2023-10-09 274 浏览
點了兩個午餐,每份$58 ,包主食和飲品。第一個午餐點了海南雞飯配無糖汽水。海南雞飯的油飯極多,多得驚人,雞肉也不算少。先嚐雞肉,肉質算是嫩滑,但味道很淡,再吃油飯,味道也是淡淡的。幸好有一碟惹味醬汁,沾上醬汁把雞吃完,飯則剩下一大半。無糖汽水是罐裝的。第二個午餐點的是清湯豬手河粉配龍眼冰。先喝一口湯頭,,味道太淡。豬手煮得柔軟,但味道也是淡淡的。河粉夠滑,份量也多,但因為湯頭太淡,所以吃起來也覺得沒什麼味道。龍眼冰算是比較好喝的,龍眼肉很多。食物方面,主打的就是味道清淡,而且對我來說是過分清淡。
點了兩個午餐,每份$58 ,包主食和飲品。
食物方面,主打的就是味道清淡,而且對我來說是過分清淡。
2023-08-16 168 浏览
以前食過未搬前嘅佐敦店,味道不錯,唔知係咪轉咗手啦。今次食呢間,店員下錯2個餐嘅單、再加漏單,隔離枱亦都錯單,當我們向店員反映時,他們的態度更加惡劣。他們沒有道歉,反而對我們的抱怨不屑一顧,這種對待客人的態度真的令人無法接受,我們為免浪費食物無奈照食。即使佢地落錯單上錯食物,唔理你食定唔食都要付款。有見多枱客人皆同遭此待遇,難免令人懷疑下錯單送錯餐乃慣例。服務速度較緩慢。我們等待了很長時間才上菜,但送上食物是錯的。這次用餐經驗讓我感到非常失望。

2023-08-09 103 浏览
都係問佢有冇其他款色,個員工話咩都唔知就行開咗。我再問多兩句,佢就話你諗清楚先叫我。個全場得3枱客仔~態度好差,本身唔明先問佢,都係好聲好氣。點解要咁樣對啲客?

2023-08-09
2023-05-15 167 浏览
路過佐敦附近揾食,白加士街街尾屬人流較少地段。這安栢娃泰菜門面很一般,就是給店名吸引停步,決定一試。點了個套餐。蒜蓉方包製作沒難度,搽的是罐裝蒜蓉醬,扣分。點的青咖喱鷄,鷄肉第一口已感覺那種雪櫃死肉味,離腐爛已不遠。吐出,另一塊柴口不堪提。泰式炒菜很一般。菠蘿炒飯只能說是跟我炒出的同級別,只能自己食,難登大雅之堂。泰式奶茶太多冰,已淹沒奶茶味。唯一好處無什麼客,聊天安靜。價錢平,人均消費140。到此一遊,沒下次。
到此一遊,沒下次。
2023-05-15
2023-02-23 217 浏览
依間的午餐有十多款選擇,全部一律$58元(包飲品:汽水/龍眼水/青檸水)今次就試咗炒金邊粉同青咖喱配雞肉飯~炒金邊粉炒得好味~味道賣相都很好~難怪見隔籬左右都有好多人食炒金邊粉而青咖喱味道就一般,唔太辣,味道亦淡咗啲~雞肉都係屬於雞髀肉,都夠滑~我哋今次餐飲就配青檸水,青檸水係青檸加梳打水,應該加咗小許糖水,所以會有些甜味~整體來講,$58一個午餐來講喺同區都算係正常價位,我因為而家一般茶餐廳嘅午餐都起碼要$5-60元,所以如果我想食泰式嘅話呢個都係一個不錯嘅選擇~下次再試埋其他種類
今次就試咗炒金邊粉同青咖喱配雞肉飯~

整體來講,$58一個午餐來講喺同區都算係正常價位
炒金邊粉
炒金邊粉
今日行街見到有間泰國菜館門面個餐牌寫有晚市特價套餐我地見到五十幾蚊包埋野飲一個餐好似好抵咁就入左去食之後叫個店員佢好耐先見到我地叫佢同我地落單問個店員佢先講係外賣有特價堂食照番正價(後尾我地出去望番出面個餐牌最下面好細粒寫住"外賣"2個字,感覺被騙)之後都算我地照叫左2個飯一個海南雞飯  一個菠蘿炒飯 (2個飯加埋$15X仲要冇野飲)等左一陣野食就到海南雞飯個飯都算多既但個雞勁少肉得幾條好細條既雞肉仲要有骨D雞皮好似爛爛地咁完成係餸頭餸尾個菠蘿炒飯冇味,入面海鮮都怪怪地,又係冇味好差!!!!!!!!!!!!感覺被騙不會再幫襯了!!!!!!!!!!!!!!!!!
今日行街見到有間泰國菜館

