2022-06-21 130 浏览
上月第一次到訪時餐廳,被門外的Mirror和Collar應援物吸引,於是在此吃了晚餐番茄蛋湯餃口感細滑,在坊間比較少見,皮薄而內裡豐富,值得一試。但不要期望味道上有很多驚艷。韭菜豬肉煎餃外皮剪得很香脆,韭菜也很新鮮,而且韭菜味十分濃郁。是非常出色的韭菜餃。豬肉份量較少。酸辣湯溫度不夠,味道上偏重辣味。材料尚算充足。如果咁熱,整體效果更佳。麻醬雞絲粉皮味道正常,但麻醬偏少,拌起來便講。而且份量也偏少,吃兩口就吃完

番茄蛋湯餃

酸辣湯

麻醬雞絲粉皮
2022-06-20 114 浏览
呢一間喺旺角嘅餃子店🥟長期都好多人排隊食 真係好高質勁!!超推介佢哋嘅蕃茄蛋素餃子🤩喺坊間真係好少見呢個內餡!餃子皮好薄好煙韌 蕃茄蛋都炒得好香 食落好開胃🍅🥚
呢一間喺旺角嘅餃子店🥟長期都好多人排隊食 真係好高質勁!!
2022-06-12 142 浏览
話說佢俾人停咗賽14日,之後可以堂食返就嚟支持一下!。🤎『白胡椒雜菌豬肉餃( 10隻) • 配酸辣湯』$62~哩款餃,係我嘅首選,食過幾次;湯多料,但個味道普通,唔太酸唔太辣💚『芹菜木耳豬肉餃( 10隻)』$40~友人嘅餃,佢應為ok🧡『椒鹽脆豆腐』$38~份量都幾多;湯餃配炸物,雙重口感。📍天園餃子 (華發大廈) (旺角)旺角通菜街1號華發大廈地舖。【小編的話】➡️佢而家轉咗用QR code落單,雖然可以減省人手,但係個app個介面,實在唔係好friendly,特別係如果你想揀雙拼餃,我見到最少有兩三台人,都要舉手叫店員嚟幫手,因為真係好難搵!➡️入面有好多Mirror、Error同Collar嘅應援拎,但係屋企人鍾意嘅Ian嗰日啱啱無,只係剩返Collar同埋Error,所以咩都無拎!
話說佢俾人停咗賽14日,之後可以堂食返就嚟支持一下!

🤎『白胡椒雜菌豬肉餃( 10隻) • 配酸辣湯』$62
白胡椒雜菌豬肉餃( 10隻)
椒鹽脆豆腐。酸辣湯

💚『芹菜木耳豬肉餃( 10隻)』$40
~友人嘅餃,佢應為ok
芹菜木耳豬肉餃( 10隻)

