麥茶好香😚 係用咗粒粒金黃嘅蕎麥即沖出嚟,夠晒新鮮😚 我揀咗黑糖桃膠(少甜),煙煙韌韌有咬口,越飲越上癮😆🍯🍼 原味桃膠鮮奶($36/大杯)呢個原味桃膠鮮奶係用咗日本牌子嘅鮮奶沖,睇住店員成支鮮奶開出嚟倒落去🤪 隻鮮奶好好飲,同桃膠更夾,呢杯都係揀咗微甜,約定大家煲底一齊飲唇茶!!
💛 #尖沙咀 @TeaOnlyhk

👑🍵 黃到金蕎麥茶 ($28/大杯)

🍯🍼 原味桃膠鮮奶($36/大杯)

約定大家煲底一齊飲唇茶!!
2023-03-09 19 浏览
台式手搖飲品在香港可謂數一數二,但近幾年的台茶狂熱更加熱烈。這間香港飲品店主打健康養生的特式手調桃膠茶,100%真材實料,每款手沖茶都是每日新鮮沖泡而成。黑糖桃膠鮮奶採用明治4.3特濃牛乳,不單止奶味香濃又有營養,韓國黑糖天然無添加,桃膠烹調後口感像啫喱,而且含植物性膠原蛋白, 非常適合女士們飲!月滿花香以烏龍茶做為基底,混合了桂花、玫瑰、茉莉,配有桃膠增添口感,喝起來輕盈滑口,清甜同時又有花的特有醇香,滋陰養顏。
黑糖桃膠鮮奶