2025-02-03 0 浏览
上环 嘉美軒 食評位於上环的嘉美軒是一家專注於打邊爐(即火鍋)的餐廳,以其優質的食材、出色的服務和對素食顧客的特別關懷而備受推崇。這次來這裡用餐,最令人印象深刻的是餐廳願意額外提供豐富的素食選擇,這對於素食愛好者來說是一個巨大的驚喜。打邊爐體驗嘉美軒主打的打邊爐提供了多種湯底選擇,從經典的麻辣湯底到清淡滋補的養生湯底,應有盡有。無論是喜歡重口味還是清淡口味的顧客,都能在這裡找到適合自己的選擇。食材質量餐廳提供的食材品質非常出色,新鮮度極高。肉類選用了優質的牛肉和羊肉,切片均勻且紋理清晰;海鮮類則包括了鮮嫩的蝦、蟹和貝類,每一口都充滿了海洋的鮮甜。蔬菜類更是多樣化,從常見的白菜、菠菜到特色的金針菇和木耳,每一種食材都在鍋中煮後保持了原有的口感和營養。素食選擇嘉美軒在素食選擇方面的用心無疑是它的一大亮點。當我們提到有素食飲食需求時,服務人員表現得非常積極和靈活。他們不僅詳細詢問了我們的具體要求,還主動提供了幾款不在菜單上的素食選擇,這讓我們感到非常貼心和受尊重。餐廳為我們準備了多種素食食材,這個加很多分!服務嘉美軒的服務團隊展現出了極高的專業素養和熱情。從引導我們入座開始,服務人員就細心地
上环 嘉美軒 食評

打邊爐體驗

食材質量

素食選擇

餐廳為我們準備了多種素食食材,這個加很多分!

嘉美軒的服務團隊展現出了極高的專業素養和熱情。從引導我們入座開始,服務人員就細心地介紹了餐廳的特色菜品和湯底選擇。他們對每一道菜的食材來源和烹飪方法都了如指掌,能夠根據我們的需求進行推薦。特別是在處理素食需求時,服務人員的耐心和細心令人感動。

服務人員還會定期檢查我們的湯底情況,及時添加湯料,確保每一口都是最佳風味。整個用餐過程中,他們始終保持微笑,隨時準備提供幫助,讓我們感受到了賓至如歸的待遇。

總結
總體來說,嘉美軒無論是在打邊爐體驗、食材質量還是服務方面,都表現得相當出色。特別是對於那些尋求高質量素食選擇的朋友來說,這裡絕對是一個理想的選擇。餐廳願意額外提供素食選擇,並確保這些菜品同樣美味可口,這一點尤其值得稱讚。

既能享受高品質打邊爐,又能滿足素食飲食需求的餐廳,不錯!

2023-03-26 3956 浏览
先預約 然後會有專人設計餐牌低消4000 我們4個人吃實在有點多菜譜:青瓜皮蛋 舟山蜇头336炸廣章芋卷盤200鹵水鵝片掌翼680红烧潮州鱼翅2040煎焗盐香马友312芹蒜蘿蔔雙丸238敬送:潮式點心敬送:豆爽湯丸敬送:合時生果菜價: 3686元(附加茶芥及加一服務費)再配2款紅酒🍷 也不錯的嘉美軒Camilla · Page · Restaurant · 皇后大道中181號新紀元廣場低座1樓102-108室, Hong Kong, Hong Kong · +852 6763 4118 ·
先預約 然後會有專人設計餐牌

芹蒜蘿蔔雙丸238

敬送:潮式點心
敬送:豆爽湯丸
敬送:合時生果
菜價: 3686元(附加茶芥及加一服務費)

再配2款紅酒🍷 也不錯的

2023-03-25
庆祝纪念
团年饭
2022-09-14 5155 浏览
最近班frd話有間好好食既私房潮州菜,好難book到房,上個星期終於托朋友book到今日黎試下。呢間私房菜需要提前最少1日預定菜單,話每樣食材都保證當天採購保持新鮮度,經理話因為有d菜放入冰箱煮完會無咁好食。總括來說真係好好食,色香味俱全之餘仲保留到食材自身既味道👍😚。特別驚喜既係有好多創新菜品,唔單止有傳統潮州菜,仲有四川菜同各種點心可以揀,聽講仲有好多隱藏菜單,已經好期待下次黎試下。服務一流,環境非常私密,最後會送水果,極力推薦!🤗

