餐厅: 太興 (沙田廣場)
资讯:

餐厅: 太興 (沙田廣場)
资讯:

2022-07-19 883 浏览
3點3啦🙋🏻‍♀️! 食下午茶啦😎! 以冰鎮奶茶打響名堂的 •太興𝕋𝕒𝕚 ℍ𝕚𝕟𝕘•💜最近推出3款新奶茶啦~3款奶茶都是用經典冰鎮奶茶配方調配,分別是 用台灣芋頭造的香芋奶茶、有綿花糖的豆花奶茶 和 滋潤的桃膠奶茶。我超愛桃膠😍,當然要選桃膠奶茶啦~桃膠煙靭有口感🥰,茶香奶滑,很好喝呀~為慶祝33周年,推出 限時升級 和 3點3買杯茶送個包活動呀。1. 購買仼何午市和下午茶套餐可+$3或晚市套餐+$8升級以上3款奶茶🧋。2. 即日起至7月31日,在下午茶時段點仼何1杯新奶茶,即可免費獲賺西多士或粗粒花生醬﹑奶醬﹑油占或果占口味厚多士1份哦~

2022-06-21 973 浏览
集團式經營, 當然唔會有驚為天人嘅感覺, 但起碼都唔會中伏, 穩穩陣陣食一餐都ok喇, 我抱住呢個謬誤🤣入咗呢間餐廳, 咁咪中伏囉👻濃香星洲炒米(包飲品)$67油多但炒得唔香口, 咖哩粉醬汁多, 但撈唔勻並漿實响一執米粉喥, 但係又唔知點解🤣, 咖哩味又唔濃, 配料有紅綠椒絲, 牙菜及蝦, 蝦肉質地爽彈ok, 米粉份量少煙三文魚菜粒炒飯(包飲品)$67飯面有蟹子, 煙三文魚份量多, 魚味偏鹹, 另外配料有蛋碎, 菜粒及蔥花, 炒得完全唔香口, 所有配料似撈落去啲白飯嘅感覺, 飯份量亦唔多下午茶嚟計$67一個炒粉麵算貴, 諗住穩穩陣陣食一餐, 點知換來係一餐劣食🤮魚堅總評性價比 1👍(以5👍為滿分)

濃香星洲炒米(包飲品)$67

煙三文魚菜粒炒飯(包飲品)$67

魚堅總評
性價比 1👍
(以5👍為滿分)
下午茶
2022-06-12 611 浏览
今日同肥貓一齊放假,佢話要睇侏羅紀,睇11點😌⋯⋯睇戲前就黎個醒神早餐先啦~第一時間諗到就係最愛🤤既太興咖啡☕️,提下神🙆‍♀️冰鎮咖啡☕️ - 花花碗裝住d冰,再擺杯咖啡落去,濃濃咖啡香味,又唔會太凍,岩哂我😍凍咖啡(加冰 )- 除左凍d之外,咖啡既濃香味一d都無減到🤩午餐肉滑蛋麵🍜 - 厚切午餐肉,香滑炒蛋,別有一番風味😈香煎雞扒拼德國香草腸配多士(加火腿加🍳)- 雞扒煎到香脆,肉質嫩滑,腸蛋火腿多士正常

