九龍城太多美食選擇喇,對於特別愛食辣嘅我黎講,隔一排時間我就又會食烤魚🐟九龍城呢間熱門川菜館「巴蜀烤全魚」係鍾意食辣嘢嘅絕佳首選餐廳價錢親民又多選擇我同朋友2個人食,所以就揀咗鯇魚小邊烤魚都有唔同既味可以選擇我就揀咗最經典香麻辣味-小辣好大一份好足料魚身好大,魚肉鮮嫩,又香又辣,配埋D辣汁同蔥芯仲有自家酸豆角,味道好正宗!真係好好食😋而且呢個份量2個人都好足夠,飽到我都食唔落其他嘢🤣下次一定再黎試試其他嘢先✌️
九龍城呢間熱門川菜館「巴蜀烤全魚」
係鍾意食辣嘢嘅絕佳首選餐廳
價錢親民又多選擇

我同朋友2個人食,所以就揀咗鯇魚小邊
烤魚都有唔同既味可以選擇
我就揀咗最經典香麻辣味-小辣
好大一份好足料

2022-07-03 82 浏览
這烤魚店裝修平實,環境光潔明亮。而食物種類蠻多選擇的。烤魚方面有多種口味,魚種可選擇海鱸、清江全魚和鯇魚。也有串燒、特色小食和鮮魚湯米線或飯。香麻辣味鯇魚小邊 $208麻香加小辣令新鮮雪白的鯇魚肉添加了精彩的味道層次。整個湯汁濃而不會過鹹。連魚頭也吸滿麻香辣汁,滋味!雙拼麻辣肚絲大腸 $60豬肚絲和豬大腸都夠香軟入味,尤其是香氣十足的大腸,小辣已經很滋味。炭燒豬頸肉 $16/串豬頸肉大大片的,肉爽有彈性。手抓餅$18香脆而不油不膩的手抓餅,有點香蔥點綴。藍妹 $30/大枝裝冰凍的啤酒正好為我解熱又解辣。
這烤魚店裝修平實,環境光潔明亮。而食物種類蠻多選擇的。
烤魚方面有多種口味,魚種可選擇海鱸、清江全魚和鯇魚。
也有串燒、特色小食和鮮魚湯米線或飯。

