2024-02-16 3887 浏览
年初二約埋屋企人一齊去食buffet 開下年難得Kerry Hotel 新年都冇乜加價會員又照舊75折原價$598小童半價逢星期六、日 紅日仲有任飲champagne,紅白酒新年仲有財神逐枱拜年影相打招呼好有氣氛但係由於當日人流好多想影下環境食物相都好難但係Kerry hotel 自助餐一向食物種類都多質素都好信心有保證而且服務好好因為我哋book得比較遲所以座位係坐得比較入帶位staff 一路有同我地say sorry.咁我覺得都好好事實上佢都冇必要覺得抱歉同事們收碟、笑容 都幾好Nice service
年初二
約埋屋企人一齊去食buffet
開下年
難得Kerry Hotel 新年都冇乜加價
會員又照舊75折
原價$598
小童半價

逢星期六、日 紅日
仲有任飲champagne,紅白酒

新年仲有財神

信心有保證

而且服務好好
因為我哋book得比較遲
所以座位係坐得比較入
帶位staff 一路有同我地say sorry.
咁我覺得都好好
事實上佢都冇必要覺得抱歉
同事們收碟、笑容 都幾好
Nice service

今晚跟家人團年,一起去試Kerry Hotel的自助晚餐,諗住去試下。$708/位,唔算平,但價貴食物差,一d都唔值,以後唔會再去,唔想有人再中招。餐廳門口,帶位服務態度差,侍應生服務還可以。主打的海鮮唔出色,款式唔多,鮑魚唔新鮮,長腳蟹又瘦,又唔新鮮,蝦尚可。食物款式好平凡,冇乜突出好菜式,都係平價食物,roast table只有燒牛肉一款,今時今日,晚餐buffet 唔可能只有一款。冇整條魚,麒麟班塊,魚蒸得好老。只有蛋糕、雞蛋仔較為出色。
餐廳門口,帶位服務態度差,侍應生服務還可以。
冇整條魚,麒麟班塊,魚蒸得好老。
只有蛋糕、雞蛋仔較為出色。
2024-01-31 3409 浏览
見到網上有買一送一優惠,覺得都幾抵,平均四百幾蚊一個人 ,之前聽人講酒店質量都OK,咁就即管試吓佢個自助晚餐! 另外,外面外面有露天嘅位置可以出去影吓相,環境都唔錯!原來星期五六日 ,先至有龍蝦供應,好彩買咗星期六 自助晚餐,一月份仲有和牛 每人一片 。和牛好香滑好肥時間放面都OK , 6pm -9:30pm , 服務都唔錯,服務都幾有禮貌,另外就係食物方面 ,食物都算好新鮮,refill得快 ,基本上龍蝦長腳蟹 都係不停補充。龍蝦就係爽爽甜甜,長腳蟹都OK,仲有冰鎮鮑魚口感都唔錯。刺身方面:都算新鮮 ,基本有 三文魚、帶子、油甘魚、八爪魚、吞拿魚!羊扒都唔錯,幾嫩滑!仲有燉湯,幾甜感覺幾滋潤。仲有好多款甜品,完全食唔晒。另外仲有自助飲品 :橙汁汽水牛奶熱飲仲有紅酒白酒任飲。不過另一個唔好就係,佢攞食物嘅碟,太重!

龍蝦就係爽爽甜甜,長腳蟹都OK,仲有冰鎮鮑魚口感都唔錯。

羊扒都唔錯,幾嫩滑!

仲有燉湯,幾甜感覺幾滋潤。
仲有好多款甜品,完全食唔晒。
另外仲有自助飲品 :橙汁汽水牛奶熱飲仲有紅酒白酒任飲。

不過另一個唔好就係,佢攞食物嘅碟,太重!

