2022-01-23 650 浏览
未到三點三,個胃已經準備好食個light 下午茶,依間叫 「囍運冰室」嘅茶餐廳,個餠櫃內嘅包餅也挺吸引,就入去速食。店員都吾夠,上手食完嘅野都未執走,叫左兩次先有人理…….阿姐入單後,先上杯央,個蛋撻要再催多次先送到。酥皮蛋撻 $6雖然非新鮮出爐,但酥皮輕盈不油,層次略少,但酥脆十足,蛋香細滑,不錯。熱央$20茶、啡味道平衡,不苦,奶足、溫度足,杯鴛鴦有水準。收銀員有點燥底,態度麻麻。

店員都吾夠,上手食完嘅野都未執走,叫左兩次先有人理…….
阿姐入單後,先上杯央,個蛋撻要再催多次先送到。

酥皮蛋撻 $6

熱央$20
茶、啡味道平衡,不苦,奶足、溫度足,杯鴛鴦有水準。

收銀員有點燥底,態度麻麻。
點完餐問我飲乜嘢,然後我問佢有乜嘢飲,佢話咪就係正常茶餐廳架野飲,之後我無叫。轉頭個呀姐發脾氣囉個餐牌出嚟。個老闆真慘,咁貴租仲要比錢請左個趕客呀姐返黎趕客,唉

2022-01-03 238 浏览
個炒蛋又凍又鞋 阿姐話換咗批師傅 佢哋點整我管唔到 我哋啲炒蛋係炒定 同埋鞋口 我哋知道就算幫你換都係照筆返啲凍蛋俾你食 佢哋覺得難食好正常 投訴好正常個豬膶枸杞公仔麵超鹹發誓永遠都唔嚟 離晒譜
佢哋覺得難食好正常 投訴好正常
個豬膶枸杞公仔麵超鹹
發誓永遠都唔嚟 離晒譜
2021-11-27 251 浏览
晚餐唔多好胃口,所以唸住食常餐,點知個炒蛋多油到。。。我最後係無食過D蛋,個瑞士汁雞翼煮得有啲耐,肉質就麻麻。反而set dinner 牛扒夠份量,都juicy,唔係平價牛扒單薄一片,黑椒汁係好地道的港式味道。
常餐
瑞士汁雞翼撈麵
牛扒set  dinner
牛扒set  dinner
2021-11-27 163 浏览
經過這裏,見到他有新鮮出爐麵包,便進舖頭試食下蛋撻。點知個酥皮完全唔係酥皮咁樣(是一舊很實,沒有鬆化感的皮), 然後咬咗一啖先知出事⋯⋯入邊幾乎冇蛋咁樣,然後苦苦地,原來個底仲要燶埋。未食過咁恐怖嘅茶記蛋撻,唔會夠膽再試。
2021-10-30 216 浏览
前天晚上,在這家冰室用餐,豈料吃了一肚子氣!!實在不吐不快!!🤬🤬🤬話說我在網上平台購買了這家店的常餐優惠券,所以我當晚步進餐廳後,便馬上向其中一位女侍應表示想使用此優惠券,然後她告訴我要先到收銀處出示憑證,讓收銀員掃描憑證上的二維碼。我照著辦,豈料那位操流利而不純正廣東話的女收銀員皺著眉、狀甚不滿地說:「我們餐廳已經沒有再與該平台合作了,幹嘛仍然有客人來使用這些優惠券?!」另一位女侍應聽到,又附和著說:「是呀,今天下午也有一個!」接著,那位女收銀員極不情願地為我掃描憑證上的二維碼,又粗聲粗氣地問我何時購買此優惠券,最後以極不友善的態度替我落單!!!其實我可是真金白銀付款惠顧的,但那位女銀員卻給我看臭臉,彷彿在施捨乞丐般!!至於食物方面,上菜速度很快,味道也算正常,但如此待客之道,即使食物質素有多高,恐怕也彌補不了!!!總的來說,這次用餐體驗極差,以後也不會再光顧!!永久列入黑名單!!🤬🤬🤬丹麥多士不夠熱,只有微溫,不夠香脆。3.6牛乳炒蛋炒蛋炒得夠滑,但近乎沒有味道。沙爹牛肉公仔麵公仔麵煮得過稔,沙爹汁尚算香濃,但牛肉完全沒有肉味。

