2024-03-18 24 浏览
今次同fd去咗旺中整嘢順便掃下街,因為太耐冇嚟,揾到間我未見過嘅泰國菜🤪仲要係泰國廚師坐陣,就決定入咗去食🫶🏿🫔“堅泰”嘅榛子香蕉煎餅 5/5煎餅外層金黃酥脆,榛子醬舖面,入面軟糯嘅香蕉~鬆軟嘅口感加上榛子香氣,完美組合✨✨🍝堅泰炒金邊粉 4/5新鮮嘅蝦、豆芽菜、蔬菜同埋肉🦐金邊粉煮得啱啱好,有咬口,啖啖豐富嘅口感同口味,勁開胃👅🐖烤豬頸肉撈麵 5/5豬頸肉經過燒烤處理,肉質鮮嫩多汁~食落勁惹味💕撈麵煮得彈牙,吸收咗香氣同醬汁,好好食😋🍨芒果糯米飯 5/5鋪滿成個完整嘅新鮮嘅芒果🥰糯米飯軟糯而且甜度適中!滿滿嘅椰香芒果滋味💕💕🧋泰式奶茶 5/5一般泰式奶茶都係勁甜,但呢杯係勁啱香港人口味,唔太甜,又有泰茶隻味~濃郁香滑,茶香同奶味完美融合🥰✨💕餐廳食物都令我驚喜。食物新鮮好味😆佈置有cafe嘅感覺,旺中食嘢嚟講仲可以有啲枱櫈仔俾食客入去食都係加分位💪🏿令人好似置身泰國嘅街頭小巷🥰

🫔“堅泰”嘅榛子香蕉煎餅 5/5

🍝堅泰炒金邊粉 4/5

🐖烤豬頸肉撈麵 5/5

🍨芒果糯米飯 5/5

🧋泰式奶茶 5/5

2024-03-15
✨烤豬頸肉撈麵 ($38)呢個撈麵係黏稠狀,用嘅醬料都偏重口味,食落幾香口👅豬頸肉嘅脂肪分布多,烤得幾好食~.✨招牌泰式喇沙蝦肉魚蛋米線+細龍眼茶 ($50)喇沙嘅辣度偏低🌶️湯底係香料味十足,米線好掛湯汁~魚蛋質地扎實而彈牙🍜.✨堅泰榛子香蕉煎餅 ($32)香蕉同榛子醬+煉奶之間互相中和到🍌,外層微微脆,食落好有層次感,味道特別🤎·✨+$10 泰式奶茶好鍾意呢個泰茶‼️我飲開其他泰茶都係好死甜,但呢個偏重茶味,甜度剛剛好👌🏻🧡·✨椰汁糕x2 ($15)分層就係上面係椰汁 下面係綠色嘅西米👈🏻椰汁味好突出,西米密密麻麻~🥥🤍
✨烤豬頸肉撈麵 ($38)
✨招牌泰式喇沙蝦肉魚蛋米線+細龍眼茶 ($50)
✨堅泰榛子香蕉煎餅 ($32)
✨+$10 泰式奶茶
✨椰汁糕x2 ($15)
2024-03-16
午餐
2024-03-15 16 浏览
好耐冇去過旺角中心,去到都發現好多地方唔同晒,特別係原來多咗好多小食店,2樓嗰邊都有成超過10間,今次就試吓呢間泰國小食店,雖然話係小食店,但係都有炒粉麵、湯麵食,同埋都發現有唔少學生食🤣🥞 阿華田脆脆香蕉煎餅 💰$34香蕉煎餅金黃香脆,而且好夠熱出晒煙,入邊嘅香蕉溶溶哋,軟淋淋,外面就有阿華田醬搽咗喺面,加埋啲玄米粒,唔錯👍🏻🍝 堅泰即炒PadThai 💰$50呢個係個套餐,會包埋一杯細嘅龍眼茶,金邊粉嘅份量夠晒一個人食,入邊都有唔少蝦仁,旁邊會落咗啲辣粉同埋花生粒,可以按自己需要撈埋嚟食🐽 泰式烤豬頸肉 💰$68因為即叫即整,所以時間都會等耐啲,豬頸肉份量都唔少,外皮都烤得脆,夠爽口,有配埋個泰式辣汁,辣汁唔算辣,唔食辣嘅朋友都應該食到