• 冷盤
  • 燉湯
2024-01-20 2970 浏览
年尾慶祝活動特別多,一年一度嘅公司飯局,揀選了位於黃埔嘅一間酒店自助餐,自助餐勝在食物款式多,總有一款啱口胃😂😄Big Bay Cafe Dinner Buffet 食物方面~~冷盤,刺身,壽司,卷物,沙律,芝士等;熱盤,基本熟食,炸物,粉麵,點心等;甜品,各式各樣嘅蛋糕,鐽,奶凍,芝士蛋糕,雞蛋仔,爆谷,雪糕等賣點~~食物種類款式確實多,用膳環境亦寛敞,可惜食物味道卻一般,特別是刺身唔夠新鮮,冷盤凍蝦、蟹腳、鮑魚等沒有鮮甜味,只有雪藏味評分(5星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)食物味道⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️用膳環境⭐️⭐️⭐️回頭指數⭐️⭐️失望指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
年尾慶祝活動特別多,一年一度嘅公司飯局,揀選了位於黃埔嘅一間酒店自助餐自助餐勝在食物款式多,總有一款啱口胃😂😄

Big Bay Cafe
Dinner Buffet

食物方面~~
冷盤,刺身壽司,卷物,沙律,芝士等;熱盤,基本熟食,炸物,粉麵,點心等;甜品,各式各樣嘅蛋糕,鐽,奶凍,芝士蛋糕,雞蛋仔,爆谷,雪糕等

賣點~~

評分(5星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
食物味道⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️
用膳環境⭐️⭐️⭐️
回頭指數⭐️⭐️
失望指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-01-14 2765 浏览
大灣咖啡廳〖黃埔〗成日聽人講嘉利酒店呢間buffet好多野食,今次同朋友去試一試佢。盛惠$728蚊一個人未計加一,以今時今日的buffet價黎講算中價位。去到酒店時D職員態度算幾好,同我打電話問野果陣的態度差好多。(唔知點解電話果個好冇耐性)酒店好舒服,又大間,有D位仲望到海。野食方面,凍海鮮選擇唔算多,冇蠔冇龍蝦,但有麵包蟹同鮑魚,味道都可以。而刺身方面,都係提供一般野,帶子大大隻,三文魚好厚好新鮮。熱食方面,選擇種類好多,而且熱食普遍比較出色.燒牛肉好好食~肉味濃郁,質地又細緻, 同一般擦子膠的燒牛肉好唔同~另外,仲有壽喜燒檔位,都算幾驚喜!甜品選擇都幾多! 望落好吸引好精緻。雞蛋仔可麗餅呢D即制甜品都有提供。普遍都幾滿意。Total: $728@回頭率:7/10
大灣咖啡廳〖黃埔〗

成日聽人講嘉利酒店呢間buffet好多野食,
今次同朋友去試一試佢。

酒店好舒服,又大間,有D位仲望到海。

野食方面,凍海鮮選擇唔算多,
冇蠔冇龍蝦,但有麵包蟹同鮑魚,味道都可以。
刺身方面,都係提供一般野,帶子大大隻,三文魚好厚好新鮮。

熱食方面,選擇種類好多,而且熱食普遍比較出色.
另外,仲有壽喜燒檔位,都算幾驚喜!