丹麥多士
不夠熱,只有微溫,不夠香脆。

3.6牛乳炒蛋
炒蛋炒得夠滑,但近乎沒有味道。

沙爹牛肉公仔麵
公仔麵煮得過稔,沙爹汁尚算香濃,但牛肉完全沒有肉味。
2021-10-28
  • 「臭臉」伴常餐
2021-10-13 198 浏览
#旺角 #囍運冰室 好掛住焗飯,就黎咗呢間食晚餐E同晚餐F,跟餐仲有湯同野飲,65蚊走人,便靚正#焗葡汁雞扒飯 雞扒有醃過,無雪味,炒飯底,好味🤤#焗鮮茄厚豬扒意粉 唔夠sauce, 意粉又太腍,搞到好淡味,豬扒略嫌有鬆肉粉味,不過芝士可以拉芝,算佢啦😂餐湯係#南瓜忌廉湯 一般,好多味精,唔忌廉🤣#熱奶茶 正,完👍味道: 7/10味精: 7/10價錢: 7/10環境: 7/10服務: 7/10

#焗葡汁雞扒飯 雞扒有醃過,無雪味,炒飯底,好味🤤

餐湯係#南瓜忌廉湯 一般,好多味精,唔忌廉🤣

#熱奶茶 正,完👍

味道: 7/10
味精: 7/10
價錢: 7/10
環境: 7/10
服務: 7/10

2021-09-26 149 浏览
食物種類唔算太多,叫咗一個特餐,有一個烏冬㗎呢一個類似all day breakfast嘅餐。食物份量都幾大,但所有嘢都一般般,茶記質素。個丹麥多士都幾出色,不過今次冇試佢啲包,正常經過想食茶記可以試吓,價錢都正常。
2021-09-20 124 浏览
滿心歡喜諗住去對面食沙嗲濃湯麵,點不知到最後落單時間都未有位。喺旺角行左成兩個圈,都睇唔中,唔知食咩好,唯有去對面呢間食茶餐廳😆椒鹽炸豬扒(是日晚餐)$71椒鹽味係有的,但係啲豬扒好濕,食落似有汁😆瑞士乾炒牛河 $60雖然有鑊氣,但係味道唔岩,食落有蝦醬味,加上河粉好糊,食咗兩啖已經冇食,老公勉強地食咗一半🙈樽仔奶茶 跟餐加$18好在支奶茶夠凍😆😆😆不過太細支,性價比唔高總括嚟講,到此一遊就算喇😆😆😆

椒鹽炸豬扒(是日晚餐)$71
椒鹽味係有的,但係啲豬扒好濕,食落似有汁😆

瑞士乾炒牛河 $60

樽仔奶茶 跟餐加$18
好在支奶茶夠凍😆😆😆
不過太細支,性價比唔高

總括嚟講,到此一遊就算喇😆😆😆
2021-08-22 156 浏览
今日同屋企人去食囍運 叫咗個鰻魚飯 同吉烈魚柳粟米飯 落單之後5分鐘個鰻魚飯即刻到咗,食咗一啖,啲鰻魚係生同凍嘅,同嗰個人講,佢話煎完係凍嘅,咁嘅一間服務態度又差,又貴嘅餐廳,唔建議去食。
2021-08-18 159 浏览
同朋友睇完戲,因為而家疫情嘅關係好多地方10:00都閂咗門,咁啱行過見到呢一間仲開緊門可以入去食啲嘢。入到去人都幾多下,可能因為得呢一間餐廳比較開得夜,我諗餐廳坐滿都有8成嘅食客。同朋友坐低睇吓有啲乜嘢食可以叫,見到都有啲宵夜嘅餐,有飯面亦有麵包,價錢大概$50至$60左右麵包就比較平啲$40左右就食到。我最後揀咗一份全日特餐,佢有羅宋湯烏冬,炸魚柳香腸炒蛋,茄汁焗豆。呢個餐都唔算好貴,大約$70左右。我朋友就揀咗一個豬潤麵,味道方便普普通通嘅,魚柳都脆既,唔算差唔算特別好食,只係環境比較擠迫。