🥞 阿華田脆脆香蕉煎餅 💰$34

🍝 堅泰即炒PadThai 💰$50

🐽 泰式烤豬頸肉 💰$68
2024-03-15 14 浏览
自從畢業之後,都無再去過旺中滿載着我既年輕歲月原來而家已經變左個美食天堂本身我已經係個泰菜迷一個沙律一個炒粉小食連香蕉煎餅先150出頭 😍😍🤩性價比已經蒙蔽咗我嘅雙眼點知味道仲要好唔錯😚😚青木瓜沙律 🥗 非常開胃,而且唔算太辣而家天氣食又係岩哂泰式炒金邊粉份量超多 兩個女仔食都好飽超多蝦 口味就係偏甜小食 雞棗仲叫多左條腸分享晚餐又點會唔分享小食Sharing 就最快樂啦🤭真心今日嘅主角 香蕉煎餅雖然有好多選擇但係我係原味既忠粉😚😚😍超超超級脆 而且勁多醬之餘又唔太甜我下次行過都會食😍😍❤️
自從畢業之後,都無再去過旺中
滿載着我既年輕歲月
原來而家已經變左個美食天堂
本身我已經係個泰菜迷
一個沙律一個炒粉小食連香蕉煎餅
先150出頭 😍😍🤩
性價比已經蒙蔽咗我嘅雙眼
點知味道仲要好唔錯😚😚

青木瓜沙律 🥗
非常開胃,而且唔算太辣
而家天氣食又係岩哂

我下次行過都會食😍😍❤️
  • 香蕉煎餅
1K
2024-03-10 14 浏览
店名: 堅泰地址: 旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖旺角站D2出口,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4/5喺旺中行街行到有啲攰就嗌咗啲小食試吓,見到呢間泰式小食🇹🇭都好多人排隊,一於就同朋友share👭堅泰榛子香蕉煎餅❤️❤️❤️❤️❤️$32香蕉🍌榛子pancake煎得好香脆,而且每一啖亦都有原粒香蕉🍌,再加上表面嘅榛子醬🍫同煉奶, 🔟分配搭,亦都唔會過甜🎶凍龍眼茶❤️❤️❤️❤️+$10龍眼茶🥃🔟分解渴,飲落去有種清新降火嘅感覺😆青木瓜沙律❤️❤️❤️❤️$38木瓜沙律🥗食落去酸酸甜甜,口感豐富,食落去亦都好清新🥒,係一道好開胃嘅菜式⭐️泰式烤豬頸肉❤️❤️❤️❤️❤️$68豬頸肉🐷煎得香脆,咬落去多汁,亦都唔會太肥膩,呢個絕對有驚喜亦都係必嗌❗️
店名: 堅泰

味道: 4/5

堅泰榛子香蕉煎餅❤️❤️❤️❤️❤️

凍龍眼茶❤️❤️❤️❤️
+$10
龍眼茶🥃🔟分解渴,飲落去有種清新降火嘅感覺😆

青木瓜沙律❤️❤️❤️❤️

泰式烤豬頸肉❤️❤️❤️❤️❤️

好久沒有去旺角中心了,和以前相比,這裡發生了很大的變化,增加了許多飲食店鋪🫶而且每家小店都很受歡迎,吸引了很多年輕人前來用餐😋🍴我去了很多家小店,發現有一家小店專注於泰式美食,所以就決定試試這家店☺️⭐️堅泰炒金邊粉+ 龍眼水 $50金邊粉套餐加一杯飲品都只是$50咋,金邊粉配上新鮮的蔬菜、蝦仁和豆腐干,以及小店特制的調味料,帶來一種獨特的香甜香辣風味。而龍眼水擁有豐富的果香和清甜味道,可以消暑解渴。⭐️芒果糯米飯 $38吃泰國菜一定要吃芒果糯米飯,軟糯的糯米飯,與酸甜的芒果及香甜的椰奶,三種材料完美融合。

