(非会员)
2006-03-04 64 浏览
晚餐兩個人,大概$180,份量很多,吃完很飽,梳乎理送的,放在餐桌上,好似個山o甘,很大,不太甜,看著和吃著都很有滿足感.食物不錯,裝修比較舊,服務也算可以,可以再去.
晚餐兩個人,大概$180,份量很多,吃完很飽,
梳乎理送的,放在餐桌上,好似個山o甘,很大,不太甜,
看著和吃著都很有滿足感.
食物不錯,裝修比較舊,服務也算可以,
可以再去.
2006-02-28 55 浏览
瑞士雞翼28元3隻,雞翼太肥,味道很甜,肥雞翼加過甜鹵水汁很難入口,咖喱龍脷柳飯入口沒什麼咖喱香味,只得少少辣。38元送飲品價錢尚可接受,但凍檸茶冇茶味唔扺。
2K
2006-02-14 44 浏览
2004 年食過New Year's Eve dinner, 印象中d 牛扒幾好食, 又唔算好貴, 今日就同朋友0黎食lunch.叫0左個鐵板牛扒(配意粉) set, lunch set 有飲品同湯的; 朋友就要0左個白汁雞球飯.個扒餐0黎到, 好澎湃@_@ 塊扒睇落幾靚, 食落就麻麻. 預0左唔係咩靚0野, 不過咁0既價錢($40) 算係咁. 反而鐵板上的意粉特別唔ok, 痴晒底燶晒, 味道亦過鹹.無試到朋友個飯, 不過佢話d 雞球好嚡, 放棄0左1/3 of 碟飯.跟餐的奶茶竟然係茶餐廳奶茶, 都好d. 唔知係咪隔0黎新釗記買返0黎0架呢? =P環境迫得很, 坐梳化櫈都唔舒服的, 唔知點解.Service 算ok, 不過個別staff 唔夠醒目... 我0地張檯無放糖包的, 但杯奶茶0黎0既時候, 竟然無糖俾我, 要我yarp 佢過0黎問佢攞. Errr... -_-Overall 非常麻麻, 不過算係同區同類餐廳中較好0既選擇.

環境迫得很, 坐梳化櫈都唔舒服的, 唔知點解.

2006-02-02 44 浏览
i go there to try their signature food....swiss chicken wing and swiss-beef-rice noodle..swiss chicken wing- --really fairly ok in my viewpoint...maybe i have too high expectation..it's whole-wing with sweet soya bean sauce...fairswiss-beef-with rice noodle----quite a large dish with attractive appearance...i love this...with very fresh choy-sum...of course...sweet in taste...acceptable...service is good in sai wan...but the seat is relatively crowded...there r many special dishes served in this

service is good in sai wan...

there r many special dishes served in this shop...like deep-fried-ice-cream..
try next time..
sorry for using english this time....no time to key chinese..
17 Jan,2006 星期二同事們去飲茶,我不太想去,所以自己一個食lunch。我選了廚師沙律:很大碗。在面的配料有烚牛脷條,片裝芝士切條,火腿條,西芹條及雞絲。底下的是沙律,主要材料是蘋果粒、菠蘿及有少許雜果粒。其實味道不錯,但雞絲就非常難食,完全無味,很韌。真的是有生以來最難食的雞絲,要扣分!!我相信只是沙律的雞絲是這樣,熱食應該沒問題的。埋單: HK$50, 沒有加一。如果不是那些雞絲,我會給笑面的。
17 Jan,2006 星期二

同事們去飲茶,我不太想去,所以自己一個食lunch。

埋單: HK$50, 沒有加一。

如果不是那些雞絲,我會給笑面的。
2006-01-16 50 浏览
今日下午兩時去天樂食午飯- 生炒牛肉飯!有驚喜喎!飯有碎牛肉、蛋、生菜一齊炒,少油但炒得好有鑊氣。而且粒粒飯都有味的!好正!宜家好多茶餐廳的炒飯都鬼死咁多油,而且飯還飯,送還送咁!天樂的生炒牛肉飯食得過呀!
今日下午兩時去天樂食午飯- 生炒牛肉飯!有驚喜喎!

2005-07-31 52 浏览
我今日黎食lunch,同個朋友食左焗魚飯同埋鐡板餐,有湯有包有甜品有野飲都係三十五至四十元一個餐,味道都唔錯,個牛扒好淋,D飯都過得去,湯同包好食,係個甜品差DD,但服務同環境都唔錯,唔會好嘈,食物方面o係西環既港式西餐黎講算係最好架啦,又唔貴,唔錯唔錯!
o係西環既港式西餐黎講算係最好架啦,又唔貴,唔錯唔錯!
2004-12-15 56 浏览
第2次去,今次同阿娘同佢朋友去,食左佢5樣chef recommendations中既天樂雞,焗田螺,同梳乎里。天樂雞第2次食,四個字: 雞嫩皮脆,雞入面仲釀左樣生果,呢到賣個關子先,係上次我同d friend去食時個老闆娘講的,真係正。個汁都超堅。阿娘個餐有焗田螺,又係正,田螺好,加d炒蒜頭碎晌上面同薯蓉真係無得頂。個梳乎里係送既,食夠$130送的,對呢樣自己無咩研究所以淨係識話正。3個人食左$250連埋加一,好抵。港式西餐我無食過俾呢個更正宗,更好味。佢應該係偏偏地法式的,我睇個餐牌之後咁諗。抬比較少,我1930去到好多抬,不過見有d 2030黎既要等位添o路。氣氛唔錯,播d歌好攪鬼,又千嬅又鄭少秋,實係買左"家傳戶曉"隻碟。