餐厅: 大家樂
资讯:

2024-03-04 80 浏览
坑口南豐店有驚喜,除左自助冷熱水,仲有茶膽自助,超方便顧客。顧客可以自助添加濃茶,咁就唔使飲淡檸茶同埋可以自助濃茶少奶嘅奶茶喇~職員都有指點可以自助加茶。💟炸魚柳雖然都係現貨翻炸,但勝在香脆夠熱。有啲分店真係求奇出到餐就算無理品質。💟雞扒蘿蔔糕煎雙蛋,雖然煎隻蛋都係翻熱,但賣相都算唔錯;雞扒蘿蔔糕就正啦水準啦。值得一讚漏左把遮係餐廳,走左之後有個顧客見到行出嚟同我地講返,返入餐廳之後職員好熱心咁問返「係咪漏左遮呀」。

2024-03-02
早餐
2024-02-06 50 浏览
今日原本想揀焗海鮮飯,點知就賣晒,跟住諗住叫個海南雞飯,紅米飯黎。點知返到去準備開飯,一打開中國茶一杯,下凍檸茶變左中國茶,人地勁想飲凍野架之後打開個飯,大碗得八成滿,我叫加大飯底,完全冇加到之後再食所謂海南雞,冇味嘅白切雞,啲肉硬到咬唔開,啲青豆角太生仲有個個老火湯,成碗都係海底椰,冇其他食材幫襯過咁多間大家樂,最唔滿意嘅一日,完全要投訴囉仲有就係,個執枱員工唔知點解成日我附近,好似想塞住我,唔比我過,我企左,架車放係左邊,我企右,架車放係右邊,我又冇得罪佢,點解要咁樣對我,我都係等外賣啫希望分店經理去培訓啲員工啦
之後打開個飯,大碗得八成滿,我叫加大飯底,完全冇加到

仲有個個老火湯,成碗都係海底椰,冇其他食材

幫襯過咁多間大家樂,最唔滿意嘅一日,完全要投訴囉

我又冇得罪佢,點解要咁樣對我,我都係等外賣啫

希望分店經理去培訓啲員工啦
2024-02-06
10 分钟 (外卖自取)
2023-07-12 127 浏览
店鋪裝修後,吸引了我惠顧,點了燒味三寶飯及咖喱牛三寶飯,但咖喱飯非常難食。牛舌沒有任何味道(連咸的味道也沒有)估計只用清水煮熟後,沒有任何調味,直接淋上咖喱汁,但咖喱汁本身味道亦很淡,完全沒有咖喱香味。收銀錯漏百出,以後亦不會再惠顧。
2023-07-12
2022-12-22 253 浏览
見天氣咁凍,就緊係去到大家樂打返個邊爐先啦,平時都有嚟食下飯嘅,但係去打邊爐就真係未試過啦。🧐🧐我叫左個4安士嘅殼飼肥牛配香茜皮蛋湯。一拎到個餐就見到有好多芫茜,點左火之後就發出左幾重嘅芫茜味,啱晒我呢啲”茜人”🤣🤣鍾意食芫荽嘅絕對可以嚟試吓!另外,佢仲跟多一個烏冬同埋大量菜加少少丸。我覺得個份量幾好,唔係咁多地方會俾咁多菜你食,覺得唔夠食亦都可以加錢再買配料。😎😎整體來講個邊爐都OK啦,份量都足夠嘅,牛肉食落去都唔係好劣嗰種。值得下次再嚟食👍🏻
2022-04-17 222 浏览
今天特登叫個新產品,因為係屋企成日食豬、雞,好少食牛今日叫左個牛面肉,幾入味,好好食,但係啲飯硬左少少,青瓜浸得太酸,仲有個塊細細塊魚餅,一拿起成個盒勁多油,食落去似食緊油,唔係食魚食落去似魚蛋,煙韌,但冇咩特別味道,只係食到成口油今天個湯好足料,個塊肉好食
今天特登叫個新產品,因為係屋企成日食豬、雞,好少食牛

