2022-09-23 233 浏览
好喜歡巷口炸雞❤️都幫襯過好多次!~除咗炸雞好食外(*¯︶¯*)最鍾意佢嘅地瓜脆條(甘梅)!!✨$20佢嘅地瓜脆條真係好大條好多肉~今次嘅size差唔多有手指公咁粗~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)趁熱食外脆內軟咬落去真係啖啖蕃薯蓉🤤而且炸得啱啱好 外層好香脆!!! 不過甘梅粉落得唔夠多 味道再重啲會更好食~甜不辣 $24甜不辣都係去台灣時必食!!口感煙煙韌韌 好好嚼😹一路睇戲,一路食 一條接一條 好快就食晒(*^^*)
地瓜脆條
好喜歡巷口炸雞❤️都幫襯過好多次!~
除咗炸雞好食外(*¯︶¯*)
最鍾意佢嘅地瓜脆條(甘梅)!!✨$20
佢嘅地瓜脆條真係好大條好多肉~
今次嘅size差唔多有手指公咁粗~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
趁熱食外脆內軟
咬落去真係啖啖蕃薯蓉🤤
而且炸得啱啱好 外層好香脆!!!
不過甘梅粉落得唔夠多
味道再重啲會更好食~
甜不辣

甜不辣 $24
甜不辣都係去台灣時必食!!
口感煙煙韌韌 好好嚼😹
一路睇戲,一路食
一條接一條 好快就食晒(*^^*)
地瓜脆條
甜不辣
2021-10-11 840 浏览
🔖以惹味軟嫩炸雞聞名的巷口炸雞專門店,做法跟足台灣秘方,材料9成來自台灣。🍽蒜香炸雞食過咁多次,我不停都係食緊呢款😂。佢d炸雞真係勁勁勁香,炸粉薄薄一層 ,食落唔油,咬落仲覺得好juicy。d蒜片勁新鮮,食落好爽口,炸雞細細舊加一片蒜片,好好食!💡佢既食物全部都係即叫即整,等候時間約10-15mins都好快手,最緊要新鮮吃😋🌟一定會encore系列🌟😋食物:️9/10🤵🏽‍♂️服務:8/10🍴環境:8/10💰消費:$29🤩性價比:9/10

🍽蒜香炸雞

🌟一定會encore系列🌟

😋食物:️9/10
🤵🏽‍♂️服務:8/10
🍴環境:8/10
💰消費:$29
🤩性價比:9/10
呢間鋪既職員好奇怪一開始買時部機就壞壞地等左好內都算明明我15分鐘前買左佢無啦啦比左一個剛剛先黎買既人唔跟單做野問佢時話要講個電話好明顯完全唔睇單等左成25分鐘先有得食咁其實要買個號碼做咩
呢間鋪既職員好奇怪

好明顯完全唔睇單

等左成25分鐘先有得食
咁其實要買個號碼做咩
2021-09-17 510 浏览
有次去完Aeon買完野見到呢間台灣過江龍炸雞,喺落電梯轉右,見到好多人排隊,所以又望下有咩食,一試成主顧😂。早兩日又買左所以分享下。佢既炸物全部都係落左單先即炸,所以大概都要等10-15min。次次買完番到屋企都聞到超香🤤。🔅甘梅地瓜條($20)出去食既番薯條好多時都係幼同埋偏腍,但佢就係加粉漿炸,夠脆,同埋粗切就有口感。炸完再加甘梅粉😝。本身我唔鐘意食梅,但係發現加甘梅粉又幾香幾好食,同埋唔會好酸,令番薯既甜味更出色。不過甘梅粉撈得唔勻,喺晒底😂,同埋份量可以多少少,改善埋就滿分!🔅醬蒜炸雞(大) ($42)其實佢炸雞有幾款味,但第一次試完醬蒜炸雞覺得太好食就次次都叫呢個🤣。粉漿薄薄一層,炸得啱啱好,入面咬落仲好滑好juicy。醬蒜汁撈埋好香好正,又唔會多到整到炸雞外層濕漉漉腍左,加埋少少蒜片就更加香。💬巷口炸雞既好多款炸物都試過,基本上都無伏,係熱狗球普通左啲😂,不過最推薦呢兩款😎。

甘梅地瓜條
🔅甘梅地瓜條($20)
醬蒜炸雞(大)
🔅醬蒜炸雞(大) ($42)

