2023-10-27 27 浏览
喜茶發源自一條名為江邊裡的小巷,由僅200平方呎的小店,發展成分店遍佈亞洲的連鎖品牌。自2012年創立,品牌從世界各地搜羅上乘茶葉✨必對係茶飲同芝芝茶開創者,茶飲界星巴克新門店選址在荃灣,更推出一系列開業福利,當中包括飲品買1送1!多肉葡萄🍇最底層綠研清茶,茶香濃郁,頂層綿密芝士奶蓋,不經意吸到滿滿葡萄果肉超多肉芒芒甘露滿滿嘅果肉,芒果柚子的清新、配合椰奶的香甜,還有西米的口感,是消暑一大良品!!📍喜茶-荃新天地店荃新天地1期UG56號舖

多肉葡萄🍇

📍喜茶-荃新天地店
荃新天地1期UG56號舖
2023-10-25 32 浏览
喜茶可謂茶飲界的星巴克,進駐香港多年,至今仍然人氣旺盛,每次經過不同分店都會看到絡繹不絕的人潮在店外排隊,受歡迎程度毋庸置疑!今次再度回歸荃灣,經過當然不會錯過!芋泥牛乳茶作為茶飲和芝芝茶的開創者 ,當然要加芝士啦!Q彈煙韌的芋圓波波加上香滑濃厚的芝士奶蓋和綿密軟糯的芋泥,入口同時嘗到茶香、芋香和鹹香,口感豐沛,充滿驚喜,不甜不膩的滋味讓人一試難忘!椰椰芒芒芝士是必點item !軟滑鹹香,果香四溢的芒果與椰香交融,香甜清爽,充滿了迷人的亞熱帶風情,是夏天必飲的透心涼之選!

芋泥牛乳茶
作為茶飲和芝芝茶的開創者 ,當然要加芝士啦!

椰椰芒芒
2023-10-24 40 浏览
送完母親👵🏻大人上機,就同🤴🏻返黎荃灣醒起開左間 ‘ 喜茶 ’ ,開張嘅時候勁多人排隊,睇吓而家點先?😁😁~~~輕芝多肉葡萄🍇🥤(少冰)~~~$29過到去都有6-7人正在等緊,問咗只要等10分鐘就可以攞上手👍🏻👍🏻!飲品價錢又冇想像中咁貴,但感覺偏細杯😅😅,🤴🏻飲一啖已經覺得好好飲,我都覺得唔錯☺️☺️,顏色層次分明,真係有青葡萄肉,中間係巨峰提子啫喱,每層分開飲或者撈埋一齊飲都好味😋😋最後溝暈後會呈現浪漫嘅靚靚紫色!😘😘

~~~輕芝多肉葡萄🍇🥤(少冰)~~~$29
最後溝暈後會呈現浪漫嘅靚靚紫色!😘😘

2023-10-19
5 分钟 (外卖自取)
$29 (其他)
2023-10-23 44 浏览
喜茶🧋有冇人曾幾何時喺喜茶風潮,返到深圳排兩個鐘,就係為求買佢一杯手搖飲品?!而家喜茶登陸荃灣啦!而且舖頭仲要勁多店員,落單起計15分鐘就有得攞啦!超快超方便!🫶🏻🫶🏻 (我第一次飲芝芝奶蓋就係買喜茶㗎喇!真係可以話佢係茶飲界嘅Starbucks一樣咁出名!😚😚)一直以來都超級鍾意佢哋嘅奶蓋系列,奶蓋質地真係零舍幼滑!飲品亦都特別足料,真正用牛奶🥛、水果🍉🍇🍋、茶🍵做出嚟嘅,特別好味!今次就買咗佢哋首創嘅多肉葡萄🍇$39同埋超多肉芒芒甘露$39 🥭,兩杯都係有奶蓋喺面嘅!除咗香濃嘅奶蓋,多肉葡萄味道帶清新茶香,而超多肉芒芒甘露嘅芒果味好香濃,好似比平時糖水舖嘅更加好味,明明係飲緊飲品就好似食緊甜品咁!仲要咁大杯,超正!❤️❤️❤️
喜茶🧋

喜茶之前係荃新天地執左個陣覺得勁可惜,而家佢終於回歸荃灣啦!!疫情前已經個個禮拜番去飲,真係會飲上癮🤍多肉葡萄🍇 $39葡萄果肉肉汁飽滿香甜,果汁感重,另外加上紫葡萄沙冰同芝士,出奇地夾,不愧係首創產品,亦都係熱賣品!🤍芝芝芒芒🥭$39喜茶最出名就係芝芝系列,芝士幼滑口感濃厚,仲有粒粒芒果肉係底除左幾款產品價錢三十幾蚊之外,大部分飲品價錢都感覺下調左,大約二十幾蚊就買到,價錢比以前划算,吸引到唔少學生排隊買。由於太多人,落單後都等左10分鐘左右,仲可以掃碼下單,咁就唔洗排隊