甜品選擇都幾多! 望落好吸引好精緻。
雞蛋仔可麗餅呢D即制甜品都有提供。
普遍都幾滿意。

Total: $728@
回頭率:7/10

紅磡嘉里酒店自助餐廳位於嘉里酒店,以其壯麗的景觀和華麗的裝修聞名。然而,食物質素相對普通,冷盤選擇有限,熱食偏鹹,刺身的新鮮度不足。儘管如此,甜品部分仍然令人滿意。以下是對該餐廳的詳細食評。進入紅磡嘉里酒店自助餐廳,你會被迷人的景觀所震撼。餐廳位於高處,俯瞰著城市的繁華景色,給人一種開闊和舒適的感覺。裝修華麗,佈置充滿著現代感和精緻,營造出一種奢華的氛圍。無論是用餐區還是休息區,每個細節都展現著高品質和精心設計。然而,餐廳的食物質素相對普通,有一些改進的空間。首先,冷盤選擇相對有限,缺乏多樣性和創意。儘管一些基本的沙拉和開胃菜提供了一定的選擇,但它們並沒有令人印象深刻。希望餐廳能夠增加更多別致的冷盤選項,以滿足不同口味的客人。熱食方面,有一些問題需要解決。部分熱食過於鹹味,可能需要調整調味,以確保口味的平衡。此外,一些菜餚的質量也有待改進,它們可能顯示出了烹飪過程中的一些不足。希望廚師團隊能夠提高食物的質量和口感,以提供更好的用餐體驗。刺身的新鮮度也是一個問題。雖然餐廳提供了一些刺身選擇,但有些刺身並不新鮮,缺乏鮮美的口感。新鮮度是刺身的關鍵,對於追求高品質的客人來說,這是一個重要的考

刺身的新鮮度也是一個問題。雖然餐廳提供了一些刺身選擇,但有些刺身並不新鮮,缺乏鮮美的口感。新鮮度是刺身的關鍵,對於追求高品質的客人來說,這是一個重要的考慮因素。餐廳可以通過確保食材的新鮮度來改善刺身的品質。

甜品部分仍然是餐廳的亮點。餐廳提供了多種精美的甜品選擇,包括蛋糕、布丁、水果和冰淇淋等。這些甜品味道不錯,質地也很好。如果你是個甜食愛好者,你一定會對這些甜品感到滿意。

紅磡嘉里酒店自助餐廳以其一流的景觀和華麗的裝修而聞名。然而,食物質素相對普通,冷盤選擇有限,熱食偏鹹,刺身的新鮮度不足。儘管如此,甜品部分仍然令人滿意。如果你正在尋找一個能夠欣賞美景和享受舒適環境的用餐場所,紅磡嘉里酒店自助餐廳可能是一個不錯的選擇。然而,如果你對食物的品質有較高的期望,你可能會感到稍微失望。希望餐廳能夠改進食物的質素,提供更多多樣化的選擇,並確保刺身的新鮮度,以提供更好的用餐體驗。
大灣咖啡廳👻嘉里最近做買一送一好抵食好彩朋友訂到枱好有口福呀今次仲要海鮮做主題真係進步咗好多下次有優惠要再黎😆.🔅海鮮冷盤食自助餐最鍾意既龍蝦任食龍蝦新鮮肉質彈牙多膏仲要有長腳蟹同鮑魚鍾意食海鮮既我好滿意🔅即切吞拿魚刺身當晚仲有即切南鰭吞拿魚師傅即場切出黎分比大家夠新鮮又可以睇到師傅既刀功另外仲有好多款刺身每款都要咗啲試下油甘魚啲口感一流一定要Encore🥰🔅威靈頓三文魚威靈頓牛柳見得多用三文魚整就比較少見外層酥皮夠脆三文魚同菠菜夠夾仲要熟到啱啱好😙🔅甜品黑糖花生麻糬煙韌得黎花生味又濃榛子朱古力蛋糕夠濃朱古力榛子再加啲口感其實佢仲有好多款甜品奶凍果撻貝殼蛋糕等等咁多甜品真係好正😆.整體黎講:海鮮大餐 高質豐富😋.🎈 大灣咖啡廳 (紅磡)紅磡紅鸞道38號香港嘉里酒店3樓
大灣咖啡廳👻