第一時間諗到就係最愛🤤既太興咖啡☕️,提下神🙆‍♀️

午餐肉滑蛋麵🍜 - 厚切午餐肉,香滑炒蛋,別有一番風味😈

2022-06-08
早餐
2022-05-20 502 浏览
昨天晚上在沙田太興燒味,買了半隻燒鹅.回家後發覺燒鹅胸部位少了一大半,只得四.五件.鹅背位就齊全.二佰幾元.明碼實價! 為何要做成這樣? 又不是街邊舖.覺得好不滿,一肚氣.差評!差評!差評!
2022-05-19
外卖自取
2022-05-20 323 浏览
昨晚在沙田太興燒味買了半隻燒鹅,回家打開後發現(鵝胸位得四.五件.少了一大半,鵝背就齊全). 二佰幾蚊的價錢.為什麽要做成這樣?又話出名燒味店,做出這行為,令人不滿,名码實價,差評!差評!差評!
2022-05-19
2022-02-21 824 浏览
等了又等等了又等沒想到自己的耐性長達4小時..對方真會挑..豉汁涼瓜炒牛肉 $74魚香肉鬆炆茄子 $70跟2個白飯沒想到沒有任何飲料是因為接近打樣的關係嗎..點外賣的人還不少等了約15分鐘就有了之後又再等了大半小時才等到傳說中的朋友..意外的是在10度左右的氣溫下著毛毛細雨之下大半小時後才開始吃的飯盒還有點暖暖的白飯是一粒一粒的喜歡日本米和台灣米的在下似乎不太習慣應該說在下的筷子功有很大的進步空間吧(?)涼瓜好像有點硬 不只是爽脆那麼簡單是天氣太冷的關係還是還未煮得夠熟透?而且..牛肉呢?沒有肉片 沒有肉絲 也沒有肉碎大概是涼瓜牛肉走牛肉了或許走剩了些牛肉汁?還是朋友手快快在打開蓋子後極速夾走全部..?反正..就是沒有牛牛只有硬硬的苦瓜(。•́︿•̀。)(。•́︿•̀。)(。•́︿•̀。)(。•́︿•̀。)(。•́︿•̀。)至於茄子就好多了至少比較容易咀嚼除了肉汁外還有肉碎這讓人認為比較合理味道方便正正常常吧襯著白飯吃就好ㄟ( ▔, ▔ )ㄏ┑( ̄Д  ̄)┍╮(╯_╰)╭ 乁( ˙ω˙ )厂這餐外賣塞冷食其實在下也不知道是因為食物不好而心情不好還是未吃之前等朋友吃風吃飯而心情不好就只知道 似乎沒有很好吃或
等了又等等了又等
沒想到自己的耐性長達4小時..
對方真會挑..
豉汁涼瓜炒牛肉 $74
魚香肉鬆炆茄子 $70
跟2個白飯
沒想到沒有任何飲料
是因為接近打樣的關係嗎..
點外賣的人還不少
等了約15分鐘就有了
之後又再等了大半小時才等到傳說中的朋友..
意外的是
在10度左右的氣溫
下著毛毛細雨之下
大半小時後才開始吃的飯盒
還有點暖暖的
白飯是一粒一粒的
喜歡日本米和台灣米的在下似乎不太習慣
應該說在下的筷子功有很大的進步空間吧(?)
涼瓜好像有點硬
不只是爽脆那麼簡單
是天氣太冷的關係還是還未煮得夠熟透?
而且..牛肉呢?
沒有肉片 沒有肉絲 也沒有肉碎
大概是涼瓜牛肉走牛肉了
或許走剩了些牛肉汁?
還是朋友手快快在打開蓋子後極速夾走全部..?
反正..就是沒有牛牛
還是未吃之前等朋友吃風吃飯而心情不好
就只知道 似乎沒有很好吃
或許就是外賣和堂食的最大分別吧…😟
2022-01-19 585 浏览
我記得以前細個嘅時候都幾鍾意食泰興嘅,覺得佢哋啲燒味全部都幾好食,成日叫老竇老母帶我去食。但係呢排去,真係俾佢破壞咗我童年嘅美好童年。首先啲位坐得都真係唔係好舒服又逼又嘈。之後啲燒味飯嚟嘅時候啲燒味係凍凍地嘅,叫咗個叉燒油雞飯啲油雞肉少骨多。啲飯佢又好似住得太耐咁硬硬地。真係食到我火滾。杯凍奶茶又勁希勁難飲。食到一半都唔想食直接去大家樂算數。認真㗎,想食燒味我寧願去美心大家樂x至少平過泰興而且啲奶茶都好飲好多.

但係呢排去,真係俾佢破壞咗我童年嘅美好童年。

首先啲位坐得都真係唔係好舒服又逼又嘈。

2021-12-31 538 浏览
其實我入嚟只想食西多士🥳 佢做得啱啱好,無過龍,好好食🤩 $36包埋飲品真係幾抵食🤪 所以我差唔多食晒先記得影相📸️😂朋友就嗌咗重量級公司三文治🥪我就覺得麻麻地了,性價比低咗好多,連飲品要$56😰 味道都唔係特別好,特別足料😰 值得一讚係我中意茶餐廳🍴有得scan QR code落單,連餐牌都唔洗掂😜 繼續拎住我部電話📞就可以落單,嗰啲飲品少甜少冰少奶嗰啲一定唔會錯😝而扣分位係入面好多小蚊子🦟,都幾困擾

而扣分位係入面好多小蚊子🦟,都幾困擾
2021-12-06 524 浏览
午餐叫咗個滑蛋蝦仁炒河,相就靚仔啦,但送到嚟原來滑蛋蝦仁同炒河喺分開做。即時x咗聲。都唔緊要,試一試先,兩樣都唔係即做,似河粉淥完再炒兩下,將預先煮好嘅滑蛋蝦放上面搞掂,仲衰過大排檔叫碟頭。

滑蛋蝦仁炒河
2021-09-28 895 浏览
太興雙拼燒味飯(燒肉&燒鵝)佢地既燒味真心不錯,值得食,食親燒味飯都係會叫雙拼飯,仲要必須搭配燒肉🤩佢塊片燒得好香脆,仲好鎖住肉汁無比佢流失添👍🤤,另一拼今次就簡左燒鵝,厚肉薄皮,正😋凍鴛鴦食飯又點少得一杯野飲呢,食呢間一直都係飲開冰鎮奶茶,心血來潮,想飲央,首次喺太興飲凍央少甜少冰,本以為唔會好似冰鎮奶茶咁,似其他茶餐廳一樣,點知到來係同冰鎮奶茶一樣,冰同茶分開,估唔到,意外地好飲,仲好香😌😍
太興

