餐厅: 大快活
资讯:

2023-09-08 5 浏览
大快活出名冷氣差,這間店勝在全店幾十個位,有幾個靠近窗口的,是夠冷氣的,因为冷氣去到窗邊無位走,靠窗坐就會夠冷氣,其他位置就是25-26度,會食到成身汗。如果明知食到出汗都去,是自己活該,但是早餐食多士是淋的,大家都知是什么面包了。
早餐的多士已经淋的
2017-03-31 1100 浏览
近排大快活新岀左一個$20.50嘅早餐,仲標榜得370卡里路,鼓催健康,我當然要試下啦。因為早上要趕巴士,所以都係要外賣。呢個輕怡早餐有牛奶無糖麥皮,烚蛋,多士同杯熱檸水。係巴士到食左塊多士同隻蛋。多士正正常常~蛋烚得幾好,唔痴蛋殻。返到公司食麥皮。真係無糖啊~~但!!食到差不多最後食到陣膠味,都幾大陣架!應該係熱融左個膠碗!得唔得架!!好似會引致癌症架播!大快活應該要處理下!食完都飽架,希望捱到食晏啦~不过因為啲膠味麥皮,下次可能要考慮下堂食或唔再叫麥皮,啲膠味有點嚇人。

應該係熱融左個膠碗!
得唔得架!!好似會引致癌症架播!大快活應該要處理下!

外卖自取
2013-10-31 480 浏览
話說附近一間新酒樓開張(潮家海鮮酒家啟晴村店)已經激到我地火到滾,於是去番大快活食一人一鍋入到門口,收銀姐姐的親切問候令人倍感窩心,因為已經好夜,等左5分鐘已經可以開始,幫手set爐果位姐姐好有禮貌食得啦!我地揀左咸菜湯,湯底好香,值得一讚!可惜牛肉同豚肉好似未解得切涷,略硬,配料亦都唔錯,特別一讚餃子,好香,最後嘅即食麪同紫菜簡直絕配!這餐超讚!(P.S.好過對面果間所謂酒樓不知幾多倍)
,於是去番大快活食一人一鍋
食得啦!我地揀左咸菜湯,湯底好香,值得一讚!
可惜牛肉同豚肉好似未解得切涷,略硬
,配料亦都唔錯,特別一讚餃子,好香
,最後嘅即食麪同紫菜簡直絕配!
這餐超讚!

(P.S.好過對面果間所謂酒樓不知幾多倍
2013-10-31
  • 泰新潮火鍋
  • 配料-牛肉餃子
2013-08-30 229 浏览
又大快活拉。今日吾舒服 喉嚨腫左 無咩胃口食野 隨隨便便趕頭趕命泥食架炸:( 吾知系米太晏 好多餐都無哂 所以隨便叫左2個無甘熱氣既泥食就算。2個飯都系甘頹 份量又少 四寶飯仲好咸 愈食愈吾想食 不過豬頸肉都幾好食既 起馬吾會咬吾開 d味幾香。不過食呢d好頹廢 同埋我覺得領錢有d貴 食其他仲好拉!
又大快活拉。

2010-11-21 195 浏览
去食早餐, 叫咗"鮮茄腿蛋通粉"+熱檸水($18)因為好多人, 要排隊取食物櫃面都好勤快, 通粉幾大碗, 但唔算好多番茄, 只係得幾粒茄肉, 火腿兩大塊, 味道一般幸好湯唔算太味精, 亦夠熱熱檸水夠熱, 快餐店味道唔會有驚喜最緊要大路

鮮茄腿蛋通粉

去食早餐, 叫咗"鮮茄腿蛋通粉"+熱檸水($18)
因為好多人, 要排隊取食物

櫃面都好勤快,
通粉幾大碗, 但唔算好多番茄,
只係得幾粒茄肉, 火腿兩大塊, 味道一般
幸好湯唔算太味精, 亦夠熱
熱檸水夠熱,
快餐店味道唔會有驚喜
最緊要大路
2010-11-21
鮮茄腿蛋通粉
2009-01-28 148 浏览
事源大年初一冇年拜要幫人去麗晶頂保安....lunch都冇咩好'簡'得m記,南豐 & 大快活........還掂有大快活優惠卷去左食個(原價$28----減$4優惠 =24) 臘腸排骨煲仔飯以為幾大煲都幾抵食一食落d飯.......爛到 !!!!!!!!!!!!!!!!!臘腸&排骨 味道都一般唔知係唔係呢度偏遠D,,,,,D人求求其其做壞晒個招牌......所以呢間食評頗差如果唔係平幾蚊我都唔去啦.....下次都係試下南豐/椰林/M記 都仲好
事源大年初一冇年拜
要幫人去麗晶頂保安....lunch都冇咩好'簡'
得m記,南豐 & 大快活........還掂有大快活優惠卷
去左食個(原價$28----減$4優惠 =24)
臘腸排骨煲仔飯
以為幾大煲都幾抵食