夫妻肺片
  • 夫妻肺片
  • 脆皮炸大腸
  • 蝦醬骨
2022-09-09 3310 浏览
話說自己真系好少去完一間餐廳之後寫食評,因為平時已經唔夠時間用啦🤯。 但係,真系想讚下哩到嘅服務員!我夾野個陣唔小心將d 汁飛左去一個服務員哥哥仔件衫到…😭 當時我真係朝唔好意思,但係服務員完全無黑面,仲好敬業咁照顧返食客既用餐感受! 👍🏻 個日叫左幾個朋友推薦既菜,食得出好新鮮,最推薦個潮州小食拼盤,鹵水鵝三拼,蒜泥白肉,白菜煲同螺片🤤🤤。好好食🤤我個人比較偏好廣東菜但朋友比較喜歡食辣,哩到就解決sai所以問題哈哈哈哈!因為有齊潮州同川味菜,聽講仲有新中式火鍋,哩個等下次再去eat!!

蒜泥白肉
唔知交咩名但好香口好是
潮州小食拼盤
蒜泥白肉
唔知交咩名但好香口好是
  • 潮州小食拼盤
  • 螺片
2022-09-07 2632 浏览
前幾日爺爺生日大壽,屋企人訂左去嘉美軒食飯,只係聽過朋友話好食但係自己沒試過,去到一打開門已經嚇親,好豪華嘅新中式裝修! 每個包房都有專人沖茶,仲有一個好專業嘅中式茶枱真係大開眼界。舅父話menu係佢提前一晚打電話預定嘅所以菜名我唔係好記得哈哈哈,好多都唔記得影低啊啊! 最記得個滷水拼盤真係好入味,同埋啲鵝掌係無骨嘅,好方便爺爺食。點心造型好別緻,好想再食多次個迷你菠蘿包同雪山叉燒包… 表姐佢地就比較鍾意個蘿蔔酥同鹹點。 爺爺平時唔係好食甜野,但係個核桃酥係例外,見佢靜靜雞食左兩個🤣🤣(雖然係迷你般細細件哈哈)。蒸魚都幾滑但係下次想試下個魚蛋菜煲,我唔係好食紅肉所以無試到個牛肉粒~ 最後個糖醋麵真係好香脆,估唔到咁簡單嘅嘢咁好食。整體感覺唔錯遲d有機會要再去食。👍🏻

整體感覺唔錯遲d有機會要再去食。👍🏻
潮式滷水拼盤
豆沙核桃酥
潮式糖醋麵
  • 滷水拼盤
2022-09-05 2136 浏览
第一次寫食評,因為真係太好食!鮑魚同螺片都好好食,新鮮彈牙但又好易咬,味道無掩蓋到本來嘅鮮味之余仲非常清甜。乳鴿都好香啊,皮夠脆,肉嫩多汁唔會乾🤤~ 老公都話d野幾好食😋疫情好翻d再book過。 爹哋媽咪非常滿意今次揀嘅餐廳,非常符合佢哋嘅審美,佢哋話呢間餐廳做嘅傳統潮州菜真係做到原汁原味,完全冇落味精。餐廳環境非常中式典雅,充滿紅木家具,每一間房都有獨立洗手間,真正做到高私隱度包房。服務生非常有禮貌同細心,果然貴係有佢道理!

冰震中東鮑魚
香脆炸乳鴿
冰震中東鮑魚
香脆炸乳鴿
  • 冰鎮中東鮑魚
  • 香煎蠔仔烙
  • 潮式糖醋麵
2022-09-05 1356 浏览
尼排疫情嚴重,中午約舊公司同事朋友食lunch就訂左房係度食飯,因為每間都係包房,比較安全。一開門有比裝修shock到,感覺好適合應酬,環境舒服,上菜仲可以要求服務員分好一人一碟咁上,疫情期間咁樣食得仲安心哈哈哈哈哈😂。 印象中食左個沙律、潮州小食拼盤,四川擔擔麵、鹽焗馬友魚、綠豆沙… 仲有點心迷你菠蘿包、雪山叉燒包、黑松露蘑菇包、豆沙角、炸饅頭同蘿蔔酥。我嘅話比較推薦點心,女仔應該都會好like因為細細粒幾得意,仲有個擔擔麵好香花生味、馬友真係煎的好香,原汁原味。綠豆沙幾個朋友都飲曬,但係我太飽啦下次再試🥹🥹~ 服務同食物非常對得起個價錢,只能說一分錢 一分貨。

服務同食物非常對得起個價錢,只能說一分錢 一分貨。

蟹籽火腿沙拉
雪山叉燒包、鳳梨叉燒包、蘿蔔千絲酥、饅頭箭豬仔、豆沙甘筍仔、黑松露蘑菇包
鹽焗馬友魚
四川擔擔面