招聘中
薪金面议
13天前
2021-12-20 247 浏览
朋友排左兩個鐘頭,終於拎到位食lunch ,未試過嘅朋友真係值得嘅!由於唔食得生冷嘢,只可以點熟食。雖然感到有啲可惜但熟食,都冇令我失望☺️特別想稱讚壽司郎嘅米飯,日本米,真係好好味!另外甜品係非常有驚喜,心太軟係流心😍 草莓芭菲,如果有機會我一定會返嚟再食!!唔單止有brownie 蛋糕、雜莓、牛乳雪糕、忌廉涷….真係超豐富,可惜個胃太細食唔到兩杯☺️☺️☺️呢個真心推薦!至於其他熟食,都發揮到應有水準,但冇特別推介。

特別想稱讚壽司郎嘅米飯,日本米,真係好好味!

至於其他熟食,都發揮到應有水準,但冇特別推介。
2021-12-08 350 浏览
今日食得好招積 😎同媽咪2pm拎飛,4pm入座,中間飲咗轉茶,已經飽飽地,叫幾件壽司,過吓口癮 🤪先用平板電腦order 極上海膽海苔包、赤蝦壽司、香蔥赤蝦壽司同蔥花吞拿魚軍艦等候壽司期間,職員親身捧嚟幾碟特選大吞拿魚腩壽司,介紹係師傅啱啱整好嘅,我哋都揀咗一碟對於今次嘅壽司,有以下評價:特選大吞拿魚腩壽司媽咪盛讚件拖羅好肥美,入口即溶,滿口魚油香味,可惜有啲美中不足嘅係有條魚骨 🐟🦴🤭極上海膽海苔包媽咪讚海膽甜,海膽份量都唔少喎~ 😋赤蝦壽司赤蝦有爽脆感,不過略欠鮮甜味香蔥赤蝦壽司媽咪話呢件壽司係平板電腦睇落吸睛,可惜食落口啲香蔥混合咗沙律醬,沙律醬蓋過咗赤蝦嘅甜味蔥花吞拿魚軍艦$12 有2件,性價比高(去其他集團式壽司店,同樣價錢一件都食唔到)總括嚟講,《壽司郎》天水圍分店符合正常預期,等候時間亦係正~常~~地~~~長~~~~
今日食得好招積 😎

對於今次嘅壽司,有以下評價:

極上海膽海苔包
媽咪讚海膽甜,海膽份量都唔少喎~ 😋

赤蝦壽司
赤蝦有爽脆感,不過略欠鮮甜味
蔥花吞拿魚軍艦 & 赤蝦壽司

香蔥赤蝦壽司
香蔥赤蝦壽司

蔥花吞拿魚軍艦

2021-12-06
2021-12-04 316 浏览
日本瘋魔的壽司郎最近殺入香港分店越開越多疫情下香港人冇得遊日唯有食住壽司頂頂癮這裏的壽司價錢 大眾化質素很高 難怪常常出現人龍至愛油甘魚家人說鰻魚特別肥美啊仔每次必吃甜品🍮
日本瘋魔的壽司郎最近殺入香港

