餐厅: 岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ (新領域廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
這天經過新領域廣場,看到開了幾家新餐廳,決定試吃!這家日式料理餐廳🌐的裝修簡約舒適,走自助形式路線,樓底很高,富有空間感。✨ 舒適的梳化座椅💺🛋️配上明亮充足的光線,再加上節奏輕快的日文歌曲,吃完一頓牛扒餐真的讓人感受到元氣滿滿,能量十足!🔋⚡️☄️💥🔥我們點了兩個岩盤牛扒餐:▫️肉眼 300g🥩▫️西冷 300g🥩-💖西冷 300g (配洋蔥、粟米)西冷🐂脂肪比例均勻,不過沒有想像中的入口即溶,吃起來扎實有嚼勁。🙈🙈🙈 餐廳取名medium rare steak,以medium rare為賣點,所以同樣我們選了3成熟。彈我覺得牛肉處理得比較過熟,入口比較韌。這裡有個小建議喔~💡大家可以考慮叫1成熟,這樣就可以避免烤得過熟,確保medium rare質素!❤️‍🔥💖肉眼 300g (配蒜蓉)肉眼🐂肉質上乘,肉味濃郁,口感柔嫩。🧡 放在岩盤上烤起來肉汁香甜🤤 我們選了3成熟。肉眼用最簡單的蒜蓉去燒炙,濃郁牛香更加突出,油香味濃!可惜餐廳時間方面掌控不算太得宜,我們只能嚐到少許爆發出來的肉汁呢!✨-雖然個人覺得兩塊牛肉煮得比較熟,口感普通,但勝在整個用餐過程的服務質素都💯‼️❤️ 首先店員會耐心地在下單過

我們點了兩個岩盤牛扒餐:
▫️肉眼 300g🥩
▫️西冷 300g🥩
💖西冷 300g (配洋蔥、粟米)

💖肉眼 300g (配蒜蓉)

雖然個人覺得兩塊牛肉煮得比較熟,口感普通,但勝在整個用餐過程的服務質素都💯‼️❤️ 首先店員會耐心地在下單過程中,會為我們推薦各類肉品,例如牛柳、牛板腱、肉眼、西冷、後腰三角肉、封門柳、日本和牛等。而且更會即場用刀🔪切割肉扒,磅每塊扒的重量!😮 我們吃完拿著「雪糕卡」去領取雪糕的時候,店員更會雙手遞上雪糕,說「謝謝,請慢用」,很有禮貌,讓我受寵若驚。其實顧客很多時候都會注意到員工的這些小舉動,所以說這裡的服務真的要給讚~💖

套餐組合選擇:
▫️溫泉蛋 🥚
▫️沙律🥗
▫️伯爵茶牛乳雪糕🍵🍦

▫️飲品🧃🥤🍶🍺🍹

岩盤牛扒 (新領域廣場) (荃灣)

2022-05-05 81 浏览
叫咗塊肉眼黎試,塊肉十分巨型,真係名乎其實「好L大」!塊肉拎出黎個陣已經覺得勁香,聽住啲「炸炸」聲真係好滿足,原本好驚放係鐵板一路熱住會太熟,但廚師處理得好好,切開都仲係5成熟!肉眼因為比較多脂肪,食落好淋身同多肉汁啲,勁juicy,如果同我一樣鍾意肉汁嘅可以叫呢個食!最後講下個雪糕同埋蛋,雪糕係幾濃奶味同伯爵茶味,兩者原本都夾,所以個雪糕點都唔會差,個蛋就係凍嘅,個人覺得唔太影響味道,但都係會比較鍾意暖身嘅,不過用黎撈飯都係一流嘅
叫咗塊肉眼黎試,塊肉十分巨型,真係名乎其實「好L大」!

2022-05-04 348 浏览
岩盤牛扒都算好多分店 今日打算去南豐紗廠 經過就入去試一試我叫咗塊西冷,因為比較少脂肪!🤤兩塊都勁大勁大,真係「好Large大」,係見到都會覺得飽個種🫣塊扒拎出黎個彈已經覺得勁香 個侍應話我知塊扒拎到出黎會大約係3成熟 不過可能因為嚿鐵板好夠熱 切開嗰陣大約係5成熟西冷好重肉味 食落好有咬口但又唔會韌 不過其實佢都幾多脂肪位(可以睇圖二)想講下個sauce有驚喜!!!佢同普通嘅燒汁有啲唔同🫣有淡淡嘅柚子香味🥹同啲肉一齊點黎食勁夾!但我個人覺得有啲咸,點少少提下味就可以啦!#岩盤牛扒ミディアムレア #岩盤牛扒 #荃灣西美食 #荃灣美食 #岩盤牛扒ミディアムレアステーキ
岩盤牛扒都算好多分店 今日打算去南豐紗廠 經過就入去試一試