🤍多肉葡萄🍇 $39

多肉葡萄

🤍芝芝芒芒🥭$39

多肉葡萄
還記得有段時間周圍都係賣芝芝水果茶,作為茶飲同芝芝茶開創者的喜茶日前登陸荃灣荃新天地啦,環境走簡約風,今次叫左兩杯試下,味道有驚喜店員都好多,如果唔想等可以用Code落單先,黎到就唔洗等啦😀🍇多肉葡萄 $39面層芝士奶蓋香滑濃厚芝士香,下層係食得出粒粒葡萄既果茶,攪拌一齊飲用有助解膩🥭超多肉芒芒甘露 $39芒果控既我大愛!靚靚漸層打卡一流,粒粒芒果肉配上西柚十分清新,好fresh下次再試下其他茶飲

🍇多肉葡萄 $39

🥭超多肉芒芒甘露 $39
下次再試下其他茶飲

2023-10-16 23 浏览
📍喜茶🇭🇰 荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG56號舖最近喜茶越開越多分店 間間都勁多人排今次都等咗我15-20分鐘勁耐冇飲 以前大陸會飲佢個芝芝系列睇下香港店好唔好飲啦個人覺得佢係以價錢取勝 味道就正常講真手調飲品店咁大杯仲賣$25真係好少見出面閒閒地都$30以上😋 多肉桃李 $25呢杯係沙冰嚟佢都算多果肉 但感覺上都係罐頭浸糖水個隻冇咩咁特別可能下次都係試返佢出名嘅芝芝系列不過等冇咁多人先😵‍💫唔值得等
📍喜茶

可能下次都係試返佢出名嘅芝芝系列
不過等冇咁多人先😵‍💫
唔值得等
2023-10-10
20 分钟 (外卖自取)
2023-10-16 43 浏览
喜茶係荃新天地開分店啦🥰✅多肉桃李$25前牌去澳門飲過一次,唔知香港版又有冇唔一樣?答案係一樣咁好味🤤用上新鮮時令鮮果🍑真係飲到桃肉,仲要性價比極高,唔洗$30就買到‼️喜茶係茶飲同芝芝茶創辦者,茶飲界星巴克,今次加埋芝士奶蓋,層次更豐富😋✅芋泥牛乳滿貫$35再配上芋泥,再配上芋圓粒粒,芋圓煙韌口感,加埋香滑牛乳,幸福感max😌📍喜茶 (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG56號舖
喜茶係荃新天地開分店啦🥰

✅多肉桃李$25
✅芋泥牛乳滿貫$35
📍喜茶 (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG56號舖
喜茶=手搖屆既starbucks,每種茶都有獨特既口味,更多既係佢地自創的!近日發現佢地又係荃灣重新開業!!係手搖屆既喜訊!!仲有特別優惠買一送一,今次試佢地嘅芋泥牛乳滿貫,真係幾有口感,朋友就飲烤黑糖波波牛乳茶!芋泥牛乳滿貫,真係太好飲啦!杯杯都滿滿嘅芋泥,每一啖都好香滑,口感超級棒!我個朋友就飲炸黑糖波波牛乳茶,佢話味道好濃郁,黑糖味好香甜。真係一流嘅選擇!😋👌喜茶嘅價錢比起一般嘅手搖店更加抵飲!而家仲有開店優惠!呢度嘅飲品質量高,價錢實惠,真係一個平民手搖嘅好選擇!💰👍🏻我好鍾意喜茶嘅店面設計,簡潔而舒適,員工都好友善!🏪🌟
近日發現佢地又係荃灣重新開業!!係手搖屆既喜訊!!