得幾條好細條既雞肉仲要有骨
D雞皮好似爛爛地咁
完成係餸頭餸尾

個菠蘿炒飯冇味,

入面海鮮都怪怪地,又係冇味

好差!!!!!!!!!!!!
感覺被騙

不會再幫襯了!!!!!!!!!!!!!!!!!
2022-10-02
2022-09-02 145 浏览
雖然加咗價,不過依個價錢依個級數嘅海南雞飯,性價比其實真係ok!白加士街附近都多唔同小店,雖然無連鎖店咁闊落咁多人,不過勝在有人情味兼且一眾侍應姐姐夠哂nice & friendly!熟客仔仲分分鐘會得到滑滑雞脾加埋青瓜伴碟,都可以refresh一下!餐廳個辣汁唔算特別,不過酸酸辣辣都可以開一開胃。個飯一啲都唔細,怕食唔哂真係要叫佢少飯先搞得掂。飲品方面除咗汽水仲可以揀龍眼冰、青檸梳打,今次我就叫咗青榆梳打,酸味唔突出,不過都仲keep到青檸嘅清新!佢地lunch仲有得揀湯河、炒飯、檬粉等等,全部劃一$55,下次想搵個靜靜地嘅地方歇歇,可以考慮下!
白加士街附近都多唔同小店,雖然無連鎖店咁闊落咁多人,

熟客仔仲分分鐘會得到滑滑雞脾

加埋青瓜伴碟,都可以refresh一下!
餐廳個辣汁唔算特別,不過酸酸辣辣都可以開一開胃。
個飯一啲都唔細,怕食唔哂真係要叫佢少飯先搞得掂。
酸味唔突出,不過都仲keep到青檸嘅清新!
佢地lunch仲有得揀湯河、炒飯、檬粉等等,
全部劃一$55,下次想搵個靜靜地嘅地方歇歇,可以考慮下!
2022-08-06 135 浏览
午市套餐一律$55包嘢飲全部炒飯新鮮即炒,又唔會等太耐。✨炒金邊粉賣相吸引、配料充足。有幾隻蝦,都幾大隻同新鮮。✨香茅豬扒飯配咗一兜青咖喱雜菜。吾點咖喱都好好味😋豬扒新鮮即炸。評分:8/10✨海南雞飯海南雞入口軟滑,雞皮都偏薄。返大少少椰香,正正常常的味道。評分:7.5/10✨菠蘿炒飯份量勁多,入面有幾舊罐頭菠蘿🍍。幾舊鑊氣👍🏻本來覺得幾好食嘅,但食食吓食到好多細細雞骨☹️評分:5.5/10📝整體而言:除咗香茅豬扒同炒金邊粉高質之外,其他兩碟都一般般。📍 安柏娃泰國燒烤菜館 (油麻地) (油麻地)油麻地文明里2號地下
午市套餐一律$55包嘢飲
全部炒飯新鮮即炒,又唔會等太耐。
✨炒金邊粉
賣相吸引、配料充足。有幾隻蝦,都幾大隻同新鮮。