奶凍果撻貝殼蛋糕等等
咁多甜品真係好正😆
整體黎講:
海鮮大餐 高質豐富😋
🎈 大灣咖啡廳 (紅磡)
紅磡紅鸞道38號香港嘉里酒店3樓
香港嘉里酒店踏入十月換上海鮮主題自助餐,最矚目當然喺現場睇到即劏原條黃鰭吞拿魚,場面真係好震撼😱即劏即食多個部位!* 星期五至日及公眾假期才供應。冰鎮海鮮同刺身都有6款,當中皇帝蟹&鮑魚都比較罕見,另外仲有即點即製石鍋龍蝦湯泡飯、自選海鮮粥、多款熱葷海鮮🦞,最估唔到紅酒白酒都無限暢飲🍷,可以講係超豐富嘅自助餐‼️·海鮮海鮮主題款式絕對唔馬虎,包括龍蝦及皇帝蟹(只限星期五至日及公眾假期供應)、藍青口、鮑魚、翡翠螺、蝦等。皇帝蟹厚肉入口充滿鮮味,鮑魚就夠爽彈質素非常高!全晚不斷refill,回本位之一😛!·刺身刺身區亦有6款;三文魚、吞拿魚、平目、大池魚、油甘魚、八爪魚。魚類選擇夠晒多,款式都喺其他自助餐比軟少見👍🏻。另外原條黃鰭吞拿魚,師傅即切即上枱夠晒肥美🐟 ,貨量充足唔洗搶同排隊~·熱葷唔食生冷海鮮都唔怕,因為全晚熱盤都非常多海鮮,符合晒海鮮主題🐡特別推薦幾款~*石鍋龍蝦湯泡飯即點即製,用上石熱鍋承載着龍蝦熱湯🔥,飯粒吸收晒龍蝦湯精華入口非常濃郁,必食!*自選海鮮粥可以自行挑選時令海鮮,當日就有石斑魚、三點蟹、鮑魚、龍蝦等等,怕食生冷嘢不妨叫碗熱粥暖暖胃,order咗就會自動送上枱,唔

·海鮮

·刺身

·熱葷

*石鍋龍蝦湯泡飯

*自選海鮮粥
可以自行挑選時令海鮮,當日就有石斑魚、三點蟹、鮑魚、龍蝦等等,怕食生冷嘢不妨叫碗熱粥暖暖胃,order咗就會自動送上枱,唔使慢慢等!

其他仲有芝士焗龍蝦、薑蔥炒龍蝦 、豉椒炒蜆、XO 醬鮑魚海鮮炒飯、炸魷魚圈等等🦑

·甜品

一排行列嘅甜品櫃非常吸引,有各款精緻甜品🍮賣相幾靚,細細件可以試多幾款口味!

雪糕用上HAAGEN-DAZS仲有即製法式班戟&雞蛋仔。
2023-10-17 3106 浏览
食榴槤的最佳季節是夏天,不少香港人都非常喜愛吃榴槤,好多酒店順水推出榴槤主題自助餐或者放題。我十分之喜歡食榴槤,近幾年每年都會去食榴槤自助餐,今年選擇呢間主要因為我朋友推薦說價錢便宜,可惜有點不如人意。標榜廚師團隊選用D197貓山王、D101紅肉、D24蘇丹王、D163 葫蘆等等,精心設計30款各款食材配搭鹹甜點,令榴槤迷可以耳目一新,嘗到鹹甜點均會以自助吧形式供客人無限任添,當中設有甜品區、鹹點區、泰式沙律吧。每位客人會先送上一份時令榴槤果肉細到-口入口,到喉唔到肺,真係多謝晒。

2023-08-23 3676 浏览
以接近$600(未加10%)一個lunch就相當唔抵!點解咁貴?因為星期六、日叫做brunch,任飲紅白酒、罐裝汽水。食物同平日一樣,咖啡茶、果汁自己攞。地方寬敞,有海景;可惜當日落雨!客人唔多,攞嘢食唔使排隊。食物區分佈很散,由門口飲品、沙律、壽司,去到尾嘅粉麵、點心,要得晒成個場。有啲地方中間行唔通,要兜個圈😕食物都係大眾化,冇乜特別。燒牛、羊肉較好,兩樣都好稔,有肉味第一次食呢個用預熱咗嘅鍋,加生嘅麵、泡菜、牛餐肉等自選材料,再加湯,等佢自己滾一陣就食得。一個湯碗份量唔太多。榴連控會鍾意食嘅榴連波、榴連薄餅,仲有幾款甜品。喜歡斑蘭貝殼蛋糕好香斑蘭味,椰子斑蘭卷就乾晒,好硬;其他蛋糕真係得過甜字服務唔特別好,雖然有75折,都應該唔會再嚟!