香麻辣味鯇魚小邊 $208

雙拼麻辣肚絲大腸 $60

炭燒豬頸肉 $16/串
豬頸肉大大片的,肉爽有彈性。

手抓餅$18

香脆而不油不膩的手抓餅,有點香蔥點綴。

藍妹 $30/大枝裝

冰凍的啤酒正好為我解熱又解辣。

2022-06-27 708 浏览
係烤魚呀😍一直好想食烤魚,今晚終於去到了🥳今晚去了位於九龍城的巴蜀烤全魚📍朋友介紹說價錢相宜又多選擇📝所以決定試下先!❣️-在巴蜀烤全魚都有幾種唔同體積魚的選擇!🖌由於2人食,所以我選了鯇魚小邊🧡而烤魚都有好多唔同既味選擇😙每樣都好想試!最後我決定選了最經典的香麻辣味-小辣🌶❣️滿滿的辣椒上桌時都好怕辣😆好彩都維持香麻辣味,唔會太辣呢!♥️-而且魚身真係好滑,滿滿的肉身好滿足💯而且值得一提魚身的骨好明顯同大條💡唔怕會吞到! 所以食落更加放心!啖啖肉,又香又辣,配埋D辣汁同蔥芯,真係好好食!❣️😍而且呢個份量2個人都好足夠呢!👯老公點了個白飯食,食落更加正!🍚-由於都想試下小食,我地都點了一些小食呢!點了凉拌川北麻辣凉粉!💚呢個都有小驚喜,係麻辣的涼粉🤤好開胃,但辣度相對較高‼️唔係得辣既朋友要留意!但如果食得辣的朋友一定覺得好過癮!✅-另外都點了炭燒豬頸肉🥣🧂川辣的味道作串燒食另一風味!🤭都幾惹味!而且串燒有好多選擇,其他下次試下!📌-好滿足的晚上! 食到了期待已久的烤魚!🧡地點的確不算方便,想試的朋友值得去試下呢!💗
係烤魚呀😍一直好想食烤魚,今晚終於去到了🥳
今晚去了位於九龍城的巴蜀烤全魚📍
而烤魚都有好多唔同既味選擇😙
每樣都好想試!
最後我決定選了最經典的香麻辣味-小辣🌶❣️
滿滿的辣椒上桌時都好怕辣😆
好彩都維持香麻辣味,唔會太辣呢!♥️
而且魚身真係好滑,滿滿的肉身好滿足💯
而且值得一提魚身的骨好明顯同大條💡
唔怕會吞到! 所以食落更加放心!
啖啖肉,又香又辣,配埋D辣汁同蔥芯,真係好好食!❣️😍
而且呢個份量2個人都好足夠呢!👯
老公點了個白飯食,食落更加正!🍚
由於都想試下小食,我地都點了一些小食呢!
點了凉拌川北麻辣凉粉!💚
呢個都有小驚喜,係麻辣的涼粉🤤
好開胃,但辣度相對較高‼️
唔係得辣既朋友要留意!
但如果食得辣的朋友一定覺得好過癮!✅
另外都點了炭燒豬頸肉🥣🧂
川辣的味道作串燒食另一風味!🤭
都幾惹味!
而且串燒有好多選擇,其他下次試下!📌
好滿足的晚上! 食到了期待已久的烤魚!🧡
地點的確不算方便,
想試的朋友值得去試下呢!💗
2022-06-23
2022-06-23 83 浏览
宋王臺站開咗之後🚊去呢區尋美食九龍城廣場附近 發現呢間川菜烤魚外賣好特別吸引咗堂食一次先 烤魚嘅口味有好多選擇 今次叫左麻辣烤魚 再加一份配菜 有芽菜金珍菇娃娃菜等等辣到揀小辣個人覺得辣度適中 本身食開小辣嘅我 都覺得辣度正常食呢啲咁美味嘅湯底 點少得加配一個薯粉 除咗食烤魚仲有川式串燒 羊肉串 肥牛卷串 孜然雞翼 全部串燒都好入味 特別喜歡這裏嘅羊肉串😋
宋王臺站開咗之後🚊去呢區尋美食
除咗食烤魚仲有川式串燒 羊肉串 肥牛卷串 孜然雞翼
全部串燒都好入味 特別喜歡這裏嘅羊肉串😋
  • 大漠羊肉串
2022-06-14 98 浏览
看評論評價幾好、一於星期六晚去試、八點四十五分到達、不用等位、安排上二樓包場、坐下後、侍應同我們說十一時收工的、OK啦、反正兩小時我們都足夠、馬上叫了一份豆豉烤魚和一份泡椒烤魚、另外配菜、烤魚送到、烤盤是一個大約2厘米深的盤、火是兩罐小小的火水罐仔、盤雖然淺、但火也小、水是從來未滾過、再說味道、豆豉烤魚還可以接受(可能我們柯打多份豆豉加入去)、泡椒烤魚、簡直是我吃過最難吃的(臭、淡)、再說火、實在是太小、我要求加多一個火罐、結果湯終於滾起、我終於可以煮配菜(腐竹、土豆、海帶絲其實來了臭的海帶片……)有的配菜、已經在廚房煮半熟、到十点四十分我們基本吃完、服務員就自動拿單給我們結脹、之後就自動幫我們執枱、這樣的服務和味道、有人請我也不再去了、最後我們一行七人其中二人也肚痛了、真是好彩的、不是全部人肚痛!
2022-06-11
2022-05-28 165 浏览
當晚星期日,入座時,差唔多6點幾,唔駛等位。叫咗串燒雞肉, 呢個最小要叫6串。蒜蓉青瓜,涼拌海蜇,酸辣豆角海爐魚小辣。魚所有拌菜另叫㗎要,叫了一份蔬菜同一份薯粉。意外地,串燒係最好咪。肉燒得啱啱好,有肉汁,調味粉好野味。兩個拌菜正正常常,份量較少。條魚煎得幾好,肉嫩,可惜用咗太多紅油,咁多油竟然唔辣嘅,味道麻麻。服務方面,除咗一個阿姐,可能係老闆娘,有啲串,其他待應都幾好嘅,有求必應。呢間性價比低,短期唔會再去。
2022-05-15
2022-05-18 147 浏览
條魚外表吸引,一食落口就岀事。完全無味。嗌左麻辣中辣,一啲味都無,啲肉又鞋。諗住煮耐啲會入味,結果只係食到成口油。牛蛙還好,但係個味道都怪怪地。大家千祈唔好去食,一定會食到成肚氣
條魚外表吸引,一食落口就岀事。完全無味。
嗌左麻辣中辣,一啲味都無,啲肉又鞋。
諗住煮耐啲會入味,結果只係食到成口油。
牛蛙還好,但係個味道都怪怪地。
大家千祈唔好去食,一定會食到成肚氣
2022-05-15
2022-04-30 168 浏览
絕對!冇下次系列(低性價比、難食)1、香麻辣海爐烤全魚💰390 如果另加配菜額外➕💰42一上台賣相真係好吸引,但食落去完全無味,以為只係未夠入味,點知道後面食嘅都係繼續冇味而且無咩辣味連基本嘅魚鮮味/魚香味都無感覺係先蒸熟魚身再直接煎左幾下😂2、本身紫蘇牛蛙平鍋💰168雖然望落去好多紫蘇葉子,但係卻無咩紫蘇味。牛蛙肉質地係頗滑夠入味。但係感覺有啲偏肥😅食落有啲怪味PS.我哋加左兩樣配菜,每樣25蚊份量就係一個薯仔,10幾條蓮藕條最後因為火力唔夠全部完全唔熟😅係依家疫情之下,唔知道係老闆/員工竟然唔戴口罩係店內行走😵😵😵俾💰嘅時候仲見到佢係cashier 搽唇膏😵‍💫😵‍💫😵‍💫
絕對!冇下次系列
(低性價比、難食)
1、香麻辣海爐烤全魚💰390 如果另加配菜額外➕💰42
香麻辣海爐烤全魚

