2008-10-11
2008.10.01(三) 睇完國慶煙花黎到已十點半,仲要等...機乎全日都係處於"等'既狀態,等升旗﹑等煙花﹑等開飯,莫非香港人等出個癮來 今次已是第三次到來,記得上回魚湯既甜美令人回味無窮,煙花過後八大一小專誠由尖東行路到紅磡,誠意二字已刻在額頭上,何解竟落得如此下場 上兩回已嚐過香辣魚既"攻"力,這回轉口味試下酸菜,真係好驚嚇 除賣相夠飽滿及酸菜夠酸之外真找不到半點特色,味道亦不及香辣來得刺激興奮,可說是平平無奇。再講,上回令人回味無窮的香甜魚湯亦不知去向,同樣的兩個蕃茄肉碎魚湯米線及豬潤魚湯米線,竟然弄成這樣子簡直慘不忍睹,蕃茄魚湯成個湯面都係泡令人大惑不解而且得個"酸"字半點魚湯味也嚐不到,米線激"淋"如"粉仔" (先生眼花呀,我地唔係無牙婆啵) 而豬潤不明加了什麼潤滑得如此利害,片片細細塊全是滑溜溜,口感古怪。反而無敵J 的雞翼米線露出一絲曙光,米線不題也罷,炸雞翼倒香脆咸味適中,反比他們的什麼秘製雞翼來得出色。埋單 $680
埋單 $680