至愛油甘魚

家人說鰻魚特別肥美

啊仔每次必吃甜品🍮
2021-11-30 1059 浏览
今日放假 帶咗屋企一老一幼過嚟食壽司郎 (日本都食過嘅覺得好食又平)天水圍終於今日有機會試吓啦!今日人流唔算太多 時間控制得啱啱好(因為等埋個小朋友放學😂)連早餐都冇食到啊大佬 諗住食呢一餐點左以下依幾樣野:YouTube見到人哋介紹天婦羅好食 但係食落去係薄薄地嘅粉漿 係幾好 但係食落去都係有啲油膩普普通通跟住又係見到人哋話薯條好好食 點左嚟食 又唔覺得有啲咩好好食🥲 係好食過麥當勞薯條嘅 ⋯其實就似西餐嗰啲薯條 拖羅但食物落有少少筋 都唔係入口即溶嘅有啲失望蝦三味 赤蝦好食!推介 唔好意思中間嘅熟蝦經俾咗媽咪食😂反而呢一個芝士火炙三文魚幾啱我食 有芝士有火炙一定唔會難食得去邊!芥辣八爪魚 🐙 鍾意食芥辣八爪魚嘅我會推介呢個呢個係抵食又好食!👍🏼👍🏼起碼八爪魚都幾肥美小朋友食咗拉麵 食下啲蛋壽司、腐皮壽司同埋炸蟹柳壽司屋企個媽咪呢 就唔食生嘢嘅 就叫咗個拉麵 不過佢覺得呢個豬骨拉麵有啲油 要加少少滾水落去食😂😂 三個人食咗$259 我見人哋一個人可以食起碼10碟😂😂我覺得食咗一次我應該唔會再食第二次 🥲最尾埋單$80.1個印花 (每張卡最多儲一張)建議大家每次食前一定要記得帶返上次嗰
今日放假 帶咗屋企一老一幼過嚟食壽司
(日本都食過嘅覺得好食又平)

連早餐都冇食到啊大佬 諗住食呢一餐
點左以下依幾樣野:

拖羅但食物落有少少筋 都唔係入口即溶嘅有啲失望

蝦三味
赤蝦好食!推介 唔好意思中間嘅熟蝦經俾咗媽咪食😂

小朋友食咗拉麵 食下啲蛋壽司、腐皮壽司同埋炸蟹柳壽司

三個人食咗$259 我見人哋一個人可以食起碼10碟😂😂

我覺得食咗一次我應該唔會再食第二次 🥲

最尾埋單$80.1個印花 (每張卡最多儲一張)

建議大家每次食前一定要記得帶返上次嗰幾張印花卡!如果唔係啲印花儲到天荒地老都未儲到條橡筋
2021-11-29 213 浏览
🌹22 November 2021天水圍都終於開左壽司郎了開幕首日打算去食但晏就3點落去 已無得拎飛了過左一星期後既平日去等左20分鐘就入得😈職員安排左我地坐bar枱位分店衛生狀況無問題店員亦都十分有禮 同我地介紹當日有咩抵食招呼十分周到果然新開既店係唔同啲除左壽司外仲有我每次去到必叫既薯條 脆卜卜$12+10%但覺得份量可以多番少少🤤最後 當然唔少得食佢果度既甜品啦嗌左個雪糕同千層蛋糕雪糕好重牛奶香味 一流但個千層蛋糕 就唔太岀色只係普通味 無咩驚喜☹️相比起同商場既magic touch我會覺得magic touch tea time較為抵食而家叫做有兩間壽司店 分薄人流 唔洗等太耐😛總之見邊個唔洗排隊之後就去邊間啦🤭
🌹22 November 2021

之後就去邊間啦🤭
2021-11-22
  • 蟹膏壽司
2021-11-24 2063 浏览
天水圍終於有好味嘅壽司店喇天水圍係美食嘅沙漠應該係人都知通常都係得大型連鎖餐廳。。。壽司郎雖然都係,不過就以平靚正招來11月頭開張我無去排隊因為我知一定人山人海 (我未食過)星期六開門前15分鐘諗住一家四口去拎張飛點知門口有過百人等開門嚇到我哋番屋企今次經過見到唔多人,同仔仔入去食個tea 等左20幾分鐘,大約30幾張飛翻枱都快,叫號嘅時候都快店員仲會叫號前講一句 唔好意思要你等咁耐都幾有禮貌入座嘅時候會講明要60分鐘交枱我覺得非常好,等d人唔好坐咁耐吹水店員仲會問我係咪第一次黎之後介紹座位嘅擺位幾好幾好入正題!迴轉壽司上面可以自己拎壽司不過我就會望完自己order除非個樣好新鮮叫左幾樣$17兩件油金魚過得去唔腥$27嘅大呑拿魚無得輸,如果平d會更好入口魚油爆發,正!其他$12有炙燒羅勒三文魚 (朋友推介)我覺得好似食緊西餐意粉係唔錯嘅醬烤鰈魚鰭邊(我睇相以為係左口魚)好香魚油味而且個味就係左口魚味加左塊紫蘇葉好正香葱赤蝦大大隻爽口不過d葱絲炸過不過淋哂 咬唔爛$22帆立貝得一件,大粒甜嘅我見迴轉枱上有$17兩件不過似係大粒cut開兩舊我仔食左鮮蝦天婦羅壽司我叫左個珍寶魷魚天婦羅壽司蝦
天水圍終於有好味嘅壽司店喇
天水圍係美食嘅沙漠應該係人都知
通常都係得大型連鎖餐廳。。。
壽司郎雖然都係,不過就以平靚正招來

