招聘中
薪金面议
20天前
2021-03-25 236 浏览
everytime黎食壽司郎都要經過一個好重要既儀式就係要排隊啦不過呢個隊都冇白排CP值都高今次叫左成25碟,有甜蝦啦 三文魚蓉 劍魚 仲叫左拉面同埋湯D壽司都好新鮮 因為佢流轉真係好快 日日都幾十人排隊甜蝦細細隻,但好鮮, 雖然沒有蝦頭 劍魚加D wasabi好match壽司碟共有四種顏色:紅色、銀色、金色及黑色,價錢分別為$12、$17、$22及$27D店員間唔中都會拎D金色及黑色埋黎SELL總結CP值:4/5環境3.5/5

不過呢個隊都冇白排

CP值都高

D壽司都好新鮮 因為佢流轉真係好快 日日都幾十人排隊

D店員間唔中都會拎D金色及黑色埋黎SELL

總結CP值:
4/5

環境3.5/5
2021-03-22 209 浏览
之前都係同朋友嚟食壽司,覺得唔錯,今次見係平日就同埋屋企人一齊食。大概12點之前去到,竟然可以即刻入到座唔使排隊非常高興。因為係同屋企人嚟食,所以就食得多啲🤣。佢個蔥花吞拿魚軍艦,我覺得好好食。主要係因為佢$12兩件真係好平。😘壽司郎嘅炸物真係唔錯,壽司郎嘅炸物真係唔錯,食咗佢嘅炸蝦壽司同埋炸蟹棒壽司,真係熱辣辣脆卜卜😚。結果淨係影咗三文魚壽司,推薦食厚切三文魚壽司,好食過薄嘅好多。見到啲壽司喺個軌道飛來飛去真係好鬼得意🤣

見到啲壽司喺個軌道飛來飛去真係好鬼得意🤣
2021-03-21 161 浏览
After the first try, I keep on thinking about it. It allows me to take a break 'in Japan'.The best time to go to the restaurant is around 5:00 pm. There are people but I do not need to queue. Apart from the government app, the restaurant also uses their own google form for registration. I always sit at the bar and I prefer sitting at the bar. Every single dish worths the price. I particularly enjoy the dessert. Staff are nice and efficient. I will be going frequently.

Crab Plaster Sushi
Crab Plaster Sushi
2021-03-20 155 浏览
壽司郎真係開完一間又一間呢間我上年已經黎食過一次當時係4人限聚咁又一年啦 咁岩又放寬4人限聚就又可以去食一次今次都係好多人排隊 ,今次食得最多係極上厚切長鰭大吞拿魚腩(my favorite肉質厚實!甘甜無比),牡丹蝦(蝦肉質爽甜),尾鷲產油甘魚腩,(油甘魚腩紋路分佈均勻,肉質細緻甘甜)三樣都有做promotion ,都好新鮮total $500埋單 好滿足呀
壽司郎真係開完一間又一間

呢間我上年已經黎食過一次

當時係4人限聚

咁又一年啦 咁岩又放寬4人限聚就又可以去食一次

今次都係好多人排隊 ,

total $500埋單 好滿足呀
自從唔食元氣之後, 其實好耐冇食過迴轉壽司除咗爭鮮, 之前都食過幾次壽司郎不過實在太難book位, 又冇一間鋪頭近屋企, 趁住今日一早要去黃大仙做嘢, 博下壽司郎冇人排隊。 bingo~~其實12點舖頭已經好多人, 不過黃大仙店好大, 所以唔使等好耐就入得。 壽司郎價錢唔貴款式又多, 好抵食。 我每次去都會飲蜆湯, 又係食壽司凍冰冰好想暖下個胃, 壽司郎運輸帶上面唔會將壽司放得密麻麻, 但係又畀到 你睇每一款嘅實物係點樣, 似足日本店🥰