⭐️堅泰炒金邊粉+ 龍眼水 $50

⭐️芒果糯米飯 $38
*堅泰🇹🇭堅唔堅🇹🇭sawadeeka🇹🇭Yoga前既輕食😂Yoga後罪惡感冇咁重😂.🔸堅泰即炒Pad Thai (蝦肉 )$50🔸份量岩岩好😎味道唔錯👍🏻蝦🍤肉有調味 都有誠意😌👍🏻仲有仲有 好著重既金邊粉煙un 度 佢有有既😎👍🏻所以呢個價錢有種質素是性價比喔🤤.🔹泰式香葉肉碎飯 (加蛋)$55🔹睇落個樣好似平平無奇咁🤔但佢既肉碎超讚🤫🤫有香葉味仲有香料味😍好似係泰國食既肉碎咁😍.🔸香蕉煎餅(堅泰榛子🌰) $32🔸煎餅內面係香蕉🍌😉再配埋榛子🌰醬真心正😍😍份量就一般 兩個人食係要鬥快食🤣一口食完再接一口😜.🔹椰汁糕2件 $15🔹上面有滿滿既椰汁🥥下面有綠色既一粒粒唔知係咪椰肉呢😳😳😳🤣..✩•‿• ♡ 〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*〞
堅泰🇹🇭堅唔堅🇹🇭sawadeeka🇹🇭
香蕉煎餅
椰汁糕
  • 堅泰炒金邊粉
2024-02-26 40 浏览
行開旺中,見到堅泰寫明泰國廚師煮泰國菜,決定要試🤤同👦🏻叫左幾樣食物都只不過係百幾元,性價比超高。重點👦🏻對朱古力香蕉煎餅同豬頸肉金邊粉讚不絕口。🍫朱古力香蕉煎餅:濃郁的巧克力配上香甜的香蕉,帶有煎餅的香脆口感,香蕉味道濃厚,應用上真的香蕉整。🥓豬頸肉炒金邊粉:豬頸肉够爽脆,搭配金邊粉的炒香穫氣,十分惹味。❤️泰式鳳爪:濃厚的泰式香料風味,又够酸辣,有嫩滑彈牙的口感。❤️泰式魚餅:口感彈牙,魚香味濃。❤️泰式雞肉腸:搭配泰式調味料,更帶出雞肉爽脆,一口雞肉腸一咬爆汁。

❤️泰式魚餅:口感彈牙,魚香味濃。

• 堅泰炒金邊粉
  • 朱古力香蕉煎餅
  • 泰式鳳爪
2024-02-25 24 浏览
旺角中心泰式小食店|招牌榛子香蕉煎餅這間泰式小食店堅泰以外賣為主,店內亦有一兩個立食位置;招牌包括香港少見嘅香蕉煎餅、即炒金邊粉、豬頸肉撈麵等,基本上想到的菜式都有。價錢合理,基乎所有單品都是$50內,味道對得起價錢。① 堅泰榛子香蕉煎餅 $32🔹招牌香蕉煎餅總共有六款口味,包括榛子、芒果/士多啤梨、阿華田脆脆、花生榛子、肉鬆;煎餅即叫即整,餅皮香脆略帶煙韌,香蕉蓉、榛子朱古力醬加煉奶的組合無敵。凡購買煎餅還可加$10配凍泰式奶茶或龍眼茶一杯。② 芒果糯米飯 $38🔹糯米飯有咬口,芒果無渣③ 泰式小食拼盤 $60 (3個)🔹包括1條辣肉腸、5塊泰式魚餅、5粒泰式雞棗,幾惹味📍堅泰旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖#kindeethaifood #kindee #hkthaifood #堅泰 #KINDEE堅泰 #旺中美食 #旺角美食 #香港餐廳 #泰國菜 #旺角 #旺角中心 #hkfood #泰式香蕉煎餅 #香蕉煎餅 #泰式奶茶
旺角中心泰式小食店|招牌榛子香蕉煎餅

