餐厅: 大家樂
资讯:

2016-01-04 141 浏览
今日中午無食晏,所以晏晝就去左藍田大家樂,我買左份茶餐,當中包括有燒雞翼,外皮燒得好香口,而肉汁保留,雖然係冰鲜雞,但雞味好重;另外,炒麵則炒得好油腻,但麵炒得幾香,葱,芽菜都爆得香氣撲鼻可以一試
可以一試
外卖自取
2015-05-10 208 浏览
去開藍田打算食個Tea醫下肚,見大家樂禁小人就去試下啦,叫左個芝士多士加雞翼。可能因為要焗嘅關係,禁就等左陣啦,坐低見D芝士禁吸引,就立刻咬啖後先影相,不過禁就發現,多士吾夠脆仲有d淋。之前係其他分店都食過,可以焗嘅時間吾夠,所以小左多士應有嘅口感。而雞翼就正正常常,但個人覺得大家樂D雞翼一向都吾夠味,如果可以加D香草或姐蜜糖黎整就一百分!
芝士多士配雞翼
2015-05-09
2014-09-19 262 浏览
本來想去元氣的,因太多人來了大家樂食扒算了,見幾十元,有包,有野飲,有扒鋸下ok啦,因like食雞扒,叫了個試下。點知中伏。雞扒勁細塊,又乾又硬,又無味,係一d味都無好似無硽過一様,求其煎熟放係面,林了黑椒汁上去,索得好快,可能太亁,得個辣味,條腸ok,意粉有些少硬。只剩下雪糕紅豆冰叫做好些。都唔明why大家樂d鋸扒愈做愈差,今次要比零分佢。
都唔明why大家樂d鋸扒愈做愈差,今次要比零分佢。
非洲雞扒意粉加特色腸,黒椒汁,雪糕紅豆冰
2014-09-19
2012-04-19 36 浏览
今日黎了大家樂食早餐最中意的厚多士!佢既咖啡我真係覺得好好飲,比起M記 KFC的好!不過佢的炸魚柳同豬扒就越黎越細舊了!個米粉真係幾抵食,而且幾好味!加$4就有,好過KFC個個鮮奶麥皮好甜LOR,FEEL到得好少鮮奶,好少麥皮,好多水!
今日黎了大家樂食早餐
最中意的厚多士!
佢既咖啡我真係覺得好好飲,比起M記 KFC的好!
不過佢的炸魚柳同豬扒就越黎越細舊了!
個米粉真係幾抵食,而且幾好味!加$4就有,好過KFC個個
$27 (早餐)
  • 多士
2012-01-06 34 浏览
是日實在太多麻煩事, 想走遠一點, 來到這裡. 揀了個兩客小菜的午餐, 包飲品, $32.臘味蒸肉餅: 6分, 臘味不太靚, 不夠香, 肉餅就不夠鬆化, 實了點, 其實還是喜歡鹹蛋蒸肉餅這個組合多一點.魚湯鹹蛋浸紹菜: 6分, 紹菜老了點, 偏硬, 不過加上鹹蛋還是幾惹味的. 底下的魚湯就不太有魚的味道.熱鮮檸西洋菜蜜: 7分, 加$5要了特飲, 熱辣辣, 大大杯, 幾潤, 如果甜度低一點就更合宜.偏離一般人的工作地點, 這裡午市人客不多, 坐得幾舒適.
偏離一般人的工作地點, 這裡午市人客不多, 坐得幾舒適.