餐厅: 大家樂
资讯:

2022-10-15 79 浏览
今晚由於放工返屋企後要再外出,所以諗住於Yoho外賣自取,就到時間快快食完就最好。家人無特別意見食邊間好,我就諗到既然係要快,不如就食大家樂,因外賣平台做緊優惠。快取叫餸外賣可以揀2個小菜,而且可以加錢要埋飯,就試下叫2個餐。叉燒燒鴨雙拼,叉燒小小肥,燒鴨都算多肉菠蘿咕嚕肉,稍為過硬,唔夠淋,不過味道OK粟米香菇煎肉餅,簡單但清清地,都唔錯粟米魚塊,魚塊唔差,送飯一流食物整體質素唔差,價錢來講,4個餸加2個飯$160有找,都算合理,唯一係欠缺蔬菜,得幾舊仔西蘭花,呢方面可以改善。

叉燒燒鴨雙拼,叉燒小小肥,燒鴨都算多肉
菠蘿咕嚕肉,稍為過硬,唔夠淋,不過味道OK
粟米香菇煎肉餅,簡單但清清地,都唔錯
粟米魚塊,魚塊唔差,送飯一流

2022-10-14
外卖自取
  • 2餸外賣
2022-10-13 43 浏览
因為WeChat Pay 有40蚊減5蚊券,所以就決定去大家樂食下午茶,用埋張券佢。叫咗個燒鴨瀨粉,叉燒包轉雞翼(+$2),凍奶茶:個人覺得大家樂嘅熱奶茶一向做得唔錯,但一變凍奶茶,就好似完全唔同level,成杯嘢好淡,奶同茶唔香唔滑,下次都係叫返熱奶茶好啲。瀨粉彈牙,而且唔會斷開一截截,以下午茶來講,燒鴨嘅份量都適中,因為本人唔係幾鍾意食叉燒包所以就轉咗做雞翼,雞皮整得幾脆,雞肉亦都唔鞋,只不過係冇乜味。

2022-07-04 138 浏览
平日下午茶時段黎到,唔多人,環境都算舒適,叫左炸雞髀配紅豆冰,雞髀炸得幾脆,幾好食,又大隻,唔錯ge 下午茶, 紅豆冰d 紅豆略少,但味道適中,唔太甜,比其他分店出色
2022-04-16 143 浏览
最近大家樂下午茶多咗款墨西哥薄餅有蕃茄醬肉絲味同芥末醬雞肉。佢哋唔係脆身嘅Taco,而係類似Wrap既質地。用30幾蚊價錢食到個墨西哥薄餅,作為下午茶來講都好抵食
最近大家樂下午茶多咗款墨西哥薄餅
2022-04-14
外卖自取
下午茶
2021-08-09 349 浏览
8月8日我成為會員,大家樂早餐款式多過大快活,我今日吃銀針粉+炒米粉套餐,加七·元桂格甜麥皮。我今日扣早晨現金券5元,銀針粉用蝦做湯底,配料有冬菇絲,蝦米,冬菜,銀針粉。炒米粉炒不算太乾,麥皮是甜。大快活麥皮無糖,要自已加糖或煉奶。整體味道我差不多吃完,服務生問要不要牙簽,紙巾和熱水(茶)服務態度都算貼心照顧。
8月8日我成為會員,大家樂早餐款式多
過大快活,我今日吃銀針粉+炒米粉套餐,加七·
我差不多吃完,服務生問要不要牙簽,紙巾和熱
水(茶)服務態度都算貼心照顧。

2021-08-09
$36 (早餐)
用餐优惠
現金券
  • 牛扒全餐
2020-06-28 824 浏览
屋企人收工買外賣返嚟食,因為今日唔想煮,經過見到大家樂有$100 三個送外賣,只限外賣姐。咁見到咁抵就試吓啦。另外價錢仲包兩個飯同菜同兩個糖水,糖水係椰汁紫米露,所以都幾吸引,最主要係價錢好抵不過啲餸買咗返嚟,打開一睇其實都偏向細碟,例如其中一款要咗燒味雙拼,基本上每款燒味都係得幾舊。。同埋啲燒味比較瘦同埋乾身冇乜汁,所以燒味就唔係好建議啦。

另外價錢仲包兩個飯同菜同兩個糖水糖水係椰汁紫米露,所以都幾吸引,最主要係價錢好抵

2020-03-28 398 浏览
好耐無去食大家樂啦~ 今次同朋友趕時間 見大家樂又唔係好多人 所以就入去叫左2個餐~ 叫左個咖喱牛腩飯同一哥焗豬扒飯 原來而家係唔跟飲品🤔 咁都唔算平~ 但係快餐黎計 都係好食又飽肚~ 咖喱牛腩飯個汁都辣辣地~牛腩都幾稔👍🏻 而個一哥焗豬扒飯都不過不失~ 始終都係大家樂既標記唔會差得去邊既😂😂 如果配埋個湯就更加好啦😂
2020-02-23
2020-03-21 227 浏览
今日有事要過黎元朗,係形點是但入左大家樂解決午餐。餐牌好多選擇,結果揀左海南雞飯配熱奶茶,盛惠$54。等左一陣終於攞得。海南雞飯套餐有一碗油飯,一大碟海南雞,有少少豆同蔬菜,醬料係薑蓉同泰式辣醬。油飯好乾身,唔太油膩,所以相對地冇咩油香。海南雞份量多,尚算嫩滑,但冇咩味。我只係求快快醫肚,所以先入左大家樂食個快餐。如果唔係,都唔會係我既選擇,因為食物質素好普通,又唔算特別平。揾唔到野食先入黎食啦。
今日有事要過黎元朗,係形點是但入左大家樂解決午餐。
餐牌好多選擇,結果揀左海南雞飯配熱奶茶,盛惠$54。
等左一陣終於攞得。
油飯好乾身,唔太油膩,所以相對地冇咩油香。
海南雞份量多,尚算嫩滑,但冇咩味。
2020-03-21
2019-11-25 324 浏览
大家樂元朗朗日路8號形點二期L2層A217號舖今日同左朋友經開元朗,係形點唸住簡單食個Tea, 所以大家樂絕對係不二之選啦睇見D燒味好似幾正,所以我同朋友都揀左食叉燒叉燒瀨粉+可樂 $31蚊細碗叉燒飯,雞翼+紅豆冰 $36蚊我想講呢個所謂<細碗叉燒飯>一啲都唔細囉,當lunch都絕對夠食叉燒肥瘦均勻又多汁,無得輸呀
大家樂
元朗朗日路8號形點二期L2層A217號舖