仲有特別優惠買一送一,

芋泥牛乳滿貫,真係太好飲啦!
杯杯都滿滿嘅芋泥,每一啖都好香滑,口感超級棒!

我個朋友就飲炸黑糖波波牛乳茶,佢話味道好濃郁,
黑糖味好香甜。真係一流嘅選擇!😋👌

喜茶嘅價錢比起一般嘅手搖店更加抵飲!

我好鍾意喜茶嘅店面設計,簡潔而舒適,員工都好友善!🏪🌟
2023-09-28
10 分钟 (外卖自取)
2023-10-07 76 浏览
好消息好消息好消息喜茶🌪️旋風式襲荃灣,回想以前香港仲未有喜茶嘅時候香港人系僕倒去深圳探店,排成幾個鐘都係為左飲一杯,打卡一翻。熱潮歸熱潮,味覺都係依然,今日喜茶已經開到第三間喺荃新天地,當然要去飲番杯,經典嘅芝芝芒芒,每次必點,從來唔會失望,芒果味夠,配上芝芝奶蓋的喊喊甜甜,絕。再來多要酷黑莓桑,夠曬爽,啲berry味十足啱哂夏天。喜茶果然喜茶,從來無失手。🎤🎤荃灣既街坊老友,呢個好消息真系直系廣傳

好消息

🎤🎤荃灣既街坊老友,呢個好消息真系直系廣傳
試食活動
芝芝多肉青提醇厚嘅芝士配上清新青提子沙冰,芝士嘅鹹香融入果汁,清新中帶有奶香,而且果肉非常多,青提果肉切到細細粒,基本一大杯入面每飲一啖一定會食到果肉,用飲管狠狠地將青提果肉通通啜上嚟,即時降溫不少!我叫咗少甜少冰,甜到來自果肉本身,成杯都係青提精華酷黑莓桑用得多平時經典嘅透明杯,今次酷黑莓桑嘅杯身係黑色嘅,好有質感!係桑椹同草莓嘅結合打成細膩嘅沙冰,同冰沙碰撞埋一齊,味道酸酸甜甜,解膩解渴一流,幾熱都唔怕~ 入面桑椹同草莓嘅果肉有好多,每啖都有實實在在滿滿嘅果肉,飲曬成杯最底都仲有好多果肉,用飲管吸唔到上嚟,最後都係攞小匙挖上嚟食曬佢😆
芝芝多肉青提
酷黑莓桑
2023-10-05 45 浏览
作為茶飲同芝芝茶開創者,茶飲界星巴克-喜茶,終於返嚟香港開到第三間鋪。今次係荃灣勁方便係正荃新天地天橋入口附近,梗係要即刻去幫襯同飲返久違既芝士奶蓋喇。😱😱佢新鋪開張頭3日有買一送一既優惠,但係芝芝系列就冇份。今次係衝著芝士奶蓋嚟,就算冇優惠都要照飲。🙈#芝芝多肉青提 ($39) – 芝士奶蓋keep到飲落去既滿足感同厚實,香濃既芝士味同以前飲開既一樣咁好飲。配上青提既果汁同果肉好清新,可以令到個奶蓋冇咁膩🤤🤤。而且有唔同既甜度可以揀,揀咗少少少甜個甜度啱啱好。 果肉令到杯野飲有更多口感,有唔同既層次😍😍

2023-10-03 44 浏览
號外號外 喜茶 空降荃新天地🔥🔥🔥最近,我去左荃新天地茶飲同芝芝茶開創者,茶飲界星巴克喜茶 終於空降荃新天地 😛今次試左佢地 Signature嘅多肉葡萄凍和多肉青提, 無得彈😍😍😍多肉葡萄凍。當我拿起這杯葡萄汁時,一睇就知係新鮮的葡萄榨取而成,保留了葡萄的天然纖維和果肉顆粒。第一口,我被它那鮮甜的口感所征服。葡萄汁散發出濃郁的果香,伴隨著微酸的味道,給人一種非常自然的感覺。它的口感絲滑,令人愉悅。我能夠感受到葡萄的甜美和天然的新鮮味道,印象深刻。🤩🤩接下來,我品嘗了他們的多肉青提。青提子汁的外觀清澈透明,果肉顆粒大大粒,爽口青甜。當我第一次嘗試時,我立即被它的清新口感所吸引。青提子汁帶有濃郁的青提子果香,同時也帶有一絲酸甜的味道。這種酸甜的平衡使得青提子汁非常爽口,給人一種清新的感覺。它提供了一種與眾不同的口感體驗,讓我對這款飲品留下了深刻的印象。🤪🤪🤪簡單講,留下了深刻的印象。✅✅✅想飲記住早d黎排隊!!🤫
