2024-10-05 49 浏览
🔹️今日到觀塘 ‘’壹檸壹鮮果茶‘’ 主打健康低糖、高纖飲品, 以外賣形式, 飲品種類多款選擇, 健康消暑又有益, 店員有禮高效率🙍🙍‍♀️價錢相宜💰🔸️楊枝甘露🥭食材豐富以鮮香芒果、 酸甜西柚 、香濃椰奶和椰果, 酸與甜恰度好處、充滿果香, 奶香幼滑, 兼備着甜品的質感👍還有很吸引的別緻水果靚靚杯😍🔸️蜜桃冰茶🍑以粒粒香甜水蜜桃和醇香撲鼻紅茶, 加上清新青檸, 味道冰爽清新, 除了清涼解渴、高纖維, 更有助滋潤皮膚😊

🔸️楊枝甘露🥭

🔸️蜜桃冰茶🍑

2024-10-03 154 浏览
假期又來到觀塘海濱, 散散山步吹吹海風。 跟住去 駱駝漆大廈shopping。 天氣好熱想飲返杯清涼特飲, 遠處見到鮮豔顏色嘅門面。 原來中環街市買過的, 壹檸壹鮮果茶, 觀塘都有分店, 呢間真係好好飲, 全部水果都係由專屬果園直送。健康少甜, 飲完都唔會覺得肥膩, 清楚冇負擔冇罪惡感。楊枝甘露極力大推楊枝甘露, 芒果tropical嘅感覺, 好有芒果味酸酸甜甜, 柚子肉香甜多汁, 芒果加埋椰奶感覺非常creamy又滑。 最重要整體感覺係好清新 ,唔係死甜。蜜桃冰茶糖50%啱啱好, 碎冰打得幼滑夠曬冰凍, 清新嘅鮮檸味道加埋蜜桃, 真係好清爽 解渴。 而且 飲品杯好得意。

楊枝甘露

2024-10-02 56 浏览
今日去完觀塘食飯,見到有間好小見既茶飲店有唔小人光顧,就去試下🤓 朋友見到有季節限定既野就試左個蜜桃冰茶 $34感覺飲完冇罪惡感,佢係手打檸檬茶既茶底,之後有蜜桃果汁。另一杯我叫左榴槤甘露 $38叫左7分糖 小冰,好小地方連榴連都有得簡,而且38蚊 就飲到,入面有榴連蓉,又有d 有咬口既水晶球食, 整體感覺好健康 我覺得呢間茶飲店 主打健康茶飲主打鮮果茶,幾好,唔係平時咁重甜重糖,唔係廢水,健康少甜又唔係死甜,岩晒想健康既我

朋友見到有季節限定既野就試左個蜜桃冰茶 $34
感覺飲完冇罪惡感,佢係手打檸檬茶既茶底,之後有蜜桃果汁。

另一杯我叫左榴槤甘露 $38

2024-10-01 39 浏览
🥤米香玉觀輕牛乳+馬蹄爆爆珠🥤紅柚小青柑 無糖 +馬蹄爆爆珠🥤米香玉觀輕牛乳第一眼見到呢杯嘢唔知佢係咩嚟細問店員之後 原來係一杯加咗自家製米香嘅牛乳叫我形容佢係咩味 係較為複雜嘅你問佢係咪麻糬 又未去到咁煙靭但同時富有米嘅獨特之處同埋質感加埋爽脆嘅爆珠 中間真係有細嘅馬蹄粒粒感覺好似識飲緊一杯中式嘅糖水成件事即刻零負擔 健康番哂嚟🤣🤣🤣🥤朋友都係養生之人 所以叫咗杯熱無糖嘅西柚但自己覺得嚟呢度一定要試吓米香嗰杯因為暫時未喺出邊飲到差唔多味嘅一杯手搖

🥤米香玉觀輕牛乳+馬蹄爆爆珠

所以叫咗杯熱無糖嘅西柚
但自己覺得嚟呢度一定要試吓米香嗰杯
因為暫時未喺出邊飲到差唔多味嘅一杯手搖
2024-09-27 72 浏览
過咗中秋天氣都仲係咁熱🥵呢日係觀塘行街行到出晒汗🥵即刻想飲返杯手搖飲品消吓暑🤔🤔🤔經過壹檸壹鮮果茶見到餐牌d飲品唔係廢水嚟喎,而且好似幾健康咁一於買嚟試吓🍹🍑🍹蜜桃冰茶 $34蜜桃味香甜仲飲到粒粒蜜桃肉,冰茶底帶有青檸,整體飲落酸酸甜甜感覺非常清新,消暑一流👍🏻🥭🍹楊枝甘露 $33好多新鮮芒果肉同金柚肉,仲有少量果凍,飲落好香椰奶味,而且唔算太甜,飲晒成杯都無乜罪惡感感覺幾健康☺️