建議: 有時間開壽司郎個app,搵岩日子時間記得book左先🤣 如果係 walkin 就唔係特別值得等甘耐終於都輪到#試伏專員 們去食壽司郎,依個預約應該長達4個月🤣 好耐之前book 左,之後又因為限聚加上無晚市,舖頭取消左相關時段🙈好彩壽司郎既安排都好好,係一個指定期間,show 番個booking 就可以再去walkin一直都知壽司郎會好多人,無林過等位真係people mountain people sea🥲去到櫃台,同店員對完資料 再安排叫飛。 等左20分鐘左右就入得,真係好勁🙈舖前面同入面真係唔同感覺🤣 入到舖好有離開左香港一陣既氛圍。想落單只要用部pad 就搞店,等左陣就到喇 (每次點4款)👍今次試左:得60分鐘用餐既關係,無逐款影相。整體黎講,壽司食材係比較新鮮。不過蟹棒唔知係未解好凍定係點樣,未食隻碟已經有啲水。食食下Fd 子先講超壽司郎無魚生食,點知黎到既個碟 三文魚壽司就有double 魚生🤣🤣時間所限 (落完單一陣,店員已經黎點數,但係5分鐘之後都仲未到,最後用5分鐘KO左佢,相都無影 🤣) 甜品淨係試左一款:抹茶芭菲杯 (HK$32) 芭菲杯係牛乳雪糕底配蕨餅

今次試左:

芭菲杯係牛乳雪糕底配蕨餅 同 細球紅豆蓉。總括黎講,如果要點甜品,建議揀一盒盒既雪糕杯 😌 因為芭菲杯質量一般,價錢對比之下都算貴💸

之前都出過一次壽司郎嘅post 介紹咗啲我成日食嘅款同甜品😆今次就試啲未食過嘅😎.青口三味🐟 $12而家壽司郎有三貫祭 真係超抵食🤩呢款有鹽醋漬鯖魚,鹽漬沙甸魚同日本產頂級池魚🧂鯖魚同沙甸魚刺身都係第一次食🤣原來個味同熟咗嘅差唔多 又幾好味😋不過食落有啲鞋 唔似其他魚咁嫩滑🧐但係真係好平 除番開只係$4一舊👍🏻.特大虎蝦天婦羅卷🍤 $27朋友話呢到嘅炸蝦好食 所以就嗌咗一款貴嘅一款平嘅嚟試吓😛一上枱佢以為係炸蟹柳🤣蝦都真係幾大隻🦐建議即刻食 新鮮炸起熱辣辣🥰仲炸得幾脆 不過炸皮同埋肉分離咗👀除咗蝦仲會包住蛋同青瓜 豐富咗個口感同味道😚.鮮蝦天婦羅🍤 $12呢款相對上抵食啲 嗌兩碟都唔洗$27🥲炸得都好脆😍冇其他配料 更加食到蝦嘅鮮甜味😌再點少少酸酸地嘅醋食都唔錯😋.松葉蟹軍艦🦀 $17蟹肉真係鮮甜 仲有好大pat蟹膏🤩原本唔太鍾意食蟹膏 嗰得有陣腥腥地嘅味☹️但係咁樣配埋蟹肉同舊飯一齊食 我又接受到🤤.九州產炸雞天婦羅伴他他醬🍗 $12未食過呢到嘅炸雞 嗌咗舊壽司嚟試😎炸雞同炸蝦一樣都係即炸 熱辣辣仲好脆😚食落唔油膩 不過肉質就唔算好嫩滑 係普通嘅炸雞肉🤣面頭個醬同老麥魚柳包個醬一樣味🤨
青口三味🐟 $12

鮮蝦天婦羅

松葉蟹軍艦🦀 $17
松葉蟹軍艦

九州產炸雞天婦羅伴他他醬🍗 $12
未食過呢到嘅炸雞 嗌咗舊壽司嚟試😎炸雞同炸蝦一樣都係即炸 熱辣辣仲好脆😚食落唔油膩 不過肉質就唔算好嫩滑 係普通嘅炸雞肉🤣面頭個醬同老麥魚柳包個醬一樣味🤨估唔到配炸雞又幾夾😝
九州產炸雞天婦羅伴他他醬

海鮮紫菜卷🍙 $12
好似冇乜見人嗌過 好奇心驅使下 嗌咗一碟😯原來佢係三文魚,蛋,青瓜同海蜇 再加埋啲沙律醬嘅卷卷壽司🤓配搭都幾普通 海蜇同沙律醬個味都幾出 三文魚存在感好低🤭
海鮮紫菜卷