🧡『椒鹽脆豆腐』$38
~份量都幾多;湯餃配炸物,雙重口感

📍天園餃子 (華發大廈) (旺角)
旺角通菜街1號華發大廈地舖

【小編的話】

2022-05-17
白胡椒雜菌豬肉餃( 10隻)
芹菜木耳豬肉餃( 10隻)
2022-05-28 87 浏览
打開嗰下好意外,因為未買到過咁細隻嘅餃子 😅 得美味餃子店一半大,絕不誇張 🙁.雖然餡料、湯OK(留意,只係OK)餃皮真係太差 👎🏻 冇咬口、軟爛,平時樓下街市散買的餃皮都好好多 💔 .而且包法好奇怪,包到到雲吞咁。埋口位啲餃皮,疊到厚一厚,真係好唔掂 👎🏻👎🏻👎🏻
雖然餡料、湯OK(留意,只係OK)
2022-05-26
位於旺角甜記餃子對面的天園餃子, 今日終於試到白胡椒雜菌豬肉餃😍, 超水準之作👍👍👍👍👍. 食後嘴裡散發著白胡椒香氣及菌的清甜味! 上次試了炸蕃茄雞蛋餃, 與今次吃的炸白胡椒雜菌豬肉餃同樣出色.  套餐內加叫口水雞, 沒骨 永遠嫩滑🤭微辣, 因我好辣, 自行加辣! 對於不大胃口的女士來說, 有5隻份量的選擇, 剛剛好! 臨離去前, 見到隔離檯叫了炸雞翼和炸豬扒的樣貌鬆趣可口, 超吸引, 下次試!!!! 坦白說, 天園餃子和甜記餃子各有特色, 平分春色. 煎餃天園做得比較出色,不油膩,香趣可口;另有很多小食答配, 如蘿蔔, 口水雞, 炸雞翼, 亦有飯餐的選擇, 仲有我至愛豬手飯, 惟今日沒有. 若要飲湯, 甜記則有雞湯和魚湯的選擇; 湯餃我覺得較出色; 另有我喜歡的辣菜脯; 惟6隻的選擇, 多出了1 隻, 肚子吃不下就曷吃不下; 其洛神花茶亦好飲, 惟沒有熱的😄.
炸蕃茄雞蛋餃,椰菜粟米豬肉餃 (湯),炸白胡椒雜菌豬肉餃,口水雞,蘿蔔 連飲品 堂食
炸蕃茄雞蛋餃 口水雞,蘿蔔 外賣
题外话/补充资料: 其實,一直都覺得天園餃子的餃子容貌似上海雲吞多一點,老板可考慮叫天園雲吞呀😆😆😆😆😆!
2022-05-22
炸蕃茄雞蛋餃 口水雞,蘿蔔 外賣
  • 白胡椒雜菌豬肉餃
  • 炸蕃茄雞蛋餃
  • 椰菜栗米豬肉餃
  • 口水雞
2022-05-19 62 浏览
睇餃控話天園好食咁岩今日對面個間無開,就過黎一試*門口已經大大個collar 阿餃嘅紙板係到心諗阿餃出現係餃店😂入到去店內麵貼左勁多應援,亦有手幅可以自取*一黎唔識落單原來係用自助online 落不過睇menu都睇左陣先識落🥲*10隻雙拼湯餃揀左人氣蕃茄蛋同白胡椒雜菌豬可以免費轉蕃茄湯蕃茄湯其實係蕃茄滾湯但我覺得算足料無味精,滾湯都已經好好不過餃就有點名過於實~蕃茄蛋餃,蛋無味,蕃茄個頂無切走食食下會有舊硬野係到(就係個頂)成個餃都唔算好濃味,如果炒蛋加返啲鹽,調一調味會較好不過蕃茄易出水佢算處理得幾好嘅雖然叫素餃,但都可以俾返啲味~反而白胡椒就好重口味白胡椒分量多,食得到一粒粒胡椒碎對我黎講胡椒味過濃,搶左好多雜菌味大部分只有白胡椒嘅辣辣嘅程度真係同飲胡椒豬肚湯一樣*so far 所有餃食完唔會口渴不過味道嘅平均就有待改善
睇餃控話天園好食
咁岩今日對面個間無開,就過黎一試
門口已經大大個collar 阿餃嘅紙板係到
心諗阿餃出現係餃店😂
入到去店內麵貼左勁多應援,亦有手幅可以自取
一黎唔識落單
原來係用自助online 落
不過睇menu都睇左陣先識落🥲
10隻雙拼湯餃
揀左人氣蕃茄蛋同白胡椒雜菌豬
可以免費轉蕃茄湯
蕃茄湯其實係蕃茄滾湯
但我覺得算足料無味精,滾湯都已經好好
不過餃就有點名過於實

蕃茄蛋餃,蛋無味,蕃茄個頂無切走
食食下會有舊硬野係到(就係個頂)
成個餃都唔算好濃味,如果炒蛋加返啲鹽,調一調味會較好
不過蕃茄易出水佢算處理得幾好嘅
雖然叫素餃,但都可以俾返啲味