地方寬敞,有海景;可惜當日落雨!客人唔多,攞嘢食唔使排隊。

榴連控會鍾意食嘅榴連波、榴連薄餅,仲有幾款甜品

喜歡斑蘭貝殼蛋糕好香斑蘭味
,椰子斑蘭卷就乾晒,好硬;其他蛋糕真係得過甜字

服務唔特別好,雖然有75折,都應該唔會再嚟!
2023-08-07 2890 浏览
最近又被我發掘到一間好適合一家大細去既dinner buffet🤩最近距地仲搞緊活動「東南亞及榴槤美食巡禮」入面除了有平時普通既海鮮、魚生、蒸既點心、麵包、飲品···仲多左好多特別菜式有泰式燒烤、燒肉、泰式炒粉麵飯、越式河粉、越南炸物、印度咖喱、印度雞/飯、燒牛肋條、西冷仲有燉湯、肉骨茶、冬陰功湯、蓮藕豬骨湯仲有好多榴槤整既點心、甜品、糖、Häagen-Dazs雪糕🍧(小朋友天堂 不過titus咳未清曬 所以淨係得雪糕筒食😂)我真係好耐無食過有咁豐富既自助餐啦 仲要每樣嘢都非常高質素🤩每個服務員態度都好好 個個都笑咪咪 環境好舒服 張飯台又好大 感覺行黎行去拎嘢食都比較安全 我地一早訂台既時候話有小朋友 我一黎到就見到有bb凳擺係位置入面 感覺真係非常貼心👍🏻💗同埋中間有加插一個估榴槤活動 7:00左右會有榴槤試食 台台都有 我最鍾意就係D24蘇丹王😆 然後9:00pm抽獎🎟️中左會送一大個既榴槤 我見到好多長輩都玩得好開心 所以真係好適合一家大細 榴槤狂熱去🥳最後我同屋企人都食得好開心咁返屋企 推介 @kerryhotelhk anthonyzeeanthonyzee 比大家🎊🎊🎊同埋
最近又被我發掘到一間
好適合一家大細去既dinner buffet🤩
最近距地仲搞緊活動「東南亞及榴槤美食巡禮」
入面除了有平時普通既海鮮、魚生、蒸既點心、麵包、飲品···

仲多左好多特別菜式

仲有燉湯、肉骨茶、冬陰功湯、蓮藕豬骨湯

我真係好耐無食過有咁豐富既自助餐

比大家🎊🎊🎊

同埋圖片入面加左閃閃個啲
係比較符合我個人口味我比較鍾意既菜
我呢個甜品達人 其實大部分我都是在吃甜品😌

我覺得非常吃的➡️西冷牛、烤魚、烤雞、豬頸肉、蠔仔餅、泰式炒粉麵飯、冬陰功湯、蓮藕湯、燉湯、榴槤撻、榴槤波波、橙酒可麗餅、西米奶凍、黑芝麻奶凍、斑斕卷、雪糕🍧

因為雪糕食唔到咁多 仲可以同師傅講每樣要少少
距會比個細球你 同埋個橙酒可麗餅我真的好喜歡😻
畢竟有榴槤 還有那麼多美食甜品
最後真的吃到有點膩很飽
還去了越南河粉那裡點了碗淨菜 清下腸胃
那個湯底真的很好喝 推薦大家也這樣吃💗

