2024-03-09 117 浏览
由於呢間係我返屋企必經之路 所以有時好肚餓果時都會去買外賣但注意係好肚餓貪近先會食因為食過幾次都覺得麻麻地不過之前次次都係食常餐 火腿通果d今次經過想食酸辣豬扒米線因為menu幅相好吸引咁一上菜果刻覺得賣相係幾好睇但同時都覺得有d奇怪因為佢放左塊檸檬係面😂😂平時酸辣既酸味主要係黎自酸菜 佢竟然係靠檸檬😂😂😂變左食既時候要好似飲檸茶咁篤檸檬整d酸味落去酸菜佢都有 但唔多 同酸菜味唔濃湯底偏辣 落左好多辣醬但味道係似魚蛋粉店枱面果種辣醬味基本上成個湯都似魚蛋粉湯加大量辣醬一食就知唔係專業米線舖既湯底就係非常業餘既味道米線佢都煮得比較稔唔夠爽口都係果句 非常業餘既味道不過佢的確唔係專業米線舖所以都預左唔會好好食試完一次無下次果種
由於呢間係我返屋企必經之路

試完一次無下次果種
酸辣豬扒米線
酸辣豬扒米線
2024-01-17 114 浏览
職員態度非常特別,個個都係阿姐級,叫個早餐唔記得講麵,通,米都比人鬧,仲要講好耐,自己聽唔清楚,又話人講得唔好!大家可以自己試吓!我唔會再去幫襯囉,可能我唔係有錢人啦!
2023-04-26 367 浏览
平時去車公廟就好少喺附近搵嘢食,多數都食埋先過去,但係今次決定過到嗰邊附近去搵嘢食咁啱就俾我哋發現咗呢間人氣爆燈嘅冰室排隊排咗一陣就有位入去我哋叫咗一個西多士同大頭菜豆卜蒸腩片西多士好大件 面頭落咗牛油 蜜糖係自己落嘅炸得好脆好好食🤤 無後悔排隊食呢間冰室大頭菜豆卜蒸腩片好大份 俾咗好多飯豆卜吸晒啲汁好香好夠味 送飯不二之選!腩片好入味 份量都真係好大叫咗一杯凍檸茶同凍齋啡正常發揮 唔作特別介紹平時如果咁啱要去車公廟,但未食嘢好推介大家食呢間!
咁啱就俾我哋發現咗呢間人氣爆燈嘅冰室
排隊排咗一陣就有位入去

我哋叫咗一個西多士同大頭菜豆卜蒸腩片

西多士好大件 面頭落咗牛油 蜜糖係自己落嘅
炸得好脆好好食🤤 無後悔排隊食呢間冰室

大頭菜豆卜蒸腩片好大份 俾咗好多飯
豆卜吸晒啲汁好香好夠味 送飯不二之選!
腩片好入味 份量都真係好大

叫咗一杯凍檸茶同凍齋啡
正常發揮 唔作特別介紹

平時如果咁啱要去車公廟,但未食嘢好推介大家食呢間!
2023-01-26 269 浏览
正月逛完車公廟順便打卡冰室下午茶啦啦啦這家伙記人手多熱情親切下午茶選擇也多當天人很多薯條豬仔包都賣完小朋友要了公司三明治大人點了其他店很少見的脆卜卜肉絲炒麵試試兩樣味道都不錯份量很大內容紮實飲料還是不鏽鋼杯子上的店裡其他食客的餐也都看著不錯下次還可以試試店家很親切 飲料我們一開始沒選出來還耐心等待不會像其他茶記一樣催促好吃😋好吃😋好吃😋好吃😋好吃😋開心😃很少點評這次要寫滿200個字給店家好評
正月逛完車公廟順便打卡冰室下午茶啦啦啦

公司三明治
2023-01-26
公司三明治
2022-03-22 357 浏览
好既店鋪當然要人欣賞,大圍新開了這間冰室,疫情下都堅持開業,當然要大力支持一下,店內裝潢普通,員工服務親切,餐牌的菜色易滿足到唔同人嘅需要,我今日點了蒸魚腩餐,一碗例湯,一杯奶茶,一碗白飯,一上枱,熱辣辣,是即叫即整的那種,魚新鮮彈牙午餐每星期都會轉,唔怕會食厭,不錯不錯,間唔中試吓平民冰室,有住家飯的感覺
蒸魚腩餐
蒸魚腩餐
2021-10-22 331 浏览
細佬今日帶我嚟呢間新開嘅嚐樂冰室餐廳😳真係眼都凸埋,我竟然察覺呢度開咗一間餐廳,細佬話鍾意呢度嘅環境,同埋啲人好Nice😋我就唔理三七廿一即刻睇餐牌啦,花多潦亂啊😍痴線㗎個午餐又海南雞又有意粉炸雞髀飯等等~真係好多選擇,最估唔到係佢有蒸魚餐😍我好鍾意食魚~不過今日冇乜時間就叫咗個海南雞飯$46!海南雞到啦😍雞髀位啊係雞髀位啊😍隻雞都幾滑😋唔錯唔錯~٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و啲油飯就唔係話10分出色嗰隻但係還好啦🥰我已經期待下一次可以落去食嘢時間,可能因為我住附近所以覺得勁方便同埋好開心🥳
細佬今日帶我嚟呢間新開嘅嚐樂冰室餐廳😳
真係眼都凸埋,我竟然察覺呢度開咗一間餐廳,
細佬話鍾意呢度嘅環境,同埋啲人好Nice😋

我就唔理三七廿一即刻睇餐牌啦,花多潦亂啊😍
痴線㗎個午餐又海南雞又有意粉炸雞髀飯等等~
真係好多選擇,最估唔到係佢有蒸魚餐😍
我好鍾意食魚~不過今日冇乜時間就叫咗個海南雞飯$46!

海南雞到啦😍雞髀位啊係雞髀位啊😍