萩餅🟣 $12
個人覺得呢個幾伏🤐原本睇相以為佢係芝麻味嘅麻糬/蕨餅之類嘅野🤥點知嚟到先知佢係用紅豆蓉再包住舊飯 然後再灑啲黃豆粉🥲食到好飽諗住食個甜品嘅你 真係唔好嗌呢個....不過紅豆同黃豆粉嘅配搭係唔錯嘅❣️但係入面包住飯就真係不了~
萩餅

青魚三味
特大虎蝦天婦羅卷
鮮蝦天婦羅
松葉蟹軍艦
九州產炸雞天婦羅伴他他醬
海鮮紫菜卷
2021-02-22 566 浏览
聽聞呢間壽司店排隊排到傻, 上網BOOK要3個月, 而我都親身試過5點幾未到6點去到, 話已經派晒飛, 無得再排~ O者係要搵其他野食咁解~咁上次朋友仔試過, 佢一開門就去, 唔洗排, 咁我又係用呢個方法啦~ 見佢開10點30分, 我就準時到達~ 真係唔洗等, 即入~以上呢D都係不過不失啦~ 比較叫好小小既叫拖羅~ 但價錢都唔係平嫁~野食新鮮度就OK啦,唔腥唔臭, 都可以食下既而以上呢2個呢, 我就係用差去形容... 爭X d FRIEND, 將個帶子咁樣切半, 我寧願你收貴D, 唔好以為平, 計返元X, 你只係多左舊飯食咁解~同埋如果你食軍艦, 有紙菜既就差啦, 又淋, 又UN, 唔OK囉埋單2個人食左500幾蚊... 但係食比爭X 好小小既貨式咋...

野食新鮮度就OK啦,唔腥唔臭, 都可以食下既

唔好以為平, 計返元X, 你只係多左舊飯食咁解~

2021-02-04
大年初一,一家人到黃大仙後在附近的壽司朗開餐取飛等位,有一大班人圍著店是正常的我們三位,拿飛後,等約25張枱半個鐘內就有位,等候時間可接受等候的坐位可坐15人左右座位卡,埋單卡坐的是bar位上層是輸送帶,在平板下單後送菜的下層是迴轉壽司帶,自取。wasabi也在壽司帶的吞拿魚3色顏色不錯,味道ok海膽撈面少許原整海膽海膽汁足夠撈面試下可以,壽司比較出色!三文魚3色比較遜色貝類3色還可以吞拿魚蓉壽司不錯不錯赤海蝦壽司一食再食。彈牙啖啖肉好食😋鹽燒三文魚燒得要般,沒有微暖日式蒸旦好食,又滑!好多料。⭕️全店職員戴上口罩 ⭕️提供酒精搓手液 ⭕️進店前量度體溫✅提供放口罩膠袋
大年初一,一家人到黃大仙後
在附近的壽司朗開餐

取飛等位,有一大班人圍著店是正常的
我們三位,拿飛後,等約25張枱
半個鐘內就有位,等候時間可接受
等候的坐位可坐15人左右

座位卡,埋單卡
坐的是bar位

上層是輸送帶,在平板下單後送菜的
下層是迴轉壽司帶,自取。wasabi也在壽司帶的

吞拿魚3色
顏色不錯,味道ok

海膽撈面
少許原整海膽
海膽汁足夠撈面
試下可以,壽司比較出色!

三文魚3色
比較遜色

貝類3色
還可以

吞拿魚蓉壽司
不錯不錯

赤海蝦壽司
一食再食。彈牙啖啖肉
好食😋

鹽燒三文魚
燒得要般,沒有微暖

日式蒸旦
好食,又滑!好多料。

⭕️全店職員戴上口罩
⭕️提供酒精搓手液
⭕️進店前量度體溫
✅提供放口罩膠袋
2021-02-12
2021-01-13 805 浏览
聽朋友講要等好耐位,然後碰運氣去試下好好彩唔駛等位就入得兩個人最後食左咁多碟😂😂📍迴轉壽司,亦都可以用平板點自己想食既野。就會送到去你面前,好方便。環境好舒適📍有好多唔同種類既壽司,炸物🔸點左最鐘意既三文魚❤️🔸忌廉芝士三文魚依個真係好好好食!三文魚上面配上忌廉芝士估唔到個味道咁夾❤️❤️一開始諗會唔會好奇怪但一啖食落去個質感出奇地好味好豐富既口感🔸天婦羅炸物都好好食🔸茄子壽司貪得意仲有order 埋依款壽司但陣已經太飽🤣剩係食左燒茄子,好妹📍甜品系列就算幾飽都好,總係有第2個胃比甜品甜品好大驚喜,無諗到壽司店既甜品咁好食每款都值得去試🔸抹茶紅豆芭菲咁多個甜品中最鐘意食依款,牛奶滑,而且食到底部仲有唔同配料,類似啫喱果凍,好有口感🔸抹茶瑞士卷配上旁邊既cream, 口感一流🔸卡達拉娜🔸意大利芝士餅甜度剛好❤️❤️