2023-07-29
2023-07-30 2049 浏览
🤪😂😜難得有志同道合嘅榴蓮朋友約埋一齊食榴連buffet! 梗係要去啦😆🤣😆🤣😆🤣😜🤓Tea Buffet得一件榴連肉, 仲要Random 派, 無得揀榴連種, 今次就派左貓山皇, 都幾多肉嘅, 不過唔係舊舊都細粒核囉!💓💓不過好欣賞佢, drinks sections 有提供Iced lemon water可以解膩、🥥仲有Coconut water, (我仲自己整左Coconut Expresso 🤭🤭抵呀!Coffee Tea 都係free flow 😍😍nice ar!值得大推係佢嘅榴槤醬芒果糯米飯、榴槤肉Tiramisu 、炸榴槤麻糬、榴槤批!呢幾款食幾round就會勁滿足😌其實佢韓式石鍋湯都幾唔錯! 其他仲有啲沙律同咸點都唔錯,三五成群去食個開心下午茶,都係一個好嘅選擇🥰🥰$388+10% Tea Buffet #榴槤 #榴槤自助餐#榴槤甜品 #榴槤甜品下午茶 #durianlovers #durain @kerryhotelhk #kerryhotel #bigbaycafe #美食 #girlstalk #打卡#香港美食 #hkfoodies #hkfoods #foo

$388+10% Tea Buffet

#榴槤 #榴槤自助餐
#香港美食 #hkfoodies #hkfoods #foodstagram #eatplayfunclub
貓山王(隨機)每人得一件
榴連批
  • 榴槤芒果糯米飯
  • 榴槤炸麻糬
  • 椰子水
之前食過幾次Night Buffet覺得幾高質,所以都想嚟試下佢個榴槤Tea Buffet~每人會有一件榴槤,品種有黑刺、貓山王、D24、蘇丹王等榴蓮果肉,因應指定時間供應而不同~甜品都係以榴槤為主!個人最鍾意係榴槤提拉米蘇、榴槤巴斯克芝士蛋糕、榴槤糯米糍同榴槤泡芙,入面有榴槤肉😋咸點就以泰式食物為主,整體味道都OK,但唯獨炒金邊粉嘅味道未夠正宗!而最受歡迎大排長龍嘅係即煮石鍋湯麵😂整體嚟講都唔錯~多款配料同2種湯底選擇!🈺價錢$388,有加一,榴槤Tea Buffet只限六、日、假日供應。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 7/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 7/10CP值: 7/10推介值:7/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

CP值: 7/10
推介值:7/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2023-06-25 2581 浏览
一家人到Big Bay cafe 來個 Lunch Buffet,食Lunch Buffet ,都幾好,食得飽,可以當兩餐🤣🤣🤣🤣講返間餐廳,大部份都好滿意,服務亦殷勤有禮💯環境舒適,地方寬闊👍🏼👍🏼食物就非常大路,但係就冇我哋自己鍾意食嘅嘢,中式嘅食物都較少:乳豬,片皮鴨,小籠包,灌湯餃,燉湯。。都無🤣🤣🤣其他就係相入面見到🙂🙂入面個韓式石鍋面值得推介甜品大部分都好好味🧇🧁🍦🍰而且亦都唔太甜食幾多都冇問題💯最值得提一提嘅係,佢哋飲品種類好多,重有樽裝汽水,而且紅白酒香檳任飲🍷🥂🍸呢方便就可以加分啦~🤣🤣大家睇相決定去唔去啦~
食Lunch Buffet ,都幾好,
食得飽,可以當兩餐🤣🤣🤣🤣
講返間餐廳,大部份都好滿意,
服務亦殷勤有禮💯
環境舒適,地方寬闊👍🏼👍🏼