羅宋湯烏冬
全日特餐
豬膶杞子公仔麵
羅宋湯烏冬
豬膶杞子公仔麵
2021-06-15 487 浏览
本来是想在店外买几个面包外卖,但看看时间,还有30分钟就没堂食,看到这家茶餐厅便走了进去。加上店外照片也很有吸引力,决定坐下来吃顿晚饭算了。其实他们的餐牌很精致,图文并茂,而且款式不少,我也要考虑了一下才点菜。点了一份咖喱牛肋条焗饭,放在方包内焗。上桌时有点燶,卖相一般。上面有几件牛腩,里面是蛋饭满满的,饭量不少。由于填满了面包,吃时有小许狼狈。包内是配上蛋饭,整体味道还是不错的。吃完加上咖喱汁,可吃到内壁的面包。第一次这样吃焗饭,感觉不俗。

加上店外照片也很有吸引力,决定坐下来吃顿晚饭算了。

焗金砖  (咖喱牛肋条焗饭)

第一次这样吃焗饭,感觉不俗。
2021-05-26
焗金砖  (咖喱牛肋条焗饭)
同朋友食晚飯,叫左滑蛋叉燒飯,生滾枸杞豬潤麵,配黑松露3.6牛乳炒蛋加丹麥多士,葡撻。食完第2日,朋友發冷+手軟腳軟,第3日仲發埋燒同肚痾。而我第2日就發高燒39度,同埋肚痾,係痾水!!!痾到今日星期日都仲係痾緊水!!!(我地有睇醫生的)究竟間餐廳可以幾污糟先會食到人又發燒又肚痾,睇完醫生,食曬3日藥都殺唔死啲菌,都仲係痾?聽日星期一又要再睇醫生,真係貼錢買難受。唔會再去!唔會再去!唔會再去!!!

滑蛋叉燒飯
2021-05-08 343 浏览
第一次試咗下午茶,好深刻印象佢個招牌雞蛋叉燒炒飯。下午茶時段招牌雞蛋叉燒炒飯50幾蚊大大碟,午餐份量一樣,賣相好唔錯,食落同賣相一樣咁正。佢稱係用日本醬油,甜甜地又濃,唔會太咸。炒滑蛋半生熟,撈埋啲豉油,叉燒又夠嫩口,正。😆今次晚餐時間食羊扒,又係大大碟驚的唔飽咁。薯角鋪滿晒隻碟,味道可以。主角羊扒肉質鮮嫩juicy ,一啲都唔肥瘦剛好。👍🏻🥰講吓個樽仔奶茶🧋,的確好滑好好飲,比一般凍奶茶正。係貴D,跟餐都要加$18。

2021-05-08
  • 羊扒
  • 滑蛋叉燒炒飯
2021-05-07 230 浏览
建議:想叫厚多士,記得要拎主餐牌 出開旺角想搵下野食,行左去廣華個邊。比囍運冰室個餐牌吸引左,佢地門口張厚多士相超吸引 🤣 曾幾何時,好多餐廳都會有農夫包,不過依家好似已經無咩。所以見到又想食就走左去排隊等位🤩今次試左:▫️奶油芝心西多 (下午茶餐 HK$37 連熱飲)估唔到一啲都唔Hea,份量仲幾大😆 切落去見住啲牛油+芝士流心超肥仔🧀 食落好香芝士咸香味 加埋煉奶❤️ 好正▪️金磚焗紅酒牛柳 (主餐牌 HK$68)一開始睇枱面個餐牌,以為下午茶時段無得叫。問下店員,佢話可以叫,係主餐牌果度有寫。幾驚喜既係,發現最貴都只係 HK$68 勁抵😌👍🏻 仲有幾個款揀,可以睇下圖3張餐牌。等左大概10分鐘,上枱時好香面包味🍞❤️ 配埋細兜既紅酒牛汁。 #試伏專員 S君 表示麵包外皮比較硬,飯量會比碟頭飯較少,不過食曬個包好夠飽🤰🏻另外,如果啲汁比多啲更好,因為食到最後啲包好Dry🤣

建議:想叫厚多士,記得要拎主餐牌

今次試左:
▫️奶油芝心西多 (下午茶餐 HK$37 連熱飲)

▪️金磚焗紅酒牛柳 (主餐牌 HK$68)