2025-01-19 0 浏览
上星期幫襯過呢間社企:喜樂點心甜品專門店覺得好好食,今個禮拜日要翻炒多一次,上次食嘅黃沙潤豬潤腸、同埋海苔蝦餃味道十分之好,今次再叫,同樣高質素、又試下其他不同嘅食物,倒如叫咗排骨陳村粉,豆豉好好味;招牌嘅古法制胡椒餅、充滿胡椒香辣味十分有特色;生煎白玉花枝片、同好耐未食過嘅魚翅餃,充滿懷舊嘅味道,最後一定是甜品,我哋原隻椰皇芋泥燉蛋白,覺得十分有椰子及芋泥的香味,總而言之,好味、好味、好好味,下次一定會再幫襯。
2025-01-15 0 浏览
我哋屋企附近開咗一間新嘅食肆,專係買點心同甜品,今日我哋就去試一試嗰個質素,我哋叫咗喜樂海苔鮮蝦皎,蝦餃啲蝦好爽,海苔未好有特色;北菰棉花雞啲雞好滑,棉花又好滑,又有好好食嘅冬菇;黄沙猪潤腸好有特色未食過用黃沙豬潤做嘅腸粉,食落豬潤爽,腸粉好味;馬友鹹魚肉餅木桶飯,鹹魚香口,肉餅鮮甜,飯軟熟;最後食埋兩件甜品,有熱冰花嫩蛋及熱擂沙湯丸。呢間點心甜品專門店係社企開辦嘅,啲價錢十分之公道,環境服務都十分有水準。
近期發現屋企附近開咗一間新嘅食肆,原來是一間社企開辦的,店鋪質素十分好。今日我哋去幫襯一下,發現點心好有特色,有豬潤腸粉,好少在第二間酒樓食到,豬潤新鮮軟滑,好好味。另外又有木桶馬有鹹魚飯,鹹魚唔太鹹,有鹹魚味,飯亦好軟熟,另外食咗棉花雞,棉花雞啲雞好滑,魚肚有好味。之後食了一啲點甜品,包括有冰花燉蛋,雷沙湯圓,好耐冇食過呢啲嘅甜品,覺得好有新鮮感!呢間點心甜品專門店值得我哋再去,希望大家都支持社企,多啲幫襯使好多有特別需要嘅人士得到幫助.