2011-03-15 790 浏览
今日叫左個外賣:蒲汁雜菌雞球飯,好難食!蒲汁完全冇味,唔香,磨菇細細粒得幾塊,無味雞兩三舊。所有野都係冇味既,份量就ok,比你填飽個肚。真係好似大學入面十幾蚊d頹飯,唔會有下次

真係好似大學入面十幾蚊d頹飯,唔會有下次
外卖送餐
2010-11-15 675 浏览
隔左都有差唔多半個月,,腦海依然記得呢間舖超嚇人的「公司三文治」!!!!!果日又未到2點半,,,都接近下午茶時間咖na,,突然好想食公司三文治,本身諗住去美心既...但佢tea time係2點半.咁岩又見到呢間舖tea time係2點3,,又趕著上堂,見到佢張poster既公治幾靚,,都係$20..咪試下囉~點知..出事喇..一打開,,首先好多乾爭爭的麵包,,又大塊,,又燶燶地~其2,,我完全見唔到綠色的生菜!!!!!!!!!!幅圖係有咖其3,佢d餡唔係火腿,唔係雞肉!!!係煙肉加午餐肉囉!!!超級唔健康,,唯一好既都有蕃茄俾你既,,但唔多囉...相反午餐肉就多的是........個賣相超唔掂!!!!!!食左一舊都無食啦!!!果陣係太肚餓先食=.=最後忍無可忍,,跑去美心度買左個公司治,,,,,嘩~!!!差好遠囉唔該,,人地$22有薯條有杯野飲,,,呢度$20得一堆難食的野!!!!!!!!!too bad!以後都唔會再幫襯呢間野!!!!!!!!!!*****(((((((最重要係呢間野超級勁唔環保!!!!!!無論堂食同外賣,都係用發泡膠盒!)))))))*****

果日又未到2點半,,,都接近下午茶時間咖na,,
咁岩又見到呢間舖tea time係2點3,,又趕著上堂,
見到佢張poster既公治幾靚,,都係$20..咪試下囉~
點知..出事喇..

一打開,,首先好多乾爭爭的麵包,,又大塊,,又燶燶地~

最後忍無可忍,,跑去美心度買左個公司治,,,,,

嘩~!!!差好遠囉唔該,,
人地$22有薯條有杯野飲,,,
呢度$20得一堆難食的野!!!!!!!!!too bad!

以後都唔會再幫襯呢間野!!!!!!!!!!

2010-11-01
8 分钟 (外卖自取)
  • 絕無!!
2009-06-10 519 浏览
忙了半天, 中午反而想留在Office, 上上網, 吹吹MSN, 亦剛好一早門口飛入來一張天荷坊既外賣單. 不想煩, 就地取材, 而且又近, 打個電話, 叫了一個越式三寶飯. 有雞翼, 豬扒 同 扎肉. 因為只是公司樓下, 送上黎到幾快既. 自從上次食過早餐之後, 除了有時忙, 叫同事仔求其買個飯俾我食時, 佢會貪近買天荷坊之外, 基本上我自己唔會食. 今次, 都係自己求其之過.為何不叫中式呢, 叫了這個越式, 那個什麼甜辣汁, 根本不是送飯良物. 雞翼, 豬扒, 炸得太乾了, 如沒有叫飲品, 就要靠公司部水機了. 扎肉, 只是一片白肉火腿, 沒有任何味道. 總之, 唔好食.只可惜公司常有的外賣單只有 天荷坊, 有時間, 都係要去海富攞下紙仔.

2008-10-18 457 浏览
今早幫忙搬公司, 一早去了打點一切. 其他同事報到, 才落去食個早餐仔. 本來叫個包來吃的, 10點鐘, 生煎包沒有, 菜肉包沒有.....那...點做生意. 最後叫了個所謂的燒賣.......其實只是街邊檔燒賣. 何好味之有. 中午, 叫了一個京都骨同粟米肉粒腸仔飯俾同事食......一般能醫肚的東西而已. 價錢是快餐店水平. 所以能有一定客源.

2K
2008-06-26 401 浏览
晨早流流, 自家麥皮早餐竟然唔夠食, 唔通生積? 結果返公司前再0黎買份腿蛋治 + 凍奶茶 ($18).凍奶茶幾大杯, 冰唔多, 奶味大過茶味, 味道普通.腿蛋治就唔係 can.teen 0個隻「乾爭爭版」(見 http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1911246), 而係茶記 style 的, 雖然味道可以預計, 普普通通的, 但0岩晒心水又好耐無食, 算啦. 唯一唔好就係 d 蛋成日有黑色一撻撻0野0係面, 都幾倒胃.$18 一個茶記 style 早餐, 差不多啦, 而且都係0個句 -- 呢度係金鐘, 好難得了.題外話... 金鐘都幾多呢類外賣小店喎, 8 月之前逐間試晒佢都好. P.S. 服務扣分, 因為 counter 個女人態度真係幾差0下, 實在篤眼篤鼻.

