餐厅: 寶島
资讯:

2018-02-08 300 浏览
之前都唔知道這間小店有泡飯食,直至爸爸就話不如去食泡飯,原來就係這間 。之後都有食開這裏的魚腩泡飯,味道食咗幾次講真都保持到水準唔錯,但係其實佢咗好多唔同嘅嘢食, 我見到人哋嘅牛肉飯都好大碗,而且價錢都唔貴。其實可以下次再嚟試下食其他嘢 。勝瓜 蕃茄 魚腩米線 加 凍檸檬茶 $46講真話十分之好食又未至於,但對一個冇湯水既人黎講,這裡可選不同料面魚腩而湯底吾似味精湯已十分好,米線淋左才少但十分滑身,魚腩份量吾算多但十分新鮮。其實小店仲有其他選擇,大大碗價錢都吾貴,由中學食到而家,味道咁多年黎都保持到水準。

勝瓜 蕃茄 魚腩米線 加 凍檸檬茶 $46

2017-11-02 420 浏览
呢間寶島食過冇數次,舖頭細細,但客人多多,一個人來必食「窩燒辛辣麵配肥牛」,帶細路來食,推薦大家試下「茄子肉燥飯」,個女成日食到lam lam脷。講下呢個「窩燒辛辣麵配肥牛」先,點解禁鍾意食?因為平時响其他地方食,d湯都會煮到好稀,而佢地呢度湯底會煮得比較濃,而且好似加左d秘製嘅方法落去咁,食起來香濃而惹味,d餸除左本薄片身肥牛外,另外會打隻生蛋旦落去,加上呢個窩嘅熱度,搞兩下,蛋旦會變左d蛋花,好好食,辣度又適中,由頭食到尾都會保持温度,keep住熱辣辣 另外「茄子肉燥飯」d肉燥汁撈飯都好好味架,不過肉燥份量多d更好。見到佢最近新出「部隊鍋」,真係好想試下,睇介紹嘅相,應該要兩個大人先食得晒。
呢間寶島食過冇數次,舖頭細細,但客人多多

2017-10-30
  • 茄子肉燥飯
  • 窩燒辛辣麵配肥牛
2017-05-27 566 浏览
我明白晚市會比較忙一dd事源我今晚屋企無煮飯,落街買外賣返屋企。咁我買左3個飯啦,落左單未叫野飲。咁我諗唔到飲咩好,我話一陣再叫飲品啦。點知個老闆一句撻過黎「忙啊 無得後落單啊 無得叫野飲」你一個飯40幾50幾 加2-6蚊叫飲品我唔係叫一個飯喎 雖然幫襯你100幾200蚊野唔係要你拜我咁 但基本禮貌都要啦?我係一個消費者,係你舖頭消費,你因為忙而態度差到咁?我唔會當面同你嘈如果係呢間舖食,你就要忍受下佢脾氣。野食真係麻麻地,
我明白晚市會比較忙一dd
事源我今晚屋企無煮飯,落街買外賣返屋企。
咁我買左3個飯啦,落左單未叫野飲。
咁我諗唔到飲咩好,我話一陣再叫飲品啦。
點知個老闆一句撻過黎「忙啊 無得後落單啊 無得叫野飲」
你一個飯40幾50幾 加2-6蚊叫飲品
我係一個消費者,係你舖頭消費,你因為忙而態度差到咁?
我唔會當面同你嘈
如果係呢間舖食,你就要忍受下佢脾氣。
野食真係麻麻地,
2017-05-27
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
2016-06-17 973 浏览
寶島的外貌似足一間普通港式茶餐廳,但其實它的食物種類有很多選擇,除了一般茶餐廳的炒麵炒飯外,也有日式鰻魚及韓式辛辣麵等。今日我就叫左個窩燒芝士麵配牛肉,一上枱已經聞到芝士香噴噴,面頭的牛肉份量不少,雖然有少少過熟但都不算太韌,可以接受。辛辣麵的軟硬度剛剛好,因為我比較喜歡偏硬的麵,不怕會越食越淋。牛肉之前已經用洋蔥煮過,所以食落有陣陣洋蔥香甜味。*如果芝士可以多D就更好啦
窩燒芝士麵配牛肉

*如果芝士可以多D就更好啦
2015-02-15 966 浏览
查實屯門碼頭間唔中都有D好野食!今日返工前, 過左啟豐食LUNCH,入左呢間試下,叫左兩樣野都幾好食喎!滑蛋吉列豬扒飯滑蛋汁真係好滑, 好似隻生蛋打落去咁吉豬亦鬆脆軟滑!肉燥蠔仔雞翼麵線麵條果然好幼細, 好似食緊台灣麵線咁. 軟度適中, 唔會好一patpat.肉燥蠔仔份量好足, 蠔仔仲好大粒!!雞翼係鹵水既~味道其實係唔錯的~~~
查實屯門碼頭間唔中都有D好野食!
今日返工前, 過左啟豐食LUNCH,
入左呢間試下,
叫左兩樣野都幾好食喎!
滑蛋吉列豬扒飯
滑蛋汁真係好滑, 好似隻生蛋打落去咁
吉豬亦鬆脆軟滑!
肉燥蠔仔雞翼麵線
肉燥蠔仔份量好足, 蠔仔仲好大粒!!
雞翼係鹵水既~
味道其實係唔錯的~~~

2015-01-28