2020-12-03 107 浏览
今日放假同朋友去食小糖鈕,試下佢個人氣甜品Set。🐷👍🏼大糖鈕特選拼盤 $238賣相好靚,打卡一流。有五款主打甜品加三款神秘甜品。每款都有該味道的鮮果配搭,非常refreshing😄冰綠茶,70%朱古力朱古力好濃郁,綠茶芝士冰餅非常軟,入口即化。玫瑰🌹好靚,士多啤梨布甸軟嫩香甜蘋果雲呢拿雪糕,暖暖的,最愛這款。肉桂蘋果好夾,質感脆脆的,和雪糕冰火交融,好正。雲呢拿雪糕上一絲絲的是蘋果乾,口感幾得意。藍莓芝麻慕絲蛋糕外表睇落簡單,香軟而帶有煙韌口感,原來內藏麻糬小糖鈕森林白朱古力比布甸結實,蛋白雲底下是黑松露慕絲,味道濃郁。酒香橙朱古力烈酒配黑朱古力,味道冇得輸,仲有鮮橙香,整個配搭非常好。蜜柚芭菲拿破倫柚子雪葩酸酸甜甜,味道好清新,拿破崙好酥脆。未食過番石榴雪糕,外層係脆皮,內裡是粉紅色的番石榴雪糕,味道濃香。傾傾下又過了一個愉快的下午。
今日放假同朋友去食小糖鈕,
試下佢個人氣甜品Set。

🐷👍🏼

大糖鈕特選拼盤 $238
賣相好靚,打卡一流。
有五款主打甜品加三款神秘甜品
每款都有該味道的鮮果配搭,非常refreshing😄

冰綠茶,70%朱古力
朱古力好濃郁,綠茶芝士冰餅非常軟,入口即化。

玫瑰🌹好靚,士多啤梨布甸軟嫩香甜

蘋果雲呢拿雪糕,暖暖的,最愛這款。
肉桂蘋果好夾,質感脆脆的,
和雪糕冰火交融,好正。
雲呢拿雪糕上一絲絲的是蘋果乾,
口感幾得意。

藍莓芝麻慕絲蛋糕
外表睇落簡單,香軟而帶有煙韌口感,
原來內藏麻糬

小糖鈕森林
白朱古力比布甸結實,
蛋白雲底下是黑松露慕絲,
味道濃郁。

酒香橙朱古力
烈酒配黑朱古力,味道冇得輸,
仲有鮮橙香,整個配搭非常好。

蜜柚芭菲拿破倫
柚子雪葩酸酸甜甜,味道好清新,
拿破崙好酥脆。

未食過番石榴雪糕,外層係脆皮,
內裡是粉紅色的番石榴雪糕,味道濃香。

傾傾下又過了一個愉快的下午。
2020-11-29 136 浏览
小糖鈕除了甜品出色之外, 主菜相樣了得。 推介豬豬豬意粉- 用兩款不同風味的香腸, 配上甘香的煙肉,加上炒意粉, 加上少少香草🌿, 別有一番風味。 而且份量都大碟,好抵食。 推介- 日式鰻魚炒飯鰻魚切到細細粒, 食落有系片少少甘香味道。配上日式汁醬, 十分野味。我兩平配每人食到差唔多一碗飯。 抵食甜品- 皇上最愛的朱古力暖暖地既朱古力軟布甸, 最適合現在開始涼涼地的天氣食😋, 74%特濃朱古力一d都唔苦。喜愛食濃朱古力人士, 要試試啦⋯⋯
小糖鈕除了甜品出色之外, 主菜相樣了得。

豬豬豬意粉

日式鰻魚炒飯
74%  特濃朱古力軟布甸
  • 鰻魚炒飯
2020-11-25 58 浏览
餐廳裝修富有色彩,好似置身糖果樂園一樣。佢有好多甜品都非常吸引,除咗甜品仲有主食。不過我哋下午茶就想食甜品,由於太多款都好吸引,所以揀咗:💟大糖鈕特選拼盤$238💟餐牌內五款主打甜品及三款神秘甜品😍一上枱賣相非常之靚~▶️柚輪:蜜柚芭菲拿破崙呢個好吸睛,個拿破崙好脆,而且蜜柚味夠清爽~▶️冰鎮玫瑰荔枝燉蛋成朵玫瑰花咁🌹荔枝味幾香,而且燉蛋味唔會太甜,又有蛋香。▶️富士蘋果撻Apple crumble我鍾意果撻皮牛油味香,而且仲有雲呢拿籽雪糕🍦▶️紅桑子朱古力呢個我覺得酸酸甜甜,朱古力味好食😋▶️冰綠茶70%朱古力- Tiramisu綠茶芝士冰餅配上特濃朱古力,估唔到有幾夾。我鍾意朱古力夠香濃🍫▶️黑松露馬卡龍馬卡龍夠脆,入邊有黑松露白朱古力cream,好特別▶️番石榴味雪條 粉紅色少女風味,帶有清清嘅番石榴味▶️香蕉mousse加brownie 香蕉味幾香,我最鍾意食嗰brownie