11月頭開張我無去排隊
因為我知一定人山人海 (我未食過)
星期六開門前15分鐘諗住一家四口去拎張飛
點知門口有過百人等開門

嚇到我哋番屋企
今次經過見到唔多人,同仔仔入去食個tea
等左20幾分鐘,大約30幾張飛
翻枱都快,叫號嘅時候都快
店員仲會叫號前講一句 唔好意思要你等咁耐
都幾有禮貌

入座嘅時候會講明要60分鐘交枱
我覺得非常好,等d人唔好坐咁耐吹水

店員仲會問我係咪第一次黎

除非個樣好新鮮

叫左幾樣
$17兩件油金魚過得去唔腥
$27嘅大呑拿魚無得輸,如果平d會更好

入口魚油爆發,正!
其他$12有炙燒羅勒三文魚 (朋友推介)
我覺得好似食緊西餐意粉

係唔錯嘅

醬烤鰈魚鰭邊(我睇相以為係左口魚)
好香魚油味

我見迴轉枱上有$17兩件
不過似係大粒cut開兩舊

我仔食左鮮蝦天婦羅壽司
我叫左個珍寶魷魚天婦羅壽司
蝦係正常,魷魚值得一試
個醬好惹味

甜品本身好期待
叫左朱古力香莓芭菲同卡達拉娜
牛奶軟雪糕好味
不過食到中間甜到那喉嚨

太甜喇!
卡達拉娜好食,個焦糖面夠脆
入面似雪糕

唔使等太耐位會再嚟
2021-11-23
2021-11-23 201 浏览
曾經踏足過黃埔、佐敦、黃大仙、藍田同埋屯門分店嘅壽司郎!今日就嚟到天水圍啦!小弟真係可以話係壽司郎嘅fans,真係意想不到喺度開!首先講吓環境先!個環境都算闊既!樓底都比較高!不過就比較之前嘅分店嘈吵啲啦!至於食物質素方面,小弟就覺得比起我之前食過嘅分店就差啲啦!首先賣相方面就真係有少少唔理想!我見到有件軍艦,放得真係唔好,然後反轉咗!我自己都叫咗少少軍艦,紫菜有少少林!吞拿魚新鮮係差其他分店少少,但仍然可以接受!至於有個牛油果卷,就不過不失!服務方面都有啲唔理想!出現送錯餐!同埋點餐後冇嚟過嘅嘢食,都話送咗餐,相信係系統問題!希望盡快改善!避免引起不必要嘅誤會!
2021-11-22
午餐
開店不足兩星期,第一次幫襯這分店!服務態度良好!💡💡💡💡💡一切運作順暢!💡💡💡💡💡食物質素正常!💡💡💡💡食物環境衛生!💡💡💡💡💡平日早午餐時段,等了半小時便入座,用餐時間60分鐘,眨吓眼便過🤣推介1. 小肌2. 深海池魚3. 燒汁鰻魚4. 抹茶卷2⃣️人食咗19碟,埋單連加一,盛惠$353。🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂希望此店水準能夠保持落去,天水圍街坊可以多一個好選擇🙂🙂💪💪💪💪💪
開店不足兩星期,第一次幫襯這分店!

服務態度良好!💡💡💡💡💡

1. 小肌
2. 深海池魚
3. 燒汁鰻魚
4. 抹茶卷

2⃣️人食咗19碟,埋單連加一,盛惠$353。
🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

深海池魚