2024-11-05 128 浏览
今日出左旺角行街,本來冇諗住食壽司郎,因為見到條隊實在太難排。。。但係諗咗好耐都唔知食乜好,最後行到8:00pm, 見到Apps寫等30組,我諗應該唔會等好耐掛,所以最後都攞咗飛,結果等咗大概半個鐘入得。-蝦三味壽司正正常常,本應我會連埋貝三味一齊嗌,點知佢寫冇得供應,但係唔知點解隔咗三個字之後又出返嚟,唔通係未溶得切雪?😂-生。三文魚呢個魚味同埋個滑度都比普通嗰個好食。-蔥蘿蔔蓉三文魚腩我覺得呢個好好食,好多魚油,我嗌咗兩碟- 炸天婦羅組合食咗先記得影相,應該係有兩隻蝦,兩舊番薯,兩嚿冬菇,仲有一塊唔知咩葉下面仲有兩張圖,都係啲正常俾小朋友食嘅嘢冇乜特別。最後特別想講一講,旺角呢一間嘅BB凳係黑色嗰張,超級唔好坐!

-蝦三味壽司

-生。三文魚

呢個魚味同埋個滑度都比普通嗰個好食。

-蔥蘿蔔蓉三文魚腩

我覺得呢個好好食,好多魚油,我嗌咗兩碟

- 炸天婦羅組合

下面仲有兩張圖,都係啲正常俾小朋友食嘅嘢冇乜特別。

呢次喺壽司廊嘅用餐體驗真係令人回味無窮!我試咗極上大吞拿魚、三文魚同炙燒芝士鮮蝦,真係每一口都充滿驚喜。極上大吞拿魚入口即溶,三文魚鮮甜多汁,而炙燒芝士鮮蝦更係香濃得來唔會過膩,真係一試難忘🍣🦐仲有蝦三味同魷魚,啲蝦新鮮彈牙,魷魚亦都好有嚼勁。三文魚腩嘅油脂分佈均勻,入口即化,真係好滿足。大海螺配檸檬羅勒,清新嘅味道令味蕾大開,飛魚子軍艦亦都係一個唔錯嘅選擇,啲飛魚子喺口中爆開,口感幾好🦑🍥最後,當然唔少得甜品!壽司郎經典布甸同卡達拉娜,兩者都係甜而不膩,完美地為呢餐畫上句號。食完之後,真係好飽,但係心情好滿足,絕對會再次幫襯❤️🍮🍰

最後,當然唔少得甜品壽司郎經典布甸同卡達拉娜,兩者都係甜而不膩,完美地為呢餐畫上句號。食完之後,真係好飽,但係心情好滿足,絕對會再次幫襯❤️🍮🍰
2024-10-31
2024-09-07 331 浏览
搵位度:抵食度:🌟🌟🌟好食度:🌟🌟🌟🌟壽司郎大家都知係要排隊等等等等,今日好彩11點幾星期六喺旺角11點呢淨係排四張枱都入到,大概15分鐘左右。呢邊個場就親子friend小朋友,甚至喺出面個公園仔玩都比較放心,亦都有呢啲圖畫俾小朋友畫下。咁佢優惠一期期,今期呢係拖羅三味,不過大拖羅呢同佢啱啱開店嘅時候真係爭好遠,淨係叫咗一碟就算數,反而貝三味同埋烏賊三味啊咁呀抵食性價比高好多。同埋叫咗個今期嘅綠茶蛋糕,我覺得就普通啦,不如都係食DIY爆抹茶粉芭菲好過。
搵位度:
抵食度:🌟🌟🌟
好食度:🌟🌟🌟🌟
2024-08-21 387 浏览
無論假日,定係平日都大排長龍,今次6:30等到差唔多8點,終於輪到我食🥹🥹每次食壽司都一定會叫三文魚、帶子、芥末章魚😋雖然等咗好耐,但係啲壽司都非常之新鮮,好味👍🏻👍🏻今次仲叫咗南瓜天婦羅,壽司郎好好有提供天婦羅汁,另外一間出名嘅壽司係冇㗎🤫最後仲叫咗個烏冬暖吓肚🤣 30幾蚊都算足料呢一間分店環境OK都好乾淨,服務態度又好好,不過真係好多人排隊,下次要試吓網上預約攞飛

