2024-04-20 134 浏览
食開幾年,味道OK,鋪頭老細都OK,但系鋪頭個黑色T短頭髮50左右男人款嘅阿姐黑口黑面陰陽怪氣玩嘢乍癲扮傻實際上系趕客,唔知鋪頭老細知唔知自己嘅阿姐夥計一邊出糧一邊倒緊米,同埋菜式品種變化少咗d,煎炸嘢多,容易熱氣,青菜基本上系四五樣,但系都ok新鮮嘅,選擇相對冇更豐富,雖然菜式品種單調但系間鋪嘅例湯系好有誠意,足料足味同自己屋企入邊煲湯一樣。綜合黎講系一個選擇但系都系一個美中不足嘅選擇,如果有改進提升或者生意有機會再好d。
2024-04-16
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2024-03-29 138 浏览
喺大圍附近返工, 晏晝食咩好係一大煩惱。 喺隆亨見到呢間舖頭, 餸嘅款式好多, 而且價錢親民。我猶豫咗好耐,好多款餸都想食, 諗緊叫三餸飯定兩餸飯好。 但最近好似餐餐都大魚大肉, 所以都係叫兩餸啦。我叫咗咕嚕肉同菜雙餸飯, 菜同飯份量特別多!

我叫咗咕嚕肉同菜雙餸飯, 菜同飯份量特別多!
2024-02-15
2023-08-11 306 浏览
叫兩餸剩餸。肉餅,生炒骨。兩塊肉餅,半飯碗生炒骨。少到一肚氣。$39頭先去到叫生炒骨,之後叫肉餅。當聽到係肉餅,減返一半生炒骨。仲衰過食大家樂,如果要加料,入街市買冇咁嬲。
仲衰過食大家樂,如果要加料,入街市買冇咁嬲。
2023-03-21 479 浏览
極差體驗,希望唔好再有受害者!這店舖開在屋邨內,在街市旁邊,名為嘉餸,收工回家沒時間煮飯,就黎諗住買盒淨餸享用,見到店內都唔少餸可揀,有肉有菜,但比較有特色既餸就好少,見字$39 兩淨餸,正常理應會比$29 兩餸飯更多餸,咁叫佐椒鹽肉排同煎肉餅,見到呀姨一夾餸手勢就知不妙有咩理由會咁樣鋪排架?$39 兩餸就同 $29兩餸飯餸量一樣,咁樣筆餸同欺騙無分別,唯獨味道正常名為「加餸」實為「減餸」,希望其他街坊買之前慎重考慮一下,免得一肚氣P.S太遲睇到其他街坊食評,附上兩張相為證
極差體驗,希望唔好再有受害者!

P.S太遲睇到其他街坊食評,附上兩張相為證

2022-11-22 461 浏览
小妹今日lunch就諗住平平地27蚊買個兩餸飯食,點知就好似有啲bad trip(◐‿◑)一入去見到好多款既餸,以為會幾好食見到佢放左碟細細地既雲耳蒸雞就點黎試試~點知佢淨係俾半碟…仲要食完發現皮同埋骨多過肉!啲肉比佢切到好似肉丁咁…另外叫左個羅漢果齋就還好… 不過就豆卜多過菜~ 鍾意豆卜既人應該會幾鍾意呢味菜!飯就冇咩特別,不過個人覺得佢啲飯比較乾最大問題係佢份量細… 男仔一定唔夠飽!! 利申:叉燒係自己加料👉👈

一入去見到好多款既餸,以為會幾好食

見到佢放左碟細細地既雲耳蒸雞就點黎試試~

飯就冇咩特別,不過個人覺得佢啲飯比較乾

最大問題係佢份量細… 男仔一定唔夠飽!!

利申:叉燒係自己加料👉👈

2022-11-22
2021-09-16 696 浏览
今日一如平常放工後唔知食乜,咪去嘉餸加餸啦。 叫一盒淨餸,叫左豆卜豬肉和豬扒。 平時份量都ok正常。諗住俾多10蚊 35蚊叫兩淨餸應該餸會多過25蚊既兩餸飯。 平時都好正常,點知今日一個帶眼鏡肥肥地既阿姐(應該新來)之前未見過。佢俾左淨餸份量係兩餸飯 既餸既份量。 我駛乜俾多10蚊買淨餸,想多啲餸碼。如果一早知係咁 我叫兩餸飯都得啦。 我覺得佢哋無劃一份量標準。新來唔識就俾咁少。 講真 你俾得人選擇兩餸飯和淨餸。就應該有唔同量。 俾多10蚊,但份量同兩餸飯一樣。仲少左白飯tim. 咁同欺騙有咩分別。 下次都係唔再幫襯。 街坊們,幫襯前要慎重諗諗。 食老麥仲飽過佢。😡😡😡
2021-09-16
2021-01-12 817 浏览
天天都在排隊的店舖,但夾餸姐姐們非常有禮貌,讓我慢慢挑選,收銀員又成日叫我明天見。講真,25蚊 又有30幾個餸揀,最近仲有梅菜扣肉,都係加5蚊,邊都去搵。冬日滋補湯,7蚊個,好飲好滋潤。但係成日一日沽清。一句講哂,呢個大家敢困難時間,真係多得嘉餸老板的堅持,令我地班打工仔有飯食
正所謂而家百物騰貴,自從新翠邨啲餐飲食肆俾大財團壟斷,基本上你想食經濟實惠嘢基本上冇。而走去呢間鋪頭(隆亨)算係唯一選擇。平時都有買開佢三餸飯(30蚊),唔但求好食基本都算過得去,勉勉強強夠填飽個肚,大大話話喺呢個乜都貴既環境之下算係噉……但若果嗌個35蚊凈餸雙拼就好大鑊了,真係好似上邊某個負評一樣,阿姐真係會就住就住畢走佢……(笑)第一盒:豬扒小魚柳各四件,豆卜三粒……第二盒:小咕嚕肉五粒,切件小肉餅兩塊……咕嚕肉見到個阿姐畢開佢,畢到咁準確我都呆左。´_>`圍返開,其實都17.5一個餸,呢個價格買幾粒KFC巴辣雞粒大小既咕嚕肉……究竟係乜玩法?個Size係點大家睇圖吧埋單70蚊,聽到收銀話:聽日再見我唯有心諗:不了怪不得近期咁多人幫襯番新翠美心MX…
而走去呢間鋪頭(隆亨)算係唯一選擇。

