2020-03-11 311 浏览
個男老闆態度非常差,冇禮貌,買份串燒叫人唔好滴d汁係隻碟上面,你本身整出黎就係俾人擺上去落汁😅算啦...唔會再幫襯你,好後悔俾左$12生意你做,個雞串又唔係特別香,係多汁囉,不過不足以吸引人再食
買個外賣 唔洗未食就一肚氣呀?呢間垃圾老闆不如唔好做生意啦!買個「泰式肉碎飯」佢話收我$43我奇怪啦?之前$35,我見最近加價$40個餐牌都係寫$40,「老闆請問點解係$43?」佢話:「你叫欖角肉碎炒飯丫嘛,加左價好耐啦!」我:「我係叫泰式肉碎飯,唔係炒飯」小家態度勁差老闆:「你係叫炒飯!比返$你!唔賣比你呀!」我:「我唔係第一次食,不過以後唔會食!我一直知道有炒飯同肉碎飯,我肯定係叫泰式肉碎飯而唔係欖角肉碎炒飯!」不知所謂!自己聽錯仲要屈人🤬搵鬼幫襯你啦😡
買個外賣 唔洗未食就一肚氣呀?
呢間垃圾老闆不如唔好做生意啦!
買個「泰式肉碎飯」
佢話收我$43
我奇怪啦?之前$35,我見最近加價$40
個餐牌都係寫$40,「老闆請問點解係$43?」
佢話:「你叫欖角肉碎炒飯丫嘛,加左價好耐啦!」
我:「我係叫泰式肉碎飯,唔係炒飯」
小家態度勁差老闆:「你係叫炒飯!比返$你!唔賣比你呀!」
不知所謂!自己聽錯仲要屈人🤬
搵鬼幫襯你啦😡

2019-09-09 203 浏览
這男人之前見過佢係美x街做5泰泰國餐廳的,啲野食已不獲好評,所以都好快已結業,同時期係這地址開咗這串燒小店,燒串燒時聞落是沒香味,相信用既香料一般,之前企响鋪頭前等串燒都聞唔到串燒香,今天因想食下泰國野,諗住比多次機會佢,點知個外賣白飯係多,但用料少同唔夠辣香,唔好食之餘不能用一般來形容,買外賣同時更加插老細對客人的態度欠禮貌,難怪之前已有人出post講依個point已由餐廳轉為小店,但都忍不位皮氣,睇怕都難以留到客

已由餐廳轉為小店,但都忍不位皮氣,睇怕都難以留到客
2019-09-04 132 浏览
一直幫襯開,開頭都ok,不論食物或態度,但愈來愈差,落醬汁都要俾人鬧,個老闆娘話我落得多要收錢,咁你唔好放d汁出來啦大佬,一係寫明每人只可落幾多,以後唔去,留番d醬汁俾佢擺啦。
2019-04-22 198 浏览
今晚食自己,久唔久會經過呢間小店,都見到有人幫襯。 小店只做外賣,但都有唔少款式食物可以選擇。之前食過豬頸肉飯,但因為佢既肉之前已燒好,當你點呢d類似串燒食物時佢會再係爐度烘返熱。可能係再烘熱既關係,上次食既豬頸肉比較硬,但個汁就酸酸辣辣好開胃,不過不失! 今次叫左泰式金邊粉,佢即叫即炒,份量好多! 炒得好香,亦足料! 味道偏濃味,但幾好食! 同出面餐廳食既金邊粉無異!佢就無蝦肉,係配有雞肉、芽菜、蛋、蔥等等,份量好多! 以40蚊呢個價錢,好抵食,食完超飽!

今次叫左泰式金邊粉,佢即叫即炒,份量好多!

2019-04-11
2018-11-24 167 浏览
呢個鋪睇住佢開,一直幫襯,由開頭友善到而家極差態度,唔會幫襴襯特別係個男,又唔俾人淋多D汁,最初一大盒汁,到而家少到冇輪,咁好心咪鬼擺出黎啦,好失望,好失望....

2017-05-23 413 浏览
呢間泰國小店係正我每日放工返屋企必經之路每日都聞到佢D 串燒香噴噴, 奈何屋企人煮哂飯一直都冇乜機會試某日屋企人話唔煮飯喎, 於是我就二話不說走去幫襯佢啦!ORDER 左一個炒飯, 另外仲有幾串串燒味道都ok 呀.. 不過要d 耐性等因為小店得兩三個員工架咋, 同埋好多時都係即叫即整所以每次都起碼要等10-15分鐘~~不過要食好野, 係值得等的!!!!!對上0個次食炒飯 & 串燒唔記得影相, 因為太肚餓今次0係附近食完飯, 口痕痕想食芒果燸米飯做甜品諗住芒果糯米飯應該唔洗等好耐啦掛...點知都係等左成十分鐘, 因為佢連芒果都係即場先切哈哈哈, 好彩唔趕時間, 所以對我來講都唔係一個大問題好味就OK 了啦!!!!!!拎上手熱辣辣,椰汁好香, 芒果都甜唯一一樣覺得唔好的, 係冇黑糯米!不過總括來講都係一間值得推介的小店!
呢間泰國小店係正我每日放工返屋企必經之路
每日都聞到佢D 串燒香噴噴, 奈何屋企人煮哂飯
一直都冇乜機會試

某日屋企人話唔煮飯喎, 於是我就二話不說走去幫襯佢啦!
ORDER 左一個炒飯, 另外仲有幾串串燒
味道都ok 呀.. 不過要d 耐性等
因為小店得兩三個員工架咋, 同埋好多時都係即叫即整
所以每次都起碼要等10-15分鐘~~
不過要食好野, 係值得等的!!!!!

對上0個次食炒飯 & 串燒唔記得影相, 因為太肚餓

今次0係附近食完飯, 口痕痕想食芒果燸米飯做甜品

諗住芒果糯米飯應該唔洗等好耐啦掛...
點知都係等左成十分鐘, 因為佢連芒果都係即場先切

哈哈哈, 好彩唔趕時間, 所以對我來講都唔係一個大問題
好味就OK 了啦!!!!!!

拎上手熱辣辣,椰汁好香, 芒果都甜
唯一一樣覺得唔好的, 係冇黑糯米!
不過總括來講都係一間值得推介的小店!
2017-04-19
2017-04-29 285 浏览
這家泰式小店都開了一段日子,現在漸漸被街坊接受了。它除了有小吃,還有飯類等飽肚的選擇。我偶爾幫襯這間小店,一來是因為價錢合理分量足,二來是這店的服務員態度都很好,令人舒服。我覺得最好吃是芒果糯米飯,糯米飯加了椰漿後,軟硬適中,甜度也剛剛好,不會膩,而且還加了芝麻很香口,光吃這個飯已經很滿足。他們選的芒果也很甜,也不吝嗇,切了半個給我,配著飯吃真一流。無論是冷暖天氣,吃這個我覺得都很適合。青木瓜沙律是我吃過比較失望的。我想是因為他們一早把青木瓜切好放入雪櫃,到有人客點這個的時候才拿出來加醬汁,所以青木瓜絲不夠爽口。另外,他們的醬汁比較清淡,不合我這種重口味的人。加進去的花生也不是炒得香囗的那種,所以感覺是白加了。沙律還加了番茄仔,紅蘿蔔絲,蔥絲和青豆,分量也很足。他們的枱前提供了三罌醬汁給我們的,我不知道是不是有個較適合加入這個沙律,令這個沙律惹味一點。如果有的話大家再補充吧!

芒果糯米飯

青木瓜沙律