最後仲叫咗個烏冬暖吓肚🤣 30幾蚊都算足料

2024-08-17 270 浏览
新出的甜品,總共有三款,不過牛奶布丁好像售罄了,和朋友一起點了兩款不同的,菠蘿椰子雪糕蛋糕?沒有想像中好吃,還點了桃味雪葩芭菲,價錢方面和平時大致相同,但和B小町聯乘的立牌設計得很漂亮!!!這個因素很吸引係!
2024-08-09 243 浏览
每次打電話嗌佢哋嘅外賣, 繁忙時間個電話都永遠唔通個電話係掛起左永遠都打唔通。已經唔係一次,起碼都5、4次。呢間旺角分店真係唔得。投訴完之後之後亦都時常發生,呢間嘅管理層真係差。

外卖自取
2024-05-03 644 浏览
上網見到壽司郎新出咗一啲單品,好吸引!第二日即刻去咗朝聖😝!好在晏晝去嘅時候早少少,唔洗排隊,直接入座,過多陣已經開始要拎飛🤓。-🍴蜂蜜牛油味卡達拉娜🧈($22)出品仲會有個迷你卡樂B薯片包裝,好鬼得意👻!卡達拉娜面頭會有一層焦糖,食落嘅口感同其他卡達拉娜都係差不多,口味完完全全就係還原咗同薯片一樣,好神奇🤪,甜甜嘅蜂蜜牛油味,整體偏甜!-🍴北海道粟米忌廉可樂餅🌽($17)眾所周知,壽司郎嘅炸物都係即叫即時炸出,可樂餅都唔例外🤣。切開可樂餅,中間嘅粟米忌廉填滿晒,而且就會見到粟米粒,味道係粟米忌廉湯嘅味道,估唔到都幾好食🤭!
🍴蜂蜜牛油味卡達拉娜🧈($22)
🍴北海道粟米忌廉可樂餅🌽($17)
2024-05-03
2024-04-25 660 浏览
壽司郎 (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓350-351號舖都係貪佢有泊車優惠,所以嚟試吓。呢間壽司郎唔算大間,相對座位比較少,可能等嘅時間就會比較長。我哋一口氣都叫咗唔少壽司,發現有驚喜係佢個蟹腳蟹膏壽司,呢一款係期間限定一定要試吓,覺得佢都充滿着蟹嘅香味配合埋蟹膏真係一流。
壽司郎 (旺角)

2024-04-07 705 浏览
去商場行街,經過呢間壽司郎分店,因為下午茶時間唔算多人。比餐牌吸引咗,下午茶有多個選擇只需$40。排隊大約15至20分鐘左右已經可以入內。可惜以上下午茶只適用於星期一至五,由於當日係星期六嘅關係,冇得以下午茶嘅價錢購買。但係因為都想試吓個拉麵同埋天婦羅,所以散嗌。豚肉拉麵有驚喜,湯頭濃郁同偏厚身。雖然拉麵唔算多,但豚肉有兩塊。價錢算係合理。天婦羅散叫都係20幾蚊,係有五至六件天婦羅,當中包括炸蝦,冬菇同南瓜等等。炸粉薄薄包住唔同嘅材料,天婦羅炸得脆身。另外,點咗一個個名很有趣嘅壽司,叫做壽司郎沒有人氣三味。三味包括小肌,醋靖魚,同埋生八爪魚壽司。鰻魚壽司,雖然價格相對較貴,但同樣發揮出色。

鰻魚壽司,雖然價格相對較貴,但同樣發揮出色。
成日都聽到人話食完會肚疴,估唔到真係會以為呢間算新開會企理d,點知我食完肚疴,個仔肚痛加發燒(已經無比仼何生野佢食),下次應該不會再食佢,愈做愈差下午茶套餐呢個價位算平,但性價比一般,雖然個拉麵幾有咬口,見到麵質入面有一粒粒小麥粉👍🏻不過幾細碗下。壽司中規中矩,略嫌太酸,飯又唔鬆軟炸雞軟骨個粉太厚,炸得又唔乾身!雞軟骨又太多肥膏痴住!得一個香葱海蝦食得過!個葱絲有炸過,有d甜豉油調味,加上美奶滋同彈牙赤海蝦好夾!總之比左三次機會,三次都let me down整體上都係比較污糟、粗糙,no next time!!!!!!!!!!
成日都聽到人話食完會肚疴,估唔到真係會