醬蒜炸雞(大)
  • 醬蒜炸雞
2021-07-04 542 浏览
👨🏻‍🎓疫情之後已經年幾冇去過旅行,講真而加真係勁想去旅行出走吓!如果話疫情後最想去嘅地方應該就係台灣,因為真係太太太掛住台灣嘅夜市同好嘢食!��🍽前排P仔經過屯門市中心嘅時候,發現喺Aeon超級市場嗰層有間賣台灣炸物嘅外賣店叫#巷口炸雞 ,發現原來係台中嘅過江龍,於是就決定要試試佢!佢嘅炸雞一共就3款口味,今次P仔就買咗個大嘅塔香炸雞同一份甜不辣!��🍗塔香炸雞(大) HKD 42�首先講吓佢嘅塔香炸雞,印象中台灣嘅鹽酥雞之類都幾鐘意加原塊嘅九層塔去炸,而呢個就好似係將加層塔整碎再去醃雞,所以食落會有九層塔嘅香味,配埋微甜嘅調味都幾好食;而且佢都炸得幾脆,粉又唔會太厚,肉質又唔會好鞋,仲要即炸熱辣辣咁都幾唔錯!��🥠涮嘴甜不辣 HKD 29�另一樣P仔就揀咗甜不辣,都係即炸,外面脆脆哋,入面煙煙韌韌咁,甜甜哋都食到甜不辣嗰種特別嘅香味,都幾唔錯幾香口!��🍽整體嚟講覺得佢哋嘅炸物其實都幾唔錯,仲要即叫即炸咁熱辣辣,有機會P仔仲會想試吓佢哋嘅豆輪酥同米血!經過嘅絕對可以試吓,去唔到都食吓台灣嘢頂住先!希望快啲有得去台灣啦!�

🍗塔香炸雞(大) HKD 42�

🥠涮嘴甜不辣 HKD 29�
涮嘴甜不辣

涮嘴甜不辣
✅巷口炸雞呢間係屯門Aeon開左都一段時間 估唔到係咁既情況下食佢🤣佢有唔同味既炸雞 仲有杏鮑菇 薯條 地瓜球呢啲台灣小食😀即叫即炸 熱辣辣香噴噴😆👍🏻🔆原味炸雞 炸雞都幾多粒 熱辣辣👍🏻脆卜卜 唔會太厚粉一粒粒既size 女仔都可以一啖食晒 不過就好熱😂味道都好夠 不過食落甜甜咸咸咁我對甜甜地既炸雞就麻麻地 但朋友就覺得幾好食😋 反而我就想試佢其他口味 例如醬蒜😆味道: 3/5賣相: 2.8/5🔆椒鹽杏鮑菇杏鮑菇既份量同炸雞相約 都係一口size脆漿相對上就多啲 不過都唔係太厚菇味較淡 但都好juicy 味道上係鹽同少少海苔粉 食落都幾香口我比較鐘意菇多過雞🤣味道: 3.2/5賣相: 3/5地址: 屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG樓UG10號舖
✅巷口炸雞

味道: 3.2/5
賣相: 3/5

地址: 屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG樓UG10號舖
2021-03-07 550 浏览
「巷口炸雞」是一所主打即炸台灣小吃的台中過江龍,最近終於都要在小妹家附近開店。隨意點了3款小妹在台灣夜市必吃的小吃來一解思台愁緒。由於所有食物都是即炸的關係,所以小妹都花了大概10分鐘才拿到香噴噴的炸雞、魷魚和杏鮑菇。老實說,這3款炸物傳來的香氣的確可以媲美台灣夜市吃到的小吃。醬蒜炸雞頗重口味朋友之選:它以鹹鹹甜甜的醬汁及蒜片搭配肉汁頗多而滑嫩的雞件,感覺不錯的。酥脆又多汁的椒鹽杏鮑菇是3款小吃中最好吃的,小妹有點後悔只點了一份。魷魚呢,普普通通,不會特別留戀它了。價錢方面呢,以差不多的價錢來講,大家可以點選這3款小吃,或去吃一碗鬼金棒拉麵,悉隨尊便。總的來說,如撇開價錢不理,我相信小妹是會恆常地光顧它的。