反而白胡椒就好重口味
白胡椒分量多,食得到一粒粒胡椒碎
對我黎講胡椒味過濃,搶左好多雜菌味
大部分只有白胡椒嘅辣
辣嘅程度真係同飲胡椒豬肚湯一樣
so far 所有餃食完唔會口渴
不過味道嘅平均就有待改善

蕃茄蛋素餃+白胡椒雜菌豬肉餃
2022-05-19
#大食小公主旺角區出動👸🤪 🚩麻醬雞絲粉皮(餃子套餐$58)夏天食一流😝麻醬足夠‼️‼️非常惹味😘🚩 蕃茄湯白胡椒雜菌豬肉餃蕃茄湯好似平時屋企媽咪煲嘅味道😝白胡椒味道嘅餃子出邊比較少見~出奇地幾好食😋🚩香煎大大件雞扒 (餃子套餐$60)估唔到一間餃子店嘅雞扒係可以咁好食😋雞扒外皮非常之脆但係入邊嘅肉好Juicy🥰🥰🚩韭菜豬肉煎餃餃子size正常韭菜非常惹味😘🚩麻辣口水雞卷 (餃子套餐$56)雞味正常~夏天作為小食非常開胃😝🚩白胡椒豬肉炸餃水餃同煎餃就成日食得多~炸餃子真係唔係度度都有得食幾特別可以一試😘😘🚩酸梅湯 $20正正常常~
#大食小公主旺角區出動👸🤪

[旺角通菜街良心小店 天園餃子]

成個月冇po嘢啦🤣🫶🏻
有冇人同我一樣係餃子控🥟

🚩麻醬雞絲粉皮(餃子套餐$58)
夏天食一流😝
麻醬足夠‼️‼️
非常惹味😘

🚩 蕃茄湯白胡椒雜菌豬肉餃
蕃茄湯好似平時屋企媽咪煲嘅味道😝
白胡椒味道嘅餃子出邊比較少見~
出奇地幾好食😋

🚩香煎大大件雞扒 (餃子套餐$60)
估唔到一間餃子店嘅雞扒係可以咁好食😋
雞扒外皮非常之脆但係入邊嘅肉好Juicy🥰🥰

🚩韭菜豬肉煎餃
餃子size正常
韭菜非常惹味😘

🚩麻辣口水雞卷 (餃子套餐$56)
雞味正常~
夏天作為小食非常開胃😝

🚩白胡椒豬肉炸餃
水餃同煎餃就成日食得多~
炸餃子真係唔係度度都有得食
幾特別可以一試😘😘

🚩酸梅湯 $20
正正常常~

2022-05-05 93 浏览
上次來天園餃子,以為只有餃子吃,所以有機會再來,今次除了餃子外,還叫了煎餃和麵。用QR code自助落單,簡單方便。店內有很多MIRROR和COLLAR的相,尤其是阿Gao為主打,餃子店撐阿Gao,有意思。煎餃,可以叫5隻或10隻,韭菜豬肉煎餃,這個煎餃用扁平來煎,煎脆的面積較大,較香口。煮餃,椰菜粟米豬肉餃,餃子都幾大粒,平均三口吃一隻。麵,似上海麵質,飽肚。我把下圖放在面書,相中只有麵和煎餃,網民竟然看圖便能認出是天園餃子店,太厲害了。總評味道:好食;環境:舒適;服務:店員有禮貌;衛生:可以。