🍑🍹蜜桃冰茶 $34

🥭🍹楊枝甘露 $33

2024-09-26 66 浏览
再訪依間唔係廢水、健康少甜、飲完唔會肥嘅茶飲專門店🤭 今次聽職員介紹,係冰茶系列同埋甘露系列各㨂咗一杯特飲try try🥴❤️ 果然無令人失望👍 首先不得不讚下佢哋嘅外賣杯,自家創作設計得好有個人風格,一相就知係佢哋嘅產品👍 連外賣紙袋都係自家印製😍 真係俾$2 買返一個都抵😘 冰茶系列㨂咗🐧 最愛嘅蜜桃口味✅ 飲落充滿桃桃嘅果香,清新又不會太甜,茶嘅醇香滋味令飲品幾解膩消暑,好啱夏天飲返杯🥴 甘露系列就㨂咗經典必試嘅楊枝甘露✅ 飲落同甜品版嘅味道一樣咁地道,酸酸甜甜滋味出眾🤤 當甜品買返杯過下口癮都唔錯喲😘

2024-09-25 79 浏览
店舖位於觀塘地鐵站A出口步行約數分鐘便到達。見到林林總總嘅飲品店臨立。最後選擇咗呢間健康飲品。100% Fresh Hand Made☑️😄 唔係廢水,健康少甜,唔會變肥,飲完冇罪惡感架☺️蜜桃冰茶 +原味果凍$38精選當季新鮮水蜜桃 🍑新鮮,香甜可口、爆汁!是即叫即整。 所以要耐心等候選用HPP (冷高壓殺菌處理技術)鮮果汁有新鮮水蜜桃果肉 仲有檸檬肉,而冰茶有淡淡嘅茶底味,好夾!係炎熱夏天飲一杯超爽啊👍🏻牛油果甘露 $36想減肥飲呢杯就岩哂!super food甘露採用鮮果同低甜去製造,非常清涼、健康 美味🤤

店舖位於觀塘地鐵站A出口步行約數分鐘便到達。

見到林林總總嘅飲品店臨立。最後選擇咗呢間健康飲品。

100% Fresh Hand Made☑️

😄 唔係廢水,健康少甜,唔會變肥,飲完冇罪惡感架☺️

蜜桃冰茶 +原味果凍$38

精選當季新鮮水蜜桃 🍑新鮮,香甜可口、爆汁!

是即叫即整。 所以要耐心等候

選用HPP (冷高壓殺菌處理技術)鮮果汁

有新鮮水蜜桃果肉 仲有檸檬肉,而冰茶有淡淡嘅茶底味,好夾!

係炎熱夏天飲一杯超爽啊👍🏻

牛油果甘露 $36

想減肥飲呢杯就岩哂!super food甘露

採用鮮果同低甜去製造,非常清涼、健康 美味🤤

2024-09-23 79 浏览
去觀塘行過,試咗兩款手搖杯飲品,令人印象深刻,因為它們的賣點係健康,在享受美味的同時,完全冇罪惡感。牛油果甘露店員教我記得要搞均先飲!因為入面真係好足料,用咗新鮮的牛油果和芒果,加入了濃厚的鮮奶和椰乳,口感非常綿密。底部還有寒天晶球,增添了多層次的口感體驗。蜜桃冰茶蜜桃冰茶香氣令人陶醉,打碎的蜜桃肉讓飲品更加豐富,茶味濃郁,帶來一種清新的感覺。總的來說,這兩款手搖杯飲品不僅味道出色,更重要嘅係唔係廢水,而是一杯健康、少甜的美味選擇,飲完後唔會變肥,真心正。

牛油果甘露

• 蜜桃冰茶
  • 牛油果甘露
2024-09-23 61 浏览
觀塘手搖茶飲店🥤「壹檸壹」主打不是廢水,健康少甜,每次路過觀塘開源道,都見到呢間店都幾多人買,今次路過就買來試吓~蜜桃冰茶($34)冰茶系列有700毫升,帶有天然蜜桃香味,有啖啖茶香,飲落好清甜清爽🥑牛油果甘露($36)拎上去都好聚手,都幾足料,牛油果甘露飲落口感creamy,加咗牛油果粒粒,同埋芒果粒及波波,口感十足,都幾特別,第一次飲呢個配搭~地址:壹檸壹鮮果茶 觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖。
觀塘手搖茶飲店🥤

蜜桃冰茶($34)

🥑牛油果甘露($36)

地址:壹檸壹鮮果茶
觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖。
2024-09-21 51 浏览
呢間壹檸壹鮮果茶店,睇落幾健康,全部都係用水果嚟製作,我地揀咗:🥑牛油果甘露 (五分糖,少冰)$36我揀咗一杯甘露系列嘅牛油果甘露,口感滑順而不膩。飲品入面嘅牛油果份量十分充足,每一啖都可以飲到切粒嘅牛油果。除此之外裡面竟然仲有芒果粒同粒粒波,芒果嘅甜酸完美地完美地平衡咗牛油果嘅濃郁感,令整體口味更加豐富~🍹楊梅冰茶 (五分糖,少冰)$33朋友揀咗冰茶系列嘅楊梅冰茶,店家推薦嘅五分糖甜度。朋友飲後覺得果然唔甜,但又唔會好酸,味道平衡得好好。飲品中散發著香花茶嘅香氣,而且仲可以品嚐到楊梅果肉,飲落非常清新。