食落去似魚蛋,煙韌,但冇咩特別味道,只係食到成口油

今天個湯好足料,個塊肉好食
越式番茄牛面肉 (新產品)
题外话/补充资料: 不過就牛面肉夠淋又入味,好正
2022-04-17
越式番茄牛面肉 (新產品)
  • 番茄牛面肉
2020-06-13 603 浏览
第一次早餐時段黎呢間大家樂,堂食人人龍不是太多,外賣等候人士更只有兩個,但出餐竟然要用超過半個鐘以上先出到,暫時無去過一間快餐店的外賣等候時間係要禁耐。。。。。
2020-06-13
35 分钟 (外卖自取)
$30 (早餐)
2020-06-08 337 浏览
早餐係每一日嘅開始,所以我好重視早餐,通常我自己會喺屋企自己煮早餐食,不過今日就去咗大家樂,但呢個早餐就大失望!花多眼亂唔知食乜嘢好,所以就叫咗呢個 魚柳炒蛋餐: 呢個牛乳炒、蛋魚柳,完全唔好食,炒蛋嘅溫度不足,但係睇下落去都知唔係即炒嘅,又薄又少又冇乜味; 炸魚柳啲炸粉好厚,咬落去好硬好乾,而且仲係冇乜魚味; 蘿蔔糕食落去冇乜蘿白味,粉多個乜,唯一好處就係煎得算係香。杯凍檸檬茶都好似正正常常,但就係好甜味道上好頹,大崩壞!大失望!

杯凍檸檬茶都好似正正常常,但就係好甜

味道上好頹,大崩壞!大失望!
2020-03-24 263 浏览
天氣咁好又唔使返工,最好就係去行山啦🌞行完之後就要去補充體力食個下午茶😄連鎖快餐店的好處就係梗有一間係你左近,方便✌️今日食大家樂的雞翼+半件西多士+奶茶$27😋😋楓樹糖雞翼係幾好味的,不過就瘦削了些😂西多士都好好食,裏面係有餡的👍
2020-03-21 174 浏览
好耐冇食過大家樂既下午茶喇,今日懶得周圍走就隨便食食,點知冇期望既情況下有驚喜喎😂呢個茶餐係炒意配半份西多送熱飲先$30炒意賣相真係麻麻,但食落又唔錯喎😅呢份新出左番薯條同芝士蛋糕都好味😋
呢個茶餐係炒意配半份西多送熱飲先$30
炒意賣相真係麻麻,但食落又唔錯喎😅
呢份新出左番薯條同芝士蛋糕都好味😋
2019-07-26 256 浏览
每次一見大家樂出冬瓜盅都要忍吾住要食番一次。。。有吾同既小菜都可以配冬瓜盅。我就揀左菠蘿生咕嚕肉啦。冬瓜盅份量吾少,湯好鮮味,有用燒鴨皮去煮,仲有冬茹,小量海鮮,又有瑤柱,素翅添。飲完個湯食埋啲冬瓜真係好正咕嚕肉熱辣辣,店內講明每次只炒一到兩份,有單先炒。食落脆口又夠熱!估吾到我會食哂成碗飯,因為真係好好味,食哂啲飯先飲湯都仲好夠熱😬😬我仲加左紅豆冰,紅豆夠淋又吾太甜,今餐真係又滿足又夠飽😍

2019-07-24
2019-07-17 101 浏览
大家一定以為我癲咗,大集團都post🌝其實係因為我真係好鐘慐下午茶食全份公司三文治🥪食過好多度都唔夠坑口呢間大家樂好😹1️⃣公司三文治🥪(全份) +意式風味咖啡☕️ $34烘過嘅麵包咬落去又熱又香脆,餡料仲有蛋、火腿丶蕃茄🍅丶生菜🥬同埋沙律醬。層次感非常豐富🤤,蛋香味超重🍳蕃茄清新到d汁湧晒出嚟,正到喊🥰配咖啡☕️一流,而且喉嚨唔會咁乾,不過我就唔肯定係咪間間大家樂都咁正啦🙈🙆🏻‍♀️美味指數:7.88/10 💡我永遠都唔會食厭公司三文治🥪神級美食❤️
1️⃣公司三文治🥪(全份) +意式風味咖啡☕️ $34
🙆🏻‍♀️美味指數:7.88/10
💡我永遠都唔會食厭公司三文治🥪神級美食❤️
2019-05-17 142 浏览
J4 早餐火腿雞蛋三文治 + 雪菜肉絲米 + 熱檸茶經濟早餐,營養豐富,即製麵包加火腿和炒蛋,味道很夾。雪菜肉絲比其他餐廳淡,我十分喜歡。熱檸茶茶味比較澀,加一杯水會更佳。
J4 早餐
火腿雞蛋三文治 + 雪菜肉絲米 + 熱檸茶