這間泰式小食店堅泰以外賣為主,店內亦有一兩個立食位置;
價錢合理,基乎所有單品都是$50內,味道對得起價錢。

① 堅泰榛子香蕉煎餅 $32
凡購買煎餅還可加$10配凍泰式奶茶或龍眼茶一杯。

② 芒果糯米飯 $38
🔹糯米飯有咬口,芒果無渣

③ 泰式小食拼盤 $60 (3個)
🔹包括1條辣肉腸、5塊泰式魚餅、5粒泰式雞棗,幾惹味

📍堅泰
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖

2024-02-23 20 浏览
次次去親旺中都係食小食,今日經過見到有間泰菜指明話係泰廚,價錢都非常親民,於是決定試試佢,點知有意想不到嘅驚喜豬頸肉pad thai + 泰式奶茶 $50呢個pad thai 係我食過最似喺泰國食嘅口味,濕度啱啱好,調味唔會好酸,豬頸肉好Juicy,配菜例如豆腐乾亦都足夠,側邊仲有啲花生水同埋辣椒粉,俾你去增加口感同味覺,個人覺得非常有誠意同埋好好食!奶茶雖然細細杯,但係都好飲,奶同埋茶條配得幾balance。泰式烤豬頸肉 $68雖然細細兜但都有10片。豬頸肉食落幾香口,肉質唔韌偏爽,調味都剛剛好。香蕉煎餅(配榛子醬) $32試咗一個傳統嘅泰式甜品,薄餅個皮夠脆夠薄,甜度啱啱好唔會死甜,切完每一塊個餡都有香蕉,必試!總括而言,呢間旺中小店非常高質,性價比高,可以一試!性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

豬頸肉pad thai + 泰式奶茶 $50

泰式烤豬頸肉 $68

香蕉煎餅(配榛子醬) $32

總括而言,呢間旺中小店非常高質,性價比高,可以一試!

性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-02-22 9 浏览
👧🏻咁岩有得外出工作,就揀咗喺旺中掃街!估唔到竟然喺旺中可以搵到泰國人主理既泰式小食店!佢地仲有提供Set Meal,今次呢到幾款食物夾埋$100有找,仲要係高質好味,絕對推薦大家掃街/外賣正餐一試!🌟堅泰即炒Pad Thai炒金邊粉餐$50有一盒相當令人飽足既炒粉+飲品。Pad Thai炒得相當乾身,金邊粉條條分明又有咬口,醬汁調味剛剛好又唔會太甜。配料就有大蝦、豆乾、蛋絲、椰菜絲、花生碎🥜等。🌟泰式奶茶跟餐可選龍眼茶/泰式奶茶🥤,呢到既飲品相對於平時飲既泰奶少甜,濃郁茶香又順滑,絕對岩曬👧🏻既口味。🌟堅泰榛子香蕉煎餅呢到既煎餅🥞亦有多款口味,咸既就有肉鬆香蕉蕉餅,甜既最特格有阿華田脆脆煎餅,而👧🏻就叫咗最常見既榛子香蕉煎餅。煎餅煎至香脆但不油膩,厚薄適中;香蕉🍌喺加熱下帶點半溶口感,配上Nutella朱古力榛子醬🍫 🌰同煉奶既甜美就最適合不過。🌟泰式雞棗一客雞棗有4粒,都只係$16,有腐皮皮包裹著免治雞肉🍗,可以點泰式雞醬食!

🌟堅泰即炒Pad Thai

🌟泰式奶茶

🌟堅泰榛子香蕉煎餅

🌟泰式雞棗

唔係講笑,堅係泰國野,堅好食! 勁多人排隊!尤其要試佢哋嘅香蕉煎餅🥞我見到店員密密整,可想而知有幾受歡迎😂朱古力香蕉煎餅香蕉煎餅都有6款口味,勁抽!朱古力必試呢款,即叫即煎,煎餅好脆,包住半溶香蕉片,上面加上好多朱古力漿、練奶等,邪惡指數高,好味指數仲高😋泰式燒烤豬頸肉大推俾肉肉控! 好多片份量十足,燒得面層金黃色,肉質爽彈,難以抗拒呀!泰式小食拼盤泰式唔少得呢道,有齊香茅豬肉腸、泰式魚餅,及泰式雞棗,三款小食,各有特色又惹味!生菜包這款酸新清爽,香料層次豐富,食完幾開胃