2、本身紫蘇牛蛙平鍋💰168
本身紫蘇牛蛙平鍋

PS.我哋加左兩樣配菜,每樣25蚊
份量就係一個薯仔,10幾條蓮藕條
最後因為火力唔夠全部完全唔熟😅

2022-04-30 151 浏览
當時睇openrice 既圖同評論被吸引到去食,去到餐廳,條魚捧上來既時候賣相係好吸引,但食落完全淡而無味,清蒸都有味過佢,完全唔入味,3個人一條魚都食唔落,全台人都話可以冇下次。
2022-01-15 223 浏览
來到九龍城, 想食嚇四川風味的菜式你一定要你的一間呢度有代表會有原條魚打邊爐我哋就叫咗原條魚仲叫咗一啲串燒首先介紹下原條魚打邊爐 麻辣 味可以引由你調假 我就叫咗小辣因為唔係好食得辣每條魚都係新鮮 即叫即到 食落 魚的鮮味濃郁 魚肉紮實嫩滑鮮味可口魚仲有好多配菜 冷落成為可口用嚟送魚就最啱呢個時候當然係要叫返杯得街多寶做個好朋友 清熱氣解毒底部用曬四個明火 暖笠笠 冬天食就最啱有羊肉串有雞肉串有豬肉串 每樣叫咗一寸 跳得恰到好處 。
來到九龍城, 想食嚇四川風味的菜式你一定要你的一間