睇見D燒味好似幾正,所以我同朋友都揀左食叉燒

叉燒瀨粉+可樂 $31蚊

細碗叉燒飯,雞翼+紅豆冰 $36蚊

我想講呢個所謂<細碗叉燒飯>
一啲都唔細囉,當lunch都絕對夠食
叉燒肥瘦均勻又多汁,無得輸呀
2019-10-02 184 浏览
休息日,有時都不想訓得太晏,有時早起去食個早餐,一整天的假期變精神百倍。香港的平民式早餐,除了茶餐廳,另一選擇有大家樂,其實大家樂早餐的選擇真係十分十分多呀!有時我企係餐牌面前,想了又想,因為選擇太多,選擇困難證都出來了,哈哈!不算太早,10點鐘到達都已經滿座了,可能大家假日都比較遲起身,等了一陣位子。同老公一人一個餐,份量好足夠!我地2個最喜歡叫有配多士的餐。點解?!因為係可以拎向大家樂姐姐煉奶,多士加煉奶係絕配呀!

尋日去形點大家樂食午餐,同屋企人一人叫咗一個餐食。整體嚟講成個都係冇味嘅。葡汁一啲味都冇,鹹味又冇 ; D 雞係雞胸肉,切開一粒粒 ; 薯仔同紅蘿蔔都係冇味嘅。 見到都唔開胃,搞到成餐飯都冇晒胃口。脆腩能夠保持水準,皮夠脆 ; 叉燒好滑。😋👍
尋日去形點大家樂食午餐,同屋企人一人叫咗一個餐食。
燴葡國雞飯、熱華田

見到都唔開胃,搞到成餐飯都冇晒胃口。
脆腩四寶飯、熱奶茶

脆腩能夠保持水準,皮夠脆 ; 叉燒好滑。😋👍
2019-09-24
脆腩四寶飯、熱奶茶
2019-09-21 94 浏览
🔸咋咋淋鐵板 x 楓盛雜扒餐 $60.5咋咋淋鐵板再度回歸,見開始有少少秋意,一於咋一咋佢!😂😂個餐有一塊楓樹糖雞扒、一塊七味豬扒、一條勁大司華力腸酥粟米及周打魚湯。醬汁方面有三款可以揀,黑椒汁/洋蔥汁/蒜蓉汁。淋落熱辣辣的鐵板上,鑊氣好夠,十分惹味。周打魚湯上有酥皮,外酥內暖,漲卜卜,好似半個足球咁,好搞笑。肉類質素還好,雞扒同豬扒肉質都唔會好實,算對得住價錢。成個餐有咁多野食,幾抵,整體合格。另外仲有紐西蘭西冷牛扒餐作選擇。
🔸咋咋淋鐵板 x 楓盛雜扒餐 $60.5
咋咋淋鐵板再度回歸,見開始有少少秋意,一於咋一咋佢!😂😂

咋咋淋鐵板 x 楓盛雜扒餐
酥加周打魚湯
2019-09-19
咋咋淋鐵板 x 楓盛雜扒餐
2019-07-13 91 浏览
又係黎到係yoho食野既時間,由於太趕時間,無咩時間可以慢慢食,於是就去左大家樂快食!但係大家樂都唔係話好易等位😂😂😂但叫做野食好快到!又唔算太肚餓,所以叫左個薄餅試!丫,佢呢個咖哩薄餅又真係幾好食!完全同大家樂平時食既唔同feel😂估唔到佢將白飯換左薄餅可以咁大分別既效果😍值得再食多次!重點係佢既咖哩味其實好夠,好野味😍
2019-05-27 132 浏览
大家樂下午茶真係無得輸,價錢實惠,真抵食🤪 成日經過都會買個外賣返公司/屋企慢慢嘆👀👀雙拼叉燒燒鴨瀨粉都只不過係$41,份量十足當晚餐都okay😎 😘我專登同師傅講要半肥瘦叉燒,肥瘦適中,油脂平均😉 其實半肥瘦都唔會話油膩,反而口感仲豐富🤠 我之前驚肥,試過瘦叉燒,超級乾,差啲咬都咬唔開,食過一次就怕怕😖😖瀨粉配燒鴨又真係一絕👍🏻👍🏻瀨粉下午茶餐仲有埋青菜🥬,食得多肉都唔驚😚😍

瀨粉下午茶餐仲有埋青菜🥬,食得多肉都唔驚😚😍
2019-05-25 113 浏览
雞扒唔會好肥,而且仲會有啲脆脆地,太陽蛋都好大,多士就普普通通冇乜特別啦雪菜肉絲米好好味,啲米粉唔會好淋,而且啲雪菜同埋肉絲都唔會話好少,米粉份量都好多啲炒麵份量都好多,不過有啲油。。。感樣都40幾都好抵食,又夠飽
啲炒麵份量都好多,不過有啲油。。。

感樣都40幾都好抵食,又夠飽