唔係講笑,堅係泰國野,堅好食!
勁多人排隊!尤其要試佢哋嘅香蕉煎餅🥞
我見到店員密密整,可想而知有幾受歡迎😂

朱古力香蕉煎餅

泰式燒烤豬頸肉

泰式小食拼盤

生菜包
這款酸新清爽,香料層次豐富,食完幾開胃

• 泰式燒烤豬頸肉
  • 泰式小食拼盤
  • 朱古力香蕉煎餅
2024-02-18 16 浏览
又再到旺中夜蒲,這間新開堅泰看似不錯,點了些泰式名菜,就在旁邊的桌子站著吃出品堅泰即炒Pad Thai 雞50.00份量頗大,雞肉 芽菜 豆乾很多,金邊粉熱辣辣而且香甜,好吃生菜包52.00用保鮮紙包著一大包生菜,豬肉碎一整盒有夠多,很飽足!香蕉煎餅 堅泰榛子32.00榛子🌰醬跟爽脆的香蕉煎餅合作無間,放涼了依然外脆內軟,甜酥香軟共冶一爐!芒果糯米飯38.00芒果肉鮮剝,加上慷慨的椰汁脆米跟白糯米,甜入心!KIN-DEE 堅泰旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SA25A鋪

出品

堅泰即炒Pad Thai 雞50.00
份量頗大,雞肉 芽菜 豆乾很多,金邊粉熱辣辣而且香甜,好吃

生菜包52.00
用保鮮紙包著一大包生菜,豬肉碎一整盒有夠多,很飽足!

香蕉煎餅 堅泰榛子32.00

芒果糯米飯38.00
芒果肉鮮剝,加上慷慨的椰汁脆米跟白糯米,甜入心!

KIN-DEE 堅泰
旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SA25A鋪
外卖自取
2024-02-18 78 浏览
#旺角地膽 今次去年輕人常去嘅旺角中心行街同吃掃街美食!同事推介2樓的地道小吃店~堅泰!由泰廚主理,小店細細設有一個小坐位,外賣及堂食都可,對面就有公用的位置可立食!啱哂想行街shopping又快閃dinner 嘅人!🍖泰式烤豬頸肉 $68泰式烤豬頸肉烤得剛剛好,頂層薄薄塗上一層燒汁,豬頸肉肥瘦相間,入口即化,肉汁豐盈; 搭配自家調製的泰式辣醬汁;香辣了提升肉的香氣!份量十分足! 🔥 堅即炒Pad Thai $50泰式味道的Pad Thai即叫即炒,火氣十足!金邊粉炒得夠乾身帶點嚼勁;加入芽菜、豆乾,雞蛋等配料,口感豐富有層次! 🍫🍌堅泰棒子香蕉煎餅 $32排隊時看到泰廚即場拉個餅團,令人不得不點這個甜品!同樣是叫即整,頂層滿滿嘅榛子同煉奶,一口咬下香酥脆口,裡面有著甜甜的香蕉十分好吃!堅泰 📍旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖

🍖泰式烤豬頸肉 $68

🔥 堅即炒Pad Thai $50

🍫🍌堅泰棒子香蕉煎餅 $32

堅泰
📍旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖
2024-02-18 28 浏览
呢間小店真係由泰國人主理,等侯過程置身預泰國,聽到她們真係用泰文溝通㗎,信心保證💯PAD THAI (堅泰炒金邊粉)食泰菜必食Pad Thai, 賣相好吸引,即叫即炒,有鑊氣超惹味,旁邊仲有辣椒粉、花生碎,可以撈埋來食,不敵一般泰國餐應, 充滿泰國街頭風味,套餐送埋飲品龍眼冰,細細杯份量剛好烤豬頸肉撈面豬頸肉份量多,全部都厚道適中,自家制酸辣汁真係冇得頂,酸酸辣辣好開胃,滿滿一盒好滿意朱古力香蕉煎餅真係好好食,好食過泰國街頭,煎餅脆邊,口感脆卜卜,配埋甜甜地的朱古力香蕉,口感不得了😍椰汁糕👅自家椰汁糕,唔好看佢細細舊,誠意滿分,加咗少少斑斕汁同埋西米,真係好驚喜🥳旺角中 心呢間小店性格比超高,真係每次經過旺角,好想上來食返個煎餅,又甘多味道選擇,啱曬我呢D為食妹🐷📍堅泰 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖

PAD THAI (堅泰炒金邊粉)

烤豬頸肉撈面

朱古力香蕉煎餅

椰汁糕👅

📍堅泰 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