2007-08-24 15 浏览
細個一聽到雪糕車d音樂, 就會想買雪糕食. 依家少見左好多雪糕車lu, 而且賣軟雪糕既地方多鰦 又平鰦 , 好似便利店同快餐店咁, 兩三蚊就有交易, 花款口味又多.雖然雪糕車d軟雪糕貴d同獨沽一味, 但便利店同快餐店既口感味道始終唔及雪糕車既, 味濃d, 硬身d. 始終都係雪糕車既軟雪糕最好味! 每次見到雪糕車都忍唔住要買番杯.

2007-08-22 22 浏览
一向不太喜歡軟雪糕, 通常食到一手都係, 所以買杯裝. 富豪最好味就係蜜瓜味蓮花杯, 蜜瓜味超香, 話咁快就食完一杯, 食完仲要齒頰留香, 正~~~ 隻匙羹都幾靚, 可以洗乾淨再用, 夠唒環保! 以前個司機叔叔要搵好耐先有一杯蜜瓜味, 可能多左人食, 家陣唔駛等咁耐.
2007-07-14 10 浏览
恨食咗已有一段日子…因為次次飽到上心口才俾我遇到它今次喺旺角搵到我要搵的寶貝後就鎖定目標:我要食富豪雪糕!幾次路經已想買~但旺角總係太多小食引誘鍾意奶味重、口感香軟滑溜又鍾意食雪糕的我覺得佢完全做到晒我的要求…而且個雪糕筒又唔差!邊食邊諗老竇成日話後生揸雪糕車溝女食雪糕食到驚咗!hahahaXD雖然麥記都有新地筒~但我會寧願食這個…十蚊!?俾多幾蚊我覺得值錢在個筒!出面度度要親窩夫筒都唔平…十蚊我照殺你啦!
恨食咗已有一段日子…因為次次飽到上心口才俾我遇到它

2007-03-26 7 浏览
除左天星定期有富豪雪糕車之外有時候夜晚o係旺角都有架奶味濃郁雖然偏甜但好滑比起七仔,ok,定麥記都有過之而無不及而且重要係佢包含住大家既集體回憶記得以前細個每次見到都會要daddy買俾我食不過講真大個左食一杯真係會好漏都係同朋友仔兩份食好d又無咁肥嘻嘻!!
除左天星定期有富豪雪糕車之外
有時候夜晚o係旺角都有架
奶味濃郁
雖然偏甜但好滑
比起七仔,ok,定麥記都有過之而無不及
而且重要係佢包含住大家既集體回憶
記得以前細個每次見到都會要daddy買俾我食
不過講真大個左
食一杯真係會好漏
都係同朋友仔兩份食好d
又無咁肥
嘻嘻!!
2006-08-02 28 浏览
嘩! 估唔到雪糕車o既軟雪糕都有得寫食評!!! ^_^好鍾意食佢o既軟雪糕, 好鬼軟滑我重鍾意佢周圍去, 偶然撞到先至食, 覺得大家好有緣份. 整定我要食你呀…軟雪糕!香港地, 除左雪糕車, 重邊度有得食咁o既雪糕丫…
嘩! 估唔到雪糕車o既軟雪糕都有得寫食評!!! ^_^

好鍾意食佢o既軟雪糕, 好鬼軟滑

香港地, 除左雪糕車, 重邊度有得食咁o既雪糕丫…
(非会员)
2006-04-22 13 浏览
麥當勞..ok..7-11個d始終比唔上佢就係鍾意食佢一咬落口個種軟滑加上由細到大對佢都有種情意結每次見到都差唔多必要食呀!haha
麥當勞..ok..7-11個d始終比唔上佢
就係鍾意食佢一咬落口個種軟滑
加上由細到大對佢都有種情意結
每次見到都差唔多必要食呀!haha
2006-04-06 21 浏览
估唔到流動雪糕車都可以寫下食評. 其實你想分享下...好耐都無食過雪糕車既雪糕. 昨天炎炎夏日見到有得買, 所以傻鬼話要食....成左一啖已經唔多想食(我係一名雪糕狂)不過佢地d雪糕太重奶味太creamy, 食一啖已經覺得好"漏"...不過傻鬼就比較喜歡.
2006-03-13 18 浏览
昨晚到尖沙咀接林小B放工途經雪糕車, 突然間很想食, 就點了軟雪糕及珍寶橙冰。軟雪榚- 軟滑無比及奶味夠重。珍寶橙冰- 和兒時食的味道一樣, 可能現在沒落太多色素, 所以比以前沒那麼鮮橙色及食完舌頭沒被染色。P.S.多謝曚豬蓮(老媽)在1996年我腳傷時為我跑到街上買給我的軟雪糕!
軟雪榚- 軟滑無比及奶味夠重。

2005-02-08 19 浏览
雪糕夠軟,但感覺很肥和略油。
雪糕夠軟,但感覺很肥和略油。
2004-12-30 12 浏览
富豪雪糕車的軟雪糕,並不能以固有的一套評判食物的準則批評之,因為雪糕車是我們共同的童年回憶。筆者個人非常喜歡吃富豪雪糕車的軟雪糕,因為那是童年的一個情意結。拿著雪糕筒,感覺像回到了童年。所以筆者罕有地給五分予味道一欄。
2004-12-20 32 浏览
估唔到富豪雪糕車都在此,真係唔寫唔得。星期四放工後落旺角,雪糕車就長泊o係山東街附近,近瓊華中心街口。男友要了軟雪糕,我要了橙汁冰冰(在所有僅存士多都幾乎絕跡)。雪糕我偷試了一啖,好滑,奶味極香濃,是真正的軟雪糕;冰冰雖然都知以色素為主,但因為o既感覺讓我返老還童,雖然冰冰都幾實,得頗吃力,但味道真係不錯啊!
估唔到富豪雪糕車都在此,真係唔寫唔得。
(非会员)
2004-12-13 28 浏览
雪糕車廠係個火炭個度.... 又唔以車房.....都唔明做咩唔賣埋雪糕不過咁多年都咁貴仲好細卷...平D得唔得啊?
雪糕車廠係個火炭個度.... 又唔以車房
.....都唔明做咩唔賣埋雪糕

不過咁多年都咁貴仲好細卷...
平D得唔得啊?
2004-11-13 10 浏览
吃雪糕車的軟雪糕不多不少是基於一份感情,是童年時的回憶。搬到新居後發覺在大學火車站外常常泊了一架雪糕車,二話不說買了來吃,想起小時在家一聽到叮叮聲便問老媽子拿錢落樓買雪糕,那些片段,並非現在林林種種的雪糕可提供。
吃雪糕車的軟雪糕不多不少是基於一份感情,是童年時的回憶。

2004-11-10 12 浏览
以前一聽到叮叮叮叮既音樂就知有雪糕車係附近,就即刻係windows 望落街睇下,跟住問媽咪拎錢買軟雪糕食,哈哈~ 呢度既軟雪糕好食過我係加拿大讀書個陣個d 雪糕車既軟雪糕。
2004-09-30 9 浏览
雪糕車的音樂真令人懷念,添加不小分數!雪糕本身實情沒有什麼特別,但奶味十足,本人比較喜歡,而且不知什麼原因,當想食雪糕的時候,雪糕車就在附近,很奇怪!
雪糕車的音樂真令人懷念,添加不小分數!