2025-06-21
今日經過上水中心,見到間舖頭話係慈善基金贊助,就入去試吓啦。點知入到去,間舖頭室溫非常高,一啲冷氣都冇🥵🥵諗住唔緊要啦,就叫嘢食,餐廳係用有特殊需要嘅人士做賣點,個收銀都係一個非健全人士,佢幾好笑容,不過就收錢比較慢。唔緊要,慢慢等😐叫咗碗牛腩米線,啲湯鹹到一個點!個老師傅,仲口多多,我叫米線,佢竟然話唔好,鼓勵我叫飯食,話佢啲飯好好食😳😳!其實客人,食乜,關佢乜嘢事呢?🤔另外,唔知點解,廚房員工完全冇衛生常識,整嘢食嘅時候,竟然連手套都唔帶手套🤦♀️🤦♀️!不過,值得一提,餐廳裏面有位女士,非常好笑容,而且指導有特殊需要員工非常細心。 總括嚟講,只要餐廳注意一下食物味道,水準,同埋員工嘅衛生常識,依間餐廳,都可以試吓嘅!否則,免了!☹️