🥑牛油果甘露 (五分糖,少冰)$36
牛油果甘露 、楊梅冰茶

🍹楊梅冰茶 (五分糖,少冰)$33

2024-09-16
牛油果甘露 、楊梅冰茶
2024-09-18 80 浏览
上完瑜伽行往APM路上同男朋友一人一杯🤭同珍珠廢水唔同,見幾多唔同水果既飲品~行左埋去行下~除左普通水果外,有牛油果同楊梅兩樣偏門👧牛油果甘露(HK$36):同楊枝甘露crossover,健康代表🤭除左牛油果,仲有芒果🤭底下仲有d 煙靭珠珠~好有口感👦楊梅冰茶(HK$33):雖然係梅,甜味多過酸🤭夏天飲幾fresh同解暑見佢地仲有好特別既椒鹽家族同埋有同品牌牛奶做聯乘, 打算下次上完堂再試試🤭

2024-09-18 54 浏览
我今日放假,順道約同好友去觀塘行街和食晚餐,經過開源道,見到壹檸壹鮮果茶專門店就在路口,又咁啱嘅,我又想飲嘢喎,問下好友飲唔飲?原來老友之前幫襯過:好呀,唔係廢水,健康少甜,唔會變肥,飲完無罪惡感!我點左杯 楊枝甘露(少冰,正常甜味) $33,老友就點左杯 葡萄冰茶(少冰,正常甜味) $33。楊枝甘露 好清甜,好似食緊甜品的楊枝甘露咁樣,但係無咁濃的糖味,芒果和柚子味清清地,好好飲呀!葡萄冰茶比楊枝甘露大杯好多,好清涼!

• 楊枝甘露
  • 葡萄冰茶
2024-09-15 68 浏览
壹檸壹唔係普通茶飲店,係鮮果茶專門店。以最新鮮、高品質嘅食材製造最健康嘅茶飲,確保每杯飲品保留天然的味道和豐富的營養。蜜桃冰茶茶底清爽唔算太濃,有鮮甜嘅蜜桃味同酸酸地嘅檸檬味,啲冰搞得好碎,有少少沙冰嘅感覺,最緊要夠大杯,消暑又解渴。榴槤甘露作為榴槤控,要叫呢杯試下。椰奶做base,底部有榴槤肉,香氣濃郁,甘香馥郁,餘韻悠長。甘露就係q彈的果涷啫喱,增添風味,而且有咀嚼感~下次想試埋佢哋嘅,鮮果茶和茶香奶茶系列!加埋其他配料,例如:馬蹄爆爆珠、椰果、芋圓等,多重口感和味道集於一杯茶中!

榴槤甘露

2024-09-14 145 浏览
同朋友出觀塘行街 期間見到一對情侶揸住杯嘢飲隻杯好啜核 好過癮就沿住佢哋行過嚟嘅方向睇吓原來有間賣鮮果茶嘅小店同朋友一人一杯我試咗冰茶系列嘅楊梅冰茶 5分糖飲落去酸酸哋 茶底夠fresh好解渴 喉嚨涼浸浸嘅感覺確實無其實飲品店咁甜 超足料 勁多楊梅果肉 朋友就要咗甘露系列嘅牛油果甘露 7分糖近排牛油果飲品好hit 夠健康配埋楊枝甘露幾特別飲落幾creamy 店員仲好細心叫我哋記得要攬勻飲每啜一啖都咬到椰果 芒果 最後我同朋友飲完都留起隻杯 杯夠硬淨可以循環再用🤗
同朋友出觀塘行街 期間見到一對情侶揸住杯嘢飲

每啜一啖都咬到椰果 芒果

最後我同朋友飲完都留起隻杯
杯夠硬淨可以循環再用🤗
2024-09-13 74 浏览
喺觀塘行街,買咗兩杯嘢飲,試咗最新推出的牛油果甘露,同埋蜜桃冰茶😌可以自選甜度,用的水果新鮮美味👍🏻🌟 牛油果甘露將濃郁的牛油果與清新的椰奶完美結合💗口感絲滑,入口即化,牛油果的天然香氣與椰奶的清甜非常搭配,飲品中還添加了芒果和果凍,增添甜味,使整體味道更加圓潤。牛油果富含健康脂肪和營養成分,不僅美味,還有助於保持健康🫶🏻在炎熱的夏天帶來一絲清新✨🌟蜜桃冰茶杯身的圖案造型十分可愛突出,不用令人愉悅起來😆蜜桃的果香與茶的淡雅非常搭配,甜而不膩😋飲品的基底是清新的綠茶,既保留了茶葉的香氣,又能有效地解渴👍🏻加上青檸,甜中帶點酸,生津解渴💗

🌟 牛油果甘露
🌟蜜桃冰茶
杯身的圖案造型十分可愛突出,不用令人愉悅起來😆
其他
  • 牛油果甘露