2022-05-04 43 浏览
現在想吃到有質素點的牛扒真的比之前容易,這間就將複雜的牛扒變成跟快餐一樣簡單,但地方一樣可以坐得非常舒服,令你輕輕鬆鬆地大口大口吃肉!西冷(286G) (1G=0.73元) (209元)這次選了西冷,看到油花不錯,而且旁邊的脂肪不會太厚,吃起來感覺良好一點!這裡是幫你弄到三成熟再幫你上石板的,然後石板繼續加熱到五到七成熟左右,看你個人喜好,怕太熟就趕緊拿開一點!這個西冷吃起來肉味香濃,而且吃起來不會老,帶點的油香,而且保留到不少的肉汁!就算靠近筋位的地方,也能輕鬆咬斷,而且這部位吃起來會更香,油香更足!這個我選了生羊蔥來配牛肉,吃起來會比較清爽清甜!套餐(+30元)套餐我選了白飯,溫泉蛋和可樂。溫泉蛋特意拿來配牛扒的,為牛扒帶來嫩滑的口感,而且還可以留一半來拌飯!

西冷(286G) (1G=0.73元) (209元)

套餐(+30元)

2022-04-30
2022-05-03 65 浏览
之前經過呢間餐廳係仲禁緊晚市堂食,都被大大塊鐵板燒嘅扒做主打嘅佢吸引咗,自己又懶喺屋企開爐整😂 終於今日嚟到方方便便舒舒服服試佢個牛!餐廳係自助形式然後喺櫃檯段gram磅牛俾你拎走😋 揀咗300g嘅西冷牛仲可以加$30揀餐揀咗白飯、湯同溫泉蛋塊扒出現果時「哇」咗聲又真係好large大塊呀,喺鐵板度真係「滋滋」作響咗好耐😍😂 (餐廳仲有貼心提供一次性團裙)揀咗蒜味就係多蒜喺塊牛上面,本身都幾鍾意食蒜所以覺得幾唔錯。講返塊牛,叫咗五成熟上埋係鐵板燒一陣都啱啱好,都幾有牛味呀,加上多蒜,同佢一個跟上嘅特製醬汁,好夠味!將溫泉蛋撈埋落個飯度都好夠味好濕潤😬 同埋個牛一齊食好快就不知不覺咁食晒個飯😂

2022-05-01 77 浏览
荃灣分店係值得再回味的。「封門柳」有肉味,無筋。「後腰三角肉」肉味淡咗啲,有少少筋,但係都算好食嘅。柚子醬汁配牛扒好夾,清新又減膩!「環境」荃灣分店坐得舒服!「服務」OK幾好!有禮貌。我最欣賞店舖將牛肉各部位,陳列喺玻璃凍肉櫃裡面畏客人揀選,所以每次去到睇到邊舊新鮮肥美就食邊舊,真開心,然後店員會將客人所揀選嘅牛肉部位取出,切開你指定要嘅份量,磅一磅再計錢,而價錢都算係親民,所以好值得推介荃灣分店呢!
荃灣分店係值得再回味的。
「封門柳」有肉味,無筋。
「後腰三角肉」肉味淡咗啲,有少少筋,但係都算好食嘅。
柚子醬汁配牛扒好夾,清新又減膩!
「環境」荃灣分店坐得舒服!
「服務」OK幾好!有禮貌。
封門柳
2022-05-01
午餐
2022-04-30 65 浏览
早前過去荃灣見客, 見客都差唔多六點多,約了朋友附件食嘢,佢是牛肉控,介紹原來有間有別於平時的牛店!平時我都少來新領域廣場,原來已開左不少餐廳,來到岩盤牛扒店,我自己十分之喜歡其裝修日本🇯🇵風格,加上輕鬆日文歌曲十分寫意!這餐廳嫁自助形式用餐體驗,當去到接待處選好想要的牛扒,店員便取出,即切即磅磅,絕對足夠重量!我自己比較喜歡西冷牛扒,特別有儀式感,牛味又夠濃,口感較多!另一提有來自日本伯爵茶牛乳雪糕,有多添日本風味了!食完收好放番回收位,完全自助輕鬆體驗了!岩盤牛扒荃灣西樓角路1-17號新領域廣場1樓102號舖

岩盤牛扒

2022-04-30 43 浏览
不得了,星期六時同太太來到荃灣發現間隱世岩盤牛扒 店,而且全人手的即切即磅再放上岩盤熱乎乎!這餐廳在荃灣較少人流位置,慢慢嘆牛扒真好呢!肉眼 300g 我是蒜蓉控,牛扒選了配蒜蓉確十分香口!肉質的牛肉味濃郁又柔嫩可口!咬口十足!套餐組合上我還選擇了自己喜歡的溫泉蛋 🥚 、甜品有來自日本🇯🇵的伯爵茶牛乳雪糕、飲品,太滿足了!岩盤牛扒 MediumRareSteak 荃灣西樓角路1-17號新領域廣場1樓102號舖

這餐廳在荃灣較少人流位置,慢慢嘆牛扒真好呢!