呢度有代表會有原條魚打邊爐我哋就叫咗原條魚

仲叫咗一啲串燒

魚仲有好多配菜 冷落成為可口用嚟送魚就最啱
呢個時候當然係要叫返杯得街多寶做個好朋友 清熱氣解毒

底部用曬四個明火 暖笠笠 冬天食就最啱

有羊肉串有雞肉串有豬肉串 每樣叫咗一寸 跳得恰到好處 。

2022-01-15 133 浏览
今晚凍凍地去左巴蜀食烤魚,選擇了小麻辣味,咁大邊魚。正🥰🥰🥰見未有魚就點了2款小吃羊肉串,真心好正。加上7味粉超超正烤孜然雞中翼,大大翼。味好香,再點了支青島啤一啤大魚邊到,再加了蓮藕,豆粕,木耳,腐竹。每款都想試魚超鮮。但加點辣。烤下烤下。凍凍地真心不錯。我同好姊妹最愛吃魚。大家都覺得超正。豆卜。覺得最後先吃會更好,淋身索晒所以味道最正,蓮藕可煮十分鐘左右。爽身小粉。不錯不錯,腐竹都係最好選擇。大魚邊真心抵吃,2百3蚊夠晒滿足
見未有魚就點了2款小吃
羊肉串,真心好正。加上7味粉超超正
烤孜然雞中翼,大大翼。味好香,再點了支青島啤一啤
大魚邊到,再加了蓮藕,豆粕,木耳,腐竹。每款都想試
2022-01-14 108 浏览
呢排禁6點後堂食,真係好難夾到friend一齊出去食飯,但適逢友人生日,諗住問一問先喇,點知大家lunch都得閒,咁就一齊去食飯喇。一直都好鍾意食烤魚,之前試另外一間,價錢又貴味道又麻麻地,聽友人介紹話巴蜀烤全魚好好味,佢幾乎每個星期都食一次🤣🤣🤣(真係好誇張)所以特登黎九龍城試下。lunch時間,都預想到唔會有太多人食烤魚,不過餐廳都坐左唔少人,事源佢唔單止賣烤魚,仲有午市套餐,好多種選擇,想過下川菜既口癮但又冇時間坐係到慢慢食烤魚既可以試下佢既午市套餐,我就咁瞄到隔離檯都見到個碗仲大過我個頭😂😂下次都會試下店入面飄住一陣烤魚既香味,但又唔係似其他烤魚店咁特別濃,淡淡既烤魚香不斷刺激味蕾,口水都不停咁流🤤🤤等齊友人快快手交左個烤清江魚。我地三個人,叫左一條清江魚,味道揀左麻香辣小辣,配菜叫左大豆芽、秀珍菇、金針菇、芹菜,呢四款係一個set,42蚊一份,前後加左兩份薯粉、一份羊肉卷、一份腐竹、半打串燒同一份萵筍,另外叫左兩枝飲品,食到好飽好飽🤰🏻🐟條魚上得好快,咁應該就唔係烤喇,應該係炸出黎,不過都唔要求咁高,好食就算😹滿滿既京蔥、芫茜擺係魚上面,好香!魚肉好緊實,唔會一夾就散,我地一

滿滿既京蔥、芫茜擺係魚上面,好香!魚肉好緊實,唔會一夾就散,我地一開始太心急就咁食左一啖覺得冇乜味,將湯汁淋係魚上面等多一陣之後再食,魚既鮮味加上湯汁既麻、辣、香,非常好食!清江魚好少骨,大啖大啖食,超級滿足!非常推介呢到既烤魚!

🍢羊肉串好香,有孜然粉加辣椒粉,好惹味,又夠大串,同友人一人兩串都覺得唔夠分🤣🤣

🥬配菜既話就麻麻,我地叫左兩份薯粉,煮一陣唔夠入味,煮好耐又爛曬,主要原因係烤魚盤太矮,唔夠深,擺唔到太多湯汁,店家可能驚我地等太耐所以薯粉應該煮過一陣,咁導致薯粉再煮係湯汁入面就索唔到味。金菇都有小小窿底,因為個盤真係太淺,差啲變成燒金菇🍄
萵筍好好味,一定要食!
羊肉卷就算啦,有陣奇怪既鐵鏽味…
42蚊既配菜set都唔洗嗌,份量一般