號外號外 喜茶 空降荃新天地🔥🔥🔥
最近,我去左荃新天地
茶飲同芝芝茶開創者,茶飲界星巴克喜茶 終於空降荃新天地 😛

簡單講,留下了深刻的印象。✅✅✅
想飲記住早d黎排隊!!🤫
2023-10-02 50 浏览
喜茶早幾年剛喺香港開店嘅時候 我都幫襯過唔少次幾鐘意佢嘅水果茶 好啱大熱天時飲而家又開始多返啲分店喇 又可以去幫襯下今次去荃灣新店 店鋪裝修新淨 風格走環保路線飲品主打天然 冇香精 冇奶精同人工味道 令人飲肥仔水同時 多一份安心 少一份罪惡感😆.叫咗兩杯水果系列都可以選擇甜度同冰量 貼心☺️話要少甜少冰 店員自行安排幾多份甜不過等咗一陣先整好 自助形式拎飲管 系環保飲管.- 酷黑莓桑酸酸甜甜好味.- 多肉桃李好多桃肉李肉 飲完好滿足.另外留意到餐牌上嘅圖片 啲飲品同珍珠會轉 好有趣😆

喜茶早幾年剛喺香港開店嘅時候 我都幫襯過唔少次
好多桃肉李肉 飲完好滿足

另外留意到餐牌上嘅圖片 啲飲品同珍珠會轉
好有趣😆
2023-10-02 70 浏览
相信大家到國內都會像我一樣常常光顧喜茶,但始終不是能常常過去,而香港分店又不多。近日喜茶終於回來荃灣、在荃新天地重開了,對我來說簡直是最好的消息呢🥰✏️位置(9/10):荃新天地一樓,旁邊就是天橋可直達荃灣天橋城✏️環境(8/10):喜茶指定裝修,四四正正,商場舖環境肯定較好✏️服務(8/10):雖然客人很多,店員仍然很有禮貌,未來會開放掃碼下單✏️食物(9/10):喜茶的味道不用懷疑,果然是茶飲和芝芝茶的開創者聽太太說首三天在做買一送一活動、第四至六日第二杯半價,不用想立即去排隊!作為茶飲界的星巴克,喜茶粉絲布滿全國,荃灣店一開幕果然空前熱鬧!買到那一刻也有點想哭了呢😭🌟超多肉芒芒甘露 - $39(原價)果然有超多新鮮芒果肉,同時芒果汁味道亦香濃,加入大量椰奶令飲品更為香滑,而頂上放上不少西柚果粒增加了口感😋🌟芝芝芒芒 - $39(原價)這款是店家經典飲品,同樣有不少芒果肉及香甜的芒果汁,最精華的肯定是上層濃厚帶微鹹的芝士,真材實料,攪勻後異常美味😍🏠喜茶(荃灣)📬地址:荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG56號舖
超多肉芒芒甘露
🌟超多肉芒芒甘露 - $39(原價)
芝芝芒芒
🌟芝芝芒芒 - $39(原價)
🏠喜茶(荃灣)
📬地址:荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG56號舖
题外话/补充资料: 在做推廣所以排隊人龍人山人海
2023-09-29
$20 (其他)
芝芝芒芒