2010-06-16
我最鍾意燒野食,一個星期燒足五日都無問題。今日舊同學仔搞次燒烤聚會,佢地決定係依度搞,無緊要,我又唔怕遠又唔怕熱,最緊要有得玩。無試過依個燒烤場,就黎試吓啦,我最鍾意試新野架喇 ﹗但係 ................起壇喇,依度啲後生仔員工都幾馬虎起爐,之後要自己重組先猛火再現,烘烘烘 ﹗啲碳微濕,有 UP 味,要等佢燒一段時間先可以開始燒食物。雖然無燒燶,但因為碳濕及唔夠乾淨,所以燻到啲食物黑晒色。最好燒既火,係用白碳火慢慢燒食物就最靚﹗依度係任食 all you can eat 同包一支無酒精飲品,碳就要每包 HKD5。去攞食材時,有好多肉類仍然入晒雪、痴實晒,無足夠解凍,好唔專業 ........ 食物到喇,賣相似乎美觀吸引,試過晒依度供應既雞翼、豬扒、牛扒、豬頸肉、叉燒粒、金沙骨、多春魚、魷魚翼、芝士腸、雞肉腸、炸魚蛋、貢丸、牛丸、豬肉丸、墨魚丸、龍蝦丸、魚肉燒賣、青椒、茄子。除左部份唔洗醃既食材外,其他醃肉味濃,食到我勁頸渴,味精份量仲非常十足、十二足,第一次燒烤飲到唔停,四小時內飲左 1 支 630 蒸餾水、3 罐綠茶、2 罐可樂、1 罐 7 UP、1 罐忌簾、2 支細藍
食物到喇,賣相似乎美觀吸引,試過晒依度供應既雞翼、豬扒、牛扒、豬頸肉、叉燒粒、金沙骨、多春魚、魷魚翼、芝士腸、雞肉腸、炸魚蛋、貢丸、牛丸、豬肉丸、墨魚丸、龍蝦丸、魚肉燒賣、青椒、茄子。除左部份唔洗醃既食材外,其他醃肉味濃,食到我勁頸渴,味精份量仲非常十足、十二足,第一次燒烤飲到唔停,四小時內飲左 1 支 630 蒸餾水、3 罐綠茶、2 罐可樂、1 罐 7 UP、1 罐忌簾、2 支細藍妹,不斷嘗試搵出有咩能夠解味精毒、解到渴﹗
可能係下午燒既原因,無咩人,好清靜又寬敞,我鍾意﹗普通燒烤場格局,OK 啦。