臘腸&排骨 味道都一般
唔知係唔係呢度偏遠D,,,,,D人求求其其
做壞晒個招牌......所以呢間食評頗差
如果唔係平幾蚊我都唔去啦.....
下次都係試下南豐/椰林/M記 都仲好
2008-05-23 36 浏览
1/2 Lohas 的下午茶12:xx 食左個brunch4:xx 食個tea媽媽順便買個叉燒瀨粉我食,飲熱 0 T但係冇瀨粉,食左米粉>_<!!!!個米粉好鞋口好硬!叉燒似柴皮,痴晒牙囉! =口=呢間大快活唔係咁好食熱 0 T......我一篤,d檸檬爛晒=_=" 係咪re-use架!咁"梅"o既!仲苦苦地添.......
1/2 Lohas 的下午茶
12:xx 食左個brunch
4:xx 食個tea
媽媽順便買個叉燒瀨粉我食,飲熱 0 T
但係冇瀨粉,食左米粉
>_<!!!!個米粉好鞋口好硬!
叉燒似柴皮,痴晒牙囉! =口=
呢間大快活唔係咁好食
仲苦苦地添.......

2008-03-24 45 浏览
做去開呢度, 近近地大快活攪掂餐飯叫鮮茄鴛鴦扒意粉+香茅豬扒炒飯個意粉個鮮茄汁幾好, 原個剝皮蕃茄, 好多茄肉D豬扒雞扒就一般貨色意粉用olive oil撈過, 有咬口,個雜菜湯幾驚喜, 清清地, 蔬菜又多,ok個炒飯即炒, 唔夠乾身, 甜甜地, 味道一般個豬扒就幾好, 香茅味幾香, 難得唔口, 伴碟青瓜好老, 難食地方就一般, 快餐店唔會坐得耐服務都ok, 幾有禮貌
做去開呢度, 近近地大快活攪掂餐飯

叫鮮茄鴛鴦扒意粉+香茅豬扒炒飯

個意粉個鮮茄汁幾好, 原個剝皮蕃茄, 好多茄肉
D豬扒雞扒就一般貨色
意粉用olive oil撈過, 有咬口,
個雜菜湯幾驚喜, 清清地, 蔬菜又多,ok

個炒飯即炒, 唔夠乾身, 甜甜地, 味道一般
個豬扒就幾好, 香茅味幾香, 難得唔口,
伴碟青瓜好老, 難食

地方就一般, 快餐店唔會坐得耐
服務都ok, 幾有禮貌
鮮茄鴛鴦扒意粉
香茅豬扒炒飯
2008-01-25 35 浏览
我覺得呢間既忌廉粟米肉粒飯唔好食, 因為忌廉煮得太結,粟米太硬唔舊大家樂咁好食大家樂的粟米肉粒,忌廉非常滑,好似雪糕的cream,再加上粟米煮得岩岩好,不會太硬,不會太「淋」。所以呢間大快活品質麻麻地。

唔舊大家樂咁好食

所以呢間大快活品質麻麻地。
2005-12-30 32 浏览
聖誕節期間係度食tea,發現出左的新茶餐,其中一樣係焗豬扒包配甜蕃薯及飲品$17.就試呢樣啦.見佢地用家用焗爐焗熱的豬仔包再夾上預先整好的豬扒同配菜,都要等5分鐘至有得食.個人喜歡呢度既豬扒包多過大家樂,豬扒都幾鬆軟可以一口咬到包及豬扒,味道比大家樂淡一些,呢度有加少許芝士但食唔到芝士香味,可能唔太多啦.至於甜蕃薯大約有5條手指既粗度,好味好甜,好過炸格仔薯炸到鬼咁.
2005-12-24 35 浏览
早餐食過好幾次炒滑旦配甜餐包+湯粉同熱飲都係$18~22/份,的炒旦都好大份,可能有成2.5隻旦既份量,但最近一次去食就少左好多,份量似得1隻或多少少,希望只係偶一失手比少左我啦,若果唔係既話就太過份喇.至於食味都okay接受.
2005-08-20 21 浏览
唔知是否地點問題,星期六日或假期既下午茶時間只單買奶茶係要正價,過份!
2002-01-06 27 浏览
今晚同老婆去食晚飯,其中老婆就叫左雜扒鐵板餐(龍利柳及西冷牛扒),套餐仲有係蒜香火雞炒飯同台式烏梅茶,好可惜在我買票時個職員一句說話都冇講有關這套餐的事。<br>到叫號碼我出去櫃面取時,我才發覺鐵板上變左係白色炒飯(一粒火雞都冇)同一杯可樂,我問職員係咪可樂時,這刻職員才說台式茶賣完,而且勉強才給我一杯熱檸檬茶,但她仍然沒有解釋變了白炒飯的原因。<br>如果在買票時有說到沒有火雞炒飯同沒有台式茶時,我一定會轉其他?,沒有火雞炒飯同台式茶邊值三十元呀.....大快活再一次的令我失望!
<br>
<br>
(非会员)
2000-07-16 31 浏览
D員工手腳慢到離奇!一個早餐要等成十分鐘以上,個個都懶洋洋,離晒譜!D野食又差,十蚊個餐都唔想食。
(非会员)
2000-03-02 27 浏览