總體黎講,魚一流,配菜萵筍必要,羊肉串都好好食,其他就optional喇。
同友人都覺得下次要條魚,試下其他小菜仲好🤤
2022-01-13 55 浏览
巴蜀烤全魚九龍城真的有很多隱藏美食,現在有了地鐵站, 十分方便。今晚和朋友到九龍城尋找美味的烤魚。涼拌萵筍這個用黑醋浸的萵筍十分開胃,做前菜很適合,爽爽脆脆的。鯇魚小邊 酸豆角味這個份量適合2人分享,鯇魚非常新鮮,啖啖肉,喜歡吃魚的人一定要來吃烤魚。從小就很喜歡吃,但香港很少地方有得吃。今天在吃的時候, 十分懷念這個味道,酸豆角的酸鹹到適中,很好吃,會吃不停。這個汁撈飯十分配,冬天一定要吃這些暖身子的菜。手抓餅有4片,酥酥脆脆的,沾上烤魚執也很好吃,不想吃太多飯的人也可以試吓這個。餐廳環境闊落,環境衛生,職員也很親切,很推介。
巴蜀烤全魚

涼拌萵筍
這個用黑醋浸的萵筍十分開胃,做前菜很適合,爽爽脆脆的。

鯇魚小邊 酸豆角味

手抓餅

餐廳環境闊落,環境衛生,職員也很親切,很推介。
2022-01-07 43 浏览
朋友說起九龍城有十分正宗的巴蜀風烤魚值得一試,位置易找,宋王臺站走幾步路,店內十分整潔,坐位之間亦分隔舒適。👍🏻烤魭魚大邊點了大邊烤魚,味道選擇十分多,在酸菜和香辣之間選了後者。賣相十分吸引,擺盤精緻,辣椒,大蔥和蒜頭一層層疊上,旁邊的紅油滾起香氣撲鼻。鯇魚肉帶一點肥油,一路煮也不會老,湯頭越煮越濃,慢慢地各種配料溶入其中,鯇魚愈食愈滋味。涼拌青瓜推介開胃之選,青瓜新鮮爽膽,蒜加醋味香濃惹味,伴菜一流。尖椒皮蛋大碟好食之選。醋汁和半溶的皮蛋十分配搭,青辣椒爽脆微辣,配起來吃另一番風味。大漠羊肉串羊肉烤香,油脂溶化混和了辣粉和孜然粉,又辣又惹味。鹽燒元貝串連住群邊的元貝粒,燒熟的程度恰到好處,辣粉蓋住的元貝依然帶汁。炭燒豬頸肉串豬頸肉十分大件,燒熟後爽口彈牙,邊位微微烤焦。竹蓆茅根海底椰清熱之選,枝裝飲品足夠整餐飯。😆意想不到的調味,選擇多元化,少人多人一樣適合,重口味可建議算香辣,下次再試其他。🥰

烤魭魚大邊
點了大邊烤魚,味道選擇十分多,在酸菜和香辣之間選了後者。

涼拌青瓜
推介開胃之選,青瓜新鮮爽膽,蒜加醋味香濃惹味,伴菜一流。

尖椒皮蛋

大漠羊肉串
羊肉烤香,油脂溶化混和了辣粉和孜然粉,又辣又惹味。

鹽燒元貝串

炭燒豬頸肉串
豬頸肉十分大件,燒熟後爽口彈牙,邊位微微烤焦。

竹蓆茅根海底椰
清熱之選,枝裝飲品足夠整餐飯。😆

• 大漠羊肉串
係附近酒店Staycation,諗住搵間烤魚食。見唔少好評就揀左呢間。聖誕節打去book位竟然即book即有已經覺得奇怪。但無諗過會咁差。點左剁椒烤鯇魚,條魚一上到黎就已經係烹到硬晒,好似食隔夜魚咁。然後個湯底又鹹到爆。三百幾蚊條烤魚烹得仲差過係茶記幾十蚊既質素。絕對唔會再幫襯第二次。平時好少寫食評,可以話難食到特登上黎寫。差唔多食完時見到有個後生仔黎叫外賣,好想叫佢唔好幫襯,食M記仲好。除左烤魚之外仲叫左肥牛同白飯,可以話全餐最好食既係個白飯。

絕對唔會再幫襯第二次。

除左烤魚之外仲叫左肥牛同白飯,可以話全餐最好食既係個白飯。
2021-12-25