餐厅: 太興 (翠怡商場)
资讯:

餐厅: 太興 (翠怡商場)
资讯:

2006-09-26 9 浏览
27/08/2006 (補寫食評)假日悶悶地,想約朋友傾下計,所以約左佢去太興TEA~我地叫左:1) 西多士+ 冰鎮奶茶2) 厚奶醬多+ 凍檸樂黎到真係嚇一嚇!唔好再大塊D!?西多士同厚奶醬多都勁大塊!(可能對於女仔黎講)不過西多士真係好好味!外脆內軟!勁正!冰鎮奶茶照舊好味啦!好濃郁!再望住藍巴勒海峽景!無敵!傾計都傾得開心D!我覺得收咁貴係值得喎!食物質數好,又衛生!又有景睇!坐得又闊落唔迫!超值!每人廿幾蚊左右啦~~
27/08/2006 (補寫食評)

假日悶悶地,想約朋友傾下計,所以約左佢去太興TEA~

我地叫左:
1) 西多士+ 冰鎮奶茶
2) 厚奶醬多+ 凍檸樂

黎到真係嚇一嚇!唔好再大塊D!?
西多士同厚奶醬多都勁大塊!(可能對於女仔黎講)
不過西多士真係好好味!外脆內軟!勁正!
冰鎮奶茶照舊好味啦!好濃郁!

再望住藍巴勒海峽景!無敵!傾計都傾得開心D!
我覺得收咁貴係值得喎!食物質數好,又衛生!
又有景睇!坐得又闊落唔迫!超值!

每人廿幾蚊左右啦~~
2006-07-02 18 浏览
第一次試太興的早餐,叫了火腿加香滑炒蛋加牛油多士.正如工廠妹所說,炒蛋下了太多粟米油,的確很香滑-粟米的香和油的滑,沒蛋味好難食.多士還算好吃,烘得很脆.價錢偏貴,以$20可以在快餐店吃到更豐富好吃的早餐.
(非会员)
2006-07-02 18 浏览
繼大快活後,終於再開番間似樣既餐廳。捱左0甘奈....言歸正傳,凍奶茶好飲,BBQ最好講要瘦,芥末燒肉焗飯最好講要小辣。
繼大快活後,終於再開番間似樣既餐廳。捱左0甘奈....
(非会员)
2006-06-18 15 浏览
今朝食左個火腿通,滑蛋+牛油多士, 火腿通ok, 滑蛋太多油去煮沒有蛋味只有油味, 好難食, 牛油多士竟然沒有牛油, 好奇怪? 杯鴛鴦都ok, 整體嚟睇份量小左D,$22實在太貴喇!
2006-06-11 33 浏览
琴日同家姐黎食lunch 己經要拎飛等位.我地一齊share左一個叉俄飯.因為太大碟一個人食唔哂! 但叉燒太肥..燒俄斬中d背隻比我地.飯0既汁太少~~由於多人等位.所以我地坐卡位.不過坐埋一邊.~不過我家姐坐埋邊.見到window格離.有一"乍"螞蟻lanlan下..-_-10級驚嚇! 之後因為我地要加多2個人所以轉位順便.~d waitress 同經理都好nice咁同我地轉入去.(當時都好忙.) 坐埋邊就舒服d! 咁我地再order 一個燒俄瀨拎走加一杯冰鎮茶(但我地唔記得左話拎走的呢樣.) 之後再加多個冰鎮茶.點知佢自己都識得help我地放一杯落去拎走~ very good.! 之後我地另外一個frd到左又叫左燒俄瀨.但佢果碗就有俄比.所以係我地碟飯唔好彩!! 夜晚我地經過6點幾.門口己經迫爆人等位-_-"!