餐廳裝修富有色彩,好似置身糖果樂園一樣。
💟大糖鈕特選拼盤$238💟
餐牌內五款主打甜品及三款神秘甜品😍
一上枱賣相非常之靚~

▶️柚輪:蜜柚芭菲拿破崙
呢個好吸睛,個拿破崙好脆,而且蜜柚味夠清爽~

▶️冰鎮玫瑰荔枝燉蛋
成朵玫瑰花咁🌹荔枝味幾香,而且燉蛋味唔會太甜,又有蛋香。

▶️富士蘋果撻Apple crumble
我鍾意果撻皮牛油味香,而且仲有雲呢拿籽雪糕🍦

▶️紅桑子朱古力
呢個我覺得酸酸甜甜,朱古力味好食😋

▶️冰綠茶70%朱古力- Tiramisu

▶️黑松露馬卡龍
馬卡龍夠脆,入邊有黑松露白朱古力cream,好特別

▶️番石榴味雪條
粉紅色少女風味,帶有清清嘅番石榴味

▶️香蕉mousse加brownie
香蕉味幾香,我最鍾意食嗰brownie
2020-11-24 337 浏览
💛黃店💛雖然呢間係黃店 係值得支持嘅 但係啲嘢食完全唔好食 我由細到大都未食過咁難食嘅甜品 但係唔知點解響社交平台同埋openrice 見到有咁多好評 好多人話好好食 好高質咁 我同朋友嗰日食落每一啖 都食到皺哂眉頭 btw服務係唔錯 但係啲食物質素就...🤦‍♀️大糖鈕特選拼盤 $238其實價錢已經偏貴 仲要加一 啫係差唔多要$260左右 不過如果俾到好好食嘅甜品 我覺得完全值得 但係可惜真係好難食 食完要俾錢嗰下都覺得幾心痛 呢個係廚師精選餐牌 有8款甜品 包括餐牌入面有5款甜品 再加3款神秘甜品 雖然有侍應介紹每一樣甜品係咩嚟 但係講完都唔係好記得係啲咩嚟😂😂富士山蘋果撻呢8款甜品已經係最好食 杯底裝咗蘋果蓉 但係食落同m記啲蘋果批入面啲蘋果蓉差唔多 而中間放咗嗰雲尼拿雪糕 上面放咗少少肉桂 但係啲肉桂唔夠香口柚輪係蜜柚芭菲拿破輪 芭菲係用蜜柚嚟整 除咗嗰陣蜜柚味好怪 仲要好硬身 食咗一啖已經放棄咗 而且嗰拿破輪完全唔鬆軟 無層次感 好難食🤦‍♀️74%特濃朱古力軟布甸完全唔係布甸 根本就係焗嘅蛋糕 朱古力味係有嘅 但係唔濃 而且食落啲質感散開哂 好失望冰綠茶•70%朱古力底下係類似
💛黃店💛

大糖鈕特選拼盤 $238

富士山蘋果撻
富士山蘋果撻

74%特濃朱古力軟布甸
74%特濃朱古力軟布甸

冰綠茶•70%朱古力
底下係類似朱古力醬 上面係用綠茶芝士冰餅 味道勁咸 唔知發生咗咩事🤢
冰綠茶•70%朱古力

冰鎮玫瑰荔枝燉蛋
食落完全無玫瑰同荔枝嘅味 食完都唔知食咗啲咩味 嗰燉蛋仲要整到好老 點解會係咁。。。
冰鎮玫瑰荔枝燉蛋

另外嗰3款神秘甜品都已經唔想講啲咩 伏到難以形容 神秘到究竟我食咗啲咩都唔知🤷‍♀️不過好彩嘅係服務態度唔差 如果唔係真係比悲傷更悲傷的故事
神秘甜品

p.s. 其實我連半粒星都唔想俾

2020-11-20
2020-11-21 90 浏览
點解啲朋友成日食咩都冇所謂嘅?雖然我唔鍾意啲人話冇所謂,但其實我自己本人有選擇困難症嘅,一見到太多選擇就會左諗右諗,呢間甜品舖就可以好完美地幫我解決到無所謂呢個問題,因為佢有一個特選拼盤。特選拼盤總共有八件甜品,有五件係固定甜品其餘三件都係隨機,所以我都唔知點樣話俾你問聽邊件喺邊件,不過可以話你聽味道可以話係唔錯㗎,賣相擺盤亦都好靚,唔食得都睇得,亦睇得出佢嘅甜品整得好有心機。另外,叫左富士蘋果批,同我想像中嘅蘋果批好唔同,佢係用一個鐵盤焗出黎,其實有啲似呢個Apple Crumble,蘋果味好香好甜,加埋個雲呢拿雪糕真係完美享受。📍小糖鈕 (尖沙咀)地址:尖沙咀堪富利士道6-6A號3樓
點解啲朋友成日食咩都冇所謂嘅?
📍小糖鈕 (尖沙咀)
地址:尖沙咀堪富利士道6-6A號3樓
富士蘋果批
特選拼盤
2020-11-19
富士蘋果批
特選拼盤
2020-11-18 710 浏览
在尖沙咀行街, 行到咁上下想食啲嘢,不如去食個精緻甜品。餐廳位於serviced apartment 3樓,大廈好新淨, Lobby顯出高貴氣派。呢度佈置得色彩繽紛,讓人有開心活潑,心情愉快感覺 見到餐牌樣樣甜品都想食,就決定叫一個大糖鈕特選拼盤,裏面有5款主打同3款神秘甜品。甜品一送上,我哋真係哇哇聲好靚呀! 店員同我哋講解進食嘅先後次序,明知要最先食嘅有雪糕,都唔理得咁多喇,一於相機食先,我諗咁嘅情況,佢哋都見慣不怪五款主打甜品包括,要先食嘅富士蘋果撻,最上面係脆脆,中間係已經畀我哋影相影都有少少溶嘅雪糕,最下層係切碎蘋果。打頭陣已經好有驚喜,簡單嘅蘋果已經充滿迷人嘅香味,再加埋凍雪糕一起吃,兩種唔同口感刺激口腔柚輪,蜜桃芭菲拿破崙,見到個半圓拿破崙整得咁靚,久久未能下決心弄破它冰綠茶70%朱古力,綠茶芝士冰餅配上特濃朱古力, 綠茶同朱古力味都好濃好味冰鎮玫瑰荔枝燉蛋,點解可以整到朵玫瑰花咁靚? 荔枝燉蛋又幾特別喎。小糖鈕森林,黑松露,白朱古力忌廉,成粒蘑菇咁,甜品有黑松露味,都係第一次試,好香滑跟住三款神秘甜品有: 藍莓mousse,碟邊還伴咗好多新鮮生果,感覺好fresh香蕉m

呢度佈置得色彩繽紛,讓人有開心活潑,心情愉快感覺
見到餐牌樣樣甜品都想食,就決定叫一個大糖鈕特選拼盤
,裏面有5款主打同3款神秘甜品

甜品一送上,我哋真係哇哇聲

大糖鈕特選拼盤

五款主打甜品包括,要先食嘅富士蘋果撻

冰鎮玫瑰荔枝燉蛋
,點解可以整到朵玫瑰花咁靚? 荔枝燉蛋又幾特別喎。

香蕉mousse + brownie, 新鮮嘅配搭,唔錯

番石榴脆皮雪條,邊有支雪條成隻蝴蝶伏上去咁靚㗎
搵义一啖一啖咁食雪條,番石榴味好清新,連隻蝴蝶都食得㗎。

拍照,傾計,食甜品,開開心心渡過一個下午
返到屋企要勤力啲做下運動先

2020-11-11
2020-11-13 100 浏览
選了一個平日下午來試這間好評如潮的甜品店🥳地方比預期寬敞舒適,還有大玻璃窗讓自然光透進來,加上色彩繽紛的牆壁,拍岀來的照片應該很不錯🤓今次吃的是大糖鈕特選拼盤😍由8款甜品組成,令人眼花撩亂☺️上碟時,店員細心介紹每種甜品,還會教我們正確的進食次序(由淡到濃),讓我們有種在高級餐廳的錯覺😂當中最有印象的甜品是他們的皇牌:柚輪🤓蜜柚雪芭非常清新,甜味剛剛好🥳再配焗得香脆的酥皮,口感非常豐富,又不會膩😍Apple Crumble亦是我的推介🤩非常足料,每啖都有蘋果肉!再配雪糕同吃,一冷一熱的口感令人滿足🤤小糖鈕森林亦非常特別,香濃黑松露蛋白餅配香滑忌廉同吃,味道令人難忘😋看評論說這裡的海南雞飯也值得一試,期待下次來臨😛

看評論說這裡的海南雞飯也值得一試,期待下次來臨😛
  • 柚輪
2020-11-08 650 浏览
今次和朋友到了一間位於尖沙咀的黃店食下午茶,而我們不約而同想食甜品,就選了這間小糖鈕~由於我們每樣都想試試,就叫了一個好豐富的甜品拼盤開心share~ 拼盤一共有8款甜品,有3款係神秘甜品,唔準問㗎!8款甜品分別有:🥚焦糖脆脆+cream beret,🍓牛油糖霜脆皮玫瑰+荔枝士多啤梨燉蛋🍌焦糖香蕉brownie🍊柚侖:歐陸式蜜柚芭菲+斑蘭脆焗蛋白+單層拿破崙🥧70%法式朱古力+綠茶terimisu甜品拼盤上台的時候真的好靚,每款甜品都非常吸睛!我和朋友光拍照都拍了很久…雪糕都溶了其實個個甜品都各具特色,而且甜度適中,不會太甜或太膩~而且每款甜品都配搭了不同的水果,令食起來充滿新鮮感~特別提提我和朋友特別喜歡的幾款甜品~🍋青檸啫喱配咸檸七mousse+香茅檸檬芭菲青檸啫喱的味道超fresh,酸但不會是勁酸,一定要和咸檸七mousse和檸檬芭菲三層一起吃,味蕾會即時被刺激!會有三種不同層次的酸味在舌頭裏滲出來!特別喜歡咸檸七mousse,平時很少會吃到已咸檸七作主味道的甜品,真的吃到有鹹味感覺幾有趣~🍎蘋果金寶配搭雪糕一起吃,是一凍一熱的口感,煮過的蘋果口感沒有那麼硬,而且甜甜酸酸的味道配

拼盤一共有8款甜品,有3款係神秘甜品
,唔準問㗎!8款甜品分別有:
🥚焦糖脆脆+cream beret,

🍓牛油糖霜脆皮玫瑰+荔枝士多啤梨燉蛋

🍌焦糖香蕉brownie

🍊柚侖:歐陸式蜜柚芭菲+斑蘭脆焗蛋白+單層拿破崙

🥧70%法式朱古力+綠茶terimisu

特別提提我和朋友特別喜歡的幾款甜品

🍋青檸啫喱配咸檸七mousse+香茅檸檬芭菲

🍎蘋果金寶
配搭雪糕一起吃,是一凍一熱的口感,煮過的蘋果口感沒有那麼硬,而且甜甜酸酸的味道配搭雪糕真的是perfect match!蘋果的分量相當之多,增加了整體的口感!

🏵️日式豆腐桂花芝士蛋糕(
神秘甜品
這款芝士蛋糕真的非常之日式!日式豆腐不會太濃,帶有淡淡的豆香味。雖然說是芝士蛋糕但個人覺得口感沒有芝士蛋糕那麼實,反而真的有點像豆腐淋淋軟軟的口感~加上桂花的香甜,整個感覺非常高雅,是一款清新脫俗的蛋糕~和其他甜品形成對比

其實每一款蛋糕味道都不錯,而且餐碟上所有的擺設都能夠吃的,包括一些用朱古力製成的衣鈕、米紙做的紙蝴蝶、鮮腐竹造成的脆脆、焦糖杏仁糖等等,全部都見到餐廳的誠意和細緻~而且餐廳的環境都是七彩繽紛的,加上這個甜品拼盤,真的有短暫回到童年的感覺~
順帶一提甜品拼盤的份量都不少,兩個人食有點飽…

• 富士蘋果撻
2020-11-07 230 浏览
呢間隱世小店要搭lift上3樓一入到去發現地方好大好寬敞之後店員好友善咁比餐牌我地除左甜品仲有前菜,主菜,小食揀不過因為我地唔係咁餓所以淨係揀左甜品食好靚既月球燈落完單之後都要等一段時間先黎甜品而每個甜品都超花心思同埋好靚我就叫左 柚輪 $98中間應該係柚子雪芭 甜甜地好好味有個大大個拿破輪包住個雪芭拿破崙都好脆雪芭前面有三粒鈕 應該係糖漿隔離有d柚子生果做裝飾整體黎講係好味 同埋睇得出廚師超有好心機整之後個fd叫左沐綠茶·70%朱古力 $98我都試左少少 下面係成個朱古力對我黎講成個70%朱古力有d苦所以我建議食開既人先叫小糖鈕森林 $98上面3粒磨菇係脆卜卜飲品 我就叫左荔枝梳打店員拎出黎係有煙飄出黎入面無冰的 所以唔會太凍同埋佢地係用不銹鋼飲管好環保總括而言食物方面 甜品好食同有心思環境方面 好大坐得好舒服服務方面 店員友善 不過要等耐少少
呢間隱世小店要搭lift上3樓
一入到去發現地方好大好寬敞
之後店員好友善咁比餐牌我地

除左甜品仲有前菜,主菜,小食揀
不過因為我地唔係咁餓

服務方面 店員友善 不過要等耐少少
2020-10-31
沐綠茶·70%朱古力
2020-11-06 128 浏览
今日約左個朋友去尖沙咀傾偈所以就揾啲CAFÉ 坐下OPENRICE 見到小糖鈕個名幾得意評價都唔錯, 就約埋朋友佢12點開門, 我就12點到🧐揀左個窗邊位, 窗邊擺左好多Colourful 嘅鈕加埋陽光照入尼, 成個FEEL 都幾正❤️我叫左個LUNCH SET👾南瓜忌廉湯✨個湯好熱, 估唔到佢連個碗都好熱, 到我飲晒個湯🤯個温度都保持得好好!個湯好厚, 好creamy, 好清甜☺️👾香煎鯛魚伴薯菜配蜜糖芥末汁✨賣相已經加分😛鯛魚嘅seasoning 係鹽同炸蒜炸蒜細細粒同鹽平均分佈係魚上面,  好簡單嘅煮法同調味😉鯛魚來貨再普通, 都好好食薯菜方面, 我以為係是但比啲薯條我點知係薯仔, 蘆筍, 車厘茄, 菌, 好豐富🥕👾Lattle✨不過不失☕️不過員工唔多都keep 到水準, 勁!可以再尼!😌@meaty_monsters#勇敢作反食肉獸 #mm尖沙咀 #mmCAFE
今日約左個朋友去尖沙咀傾偈
所以就揾啲CAFÉ 坐下
OPENRICE 見到小糖鈕個名幾得意
評價都唔錯, 就約埋朋友

佢12點開門, 我就12點到🧐
揀左個窗邊位, 窗邊擺左好多Colourful 嘅鈕
加埋陽光照入尼, 成個FEEL 都幾正❤️

我叫左個LUNCH SET

👾南瓜忌廉湯✨
個湯好熱, 估唔到佢連個碗都好熱,
到我飲晒個湯🤯個温度都保持得好好!
個湯好厚, 好creamy, 好清甜☺️
👾香煎鯛魚伴薯菜配蜜糖芥末汁✨
賣相已經加分😛
鯛魚嘅seasoning 係鹽同炸蒜
炸蒜細細粒同鹽平均分佈係魚上面,
好簡單嘅煮法同調味😉

鯛魚來貨再普通, 都好好食
薯菜方面, 我以為係是但比啲薯條我
點知係薯仔, 蘆筍, 車厘茄, 菌, 好豐富🥕

👾Lattle✨
不過不失☕️
不過員工唔多都keep 到水準, 勁!

可以再尼!😌

@meaty_monsters
#勇敢作反食肉獸
#mm尖沙咀 #mmCAFE
2020-11-03
  • 南瓜忌廉湯
2020-11-03 101 浏览
喺尖沙咀呢間主打甜品嘅餐廳, 會令人滿心歡喜~ 餐廳俾人感覺好活潑親切,有可愛的button 做裝飾,牆上掛住以button 為題的畫,周圍擺放咗button 嘅飾物, 牆上及枱櫈都係色彩繽紛,同餐廳名好夾!大糖鈕特選拼盤 ($238)八款甜品,五款主打甜品+三款神秘甜品每要款都精心製作,無論外型裝飾及味道都很有特色 🤩五款主打:Mini 板柚輪- 清新蜜柚味芭菲,配上香脆的拿坡輪圈圈⭕️冰綠茶、70%朱古力- 綠茶🍵控、朱古力🍫控必試,又香濃又滑B-52 (Bailey’s 芝士餅、Kailua mousse、Cointreau Gelée) -我好鍾意Bailey’s 嘅朱古力🍫酒味併上芝士,仲有甜蜜mousse 同啫喱小糖鈕森林(黑松露、白朱古力忌廉)-黑松露個味好濃郁,伴上滑滑嘅忌廉~甜蜜上心頭富士蘋果撻- 其中一款熱嘅甜品,蘋果味🍎好清香、仲有脆口嘅撻底同軟滑雪糕🍦三款神秘:班蘭麻薯波波麵包布甸- 綠色班蘭做嘅鬆軟麵包布甸及煙韌的麻薯波波,顏色好搶眼蜜桃芭菲朱古力脆皮雪條- 又係蜜桃又朱古力,但今次做成雪條,好得意,盡顯廚師的心思焦糖香蕉香蕉芭菲配Baileys 蛋糕 - 甜甜

喺尖沙咀呢間主打甜品嘅餐廳, 會令人滿心歡喜~

大糖鈕特選拼盤 ($238)
八款甜品,五款主打甜品+三款神秘甜品
每要款都精心製作,無論外型裝飾及味道都很有特色 🤩

五款主打:

三款神秘:

焦糖香蕉香蕉芭菲配Baileys 蛋糕 - 甜甜又軟滑嘅焦糖香蕉及香蕉芭菲,加上酒香嘅蛋糕

店員會細心介紹每一款甜品,仲會提示先食邊款熱食及濃味嘅放最後,好貼心嘅服務!
  • 大糖鈕特選拼盤
2020-10-31 144 浏览
今日去開尖沙咀,就想搵啲樓上cafe支持一下,用apps搵到小糖鈕,決定試試!大廈入囗唔算大難搵, 不過餐廳嘅招牌就唔係咁顯眼。 餐廳喺3樓, 打開𨋢口就見到連🐷提醒你要量體溫。 餐廳大約可容納25-30人, 可惜係我由十二點半入座到大約一點四十五分離開時成間餐廳都只得8個人, 可想而知疫情對小店特別係樓上舖影響係好大, 希望大家多多支持苦苦掙扎嘅同路人!講番食物,星期六有set lunch,我揀咗日式炸辣雞,包括湯/沙律,甜品及餐飲,我揀咗加$10要即磨咖啡。 可能真係人手唔夠, 最真係等咗20分鐘至上主菜,飯就有啲硬兼唔算好多, 男士可能唔夠飽。 不過個炸雞真係幾好味, 外層鬆脆但雞塊好juicy。 甜品係 cheesecake, 比我預期中好食好多,正!