肉眼 300g

岩盤牛扒 MediumRareSteak
2022-04-28 50 浏览
襯復活節長假期搵左一日去荃灣散下心,順便食餐好調劑下心情。經過新領域廣場見到岩盤牛扒有肉眼扒食,心熱來潮入去食個靚扒。自己揀好位就可以去點餐,店員會問你要食咩部位和重量,之後師傅會親自將你揀嘅部位即時切開同磅重,準備俾我享用。我揀左肉眼扒300g,價錢係1g= 0.71,因為怕淨係食肉會太過油膩,所以加左30蚊轉套餐,揀左配白飯、溫泉蛋和jolly shandy。肉眼扒送出大約3-4成熟,驚太生就可以係鐵板上整熟D,一切由自己控制,肉眼扒肉質嫰滑、牛肉味勁濃,除左套餐跟嘅配料之外,重會跟特製既柚子味醬汁,入口酸酸的,同肉眼扒都幾夾。一啖牛肉再一啖混合左溫泉蛋嘅飯,減減油膩感之餘,也令普通白飯都變成高尚菜式,再飲一啖jolly shandy,爽到極點。

2022-04-28 63 浏览
早前見到朋友食多蒜牛扒,勁吸引即刻搵日去試下,牛扒有七種選擇肉品可選牛柳,牛板腱,肉眼,西冷部位,後腰三角肉,封門柳,如想食再好啲仲有日本和牛牛排份量可自選由200g 到400g 可以揀配 生洋蔥、蒜蓉或者青蔥揀好肉會即刻人手切,切幾多比幾多錢,論g磅重埋單 HK:$0.71 切左298g,大大塊都係$218另可再加$30追加套餐 再5選1 西冷扒生熟程度係岩岩好,大約五成熟左右,再埋蒜,香到不得了西冷扒牛肉味濃,口感厚實有嚼勁另外配有特製既柚子味醬汁的確不錯叫左溫泉蛋撈白飯,大滿足!
早前見到朋友食多蒜牛扒,勁吸引
即刻搵日去試下,牛扒有七種選擇
牛排份量可自選由200g 到400g
可以揀配 生洋蔥、蒜蓉或者青蔥

另可再加$30追加套餐 再5選1

西冷扒生熟程度係岩岩好,大約五成熟左右,再埋蒜,香到不得了

西冷扒牛肉味濃,口感厚實有嚼勁
另外配有特製既柚子味醬汁
的確不錯

叫左溫泉蛋撈白飯,大滿足!
2022-04-26 51 浏览
🌃 餐廳以 簡約日式設計, 以木質及草綠色為主調 , 讓人有一個relax既感覺 , 而店面門口非常吸睛, 圍繞牛頭形狀燈膽嘅門口,以自助形式售餐, 食完需要自己送餐盤去 回收餐盤區。.👨‍👩‍👧‍👧以下為1人份量參考(💲人均$2xx) .🍲 西冷牛扒套餐 300g💲 252👉 牛扒價錢按重量計算, 一般有200g起, 由最平84蚊 200g 嘅牛柳, 至最高質嘅日本和牛 340蚊200 g 都有得選擇, 而小編叫了西冷牛扒套餐, 西冷牛扒份量大約300 g.👉 配搭牛扒嘅配料可以選擇 青蔥、 洋蔥、 同埋蒜蓉, 小編選擇了蒜蓉。.👉 另外可以加28蚊升級套餐, 而小編選了 白飯、 飲品及雪糕。.👉 取餐嘅時候, 份量令小編有點驚訝, 西冷牛扒size比手掌還要長, 鐵板咋咋聲, 未食已經聞到 超香嘅蒜蓉味。👉西冷牛扒咬落幾有嚼勁, 肉味非常濃郁, 油脂比例不錯。.👉 最後以雲呢拿雪糕作結, 小編感到非常滿足。🕍 岩盤牛扒 (新領域廣場)荃灣西樓角路1-17號新領域廣場1樓102號舖.此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。-