魷魚呢,普普通通,不會特別留戀它了。

總的來說,如撇開價錢不理,我相信小妹是會恆常地光顧它的。
2020-08-01
2020-11-09 717 浏览
九龍區人仕係搭左個幾鐘車跨區之後,落到車冇耐,又未到準備去食飯嘅餐廳之前,個肚已經打曬「古」了最後就決定食左小小嘢先~醬蒜炸雞(小)($29)我嗰包分量有大約10粒左右,不過見店員每包都會磅,應該大家都好公平哈哈。炸雞係即叫即整,大約10分鐘都拎到~欣賞店員係每粒炸雞上面都會查醬同加粉,確保每粒都有醬!而蒜頭就係分開落嘅,加埋雞塊上面好好食,帶小小蒜辣味總括而言,味道不錯~希望佢會係九龍區開分店啦

最後就決定食左小小嘢先~

醬蒜炸雞(小)($29)
欣賞店員係每粒炸雞上面都會查醬同加粉,確保每粒都有醬!
而蒜頭就係分開落嘅,加埋雞塊上面好好食,帶小小蒜辣味

總括而言,味道不錯~希望佢會係九龍區開分店啦
2020-11-06
其他
#塔香炸雞 🍗小編估呢一個係混合左九層塔做個炸漿或者醃料嘅炸雞🧐 佢睇落有綠色一點點既就係嗰啲九層塔,其實佢既外表同平時食嘅鹽酥雞就已經好唔同!不過佢層炸皮係好薄嘅,只係佢帶有一浸甜味,係嗰種類似肉汁嘅甜(?)😵 其實小編唔係好識形容,但係個味道上就唔係咁得小編歡心😅其實小編本身以為啲九層塔係好似喺台灣食到嘅夜市炸雞咁,係額外炸既配料,所以先叫呢一款炸雞。我估其他味道可能好食啲?🙊如果大家試過都可以同我分享㗎😝.🏆 「豬」味指數:5/10📌 溫馨提示:炸雞當然係熱辣辣先好食,不過喺疫情關係,大家都係搵返個安全嘅地方先好除口罩食啦😋
#塔香炸雞 🍗
如果大家試過都可以同我分享㗎😝
🏆 「豬」味指數:5/10
2020-09-16 468 浏览
又唔係超好食🙄但係d店員就服務態度好差😑自問只係去買個炸雞食下 試下點知次次去d女店員態度都好差唔知想點 以後都唔幫襯😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑
又唔係超好食🙄但係d店員就服務態度好差😑
自問只係去買個炸雞食下 試下
點知次次去d女店員態度都好差
唔知想點 以後都唔幫襯
😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑
2020-09-12 516 浏览
「香港篇 - 屯門」“巷口炸雞 🍗” 🌟🌟🌟🌟/5屯市Aeon翻新後多左好多野食😋依間台中夜市來既炸雞🍗可以一解旅行癮😆🔻塔香炸雞 🍗 (小:$26)落左九層塔食落幾香口😋炸皮薄 雞肉嫩又多汁💯不過略嫌唔夠咸🙈炸🍗 我都係鐘意重口味d😂😂🔻骰子百頁 🥡 ($23) 🌟🌟🌟🌟依個超好食🤩🤩椒鹽調味岩岩好🤤💯豆腐好嫩又索汁🤩🤤🤤百頁豆腐食落好Q彈😋如果每粒都大粒少少 口感應該會更好😆🙈💁🏻‍♀️我係開業初去試🤤而家愈來愈多人😂
「香港篇 - 屯門」
“巷口炸雞 🍗” 🌟🌟🌟🌟/5
屯市Aeon翻新後多左好多野食😋
依間台中夜市來既炸雞🍗可以一解旅行癮😆
🔻塔香炸雞 🍗 (小:$26)
落左九層塔食落幾香口😋
💁🏻‍♀️我係開業初去試🤤而家愈來愈多人😂
骰子百頁
骰子百頁
2020-08-14 577 浏览
知道屯市aeon新開咗間過江炸雞店,一直都好想搵機會試。今日難得見到冇乜人排隊就點左一份細嘅搭香炸雞。等咗大約10分鐘先有,睇得出係即叫即炸嘅...攞到手上係熱辣辣. 由於疫情關係, 我都係拎到返屋企先食. 一包細嘅大約有8舊雞, 有2-3舊都大舊嘅. 份量以過江黎講都係咁啦. 但係佢同我想像中嘅炸雞有少少唔同... 佢啲香葉原來係切到好碎跟住混入左啲炸粉入面, 而且炸粉個皮都偏厚而唔脆口, 香味唔算係好夠. 總括嚟講, 可以試一次但係下次想食炸雞就未必會諗起佢...

總括嚟講, 可以試一次但係下次想食炸雞就未必會諗起佢...
塔香炸雞(小)
2020-08-14
10 分钟 (外卖自取)