2025-05-13
**🥭楊枝甘露|港式經典の華麗變身**呢杯絕對係我飲過最驚艷嘅楊枝甘露!一打開杯蓋就見到超多料~💛 菲律賓呂宋芒打成綿密果蓉,甜度爆燈!西米煮得啱啱好QQ彈牙,柚子肉粒粒爆汁,仲有驚喜嘅芒果爆珠~🥄 最正係個椰奶底加咗少少柚子蜜,清新得嚟層次感十足!飲落去先係芒果嘅香甜,跟住係柚子嘅微酸,最後係椰香餘韻,簡直係味覺嘅三重奏!🎶 杯邊仲沾滿椰絲,每啖都飲到不同口感,正到癲啊~**🍋招牌特濃手打檸檬茶|酸爽の極致享受**見到店員哥哥即場暴打檸檬已經好治癒!👊!最正係檸檬片多到半杯都係,仲要連皮一齊打,飲落有微微嘅檸檬皮香氣~🍃 甜度可以自己調校,我叫咗少甜少冰,酸爽得嚟唔會太刺激,飲完成個人都醒神晒!💥 杯底仲有好多檸檬果肉,用粗飲管啜真係過癮到震~#港式飲品 #楊枝甘露 #少女食評 #懷舊風情 #打卡熱點
**🥭楊枝甘露|港式經典の華麗變身**
**🍋招牌特濃手打檸檬茶|酸爽の極致享受**