聽朋友講要等好耐位,然後碰運氣去試下
好好彩唔駛等位就入得
兩個人最後食左咁多碟😂😂

📍有好多唔同種類既壽司,炸物

🔸點左最鐘意既三文魚❤️

🔸忌廉芝士三文魚

依個真係好好好食!
三文魚上面配上忌廉芝士

🔸天婦羅炸物都好好食

🔸茄子壽司

貪得意仲有order 埋依款壽司
但陣已經太飽🤣

剩係食左燒茄子,好妹

📍甜品系列
就算幾飽都好,總係有第2個胃比甜品
甜品好大驚喜,無諗到壽司店既甜品咁好食
每款都值得去試

🔸抹茶紅豆芭菲

🔸抹茶瑞士卷
配上旁邊既cream, 口感一流

🔸卡達拉娜

🔸意大利芝士餅
甜度剛好❤️❤️
2021-01-06 683 浏览
日本人氣第一的迴轉壽司店,壽司郎這一年在香港不斷逆市擴充,不論在香,九龍,新界區都找到他的分店在我常經過的黄大仙,荔枝角分店,也是任何時段都會出現排隊很長時間的情況,想堂食也不容易,加上疫情關係,我還是推薦買外賣比較方便安全外賣都是預設好的一人前,二人前款式雖然是指定,但食物材料,性格比也是我首推的壽司店以人氣壽司一人前的價格HKD88,不夠的情況還可以加單點壽司我推薦三文魚腩,油甘魚,吞拿魚,帶子,入口啖啖魚油香 芥末,醬油雖然是外購包,但不會出現過咸/偏辣的問題壽司店有很好的選材及保持質量我極推薦的壽司店之一堂食會有更多選擇,還沒吃過的,有空可以下午去排隊潮聖試試人氣壽司盛盒外觀:👍👍👍👍味道:👍👍👍👍*滿分=5👍
日本人氣第一的迴轉壽司店,壽司

外賣都是預設好的一人前,二人前
款式雖然是指定,但食物材料,性格比也是我首推的壽司

以人氣壽司一人前的價格HKD88
,不夠的情況還可以加單點壽司

壽司店有很好的選材及保持質量
我極推薦的壽司店之一
堂食會有更多選擇,還沒吃過的,有空可以下午去排隊潮聖試試

人氣壽司盛盒
外觀:👍👍👍👍
味道:👍👍👍👍
*滿分=5👍

外卖自取
2020-12-31 622 浏览
🇭🇰 日本第一迴轉壽司品牌🍣🍱人氣【#壽司郎 】!🇯🇵嚴選盛合二人前 $180 (20件)長鰭吞拿魚、油甘魚、厚切三文魚、魷魚、炙燒三文魚腩🔥北寄貝、熟蝦🦐甜蛋🥚鰻魚又當自己去左轉日本🗾🥺我比💯分!外賣水準都咁高🥡大大舊之餘重好新鮮🌬性價比好高呢~除翻開每件都只係$9,好味過其他聯鎖壽司店多多聲我自己最鍾意係三文魚同油甘魚 夠晒肥美鮮甜而且魚油豐富 鰻魚又冧又滑 魷魚鮮嫩 希望下次去下堂食啦!
🇭🇰 日本第一迴轉壽司品牌🍣🍱
人氣【#壽司郎 】!