👨‍👩‍👧‍👧以下為1人份量參考(💲人均$2xx)
🍲 西冷牛扒套餐 300g
💲 252

👉西冷牛扒咬落幾有嚼勁, 肉味非常濃郁, 油脂比例不錯。

👉 最後以雲呢拿雪糕作結, 小編感到非常滿足。

🕍 岩盤牛扒 (新領域廣場)
荃灣西樓角路1-17號新領域廣場1樓102號舖
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
1K
2022-04-26 46 浏览
🐂喜歡食牛扒嗎🙋🏻‍♀️我超級掛住🇯🇵大阪黑門巿塲裡面個間✅可以自己揀🐂部位😋食幾多就切幾多100g/200g/300g🔪切好就即刻拎去燒🔥因為啲牛夠曬新鮮❤所以食嘅時候只需要✅落啲鹽同埋✅黑椒就已經勁好食喇😍❤最近就比我發現到🈶️一間同我之前係大阪食過嘅體驗完全一模一樣嘅牛扒專門店@ 岩盤牛扒🐂佢哋一樣🈶️新鮮唔同牛嘅部位比你即塲選擇🐂🈶️牛柳、西冷、牛板腱、肉眼,後腰三角肉、封門柳、日本和牛等等❤將唔同部份嘅牛扒嘅美味推到高峰👍想食番餐價錢🈴️理而又高質嘅牛扒做晚餐❤呢間值得一試呀👍🐂牛扒套餐 $216:我今次揀咗肉眼扒 300g🔥配蒜蓉🧄鐵板鎖住啲牛肉汁❤加埋新鮮蒜蓉香噴噴👍每張枱都🈶️粉紅色海鹽同埋胡椒❤跟餐有埋佢地自家製嘅梅汁😋甜甜地超正呀👍加多$30轉埋set仲可以揀多三款食物👍我揀咗白飯、味增湯、茉莉茶☕️ 呢個價錢🈶️個質素嘅牛扒係絕對係抵食之選👍

• 肉眼牛扒
2022-04-24 52 浏览
好耐冇食牛扒,心血來沖咗間去食,點知一食有驚喜我嗌左300 gram嘅西冷,算係多筋,但重牛味,估唔到咁嘅價錢都有好嘅質素,cp值好高我嗌左飯、沙律、同埋一個味增湯,佢去食飯都係用日本珍珠米,味道10分好食同有米香個牛超級好味仲要大塊過塊石板,初初以為西冷會好多筋,點知道出乎意料地好食嗰日咁啱撞正着白色衫,發現原來佢哋嗰度好貼心,有一次性圍裙提供,防止你淺到啲執佢件衫佢仲有蔥、蒜可以揀擺喺個牛上面,雖然識落都好重味道,但食到呢種CP值咁高嘅石燒牛好有滿足感
好耐冇食牛扒,心血來沖咗間去食,點知一食有驚喜
2022-04-23 48 浏览
今日放工諗住係荃灣睇吓有咩野食黎醫飽我既五臟六腑,點知原來呢度都有呢間牛扒店架。見到就當然唔放過啦….今次我叫左300g既西冷牛扒餐配一個飯,一個麵豉湯同一個溫泉蛋。牛扒我叫左五成熟,估唔到大大份既牛扒肉質好鮮嫩,食落去啖啖既牛脂香味,但又唔會食完好油膩,而且牛扒好厚身但一咬會有好多好多肉汁流出黎,配埋個珍珠白飯就真係一流啦!牛扒再沾上佢哋既特製醬汁,特別野味有時我又會沾上啲溫泉蛋汁,特別帶出好鮮甜牛既香味同蛋既香味好夾啊⋯⋯
見到就當然唔放過啦….

牛扒再沾上佢哋既特製醬汁,特別野味

2022-04-23
  • 300kg西冷牛扒餐
係香港食鐵板牛,多數嘅人都係諗起港式西餐廳,完全冇諗過平至牛柳,貴至日本和牛都可以食到鐵板嘅效果。呢間餐廳自助形式為主,食完需要自己將餐盤放入回收餐盤區,而且牛嘅部位同重量可以自行解決,最平$84就食到200g牛柳,可以選擇青蔥、生洋蔥、蒜蓉。加 $28 更可升級為套餐,在白飯、味噌湯、餐湯、沙律、飲品和溫泉蛋中任選 3 款,更可升級紅/白酒。300g PREMIUM 西冷牛扒套餐(🌟93.54/100)💲203一嚟到真係勁震撼,有一隻手掌咁長,牛扒係鐵板上吱吱作響,已經流晒口水,隨煙散發出香氣,牛扒約三成熟係熟鐵板上,底下放咗粟米,避免溫度太高令牛扒太熟,牛扒咬落牛味好重,肉質好厚實,而且有肉汁,可點附送嘅醬汁,有牛肉汁加柚子醋味道,好開胃。枱面亦都有黑椒同玫瑰鹽,可自行調味。舖面嘅生洋蔥係甜嘅一啲都吾辣,小編平時完全吾食洋蔥都可以食曬😍