2024-03-08 50 浏览
喜茶🧋🧀講到芝士奶蓋嘅表表者,我一路都認為非喜茶莫屬,喜茶係茶飲同芝芝茶開創者,絕對稱得上係茶飲界嘅Starbucks✅✅近來又喺香港開咗唔同嘅分店,其中包括旺角東嘅呢一間!開咗咁多分店,都仲係咁多人排隊,就知道大家都覺得喜茶真係名不虛傳啦!😉😉我依然都係最鍾意佢哋嘅芝士奶蓋系列,所以今次就揀咗芝芝多肉葡萄🍇 $41 同埋 芝芝芒芒🥭 $41 兩款茶飲,呢兩款都係佢哋嘅經典果茶,兩款都係無奶精芝士🧀配合當季嘅新鮮水果 配合綠妍茶底而成!所以飲起嚟除咗充滿着果香之外,仲有綠茶嘅清新!🌱
喜茶🧋🧀

2024-03-07 49 浏览
~ 喜茶 ~我都好一段時間沒喝過喜茶了🤣這次去旺角Moko看到,就肯定要喝一下這間茶飲界的星巴克、茶飲和芝芝茶的開創者芝芝芒芒($41)這杯芝芝芒芒朋友選擇了少冰無糖,但喝起來一點都不會失色👍🏻 首先他們的芒果汁真的很不錯,芒果味又香又濃又清甜,而且裏面有很多芒果肉🤗加上沒有額外添加糖,所以喝起來十分清爽又不會太甜😋配上奶味和芝士味十足的奶蓋,真的好喝又不膩芝芝多肉葡萄($41)這杯芝芝多肉葡萄我也十分推薦給大家👍🏻雖然這杯我選擇了少少少糖,但喝起來一點也不會過甜,和芝芝芒芒一樣喝起👍🏻加上他們的葡萄汁酸甜度適中,又很重葡萄味👍🏻配上甜甜的葡萄果肉和芝士味很濃的奶蓋,真的很不錯
~ 喜茶 ~

芝芝芒芒($41)

芝芝多肉葡萄($41)

2024-03-01 70 浏览
印象中之前喜茶喺香港有好多分店,突然執晒,依家又開返,其中一間喺新世紀廣場,價錢調低咗,更親民化,而且口味方面都有唔少選擇,經過口渴可以買杯試試佢✌️經典果茶類要咗兩款,口味首創而且都係沙冰系列,咁啱今日突然降溫,冰冰涼涼咁真係好過癮,店員推介少冰少甜,果然無介少錯!上面鋪滿芝芝,飲落滑順,芝味突出,鹹鹹香香🧀一杯係多肉葡萄,另一杯係芒芒,食到粒粒口感,真材實料,味道天然,唔會死甜,值得一讚嘅係水果同芝士味都幾balance,唔會蓋過對方,經典搭配實無死,讚😎