總評
味道:好食;
環境:舒適;
服務:店員有禮貌;
衛生:可以。
2022-05-04 53 浏览
🥟🥟天園良心餃子店🥟🥟💭第一次食呢間餃子店係喺土瓜灣..比佢哋嘅菜甫蝦米辣椒吸引到..因為MIX埋佢哋好飽滿嘅餃子食真係一絕..不過小編就覺得旺角店嘅菜甫蝦米辣椒有啲唔同..土瓜灣嗰啲好食啲囉😫佢哋啱啱仲新出左三隻新口味嘅生餃for你買返去自己煮..我哋都嗌左一款發財蠔豉餃即刻試吓佢🤪 門口有個SELL餃專員為你講解🤔🤔🤔🥟白胡椒雜菌豬肉餃麵 (5隻) 💬呢隻白胡椒餃食過幾次..好鍾意佢嘅白胡椒味好重..辣辣地好惹味😋▫️🥟發財蠔豉餃 (12隻)💬呢隻係佢哋嘅新產品..味道就好似食緊新年菜式髮菜蠔豉炆冬菇果味餸咁..不過小編就覺得味道淡咗啲..濃味番啲就好喇🤪▫️🍜秘製豬軟骨湯麵 💬都係食過好幾次..豬軟骨煮得好冧同入味😋▫️🐷藥膳醉豬手 💬豬皮幾爽脆彈牙..唔會覺得好油膩..藥膳味可以再多啲..不過隻豬手就一啲肉都冇..剩係得皮同骨嘅🤪
🥟🥟天園良心餃子店🥟🥟

🥟白胡椒雜菌豬肉餃麵 (5隻)
▫️
🥟發財蠔豉餃 (12隻)
🍜秘製豬軟骨湯麵
💬都係食過好幾次..豬軟骨煮得好冧同入味😋
🐷藥膳醉豬手
2022-04-28 1459 浏览
旺角通菜街好多出名嘅店 天園餃子係其一 原來已經有三間分店 今日夜晚黎堂食唔洗等位 但係都幾多人 不斷有客入嚟食有趣地店嘅牆貼滿咗Mirror Error Collar嘅相 好似仲有Gao應援物攞😆Menu除咗餃子都好多其他嘢食 各式小食 飯等我就梗係食餃子啦🥟▶️韭黃冬菇豬肉餃麵 ($42)份量幾大 麵真係好多餃子有5粒 粒粒都幾大嘅另外有白籮蔔同蔥湯底係豬骨湯 味道遍清淡唔油麵可以揀米線 上海麵 烏冬 (+$)我揀咗上海麵🍜幾鍾意佢麵質雖然幼身 但咬落煙韌有嚼口仲要唔會淋爛😍係少見好食嘅上海麵之後餃子都唔錯 餃子皮雖然遍厚少少 但係質感好食 而且餃子包得實唔易散味道上 豬肉算新鮮同唔韌 冇過份調味🥟唯一係好似冇乜冬菇?所以欠缺咗少少層次感整體碗麵係幾好食嘅 鍾意濃味可以自己落豉油 醋 辣油 XO醬▶️椒鹽豆腐佢份小食唔小😂都幾足料豆腐炸至金黃色 入面豆腐仲幾嫩滑面頭落咗勁多炸蒜同埋椒鹽 所以非常惹味外皮幾香脆 粉薄 耐咗食都仲ok👍🏻-餃子同麵都好食😋 小食亦超乎預期份量真係幾多 最後都食淨少少麵🙈環境幾舒服 因為舖入面算大 坐得唔逼又唔嘈服務都ok唯一係衞生上可以做好少少 雖然用即棄
旺角通菜街好多出名嘅店 天園餃子係其一 原來已經有三間分店
今日夜晚黎堂食唔洗等位 但係都幾多人 不斷有客入嚟食
Menu除咗餃子都好多其他嘢食 各式小食 飯等
我就梗係食餃子啦🥟

