2020-05-24 850 浏览
處處都有得訂生日蛋糕,處處訂都一定滿意?家人不是很喜歡食生日蛋糕,但母親生日點都要搵個生日蛋糕切下作為慶祝嘅。要買一個一磅的,又要自訂款式,又最好有埋母親的平日嗜好,又要好吃,最好經濟實惠唔嚇人……終於找到了。雜果蛋糕,蛋糕唔硬,色彩繽紛,一人一小件剛剛好。原來仲有立體蛋糕訂做,約$3xx, 下次一定試
處處都有得訂生日蛋糕,處處訂都一定滿意?

雜果蛋糕,蛋糕唔硬,色彩繽紛,一人一小件剛剛好。

原來仲有立體蛋糕訂做,約$3xx, 下次一定試
生日蛋糕
外卖自取
生日蛋糕
2020-05-18 860 浏览
要搵真香港人嘅餅店好似唔係咁容易我目標係﹕1. 價錢平2. 黃店3. 即時或盡快有4. 好味有朋友生日搵蛋糕就搵到呢間位於西營盤嘅家庭式餅店事前一日先訂咗一個pepe連登豬蛋糕第二日就有得攞,加多塊朱古力牌寫字都唔貴見到啲麵包新鮮出爐幾新鮮件件價錢都唔貴,賣相都幾靚比連鎖店更平同值得支持好似舊式餅店咁,好有家庭式feel,幾warm蛋糕有好多款,可以事前詢問吓pepe同連登豬都有幾款可以揀我訂咗個pepe連登豬蛋糕最細6吋,價錢估唔到只係98蚊,100蚊有找!設計都幾有意思唔單止有Pepe同連登豬仲畫佢哋坐喺彩色紙鶴上,好似好有希望蛋糕有幾種口味任擇有雜果味/芒果味/栗子味/朱古力黑森林味邊緣有七彩忌廉環繞,好似彩虹咁,好靚最驚喜係味道都唔差啲cream唔膩,切開有一層層蛋糕同忌廉6吋足夠4個人食啦
要搵真香港人嘅餅店好似唔係咁容易
我目標係﹕
1. 價錢平
2. 黃店
3. 即時或盡快有
4. 好味
有朋友生日搵蛋糕就搵到呢間位於西營盤嘅家庭式餅店

事前一日先訂咗一個pepe連登豬蛋糕
第二日就有得攞,加多塊朱古力牌寫字都唔貴
見到啲麵包新鮮出爐幾新鮮
件件價錢都唔貴,賣相都幾靚
比連鎖店更平同值得支持
好似舊式餅店咁,好有家庭式feel,幾warm

蛋糕有好多款,可以事前詢問吓
pepe同連登豬都有幾款可以揀
我訂咗個pepe連登豬蛋糕
最細6吋,價錢估唔到只係98蚊,100蚊有找!
設計都幾有意思
唔單止有Pepe同連登豬
仲畫佢哋坐喺彩色紙鶴上,好似好有希望

蛋糕有幾種口味任擇
有雜果味/芒果味/栗子味/朱古力黑森林味
邊緣有七彩忌廉環繞,好似彩虹咁,好靚
最驚喜係味道都唔差
啲cream唔膩,切開有一層層蛋糕同忌廉
6吋足夠4個人食啦
  • pepe連登豬蛋糕
2020-05-01 462 浏览
呢排成日閉關留響屋企,如果出開街, 都會買定d糧草。 之前成日食餅乾同公仔面,真係食到好寡。。。。。 所以都會買d面包 (其實都可以買面粉整,但係而家買面粉仲難過買面包)天天烘培嘅面包應該都係即日新鮮出爐,上次買芝士流心蛋糕,仲暖架. 因為我而家係買糧草閉關, 所以會買排包or方包呢d, 咁可以食幾日, 唔駛食咁多餅乾.呢排我鍾意食佢嘅提子包, 好味. 之前會買方包, 跟住就買排包當方包食。 排包就咁食已經ok, 但我得閒嗰陣,會用氣炸鍋焗雲朵蛋多士, 好好味,好治癒架.近排入去都聞到有糭香, 先知原來佢地有糭賣, 6月就端午節,我都買咗幾張糭卷,應吓節

呢排我鍾意食佢嘅提子包, 好味

2020-04-27