炸雞軟骨個粉太厚,炸得又唔乾身!雞軟骨又太多肥膏痴住!
總之比左三次機會,三次都let me down
下午茶
香葱海蝦
芝士蝦
抹茶蕨餅
炸雞軟骨
香葱海蝦
2024-03-11 472 浏览
自從壽司郎嚟咗香港,一直非常之受歡迎,keep住長期大排長龍,佢食材新鮮而且價錢大眾化,每次等個幾鐘真係等閒事。要食嘅朋友仔就預返時間攞飛先喇~~然後再慢慢周圍逛下再一邊等吧😄我哋叫咗特大赤蝦🍤,特盛甜蝦,爽口鮮甜,CP值高。特大帆立貝,肉厚鮮甜,啖啖肉非常新鮮。炙燒三文魚,肉質介乎生同熟之間,又滑又軟,又有少少炙燒味道,無限encore大愛。松阪牛肉,節日限定。其他壽司,大致上都好好味,而且都係新鮮!整體嚟講,大部份食材新鮮,價錢亦都合理,而每個月亦都會推出限定Menu或者換購禮品,所以每個月都會去幫襯👍🏻😄

2024-01-28 683 浏览
壽司郎MOKO店12月24號開業至今,首次到店, 一般日本壽司刺身都OK,但對雜物天婦羅非常失望,炸漿唔掂,油唔掂,炸得嚴重過火,油億味重,失去咗天婦羅原本的色澤,變咗煎釀三寶 新蟹祭產品味道普通,蟹味唔突出。舊有嘅壽司都保持到水準,依家多咗嚴選兩貫選擇,適合一人獨食 士多啤梨忌廉吉士卡達拉娜味道都ok,但係賣相又係比較醜樣,原本應該要有嘅焦糖冇咗,雪糕依然OK,我嘅建議食法係將Oreo餅整碎再加喺面頭食 壽司郎3個印花抽嘅小禮物長期冇貨,希望可以盡快補課,已經儲咗好多印仔都未有得抽另外,依家埋單滿二百蚊可加$8換購豉油碟一隻,個樣都幾靚,值得換

2024-01-22 459 浏览
壽司郎食材新鮮、肉質嫩滑柔軟、鮮美無比,無論開在哪裏都是大排長隊的焦點🥰壽司飯一定的粘性和嚼勁,淡淡的米香,一點點米醋味道。生魚片鮮美有彈性有嫩滑感。仿佛一口融化在口中😋除了生魚片外,還使用各種海鮮和其他配料,如蝦、蟹肉、鰻魚、魷魚等,鮮嫩多汁的,口感豐富,給壽司帶來不同的層次和風味👏🏻牛肉拉面,豚骨拉面、貝殼拉面也是非常鮮嫩美味,熱乎乎的一碗下肚,很滿足~ 🥳最重要的這些性價比都很高!🥰個人無論價格還是口感勝過元氣,不過兩者種類不一,各有優勢吧~ 😁可以網上取號,現場排隊人巨長,試過100多個號 要提前APP取號😅

最重要的這些性價比都很高!🥰

可以網上取號,現場排隊人巨長,試過100多個號[捂臉] 要提前APP取號😅
2023-12-22 608 浏览
壽司郎故名思意當然是做壽司的,我不理解的,人人都說一定會來過一次,但我不論在日本或香港均沒有吃過,真想知道它是乜東東,為何那麼多人要來排隊。今日太多時間逛街了,看過了電影,在商場走呀走,看到壽司郎的招牌,晃了一下,還是趁這空檔去嘗嘗壽司。誰不知20多个号,一轉眼20分鐘便能入座,時間就是下午茶,下午茶4件壽司加烏冬面,價格可以接受,才40元。吞拿魚壽司的魚肉鮮味,雖有点凍氣,但仍感到美味。元貝壽司則有點怪怪,廚子一件壽司撕開兩塊,不平分的展示出來,奇怪的陳列擺設,搞乜鬼!
吞拿魚壽司的魚肉鮮味,雖有点凍氣,但仍感到美味。