🇯🇵嚴選盛合二人前 $180 (20件)

外卖送餐
由一開始佐敦,黃大仙,樂富店都有食開,每間店都有個共通點就係質數會越做越差.依家回轉帶自取壽司好多都係轉來轉去都係果d,少咗人會拿,原因真係好差,已為自己食緊争鮮😂三文魚腩好食,其他果d三文魚佢哋切到好古怪,會冇咗魚紋路.油甘魚有時食會好香魚油味,有時會好腥!池魚壽司正常!吞拿魚蓉軍艦正常!原條海漫好味!自己落單出品都係好參差.食咁耐唯一叫有保證三味蝦,叫做次次食可以食返果個味同口感.依家基本上唔再值得排隊等位去食.
三文魚腩好食,其他果d三文魚佢哋切到好古怪,會冇咗魚紋路.
油甘魚有時食會好香魚油味,有時會好腥!
池魚壽司正常!
吞拿魚蓉軍艦正常!
原條海漫好味!

依家基本上唔再值得排隊等位去食.

2020-12-20
  • 原條海鰻壽司
✨✨首先因為佢係即叫即整,d飯係好軟熟吾會雪到好硬又好凍!各位記得拎豉油Wasabi!一人前超值三文魚盛合($88)(🍚7/10)三文魚控必試晚餐之選!三文魚新鮮冇腥味!包括三文魚三文魚腩煙熏三文魚厚切三文魚炙燒三文魚辣味三文魚🍣!⭐️特別推介⭐️煙熏三文魚(煙熏味岩岩好)(🍚8/10)厚切三文魚(超厚切啖啖肉食得出鮮味)(🍚8/10)生伴三文魚軍艦(生拌汁惹味超讚!)(🍚8.5/10)🥓壽喜燒牛排($12/2件)(🍚8/10) 推介❗️係煮到入哂味既壽喜燒肥牛!大大塊有d仲有2塊,個味岩岩好吾會好喊肥牛吾會太薄剛好有咬口,重點係食落juicy,正!🐟厚切燒鯖魚($12/2件)(🍚8.5/10) 推介❗️驚喜推介!第一次食鯖魚壽司,無骨!厚切接近1cm,燒到好鮮味完全吾腥,超讚!🧀炙燒芝士三文魚($12/2件)(🍚3/10)太多太多太多芝士,雖然芝士燒過好香,但係完全蓋過三文魚味道,似係芝士壽司多d。🦐炙燒赤蝦($12/件)(🍚5/10)赤假大隻肥美亦燒到好香,外表100分不過有少少不新鮮。🇯🇵醬燒日本帆立貝($22/件)(🍚8/10) 推介❗️超厚身!勁juicy!好鮮甜!醬燒味剛好吾會搶走帆

一人前超值三文魚盛合($88)(🍚7/10)
⭐️特別推介⭐️
煙熏三文魚(煙熏味岩岩好)(🍚8/10)
厚切三文魚(超厚切啖啖肉食得出鮮味)(🍚8/10)
生伴三文魚軍艦(生拌汁惹味超讚!)(🍚8.5/10)

🥓壽喜燒牛排($12/2件)(🍚8/10) 推介❗️

🐟厚切燒鯖魚($12/2件)(🍚8.5/10) 推介❗️

🧀炙燒芝士三文魚($12/2件)(🍚3/10)

🦐炙燒赤蝦($12/件)(🍚5/10)
赤假大隻肥美亦燒到好香,外表100分不過有少少不新鮮。

🇯🇵醬燒日本帆立貝($22/件)(🍚8/10) 推介❗️
超厚身!勁juicy!好鮮甜!醬燒味剛好吾會搶走帆立貝味道,好想食10舊!

🇯🇵日本產帆立貝($17/2件)(🍚7.5/10) 推介❗️
雖然得半粒細細粒但係好鮮味!一舊吾夠喉!

🐠葱花吞拿魚軍艦($12/2件)(🍚6/10)
味道正常,葱花豐富整體味道和口感,性價比不錯。
外卖自取
  • 煙熏三文魚
  • 生伴三文魚軍艦
  • 厚切三文魚
2020-12-16 276 浏览
排3個幾鐘終於可以食到佢喇...食左佢30幾碟食返夠本先.. 佢除左啲野好食過爭鮮好多倍之外.. 啲野食仲好新鮮.. 最好食就係個吞拿魚腩.. 堅冇得輸.. 又點左個炸雞仲用左佢個唔知係咪🍋 汁個支野.. 原來咁樣都好好食.. 下次大家可以試下.. 我見得黃大仙有呢支野.. 樂富冇架
排3個幾鐘終於可以食到佢喇...食左佢30幾碟