2022-08-02
好味指數😋😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗🤗呢間人氣店,我一直都未試,因為我實在唔鍾意排隊。住響呢間店附近嘅朋友話,呢間店係比較少人,我非常感謝朋友為咗令我試到,下晝 2:30 就碌咗去買,佢話有幸唔使點排隊。本身想試一個焗返熱,一個用返室溫食,但係摸到個法包已經軟咗,可能會韌,所以焗完一個後都係決定焗埋另一個食。用氣炸鍋200⁰C 翻熱3分半鐘,個法包焗到好脆身,布甸面可能因為遇熱會有層膜,切開之後勁流心,一啖咬落去非常爆漿,食到成手都係!試過其他店嘅布甸麵包後,果然呢間係最好食,佢嘅 custard 好香濃好滑,單純用custard 作比較,的確比其他店優勝!凈食時甜度比正常係甜咗少少,但配埋冇咩味嘅法包一齊食係啱啱好,如果唔使點排隊,絕對值得再食!至於要排隊呢,15分鐘內嘅都會排嘅,如果超過半個鐘呢,我都應該唔會。
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗🤗