2023-05-22 222 浏览
自從上次問完老闆,可以自攜杯之後,就作日帶埋摺摺杯嚟買嘢飲,今次試咗 #涼瓜梨汁 $25 !佢啲果汁雖然冇加冰,但蔬果都有放雪櫃,所以果汁飲落都有解暑之用,啱呢排天氣。我同大家一樣,對苦瓜有種抗拒,一入口就會「揦埋口面」,但飲過呢間嘅「涼瓜+梨汁」,簡直顛覆我本來對苦瓜嘅印象!佢完全唔苦,仲幾清甜,但飲得出佢唔係苦瓜浸過糖水嘅甜味!老闆好好,如果你飲多幾次飲得到,佢會問你要唔要多啲苦瓜,我試過就算加多啲苦瓜,都依然唔覺得佢苦!如果嗰排熱氣,飲完佢粒飛滋都冇咁痛!大推俾大家!
如果嗰排熱氣,飲完佢粒飛滋都冇咁痛!
大推俾大家!
涼瓜梨汁
涼瓜梨汁
2023-05-06 48 浏览
其實係次次做完運動,個同學仔介紹嚟買,話比太子平,又比附近嘅果汁店乾淨!點知一試上癮!佢係無加糖、無加水,配搭得好出色,令有啲本來「太健康而有草青味嘅難飲果汁」都變得瞬間好易入口!今次試同學仔大熱推介傳說中超級健康嘅「ABC Juice」,即係Apple, Beetroot, Carrot ,紅蘋果紅菜頭甘荀汁,榨完出嚟紅菜頭令成杯嘢紅卜卜,但顧住飲,遲左打卡🤭!一入口,絕冇甘荀嘅草青味,紅菜頭嘅微甜同蘋果嘅微酸,令果汁味道剛剛好,睇住佢冇落水同糖,都飲得出冇浸過糖水嘅味。最緊要,女仔唔好飲太凍嘅嘢,佢完全冇落冰,只係用雪過嘅食材榨汁!會繼續幫襯,問咗老闆,可以自己帶杯去𠻹♻️♻️!
會繼續幫襯,問咗老闆,可以自己帶杯去𠻹♻️♻️!
紅蘋果紅菜頭甘荀汁(大)
紅蘋果紅菜頭甘荀汁(大)