食物就非常大路,
但係就冇我哋自己鍾意食嘅嘢,
中式嘅食物都較少:
乳豬,片皮鴨,小籠包,灌湯餃,燉湯。。
都無🤣🤣🤣
其他就係相入面見到🙂🙂
入面個韓式石鍋面值得推介

甜品大部分都好好味🧇🧁🍦🍰
而且亦都唔太甜食幾多都冇問題💯
最值得提一提嘅係,
佢哋飲品種類好多,重有樽裝汽水,
而且紅白酒香檳任飲🍷🥂🍸
呢方便就可以加分啦~🤣🤣
大家睇相決定去唔去啦~
香檳,紅白酒任飲
韓式鍋熱食
2023-06-25
香檳,紅白酒任飲
韓式鍋熱食
  • 韓式石鍋熱食
  • 甜品
2023-06-11 8332 浏览
家族一行24人去食自助餐提早慶祝父親節加端午節聚餐,大家都話食材質素同味道唔得。首先要讚餐廳職員同現場餅師、廚師個個都好有禮貌而且好照顧客人,依樣唯一加分。食物方面:冷盤、沙律、熱盤、海鮮、甜品款式選擇勁少。熱食只有烤牛扒同燒乳豬仔吸引,會再翻拎。其他即場烤物、咖哩都差。熱盤炒過嘅蝦肉已經變霉,咖哩羊肉質炆到硬晒。海鮮完全唔新鮮,龍蝦雖然開邊任食,但無鮮味之餘仲要只勁咸,應該係想用鹽水蓋過唔新鮮?而且東風螺嘅殼勁多碎晒,好易唔覺意𠝹到口。芝士五款選擇但只有一種軟芝士可接受,其他硬芝士咬咗真係吐出嚟,係我唔識欣賞,覺得好似咬一舊無味軟膠咁。麵包4款全部都好硬,又無熱烘機比大家自行翻熱,真係小孩長者都咬唔到。連印度烤餅都可以做到完全唔係嗰種質地同味道。其他個啲無意見,味道真心唔接受,好多都咬咗一口已經唔想食。壽司刺身唔係高質、鮮味野,普通入到口已經算數。甜品櫃睇落好似好多選擇,其實只係重複擺設,豐富視角。讚嘅係飲品好多選擇︰汽水、咖啡、奶茶、檸檬茶自由沖,而且紅白酒各一款任飲,平價酒但味道可接受;水果清盤會轉其他款,而且係另類嘅龍眼、紅毛丹、紅石榴等。總結︰一行24個人好彩有7折,已經覺得
食物方面:
冷盤、沙律、熱盤、海鮮、甜品款式選擇勁少。
冷盤/沙律

風乾火腿

熱食只有烤牛扒同燒乳豬仔吸引,會再翻拎。

牛扒/烤乳豬仔

其他即場烤物、咖哩都差。
熱盤炒過嘅蝦肉已經變霉,咖哩羊肉質炆到硬晒。

海鮮

而且東風螺嘅殼勁多碎晒,好易唔覺意𠝹到口。

芝士

印度烤餅都可以做到完全唔係嗰種質地同味道。
麵包

其他個啲無意見,味道真心唔接受,好多都咬咗一口已經唔想食。
壽司刺身唔係高質、鮮味野,普通入到口已經算數。
壽司

甜品睇落好似好多選擇,其實只係重複擺設,豐富視角。

甜品櫃

蛋糕

讚嘅係飲品好多選擇︰汽水、咖啡、奶茶、檸檬茶自由沖,
而且紅白酒各一款任飲,平價酒但味道可接受;

水果清盤會轉其他款,而且係另類嘅龍眼、紅毛丹、紅石榴等。

水果

水果

總結︰
一行24個人好彩有7折,已經覺得不值,如果要比原價好似800蚊左右,就真心會嬲。
题外话/补充资料: 因為長輩比錢,好似只要係集團會員,一張卡簽賬12人可有7折,所以可分2張卡埋單。
2023-06-10
庆祝纪念