凍奶茶幾大杯, 冰唔多, 奶味大過茶味, 味道普通.

腿蛋治 + 凍奶茶 ($18)
$18 (早餐)
(非会员)
食物同服務態度勁差 !!!!lunch 去買外賣, 已見排長龍, 以為見有人一路排隊, 一路幫手落單會好d ! 我叫了 " 回窩肉豬扒油麵" 應該$24, 去到 cashier 俾張單佢, 佢收 $28! 我問: 不是$24 嗎 ? 2個餸 ja wor !?肥女人cashier : 您叫2個餸 ja 吓 !! ( 態度勁差地講)我心諗, 我完全無講過係3個餸 !! 仲有張單係您地自己d伙計寫 !! 您有咩理由會睇錯呀 !!以為快快拎個飯, 番公司就算 !現場已有十多人等拎飯, 我都特登行到櫃面第一排, 對住個2個伙計pack 飯 ! 以免聽唔到!點知等o左15 mins, 仲未有...我問pack 飯伙計: 可唔可以幫我追吓我個 "回窩肉豬扒油麵"pack 飯伙計A : 可能個油麵要耐d咁我都繼續等... 但pack 飯伙計完全無幫我問吓廚房....前後等o左25 min, 個pack 飯伙計B問我 order o左咩 ?我答 : "回窩肉豬扒油麵"個pack 飯伙計B: 頭先去o左俾o左人好耐喇 !! 您聽唔到呀!? haha (完全無歉意)我回答: 我企第一行點會聽唔到呀 !
食物同服務態度勁差 !!!!

我問: 不是$24 嗎 ? 2個餸 ja wor !?

以為快快拎個飯, 番公司就算 !

點知等o左15 mins, 仲未有...
pack 飯伙計A : 可能個油麵要耐d

我答 : "回窩肉豬扒油麵"
我回答: 我企第一行點會聽唔到呀 !!
個pack 飯伙計B: 您發緊夢呀 !! haha

真係火都o黎 !!!!!!!!!!!!!!!

發夢應該係您地d 伙計 !!!!!!!!
之後拎o左盒飯番到公司都成 1:35 min, 要急急食 !!

打開個盒 ! 仲激氣 !!
我叫 "回窩肉豬扒油麵" !!!
回窩肉 無 "肉" !!!!!!!!!!!!!!!! 全部都係 "荀" !!!!!!!!!!!!
回窩肉仲要係加 $2 !! 擺明欺騙食客 !!!!!!!

以後我都不會幫襯 !!!!!!
2008-06-03 291 浏览
天荷坊自從由力寶搬到遠東後,價錢也便宜了兩蚊,尋日 lunch 因為太累唔想落街搵食,一於試試天荷坊外賣,點了以往味道甚佳的蒜香牛柳粒飯($25),飯 12:45 前準時送到,值讚~但一打開飯盒,飯盒內只有白飯和牛柳粒,一條菜都無 (以前有),相當簡約... 牛柳粒也比以前退步了,失去以往的嫩滑肉質... 沒法了,別人加價時佢仍減兩蚊,算過得去吧,但整體感覺令我想起了大學時代飯堂的十蚊飯呢這是物價通脹的錯吧

這是物價通脹的錯吧
蒜香牛柳粒飯
(非会员)
極差......未試過咁差(包括食品及服務)食品: 我見之前有人話食雞冇雞味,而我就係食咖哩雞飯,得咖哩,得飯,都好....重有薯仔.....但係冇雞lor....唔該!!! ai.....怪錯你, 應該話有一隻雞翼尖服務: 佢送漏咗盒飯,算....最多送返都好!咁叫佢快少少送返黎,我唸都唔係好過份啫,佢竟然話你果度咁遠,點快呀(態度極惡劣).....嘩.....收$$果時你唔話遠....我唔明點會有d人話佢好,又話佢d飯好食,佢地係咪淨係食白飯呀!?!?!?本身平均消費係$25,但係送漏一盒飯,平均消費係$33
極差......未試過咁差(包括食品及服務)

本身平均消費係$25,但係送漏一盒飯,平均消費係$33