▶️韭黃冬菇豬肉餃麵 ($42)
份量幾大 麵真係好多
餃子有5粒 粒粒都幾大嘅

另外有白籮蔔同蔥
湯底係豬骨湯 味道遍清淡唔油
麵可以揀米線 上海麵 烏冬 (+$)
韭黃冬菇豬肉餃麵

餃子同麵都好食😋 小食亦超乎預期
份量真係幾多 最後都食淨少少麵🙈
環境幾舒服 因為舖入面算大 坐得唔逼又唔嘈
服務都ok
唯一係衞生上可以做好少少 雖然用即棄筷子 但係啲膠匙羹放起個盒到任人摸其實唔太好🥄有啲已經污糟咗
同埋望到廚房都有啲混亂
價錢就幾合理嘅 冇加一 平均每人$50有找
韭黃冬菇豬肉餃麵
椒鹽豆腐
2022-04-23 140 浏览
(真係第一次咁衰嘅餐廳)見周圍啲餐廳都要排隊,唯獨是呢間唔係好多人又冇人排隊!諗住求其填飽個肚又見得1個負評,唔難食都算啦,點知咁就中伏!入到去坐低聽到啲音樂聲非常之大聲同人傾偈都傾唔到!諗住望吓個餐牌有咩食點知1攞上手就癡立立,張檯又係癡立立,望上天花板部冷氣見到好多塵 ,唔怪得知個身有少少痕!心諗食物好食就OK啦,污糟過雞翼撈麵同埋韭菜豬肉湯餃!我見到個雞翼上面全部都係淮鹽,就知道賴嘢就知呢個廚房整嘢好求其,一咬 入去啲雞翼入邊仲係紅色,入邊係生嘅,個湯餃一咬入去又係生,個餃子皮都未熟仲係漿糊咁!之後同個樓面講,個樓面問我使唔使换!我同佢講全部嘢都生點食?!之後就埋單走人!總數$80!10分為滿分環境零分食物零分服務零分價錢零分(因為唔使錢都唔會去食)
(真係第一次咁衰嘅餐廳

心諗食物好食就OK啦,污糟過雞翼撈麵同埋韭菜豬肉湯餃!
我見到個雞翼上面全部都係淮鹽,就知道賴嘢
之後就埋單走人!總數$80!
10分為滿分
環境零分
食物零分
服務零分
價錢零分(因為唔使錢都唔會去食
2022-03-28 125 浏览
First time visiting this famous dumplings joint.Had leek and pork dumplings in soup, along with a noodle base which I’ve chosen vermicelli. It claims to be a pork bone broth but the soup didn’t have any taste to it… vermicelli was really bland. Dumplings on the other hand was yummy, thin wrap and fillings with savory flavor. Probably will go for fried dumplings if I’m ever visiting again.
外卖自取
-<<🥟👅>>不折不扣嘅餃子控報到~👻今次同大家介紹幾間心水良心小店中意嘅就save低啦🔖💛.天園餃子 | ⭐️⭐️⭐️餃子size偏細皮好薄 口感有啲似雲吞👀幾次都係食湯素餃🥬蕃茄蛋同西洋菜都正仲有炸餃睇落好吸引😍😍係甜記對面~不妨分散投資📍 旺角通菜街1號華發大廈地舖.
<<🥟👅>>
幾次都係食湯素餃🥬蕃茄蛋同西洋菜都正
仲有炸餃睇落好吸引😍😍
係甜記對面~不妨分散投資
📍 旺角通菜街1號華發大廈地舖
当天正好是小年,得吃点饺子过个节,晚上路过这里就买了一波外带,我比较爱吃煎饺,所以看到他家菜单上的炸饺就心动了,要了份西洋菜炸饺,朋友点的香菜猪肉饺,其实她原来想点另一个结果她说错了,跟店员说明后店员以为自己听错了,跟我们道歉,且全程对我们很客气,感觉很舒服。
2022-01-26
10 分钟 (外卖自取)
2022-01-30 105 浏览
走入天園餃子吃飯,睇到有好多套餐,可以揀餃子配小食,又可以叫湯麵加小食,選擇多。我地叫左雞扒蛋湯麵和一個套餐。雞扒煎得香脆,湯底好好,加上雞蛋很不錯。雞扒和雞蛋放在黑色的鐵板上,很有特色。套餐有韮菜豬肉餃10隻和麻醬雞絲粉皮,韮菜豬肉餃皮薄,韮菜和豬肉料多,又美味。雞絲粉皮加上麻醬,好好食。手工奶茶有特色,奶和茶好夾,好滑,好飲。因為奶茶膠樽细细個,又窄,好輕巧,可以平日當水樽用。手工奶茶飲完後,我地洗乾淨這個膠樽重用,環保D。

我地叫左雞扒蛋湯麵和一個套餐。