雙拼燒味飯(燒肉&燒鵝)

凍鴛鴦
2021-09-09 511 浏览
醒神早餐 早左出門口,出到去食左個早餐先見到太興有位,登記資料就入座 坐低食個 肉絲米粉加烘多士雙腸 整多杯熱檸茶太興以前好細個係屋企附近就有鋪,咁多年後已經變左大集團,時間真係過得快2分鐘就上菜,茶記真係好快手! 多士烘底完整一片問佢拎牛油夾埋食唔錯肉絲米粉食到好輕微既辣味,米粉好處係吸湯同埋易消化,好過一早食公仔麵凍檸茶唔會太苦澀,而家走糖都覺得幾好飲太興係坐得比較舒適既茶餐廳連鎖店,係抵比貴少少既平均消費$45評分7/10沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓51號舖
醒神早餐 早左出門口,出到去食左個早餐先
凍檸茶唔會太苦澀,而家走糖都覺得幾好飲
太興係坐得比較舒適既茶餐廳連鎖店,係抵比貴少少既

平均消費$45
評分7/10
沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓51號舖
2021-09-04 546 浏览
我從無幫襯過太興,因朋友有coupon, 叫埋我,去沙田太興。第一次幫襯,打死也無第二次。食物價錢泊得住酒樓,但卻無酒樓的貼身服務。我瞄了蕃茄炒蛋/78$,份量真的不敢說了,不包飯/湯,另叫飯/10$,或套餐19$(飯和飲料), 即是近百元埋單,這一點都不便宜喔。食物味道我不認為符合這價錢。公司的服務和管理真的未夠班。在食完後,不久有亞姐來,但只收碟。我問她:她說她只負責收碟,清潔要等另一位亞姐負責。我們只睇著一檯滿目瘡痍的魚骨,我和朋友相望,很感尷尬,一路等5分鐘都無人來清潔,感覺自己好像住劏房籠屋的人,唯有大聲叫伙記,有位亞姐埋來清潔枱面,這位亞姐來到面前問我地是否未落單,好似想叫我地坐另一枱,跟她說已食完,只想坐多陣,唔想見張枱咁污糟,她清左魚骨後,負氣地說重有邊度要清潔架。亞姐你有無搞錯架?竟要問客人還有那裡清潔?心中真的有火。望望隔離的大快活,同樣的食物,相差少一倍價錢,這裡還食得如籠屋的感受。作賤!不會再幫襯
2021-08-30 315 浏览
剛去太興,諗住叫個下午茶餐蛋麵餐,有個女侍應放底個餐比個客,我就順便叫佢寫單,佢瞄一瞄就走左,叫第二個就辦聽唔到,跟住叫左個肥經理投訴完就走左,間嘢有IRON MAN都冇用啦
2021-08-30
下午茶
2021-05-29 939 浏览
門口短頭髪四眼阿姐説話好惡,收銀阿姐態度差,唔講以為我欠佢嘅。食品質素下降,唔係用太興個袋裝住仲以為係街邊買,外賣冰鎮奶茶都唔同咗。以前食太興係覺得質素好,依家食品質素質素大不如前,員工態度又唔好,有得揀就唔會揀佢
門口短頭髪四眼阿姐説話好惡,
收銀阿姐態度差,唔講以為我欠佢嘅。
以前食太興係覺得質素好,
依家食品質素質素大不如前,員工態度又唔好,有得揀就唔會揀佢
2020-06-02 3443 浏览
今日同朋友行街,行到累累地有d肚餓就找間食店坐低醫吓肚先朋友就提議去太興茶餐廳食下午茶,既然係噤就行去太興去到多人到要排隊等位先入得,好彩唔係等左好耐就入得,坐低就睇吓有乜好食,下午茶都好多選擇,大家都幾肚餓想食飽d,每人叫左一碟炒飯和河粉一齊分享來食鹹魚雞粒炒飯:飯粒炒得好乾身,鹹魚味好香,除左鹹魚香還加左木魚絲提升香味乾炒牛河:河粉唔係黏埋一齊,牛肉厚薄適中,肉質嫩滑美味熱咖啡:入囗純滑香濃太興係貴少少,不過食物品質係高少少
今日同朋友行街,行到累累地有d肚餓就找間食店坐低醫吓肚先
朋友就提議去太興茶餐廳食下午茶,既然係噤就行去太興

鹹魚雞粒炒飯

乾炒牛河:河粉唔係黏埋一齊,牛肉厚薄適中,肉質嫩滑美味

乾炒牛河

熱咖啡:入囗純滑香濃

熱咖啡

太興係貴少少,不過食物品質係高少少

1957 浏览

2020-05-29