2025-01-07
今次我哋嚟到中环嘅壹柠壹鲜果茶,听讲佢哋嘅密桃冰茶非常受欢迎,于是就忍唔住想试下!一入到店,就被佢哋清新嘅装潢吸引,简约嘅设计,令人感觉到一阵清新嘅氛围。我哋点咗密桃冰茶,等候嘅时候,已经开始幻想𠮶种香甜嘅味道。饮品送上嚟时,颜色靓得令人食指大动,浅橙色嘅茶水上面漂浮住几片新鲜嘅密桃片,令人忍唔住想一口饮埋佢。第一口啖落肚,果然冇令我失望!茶味清香,唔会太浓,正正衬托出密桃嘅甜美,令人感受到夏日嘅清凉。每一口都好似将我带入一个果园,口腔中充满咗新鲜水果嘅滋味。最特别嘅系,佢哋用嘅系新鲜密桃,唔系𠮶啲人工香精,真系好有诚意!加上冰块嘅冰凉感,无论系炎热嘅天气,或者想休息一下,都非常适合。饮完之后,心情都变得好好,完全冇负担,反而想再嚟多杯!壹柠壹鲜果茶嘅密桃冰茶真系值得一试,无论你系茶饮爱好者定系水果控,呢杯饮品都会令你感受到夏日嘅清爽同甜蜜。下次再嚟中环,我一定会再光顾!