2019-02-08
上次帶亞仔過嚟附近playHouse玩,路過呢間日本餐廳已經想食,今次冇帶亞仔專登就過嚟試一試!餐廳位置於得寶商場裏便,交通方便亦都方便泊車!其實本身諗住嚟食魚生飯,因為見到佢哋介紹得好吸引,但係今日天氣太凍啦,見到隔離食火鍋就俾佢吸引左!不過日本食嘅火鍋的確有是一個不錯的選擇!唔使諗他們有個二人火鍋套餐$498!松葉蟹野菜沙律:蟹肉很多,沙律菜新鮮刺身盛: 包左五款刺身,三文魚,白身魚甜蝦八爪魚海膽!海鮮厚度適中,亦都好新鮮!特別係海膽,唔係普通貨色!火鍋湯底三選一,我哋揀咗赤雞火鍋,因為未食過,他們介紹係日本來的雞,雞肉比較多,夠大隻,淨係雞腿肉都已經咁大份!湯底係豆腐昆布清湯,夠晒清可以帶出雞嘅雞味!而且仲配左一啲蔬菜,整體上已經夠飽亦都夠健康!但係原來仲未完,食完之後加隻生雞蛋加埋啲飯,勁香蛋味,因為都係嚟自日本嘅雞蛋!加埋個飯熱辣辣香噴噴!配埋杯生啤,今餐的確不錯!
唔使諗他們有個二人火鍋套餐$498!
松葉蟹野菜沙律:蟹肉很多,沙律菜新鮮
配埋杯生啤,今餐的確不錯!