第一盒:豬扒小魚柳各四件,豆卜三粒……
第二盒:小咕嚕肉五粒,切件小肉餅兩塊……
咕嚕肉見到個阿姐畢開佢,畢到咁準確我都呆左。
´_>`
個Size係點大家睇圖吧

埋單70蚊,聽到收銀話:聽日再見
我唯有心諗:不了

怪不得近期咁多人幫襯番新翠美心MX…
2020-12-16
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
去到時因人多擠擁在店內,因我怕疫情關係我門外等候,侍不太多人才進入。因沒有特定排隊位置,到我揀飯餸時,突然有人插隊,而店員亦冇阻止,令我十分無奈。終於都我揀餸,我是買兩盒雙餸飯。。。肉類選擇唔多炸野為主,其他餸都是大部份齋菜,有蒸肉餅,炸豬扒,炸魚,炸雞翼。其餘都是炒菜,茄子,瓜類,豆類。而番茄雞蛋比較經典,大部份是番茄,幾乎沒有炒蛋。留意到店員在裝餸時會計住計住,覺得“不"得多會“不"返走。但我眼見番茄炒蛋,已經冇咩蛋(只可叫蛋碎),番茄三小件,4份1個茄都冇= =。到炸魚豆卜,店員又是十分計較,炸魚得兩小件,兩件豆卜,豆卜乾到柴皮咁完全食唔到豆腐。。。

2020-11-28
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2020-09-30 434 浏览
最近放工,見附近開左間三餸飯。價錢相宜,三個餸加白飯都係30蚊!平時一個碟頭飯都唔止啦!平得黎,又好多選擇!全部餸都好入味!最鐘意食蘿蔔/南瓜/肉餅/魚香茄子/豬皮薯仔咖哩魚蛋!每次買都裝到滿一滿咁,大滿足!😋😋😋如果買淨餸菜,番屋企加料,都係35蚊。。。實在諗唔到唔幫襯佢嘅理由😂😂有時晏左去買,有好多都已經賣晒!所以如果想多啲餸菜選擇,一到食飯時間就好落去買!試過2點幾去到,得番一半餸揀,好彩都揀到心水嘢!

2020-09-09
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
2020-08-04 365 浏览
在大圍一區,相對經濟實惠的飯餸店,印象中沒幾間。嘉餸新開不久,前身也做小食,後來轉手做類似的飯餸,但不多久就關門了,現在輪到嘉餸,租金不便宜吧?他們說營業到七點半,晚一點來還有餸的話都會賣。可配飯或單買餸,價錢實惠。先後來了兩次。第一次點了辣子雞,肉片勝瓜,家常菜。辣子雞,是炸雞球再炒點辣椒花椒,味道上算不上辣子雞,但附近頗多長者街坊,味道有所調整也合理。肉片勝瓜,肉片只有一兩片,是豬腩片,勝瓜全去皮 味道清淡。第二次來,點了雞翼和辣子雞。辣子雞味道和上次吃到的相同。雞翼也差不多同樣味道,但四五隻份量也多,好餸飯。整體而言,味道上稍欠,但性價比超高,35元滿滿一盒,對街坊來說是好優惠。而且店員好禮貌,基本上都不能挑剔,希望能經營下去。

他們說營業到七點半,晚一點來還有餸的話都會賣。
可配飯或單買餸,價錢實惠。
先後來了兩次。第一次點了辣子雞,肉片勝瓜,家常菜。
肉片勝瓜,肉片只有一兩片,是豬腩片,勝瓜全去皮 味道清淡。
2020-05-07 470 浏览
新開張一星期左右!雙餸飯先$25,唔洗自己煮真係超抵超方便佢有成十幾款餸俾人揀,真係日日食都可以唔撞款丫飯量好多,餸都滿滿我加左$5要個湯飲下,都幾多料幫襯夠指定金額有野送個茶包係甘既,不過我未飲,唔知味道係點
新開張一星期左右!
雙餸飯先$25,唔洗自己煮真係超抵超方便

佢有成十幾款餸俾人揀,真係日日食都可以唔撞款丫

飯量好多,餸都滿滿

我加左$5要個湯飲下,都幾多料
幫襯夠指定金額有野送

個茶包係甘既,不過我未飲,唔知味道係點
2020-05-06
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2020-05-06 262 浏览
試過一次之後,真係回味無窮,個肉餅真係一試難忘,非常之好味,就算返到屋企夜D再煎返熱,都保持到質素。店舖話佢每日只係限量出100件,一出就好快賣晒,應該要做多D,因為太美味了。