✨香茅豬扒飯
配咗一兜青咖喱雜菜。吾點咖喱都好好味😋豬扒新鮮即炸。

評分:8/10

✨海南雞飯
海南雞入口軟滑,雞皮都偏薄。返大少少椰香,正正常常的味道。

評分:7.5/10

✨菠蘿炒飯

評分:5.5/10

📍 安柏娃泰國燒烤菜館 (油麻地) (油麻地)
油麻地文明里2號地下
2022-07-12
2022-05-22 149 浏览
經過餐廳門口望左下個餐牌,個侍應好積極咁sell,就被遊說左入去。一入去,間餐廳好鬼死熱,冷氣完全係虧,係冇用。啲凳上面仲有食物殘渣留低,感覺唔太乾淨。侍應比嘅杯水入面,都係漂浮住不知名物體。啲餐廳嘅嘢食真係好唔掂,咖哩嘅料好少,啲肉有種雪櫃味,好古怪。啲串燒硬到不得了,好難咬,同埋個調味都好奇怪,又係陣雪櫃Up味,好古怪,唔想再食第二啖。我諗成餐飯最正常,最擺得落口嘅,應該係餐廳 免費送嘅楊枝甘露甜品
一入去,間餐廳好鬼死熱,冷氣完全係虧,係冇用。
啲凳上面仲有食物殘渣留低,感覺唔太乾淨。
侍應比嘅杯水入面,都係漂浮住不知名物體。
2022-04-21 130 浏览
除咗茶記,佐敦都有好多唔同菜式選擇依間隱世泰菜真係唔錯選擇!lunch $53加一杯龍眼水/青檸水,飯量一啲都唔少食完真係夠哂飽!雞件夠滑,加埋餐廳特製醬汁,提升味道層次!仲有青瓜片,食完夠哂fresh仲有炒金邊粉、冬蔭功唔同選擇,姐姐們服務夠哂好,下次一於試埋其他先!
除咗茶記,佐敦都有好多唔同菜式選擇
依間隱世泰菜真係唔錯選擇!
lunch $53加一杯龍眼水/青檸水,飯量一啲都唔少
食完真係夠哂飽!
雞件夠滑,加埋餐廳特製醬汁,提升味道層次!
仲有青瓜片,食完夠哂fresh

仲有炒金邊粉、冬蔭功唔同選擇,
姐姐們服務夠哂好,下次一於試埋其他先!
2022-04-21
2021-12-11 230 浏览
本來三人玩了一整天,晚上打算享豐富晚餐,怎知其中一位朋友腸胃突然不適,於是決定不和我們一起晚飯,回家休息。我們倆人就決定在附近找了一間店面不太輝煌的泰國菜,望入去食客都不太多,我倆坐近門口之後就開始點菜,因得我們二人所以就點了一份燒雞翼(三隻),一串燒牛肉(太大嚿又有點鞋和雪味),一碟飛天通菜(略咸)及一碟金邊粉,及各自點了一杯凍飲,倆個女性足夠有餘,整體食物一般,但值得讚的是店舖員工很熱誠,主動幫你加水及收骨碟,這些也加了不少分,還要一提就是當月生日的朋友消費$500,即送你生日蛋糕一個。很貼心的食店。

2021-09-14 271 浏览
店內裝修簡單,尚算整潔。坐位似快餐店,一排的。冷氣唔夠,坐入少少會好D。點了黄咖哩牛肉、蒜蓉包、串燒、泰式雞肉炒飯。黄咖喱好香,味道不錯,有好多薯仔做配菜,可惜牛肉很重雪味。蒜蓉包一片厚方包開4件,圖文不符..... 承惠$34串燒牛係凍既,串燒雞同豬係暖既,問店員點解係咁,佢就話係啱啱燒好,但我話啱啱燒好唔會凍架,佢就話係咁架啦~最後上既炒飯,啲配菜紅蘿蔔係酸既...... 雞肉又係有雪味,最終我地都無食了......中伏!無下次!
店內裝修簡單,尚算整潔。

坐位似快餐店,一排的。

冷氣唔夠,坐入少少會好D。

點了黄咖哩牛肉、蒜蓉包、串燒、泰式雞肉炒飯。

黄咖喱好香,味道不錯,有好多薯仔做配菜,可惜牛肉很重雪味。

蒜蓉包一片厚方包開4件,圖文不符..... 承惠$34

中伏!無下次!
2021-09-11
🔸️ 好懷念以前讀書食開嗰間泰國餐廳🔸️ 而家返餐廳搬咗新地址🔸️ 同樣係佐敦 大咗同闊落咗⭐ 泰式肉碎炒飯 $52🔸️ 包一杯泰式飲品🔸️ 肉碎炒得好入味👫不過我哋嫌佢唔夠辣 辣會香口好多🙈以前肉碎有啲肥膏 會更加香口🌟唯獨今次食落肉碎就唔夠多油脂感但味道都冇變 一樣咁好食😋🌟🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 泰式炒金邊粉 $52🔸️ 包一杯泰式飲品金邊粉食落去酸酸甜甜 😋如果你唔怕辣可以撈埋啲辣粉一齊食不過對我嚟講真係太辣喇🙈🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐㊙️總括而言,餐廳性價真心高,下午一個套餐包埋嘢飲都係五十幾蚊, 如果你想一嚐泰國風味,呢間餐廳絕對係平靚正之選啊❗安柏娃泰國菜館佐敦白加士街121及123號地舖
🔸️ 好懷念以前讀書食開嗰間泰國餐廳
🔸️ 而家返餐廳搬咗新地址