2020-10-31
  • 神秘甜品
2020-10-28 188 浏览
同廿多年無見的舊朋友食飯,  跟他介紹來了「小糖鈕」這間上樓黃店,  6:00P.M. 左右到,  一入門口,  感覺似帶點歐陸色彩,  牆壁上掛滿簡約又豐富色彩的油畫,  再加上漆了鈕子的碟子裝飾,  貫徹了店名的意思, 燈色是圓點粒燈套, 散發温馨的橘色, 很柔和。 聽朋友講, 這裡沒有酒牌, 但食客可自己帶酒來飲, 不收取開瓶費。 講番食物, 我們 order 鰻魚炒飯 及 羊架 share , 前者甜甜地又夠熱,  有鰻魚味。羊架肉很鲜嫩又香口,  完全沒有「騷」味,  約 5 成熟左右, 伴碟的雜菜也很香口。 服務員放了樽裝水給我們任飲,  傾了四粒鐘, 食客不多, 不用120 mins 限時, 真舒服。
羊架
鰻魚炒飯
2020-10-27
羊架
鰻魚炒飯
2020-10-09 195 浏览
各位鍾意食甜品嘅朋友仔, 記得留意返,呢間甜品舖唔係地舖, 而係要響The Humphrey 商業大廈3樓! 呢間商業大廈,冇錯, 睇落去似一間酒店多啲, 都幾grand幾靚!入到去間餐廳, 簡直所有童年回憶返晒嚟!好似一個遊樂場,甜品屋嘅裝修好似小朋友嘅冒險樂園, 非常有童真,七彩繽紛, 有唔同嘅可愛擺設同埋小飾物, 仲有好多得意嘅豬仔㖭!店員姐姐非常好耐性, 細心同我哋講解唔同嘅甜品。 雖然個價錢稍高, 但質素絕對係物有所值, 當日我淨係同咗一個女仔朋友去, 但我下次會嗌多兩個朋友一齊食。 四個人食會開心啲, 因為真係好多款式可以大家分享!!!!首先我哋嗌咗一個甜品拼盤, 最大嘅特色就係佢會精挑細選五款主打甜品, 另外有三款神秘甜品( 雖然神秘甜品可以單點) , 驚喜十足啊!! 但對於我呢啲男仔, 其實唔係好識得分食邊啲先。 正多我哋望到眼花繚亂, 我同我朋友諗住食咗好快會溶嘅雪糕先, 點知盡責嘅店員姐姐行過嚟同我哋講解, 正確嘅進食次序。 佢話冰綠茶朱古力甜品( 即係綠色方塊嗰個) 同埋黑松露甜品 ( 好似白色蘑菇嗰個) 由於味道最濃, 建議最後先食。 而應該先食香蕉甜品, 同

首先我哋嗌咗一個甜品拼盤, 最大嘅特色就係佢會精挑細選五款主打甜品, 另外有三款神秘甜品( 雖然神秘甜品可以單點) , 驚喜十足啊!! 但對於我呢啲男仔, 其實唔係好識得分食邊啲先。 正多我哋望到眼花繚亂, 我同我朋友諗住食咗好快會溶嘅雪糕先, 點知盡責嘅店員姐姐行過嚟同我哋講解, 正確嘅進食次序。 佢話冰綠茶朱古力甜品( 即係綠色方塊嗰個) 同埋黑松露甜品 ( 好似白色蘑菇嗰個) 由於味道最濃, 建議最後先食。 而應該先食香蕉甜品, 同埋綠色斑蘭麵包布甸先, 因為呢兩個係熱食 。 (Thank you so much ! TnT)

要逐個甜品講就無謂啦 , 因為基本上每一個都好好食。 例如你見到士多啤梨玫瑰味嗰個甜品, 店員就教我哋點樣用兩隻叉拮落去, 然之後逆時針打轉, 張入面嘅脆皮同嗰啲慕絲拌在一起, 果然食落去真係唔同啲。 如果佢唔同我講我仲以為應該直接食咗個玫瑰先。 碟上面嘅所有裝飾, 例如蝴蝶, 玫瑰, 鈕扣, 通通都係可以食得落肚, 嗰啲鈕扣其實係牛奶朱古力,正!

我覺得呢間甜品店另一個特色就係多水果。 雖然話就話甜品都係多糖多奶, 食得多會太甜, 但呢度嘅甜品師傅好識得善用水果, 令到甜品甜而不膩, 水果入面嘅水份亦都令到食物嘅甜味得以中和, 可謂聰明之舉。

整體嚟講, 成個進食同埋用餐體驗都係非常正面同埋舒服, 空間好闊落, 嗰度嘅廁所亦都非常乾淨光猛, 值得再去!

2020-10-07 243 浏览
好想食個海南雞飯今次終於食到,終於有人陪我食海南雞飯,個油飯勁好食,雞肉好嫩滑,酸蘿蔔同青瓜都好食唔記得咗影吓條toilet key,上面有好多粒鈕好壯觀嘢飲呢,又冇影,我飲latte,海南雞飯加latte,係唔夾,不過我鍾意咁樣,想食咩就食咩,想飲咩咪飲咩🎶🎵 願諒我這一生不羈放縱愛自由..............跟餐個芒果西米布甸,暖暖哋唔甜,軟棉棉,黏黏地,唔hea wo,仲有粒朱古力鈕,好傻咁唸咗陣食唔食得,好食,抵食,撐住呀!
好想食個海南雞飯

海南雞飯

唔記得咗影吓條toilet key,上面有好多粒鈕好壯觀

芒果西米布甸

海南雞飯