2019-04-14 136 浏览
今日又是將軍澳,係單車公園玩咗一個上午,放鬆心情,不過一定要注意,好多蚊!中午好餓,於是就附近食野,行到南廣,就食大家樂啦這個商場比較少人,所以大家樂都可以不用揾位。最近大家樂有個油雞飯好平,32?不過唔包野飲,所以要飲就+6蚊,都ok啦這間大家樂衛生幾好,而且d姐姐好nice,會問你要不要多d紙巾講翻個油雞飯,就是普通單拼啦。青菜可以,分量都ok,雞肉都幾多下,雞皮不算太油或太幹,肉質無話特別柴,加d姜蓉油碟都不錯,我覺得個飯幾好食,軟糯,容易入口。
2019-02-08 136 浏览
慶祝農曆新年, 親朋戚友聚集家中, 我選擇了大家樂的盆菜, 無他, 因為盆菜餸菜款式多, 適合一大群人熱熱鬧鬧進餐, 而且大家樂分店多, 很容易就可以找到一間領取。農曆新年期間, 大家樂 餐廳裏的一個角落分割了成為外賣專區, 所有外賣食品包括盆菜都在這裏領取。盆菜 主要分成兩部分, 用鐵兜裝著的包括 鴨腳, 魚蛋, 冬菇 ,蠔豉 ,蘿蔔 ,芋頭和福袋, 另外裝有一盤燒味茄汁蝦, 鮑魚, 和西蘭花。首先我把鐵兜裝著的那一盤盤菜在火爐上燒熱, 之後將另外一盤也放進去, 八個人一起圍著火爐吃盆菜, 津津有味。 食材雖然算不上新鮮, 但勝在 味道夠, 款式多, 送飯一流。

2019-02-03
外卖自取
庆祝纪念
团年饭
2018-07-20 254 浏览
晏晝一個人係屋企,麵都懶得㷛。就落街食啦!近近地!穿拖鞋去食完就可以快D返屋企家陣大家樂下午茶都唔平!身上得番幾草嘢為慳果幾蚊。揀黎揀去,唯有都係揀個迷你茶餐!廿幾蚊 至迷茶餐選擇不多!選了迷你叉燒飯跟咖啡..叉燒有六片、話明迷你份量叫可以但食果幾塊咪瘦到柴咁樣本身我就鍾意食肥嘅。但呢度買了飛,行到師傅面前!師傅唔該⋯⋯我D叉燒⋯⋯唔好太瘦呀同佢講要肥D,咪又係瘦咁又未至於好似食緊啲乾柴咁...下次都係要去燒臘店食!可以自己決定肥同瘦..白飯早已淋上豉油..豉油太多, 有少少偏鹹白飯就過幾香口嘅,而且粒粒分明至於咖啡係即磨咖啡...而家連快餐店都係賣即磨咖啡!來親這𥚃我早午晚餐通常都揀咖啡味道唔錯, 吾知大家有有試過?
晏晝一個人係屋企,麵都懶得㷛。
就落街食啦!近近地!
穿拖鞋去食完就可以快D返屋企
家陣大家樂下午茶都唔平!
身上得番幾草嘢為慳果幾蚊。
揀黎揀去,唯有都係揀個迷你茶餐!廿幾蚊
至迷茶餐選擇不多!
選了迷你叉燒飯跟咖啡..
叉燒有六片、話明迷你份量叫可以
但食果幾塊咪瘦到柴咁樣
本身我就鍾意食肥嘅。
但呢度買了飛,行到師傅面前!
師傅唔該⋯⋯我D叉燒⋯⋯
唔好太瘦呀
同佢講要肥D,咪又係瘦

咁又未至於好似食緊啲乾柴咁...
下次都係要去燒臘店食!
可以自己決定肥同瘦..
白飯早已淋上豉油..
豉油太多, 有少少偏鹹
白飯就過幾香口嘅,而且粒粒分明
至於咖啡係即磨咖啡...
而家連快餐店都係賣即磨咖啡!
來親這𥚃
我早午晚餐通常都揀咖啡
味道唔錯,
吾知大家有有試過?